Israelin uutiset

”Quardomun” – Olemme tulossa

Saudi Arabian lippu al Qaeda- taistelijan selässä ja ydinpommin pilvi Jerusalemin yllä


Jerusalem on Israelin jakamaton PÄÄKAUPUNKI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Kristikunnan historia on kyllästetty juutalaisten verellä!"
"Vasta 300-luvulla jKr. lisättiin Uuden Testamentin kirjoituksiin kirkkoisien toimesta VALHE siitä, että juutalaiset tappoivat eli murhasivat Jeesuksen!"
Only in the fourth century common era it was added to the writings of New Testament by the Churh Fathers the LIE that the Jews killed Jesus

 

Vanhat uutiset

 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
93 94 95 96 97 98 99  100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113
114 115 116 117 118 119 120 121 122
 
     
 
                                      
  
 

toolbar powered by Conduit
   
      
   


   
       


   
       
 
   
       


   
 
   


   
 
   


   
       
13.06.2011 Debka File Turkin armeija on miehittänyt Pohjois-Syyrian ja muodostanut siitä puskurivyöhykkeen ja turva-alueen hallitusta pakeneville syyrialaisille
Muslimiveljeskunta taistelee Assadin hallitusta vastaan


Syyrian sotilaita kuolee nyt taisteluissa


Syyrialaisia sotilaita Jisr a-Shughourissa

Syyrian presidentiltä meni kuusi päivää lähettää joukkoja ja tankkeja rankaisemaan pientä pohjoista Jisr a Shughourin kaupunkia lähellä Turkin rajaa siitä hyvästä, että siellä oli tapettu 120 Syyrian turvallisuuspalvelun henkilökuntaa viime viikon maanantaina. Vaikka tuhansia asukkaita pakeni, operaatio, joka alkoi perjantaina 10. toukokuuta 2011 kohtasi tiukkaa vastarintaa. Syyrian TV raportoi myöhemmin, että turvallisuusjoukot olivat pidättäneet suuren joukon ”aseistetun ryhmän” johtajia, jotka olivat vastuussa ”väkivaltaisista toimista” ja haavoittaneet ja tappaneet monia ”huolimatta niistä lukuisista väijytyksistä, jotka he olivat virittäneet armeijan yksikköjä vastaan”. Pakolaiset kertovat, että suuri puhdistus on käynnissä uhmakkaassa kaupungissa ja sen rakennuksia pistetään maan tasalle. Sotilaat ampuvat myös loikkareita.
Assadilta meni useita päiviä, koska hän ei kyennyt päättämään minkä yksikön hän lähettää kapinoivaan kaupunkiin: hän lähetti ensin 85:nnen panssaroidun prikaatin tähän tehtävään ja korvasi sen sitten 47:männellä panssaroidulla prikaatilla, joka on hänen veljensä kenraali Maher Assadin komennossa, yhdessä laajennetulla 555:llä iskupataljoonalla. Syyrian armeijan huippuyksikkönä 47:ttä prikaatia on pidetty reservissä Damaskoksessa puolustamaan hallitusta viime vaiheessa.
Pieni rajakaupunki on saanut strategisen merkityksen huolimatta pienuudestaan ja sijainnistaan. Jisr a Shughour on yksi Muslimiveljeskunnan linnakkeista. Taisteluja käydään myös Idlib´issä ja Maarata al-Numaan´issa. Idlib sijaitsee länteen Syyrian toiseksi suurimmasta kaupungista Alepposta ja Maarata al-Numaan on pieni länsimainen kauppakaupunki sijaiten Haman ja Aleppon välisellä valtatiellä. Näissä kaupungeissa Syyrian armeija kohtasi Muslimiveljeskunnan sotilaat, jotka taistelivat rinta rinnan loikanneiden sotilaiden kanssa.
Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan teki perjantai-iltana 10.06.2011 päätöksen komentaa armeijansa siirtymään Pohjois-Syyriaan. Päätöstä yritetään perustella YK:n Turvallisuusneuvoston päätöslauselmalla 1973, joka valtuutti NATO:n operaation Libyassa suojelemaan siviilejä eversti Qaddafilta.
1. Turkin armeija perustaa syyrialaisille joukkomurhaa pakeneville turva-alueen Syyrian alueelle. Ankara on hyväksynyt 3000 pakolaisen Jisr a-Shughourista; mutta se ei ole valmistautunut ottamaan vastaan kymmeniä tai mahdollisesti satoja tuhansia pakolaisia suuremmista kaupungeista kuten Idlib, Maarata al-Numaana ja Turkin rajalla olevat kurdialueet.
2. Turkki perustaa sotilasvyöhykkeen Syyrian alueelle, jossa Punainen Puolikuu tulee perustamaan leirejä Syyrian pakolaisille Turkin armeijan suojeluksessa.
3. Ensi viikolla Turkin armeija tulee perustamaan sotilaallisen puskurivyöhykkeen Pohjois-Syyrian kurdialueella lähellä sen tärkeintä kaupunkia Qamishlia.

