Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08.08.2006 Debka File   Yleisesikunnan päällikkö kenraaliluutnantti Dan Halutz on nimittänyt IDF:n uudeksi pohjoiseksi komentajaksi kenraalimajuri Moshe Kaplinskyn, 49, kenraalimajuti Udi Adamin sijaan.
Kenraali Adam on erikoistunut klassilliseen panssarisodankäyntiin, joka ei ole purenut Bint Jbailissa, jossa ollaan juututtu Hezb´Allahin bunkkeri- ja tunnelilinnoituksen eteen. Tasrkoituksena on nyt murtaa Hezb´Allahin rintama Bint Jbailissa.

- 98 israelilaista on kuollut sodan jatkuttua nyt kuukauden verran. 450 Hezb´Allahin sotilasta on kuollut.

- Libanonin hallitus on päättänyt kutsua 15 000 reserviläistä aseisiin ja sijoittaa ne etelä-Libanoniin; mutta vain jos Israel vetäytyy sieltä.
YK:n turvallisuusneuvosto päättää tiistaiyönä USA:n ja Ranskan esittämästä tulitaukoehdotuksesta, joka sisältää: - täyden väkivallan lopettamisen, mutta ei välit-
tömästi
- vaatii Hezb´Allahia pysäyttämään hyökkäyk-
sensä Israeliin jasamoin Israelia pysäyttä-
hyökkäyksensä etelä-Libanonissa
- sanamuoto sallii Israelin puolustautumisen
hyökättäessä.
   
         
08.08.2006 Jerusalem Post   - 160 ohjuksen keskitys iski pohjoiseen tiistaina. Kaikkiaan neljä ihmistä loukkaantui hyökkäyksessä. kahteen taloon tuli Kirjat Shmonassa täysosuma kranaatinheittimen iskuista tiistai-iltana. Kodit tuhoutuivat, mutta henkilövahinkoja ei tullut. Noin viisi tai kuusi ammusta tuli kaupunkiin.
Lääkintäryhmät hoitivat yhtä lievästi havoittunutta ja toista, joka oli haavoittunut shrapnelleista Ma´alot´issa. Taloon tuli täysosuma raketista Safedissa aiheuttaen lukuisille ihmisille shokin. MDA hoiti 14 ihmistä shokin vuoksi, mikä aiheutui toisesta keskityksestä Safediin.
Useita raketteja iskeytyi samoin Akkoon aiheuttaen omaisuusvahinkoja. Muutamaa tuntia aiemmin osui myös Kirjat Shmonaan moniin rakennuksiin. Tulipaloja syttyi monissa paikoissa.
Useita ohjuksia putosi avoimelle maalle Nahariyassa. Yksi osui kanahäkkiin ja toinen putosi pellolle tappaen kaksi lehmää.
Hälytyssireenit soivat keskeytyksettä kautta koko pohjoisen

- Hezb´Allahin ampumien ohjuskeskityksien ja niistä aiheutuneiden metsäpalojen vuoksi Israelin metsitysohjelma on mennyt 60 vuotta taaksepäin.

- Kaksi IDF:n reserviläistä sai surmansa ja kaksi muuta haavoittui yhteenotoissa Labounah´issa etelä-Libanonin läntisellä sektorilla. Toinen surmansa saaneista oli nimeltään kapteeni Gilad Balahsan, 28, Karmielista.
Kiivaat taistelut jatkuivat etelä-Libanonissa tiistaina puolenpäivän aikaan. IDF:n joukot ovat surmanneet 25 Hezb´Allahin taistelijaa läntisellä sektorilla maanantaiyöstä lähtien.
Kahdeksan sotilasta haavoittui tiistaina, yksi vakavasti. Tiistaina aamuyöstä yksi laskuvarjojääkäri sai surmansa ja viisi muuta haavoittui lievästi, kun Hezb´Allah tulitti panssarintorjuntaohjuksella panssaroitua ajoneuvoa eteläisessä Dbilin kylässä länteen Bint Jbailista. Kuollut laskivarjojääkäri oli nimeltään kersantti Phillip Musko, 21, Ma´ale Adumim´ista.
Panssarijoukkojen sotilas haavoittui vakavasti kiivaassa taistelussa ennen aaamunkoittoa tiistaina Bint Jbailissa.
Maananantaina saivat surmansa myös Noam Meyersson, 22, Jerusalemista ja majuri Yotam Lotan, 33, kibbutsi Beit Hashitasta.