Turkki tekee tämän tietäen, että kyseessä on sotatoimi. Näin ollen taistelut voivat puhjeta näiden kahden armeijan välillä.

Turkin sotatoimi rikkoo Turkin, Iranin, Syyrian ja Hezballahin kesken syntyneen blokin. Se on uhkapeli, joka asettaa Erdoganin vastakkain Teheranin kanssa, tekee lopun Turkin ja Iranin välisestä liitosta ja lopettaa hänen toivonsa olla siltana Sunnien ja Shiiojen välillä.
Sunnimuslimit kautta koko Lähi-Idän tarkkailevat taistelua Jisr A Shughourista. Jos Syyrian armeijasta loikanneiden sunnien määrä tulee riittävän suureksi, tästä tulee käännekohta Bashar Assadin vastaisessa kapinassa. Siitä tulisi silloin myös Muslimiveljeskunnan ensimmäinen sotilaallinen saavutus sitten Arabikevään alkamisen.* * *

Libyan sodassa NATO:n rivit ovat hajoamassa. Englannilta ja Ranskalta on loppumassa rahat sodan jatkamiseksi. Lisäksi Brysselissä pidetyssä NATO:n kokouksessa epäonnistuttiin uusien jäsenten saamiseksi koalitioon. Norja ilmoitti silloin heti eroavansa Libyan vastaisesta koalitiosta. Myöskin Yhdysvaltain talous on retuperällä valtion velan saavuttaessa limiitiksi asetetun tavoitteen: 14,3 triljoonaa!!!


* * *


   
 
   


   
       
 
   
 
   


   
 
   


   
 
   


   
 
   


   
       
16.05.2011  Winds of Jihad Kuvasarja


Syyrian armeija rahtasi tuhansittain mielenosoittajia ympäri Syyrian Israelin rajalle. Lopputulos: 10 kuollutta, jotka luovutettiin arkuissa Syyrian viranomaisille

Katso koko kuvasarja

   
       
15.05.2011      Debka File

Terrori-isku Tel-Avivissa: yksi kuollut ja 17 haavoittunutta

Palestiinalaiset juhlivat Nakba-päivää

Sadat syyrialaiset ryntäsivät rajan läpi Golanille ja pystyttivät Syyrian ja Palestiinan liput Majd al Shamsin rajakylän pääaukiolle

Israelilaisia joukkoja räjähdysherkällä Libanonin rajalla           

      

Majd al Shamsin rajakylä Israelin Golanilla

Aviv Morag, 29-vuotias, Kesareasta sai surmansa juuri ennen omia häitään ja 17 haavoittui – kaksi erittäin vakavasti. Kafr Kassemista kotoisin oleva Israelin arabi, 22-vuotias, ajoi sunnuntaina 15.05.2011 heidän ylitseen kuorma-autolla. Tappajan kuorma-auto kurvaili vasemmalle ja oikealle kahden kilometrin matkalla vilkkaasti liikennöidyllä kadulla tähdäten ajoneuvoihin ja jalankulkijoihin Mesubimin risteyksestä Bar-Lev Streetille Hatikvan korttelissa. Ajettuaan liikennevalot kumoon kuljettaja hyppäsi ulos ja huutaen Allah Akhbar! käytti sen palasia lyödäkseen ohikulkijoita, jotka kuitenkin saivat hänet aisoihin.

Poliisi saapui myöhemmin. Kuulusteluissa kuljettaja väitti, että hän oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan etupyörän renkaan puhjettua. Mutta silminnäkijät kertoivat hänen törmänneen tahallisesti 13 ajoneuvoon samoin kuin kaataneen jalankulkijoita.

Ramallahissa 20 000 palestiinalaista osoitti mieltään pääaukiolla vastapäätä Jasser Arafatin hautaa iskulauseilla: ” Kansa haluaa palata Palestiinaan!”

Israelin joukot tulittivat ilmaan, kun Gazasta tulleet palestiinalaiset yrittivät rynnätä kohti Eretzin rajanylityspaikkaa.

Libanonin armeija pysäytti Israelin rajaa kohti suunnistavat Hezballahin tukemat palestiinalaismieliset mielenosoittajat Maroun a Rasissa. Israelin joukot ovat äärimmäisessä hälytysvalmiudessa.

Lauantai-iltana IDF julisti Länsi-Rannan suljetuksi alueeksi levottomuuksien pelossa.

Perjantaina sai surmansa 17-vuotias palestiinalainen Milad Said Ayash Jerusalemin Silwanin kaupunginosassa tapahtuneiden mellakoiden yhteydessä harhaluodista

Lauantai-iltana palestiinalaiset hyökkäsivät Shuawatissa ja Issawiyassa israelilaisia poliiseja vastaan ja haavoittivat kahta.

Sunnuntaina kello 13:30 sadat syyrialaiset, palestiinalaiset ja yksi Hezballahin ryhmä oli ylittänyt rajan ja pystyttänyt Syyrian ja Palestiinan liput israelilaisen Golanin kylän Majd al-Shamsin pääaukiolle. He olivat siellä neljän tunnin ajan eikä kukaan yrittänyt pysäyttää heitä liikkumasta edestakaisin rajan yli tuona aikana. Vain pieni yksikkö sotilaita oli jätetty suojaamaan tätä rajaa, koska mitään ei odotettu tapahtuvaksi täällä. Vasta kello 17:00 saapuivat tankit ja vahvistukset.

Lopulta tungettelijat ajettiin takaisin rajan yli paikallisten druusipäälliköiden toimesta, ei Israelin joukkojen!

Pääministeri Netanyahu oli antanut joukoille määräyksen noudattaa maksimaalista pidättyväisyyttä päivän aikana, koska pelättiin, että muutoin se vaikuttaisi tulevalla viikolla pidettävään presidentti Barack Obaman puheeseen sekä edesauttaisi Mahmoud Abbasia saamaan tunnustuksen Palestiinan valtiolle Euroopan Unionilta.

   
 
   
 
   
 
   


   
       

Al-Qaeda uhkaa tänään Yhdysvaltoja tuhoisalla iskulla

al qaeda logo

Kansainvälinen al-Qaeda-terroristijärjestö on julkaissut uuden Yhdysvaltoihin kohdistuvan uhkauksen vain 10 päivää sen jälkeen, kun Yhdysvaltain merivoimien erikoisyksikkö SEAL salamurhasi Osama bin Ladenin.

al-Qaedan Arabian niemimaan (AQAP) johtaja, Nasser al-Wahishi julkaisi varoituksen islamilaisilla nettisivuilla julkaistussa sanomassa.