- Pääministeri Ehud Olmertin odotetaan kutsuvan kokoon turvallisuuskomitean keskiviikkona neuvottelemaan IDF:n maaoperaatioiden laajentamisesta etelä-Libanonissa. Suunnitelma käsittää etenemisen Litani-joelle ottamaan haltuun Hezb´Allahin lyhyen kantaman ohjusten laukaisupaikat ja saattaa sisältää työntymisen Litani-joen yli Nabatiyeh´in alueelle, josta keskipitkän kantaman ohjuksia on laukaistu Haifaa ja etelä-Galileaan .

Seitsemän sotilasta haavoittui lievästi ohjuksen osuttua heidän tankkiinsa Bint Jbailissa tiistaina. Sotilaat saivat hoitoa Rambamin sairaalassa Haifassa.
   
         
09.08.2006 Debka File   - Hallitus hyväksyi yksimielisesti kolmen äänestäessä tyhjää sodan laajentamisen Libanonissa tavoitteena Nabatean tasanko ja Amoun Litani-joen pohjoispuolella. Israelin hallussa oleva alue laajenee silloin 45 km rajalta pohjoiseen. Keskiviikkona IDF kärsi raskaita tappiota Hezb´Allahin tulittaessa Venäjän sille toimittamilla panssarintorjuntaohjuksilla Ayta-a-Shabissa ja Debelissä. Israelin erikoisjoukot ovat Qantaran alueella Litani-joen itäpuolella.    
         
09.08.2006 Jerusalem Post   - 40 000 reserviläistä odottaa käskyä rajan yli. IDF laskee, että siltä kestää ainakin viikon verran saavuttaa Litani-joki ja neljästä kuuteen viikkoon puhdistaa etelä-Libanon Hezb´Allaheista.
Hezb´Allahin Nasser- osastossa on useita tuhansia taistelijoita. Hezb´Allah kontrolloi 100-130 kylää Litani-joesta etelään.

- Sheikki Nasrallah piti keskiviikkoiltana puheen al-Manar TV:ssä, jossa hän tuki suunnitelmaa Libanonin oman armeijan käytöstä etelä-Libanonissa. Samalla hän torjui suunnitelman kansainvälisen rauhanturvajoukon lähettämisestä etelä-Libanoniin, koska ei ole selvyyttä, kuka johtaa sitä. Hän käski myös arabeja lähtemään Haifasta: "Minulla on erikoissanoma Haifan arabeille, teidän marttyyreillenne ja teidän haavoittuneillenne. Minä pyydän teitä lähtemään tästä kaupungista. Toivon teidän tekevän tämän...Olkaa hyvä ja lähtekää, niin meidän ei tarvitse vuodattaa vertanne, joka on meidän veremme."

- Sheikki Nasrallahin puheen myötä myös Libanonin ulkoministeri torjui kansainväliset rauhanturvajoukot.