”Luuletteko, että tilanne on ohi?” al-Wanishi varoitti. ”Se, mikä on tulossa, on vielä pahempaa. Se, mikä odottaa teitä, on vielä voimakkaampaa ja tuhoisampaa. Te tulette puremaan sormianne ja kaipaamaan Sheikki Osama bin Ladenin päiviä,” hän sanoi sen sanoman mukaan, jonka the U.S. Center for Monitoring Islamic Websites on kääntänyt.

al-Qaedan Arabian niemimaan osaston uskotaan USA:n tiedustelupalvelun mukaan olevan al-Qaedan suurin alaryhmä – ja se muodostuu useista jemeniläisistä ja saudilaisisra ryhmittymistä, jotka yhdistyivät tammikuussa 2009.

Ryhmä loi verkoston yhdessä voimakkaiden jemeniläisten heimojen kanssa, jotka vastustivat presidentti Ali Abdullah Salehin hallitusta. AQAP on soluttanut Jemenin samoin kuin Saudi Arabian. Bin Ladenin isä syntyi Jemenissä.

Lisäksi, tämä ryhmä on vastuussa lukuisista hyökkäyksistä Ranskassa ja sitä pidetään aktiivisena uhkana Yhdysvaltain sisämaassa.

al-Qaedan ydinpommiasiantuntijan Adnan al-Shukrijumahin pelätään tekevän likaisen ydinpommi-iskun Yhdysvalloissa.

   
       
10.05.2011 Winds of Jihad Viikon Kuva: Maailman Suurin Terroristi

Teksti Obamaa esittävässä kuvassa:
”Halusin vain siepata Muslimimaailman sekä taloudelliset rikkaudet että luonnonvarat!”

   
 
   
 
   
       
24.04.2011 Debka File Syyrian presidentti Bashar Assad on tänään sunnuntaina määrännyt armeijansa ja tankit kukistamaan hallituksen vastaiset voimat raa´asti
Saudi Arabia on salaa aseistanut hallituksen vastaiset joukot käyttäen Hez-b-Allahin omaa salakuljetusverkostoa
Saudi Arabia on lujasti päättänyt tehdä syvän iskun Irania ja sen liittolaista Syyriaa vastaan


Syyriassa on alkanut verilöyly

Saudi Arabia ei anna Yhdysvalloille anteeksi sitä, että Obama heitti presidentti Mubarakin susille Kairossa. Kuningas Abdullah on päättänyt itse toimia, koska Hussein Obamasta ja Israelista ei ole toimijoiksi Irania vastaan. Saudi Arabia toimii yhteistyössä GCC:n eli Persianlahden Yhteistyöjärjestön kanssa. Se on varma siitä, että Persianlahden valtioiden ohjusvoimat, ilmavoimat ja merivoimat ovat riittävän voimakkaita tekemään voimakkaan iskun syvälle Iranin mannermaalle.
Saudi Arabia on keskittänyt Bahrainin pääkaupunkiin Manamaan omat maasta – maahan ohjuksensa sekä ilmatorjuntaohjuksensa – Bahrain on annexoitu Saudi Arabia 14. provinssiksi. Lisäksi Saudi Arabia on värvännyt Pakistanin armeijasta jo 1000 sotilasta ja 1500 on lisää tulossa. Iran on esittänyt Pakistanin Teheranin suurlähettiläälle ultimaatumiin, jossa se vaatii Pakistania pitämään näppinsä erossa Persianlahdelta, muussa tapauksessa Pakistaan saa tuntea sen nahoissaan. Iranin Vallankumouskaartin tukemat ylioppilaat ovat asettaneet Saudi Arabian Teheranissa olevan suurlähetystön saartoon. MUISTAMME, että Saudi Arabia on ostanut Pakistanista valmiit ydinaseet, jotka ovat laukaisuvalmiina odottamassa Pakistanin lentotukikohdissa. Lisäksi Saudi Arabia on ostanut Kiinasta ohjuksia.
Bashar Assadin tankit ja jalkaväki tekivät sunnuntaina 24.04.2011 ensimmäisen iskun Välimeren rannikolla sijaitsevaan Jablahiin sekä Daraan kaupunkiin etelässä sen jälkeen, kun perjantain verilöylyssä oli kuollut 350 ihmistä ja tuhansia haavoittunut. Samaan aikaan raskas tykistötuli jatkui Hamassa, al-Nuaimeh´issä lähellä Daraa´n kaupunkia ja Saraqeb´issä Aleppon kaakkoispuolella.
Jabal´in kaupungissa Assadia vastustavat mielenosoittajat ovat linnoittautuneet Abu Bakr Siddiq´in moskeijaan, joka on yksi Syyrian tärkeimmistä suufilaisuuden keskuksista.
Lauantaina 23.04.2011 hallituksen vastaiset mielenosoitukset saavuttivat Syyrian pääkaupungin Damaskoksen, missä 300 000, 15 % pääkaupungin asukkaista, työntyi kaduille huutamaan: ”Bashar Assad sinä olet petturi!” Tuona päivänä Syyrian hallitsija päästi irti turvallisuusjoukkonsa raaimpaan iskuun murtaakseen viisi viikkoa jatkuneet mielenosoitukset. Lopputulos: 350 kuollutta; kolminkertainen määrä perjantaihin verrattuna.
Varhain sunnuntaina salaisen palvelun roistot kiskoivat tuhansia protestoijia heidän kodeistaan. He murtautuivat ovien läpi Damaskoksen Harasta´n ja Ghouta´n alueilla, vetivät uhrinsa ulos ja paiskasivat heidät katettuihin kuorma-autoihin, jotka poistuivat tuntemattomaan määränpäähän. Ghouta on Damaskoksen antiikin aikainen puutarhakortteli.
Yhä kasvavaa haavoittuneiden määrää on kielletty hoitamasta yksityisesti tai ei ollenkaan. Viranomaiset ovat estäneet ambulansseja pääsemästä sairaalaan ja turvallisuusjoukkojen agentit tekevät ratsioita sairaaloihin joko tappaen haavoittuneet tai vangiten heidät.
Assad on kutsumassa aseisiin kaikki 11 armeijan divisioonaansa. Jotkut yksiköt ovat jo lähteneet tukikohdistaan ja ryhmittyneet kohdekaupunkien ympärille odottaen käskyä mennä sisään.
Joillekin aseistettujen protestoijien alueille turvallisuusjoukot eivät enää uskalla mennä ilman suuria joukkoja ja massiivista tulivoimaa.
Syyrian armeija on ryhmittäytynyt seuraavasti:
1. joukot: heille on annettu vastuualueeksi pääkaupunki Damaskos ja sitä ympäröivät kaupungit ja alueet;
2. joukot: heille on annettu vastuu keskisestä Syyriasta ja Aleppon kaupungista, Homs´ista ja Hama:sta
3. joukot: on levitetty etelään ja Jebel´in druusialueelle.


Se korsi, joka perjantaina mursi Assadin kamelin selän, oli Katanan strateginen kaupunki länteen Damaskoksesta. Kaupunki vedettiin mukaan mellakointiin hallitusta vastaan. Katanassa sijaitsee Syyrian panssarijoukot, joka on osa 7:mättä divisioonaa ja se toimii divisioonien logistisena hallintokeskuksena. Kaupungin väestö koostuu pääosin upseereista, miehistä ja siviilihenkilökunnasta, joka palvelee noissa tukikohdissa.

Yli 75 % Syyrian 220 000 miestä käsittävästä armeijasta on sunnimuslimeja, kurdeja ja druuseja, joita alawiittien johtama hallitus on sortanut. Silloin, kun nämä univormuihin pukeutuneet joukot alkavat ampua protestoijia, jotka ovat heidän oman yhteisönsä tai jopa perheensä jäseniä, se johtaa Syyrian armeijan hajoamiseen, jossa upseerit ja miehet loikkaavat suurin joukoin pois armeijasta.

   
 
   
 
   
       
Jerusalem Public Affairs Pesach Greetings from the Jerusalem Center

Pesach.pdf

   
       
14.4.2011 Gallery of the week | JPost Päivän pilakuva


Puhekuplan teksti: "Työstämme uutta ohjaussysteemiä, joka auttaisi rakettia livahtamaan ´Iron Domen´tutkan alta."

   
       
12.04.2011 The Meir Amit Intelligence and
Terrorism Information Center
HAMAS tulitti israelilaista koulubussia panssarintorjuntaohjuksella
Viikonlopun aikana HAMAS ampui Israeliin 120 rakettia ja kranaatinheittimen ammusta


7. huhtikuuta 2011 iltapäivällä HAMAS tulitti israelilaista koulubussia Länsi-Negevissä Kornet-panssarintorjuntaohjuksella.


Kornet (AT-14 Spriggan) on venäläisvalmisteinen laserohjattu panssarintorjuntaohjus, jonka taistelukärki kykenee tunkeutumaan aktiivisenkin panssarin läpi.
Weight (paino): 27 kilograms (59.5 pounds)
Length (pituus): 1,200 millimeters (47 inches)
Diameter (halkaisija): 152 millimeters (6 inches)
?Range (kantomatka): 100 – 5,500 meters (109 yards – 3.4 miles)

Koulubussista oli juuri muutamaa minuuttia aikaisemmin poistunut suurin osa koululaisista. Vain 16-vuotias poika ja kuljettaja olivat tapahtumahetkellä sisällä bussissa. Ohjuksen räjähtäessä pojan keho tuli täyteen sirpaleita. Kuljettaja selviytyi pienillä vammoilla. HAMASin aseellinen siipi Izz al-Din al-Qassam otti kunnian iskusta nettisivullaan Al-Qassam.

Hamas' Izz al-Din al-Qassam Brigades claims responsibility for firing the anti-tank missile at the school
bus, referred to as an "occupation bus" (Izz al-Din al-Qassam Brigades website, April 7, 2011)Sisäkuvia iskun jälkeen
Israeli school bus attacked by Hamas with an anti-tank missile (Photo by Adi Israel, courtesy of NRG)
Iskun jälkeen HAMAS tulitti Israelin asutuskeskuksia viikonloppuna ampuen noin 120 rakettia ja kranaatinheittimen ammusta. Kohteina olivat Beersheba, Ashdod ja Ashqelon. IRON DOME ampui alas kahdeksan rakettia, jotka olivat tulossa kohti ko. kapunkeja. Muut osuivat avoimelle maalle ja niitä IRON DOME ei ammu alas.
1. 07.04.2011 HAMAS ampui 8 rakettia ja 18 KRANAATINHEITTIMEN AMMUSTA. IRON DOME pudotti alas Ashqelonia kohti ammutun raketin.
2. 08.04.2011 HAMAS ampui 19 rakettia ja 18 kranaatinheittimen ammusta. Yksi raketeista osui kanatarhaan aiheuttaen suurta vahinkoa.


Damage to chicken coop in village near the Gaza Strip (Photo by Yehuda Lahiani, courtesy of NRG,
April 9, 2011).
IRON DOME ampui alas kolme Ashqeloniin matkalla ollutta rakettia.
1. 09.04.2011 HAMAS ampui 26 rakettia, joista 8 oli pitkän kantaman 122 mm:n Grad-ohjusta, sekä 17 kranaatinheittimen ammusta. IRON DOME ampui alas kolme Ashqelonia kohti suunnattua rakettia. Useita rakennuksia eri kylissä vaurioitui.
2. Hiljaisen yön jälkeen 5 raskettia putosi aamulla ja niistä yksi osui avoimelle maalle Ashqelonissa. Kaksi kranaatinheittimen ammusta ammuttiin kohti Länsi-Negeviä. Niistä toinen osui sähkövoimalinjaan katkaisten sähkön saannin.


IRON DOME sieppaa Ashqelonia kohti ammutun raketin
Grad missile intercepted in Ashqelon region by the Iron Dome
(Photo by Adi Israel, courtesy of NRG, April 10, 2011).

Viikonlopun ohjuskeskityksen jälkeen Arabiliigan pääsihteeri Amr Moussa vaati Yhdistyneitä Kansakuntia julistamaan Gazaan lentokieltovyöhykkeen. Mutta YK:n välityksellä onnistuttiin saamaan aikaan tulitauko HAMASin ja Israelin välillä.
Lisäksi Egyptin puolustusministeri Mohammed Tantawi uhkaili Facebook-sivullaan Israelia sotilaallisilla toimilla.

   


   


   


   


   


   


   


   


   
       
20.02.2011 Debka File
Egypti yritti viime hetkeen asti salata kahden iranilaisen pitkänmatkan ohjuksia kuljettavan aselaivan purjehtimisen Suezin kanavan läpi


Ohjuksia kuljettava iranilainen Kharg


Sunnuntaina 20.02.2011 Kairo ja Teheran juonivat yhdessä kahden iranilaisen sotalaivan lipumisen Suezin kanavan kautta Välimerelle käytettyään sitä ennen koko joukon tekaistuja viivyttelytaktiikoita salatakseen laivojen liikkeet. Egyptin sotilasjuntta hyväksyi iranilaisten laivojen siirtymisen kanavan läpi ilman, että niiden lasti tarkastettiin käyttäen hyväkseen sunnuntaina sattunutta hiekkamyrskyä, joka esti vakoilusatelliitteja näkemästä niitä.
Teheran juhlisti tapahtumaa virallisella TV-lausunnolla sunnuntaina ilmoittaen, että laivat olivat saapuneet Välimerelle ja että ne olivat matkalla kohti Syyriaa. Sunnuntaina Kairo ilmoitti vielä, että ne tulisivat Suezille vasta maanantaina.
Se, että Kairo hyväksyi iranilaisten sotalaivojen siirtymisen Suezin kanavan läpi, on tuonut Israelin ja Iranin lähemmäksi sotilaallista yhteentörmäystä Välimerellä kuin koskaan aikaisemmin: Israel on saanut tietää, että iranilaisen risteilijä Khargin lastina on Hezballahille tarkoitettuja pitkän matkan ohjuksia - vrt. Kuuban kriisiä vuonna 1962, jolloin Neuvostoliitto oli tuomassa ohjuksia Kuubaan . Lasti on tarkoitus purkaa jossakin Syyrian satamassa tai Beirutin satamassa.
Matkallaan Suezille iranilaiset laivat pysähtyivät välillä Saudi Arabian Jeddan satamassa, mikä vahvisti Saudi Arabian ja Obaman välille repeytynyttä kuilua ilmoittaen samalla, että Saudi Arabia on nyt siirtynyt Iranin puolelle.
Yhdysvallat ja Israel yrittivät voimakkaasti painostaa Egyptin sotilasjunttaa, että se ei sallisi iranilaisten laivojen purjehtia Suezin kanavan läpi. Nyt tämä vesiväylä on avattu selkoselälleen Iranille, jotta se voi kuljettaa raskasta aseistusta Syyrialle ja Libanonille ensisijaisesti ja mahdollisesti murtaa Israelin Gazaa koskeva merisaarto ja tuoda Hamasille raskaita ammuksia, joita olisi mahdotonta kuljettaa salakuljetustunneleiden kautta.