- Ainakin 160 rakettia satoi pohjois-Israeliin keskiviikkona, niistä 80 Kirjat Shmonan alueelle aiheuttamatta mitään henkilvahinkoja, mutta saaden aikaan suuria aineellisia tuhoja.
Yksi henkilö loukkaantui ja useita kärsi shokista rakettikeskityksessä Safediin keskiviikkona iltapäivällä.
Neljä pitkän kantaman Khaibar-1 merkkistä ohjusta laukaistiin kohti Beit Sheanin aluetta ja useampia kohti Gilboaa myöhemmin päivällä. Yksi osui Haifaan, mutta se oli ilmeisesti tarkoitettu Haderaan ja erehtyi maalistaan.
Ohjukset putosivat Afulan ja Beit Sheanin välille. Kukaan ei haavoittunut hyökkäyksessä. IAF tuhosi välittömästi laukaisemiseen käytetyt laukaisualustat lähellä Tyyroa.
Rakettikeskitys iski Kirjat Shmonaan keskiviikkona iltapäivällä. Se aiheutti tulipaloja lähellä kaupunkia.
Useita ohjuksia putosi myös Haifan ja Akkon alueille. Sireenit soivat jatkuvasti Tiberiaassa, Zichron Ya´akovissa ja Biyaminassa, Akkossa ja Haifan esikaupunkialueilla.
Viisi pitkän kantaman ohjusta putosi Länsi-Rannalle. Kukaan ei haavoittunut hyökkäyksessä. Rakettien aiheuttamat savupilvet voitiin nähdä 20 km:n päässä Jeninin kaupungissa.

- Pat Robertson kiertueellaan Israelissa:
"Israelin sota Hezb´Allahia vastaan Libanonissa on vapaan maailman taistelua vapauden puolesta islamilaista fasismia vastaan, joka tulee pian vaarantamaan niiden samojen Euroopan maiden turavallisuuden, jotka tänään kritisoivat Israelin sotaa Libanonissa, " sanoi huomattava evankeelinen kristitty johtaja Pat Robertson keskiviikkona Jerusalemissa lehdistökonferenssissa 96-tunnin solidaarisuusmatkansa aikana.
"Olen täällä sanoakseni, että rakastan Israelia ja että evankeeliset kristityt Amerikassa seisovat Israelin rinnalla tässä taistelussa vapauden puolesta islamo-fasismia vastaan, joka on suunnattu Israelia ja kaikkia maailman sivistyneitä kansakuntia vastaan.
Hän kutsuu neljä viikkoa kestänyttä taistelua Iranin ja Syyrian tukeman Shiia-terroristiryhmän kanssa kaikkien maailman vapautta rakastavien kansojen "eturintamaksi".

09.08.2006
-Kaikkiaan 15 IDF:n sotilasta sai keskiviikkona surmansa etelä-Libanonissa.
9 reservin jalkaväen sotilasta eliittiyksiköstä sai surmansa keskiviikkona iltapäivällä, kun talo, jossa he olivat sai osuman panssarintorjuntaohjuksesta Dbilin kylässä etelä-Libanonin läntisellä sektorilla.
Ayta-a-Shabissa läntisellä sektorilla Hezb´Allah tulitti panssarintorjuntaohjuksella tankkia surmaten neljä reserviläistä 847:stä prikaatista.
Yksi sotilas sai surmansa kranaatinheittimen iskusta etelään Marjayonista.
- Keskiviikkona IDF taisteli Ayta-a-Shabissa, Dbilissä ja A-Taybehissä. 25 sotilasta haavoittui ja evakuoitiin Libanonista. Joukot surmasivat ainakin 30 Hezb´Allahin taistelijaa. Rajamin kylässä tapahtuneen operaation yhteydesä reservisotilaat surmasivat yhdeksän Hezb´Allahin gerillaa ja haavoittivat kahta.
Aiemmin Golanin prikaatin sotilas haavoittui lievästi tulitaistelussa Hezb´Allahin kanssa Bint Jbailissa. Reservisotilaat, jotka operoivat Ayta-a-Shabissa surmasivat keskiviikkona kaksi Hezb´Allahin taistelijaa.
Tiistaiyönä kaksi IDF:n sotilasta sai surmansa Bint Jbailissa. Heidän nimensä olivat: kersantti Oren Lifshitz, 21, Gazista; kersantti Moran Cohen, 21, Ashdot Ya´akovista. He kuuluivat laskuvarjoprikaatiin, joka kävi kiivasta tulitaistelua Bint Jbailissa.
Yksi sotilas haavoittui vakavasti, kun he joutuivat Hezb´Allahin tuliylläkköön. Toinen sotilas sai osuman, kun Hezb´Allah tulitti ensimmäistä pelastamaan lähtenyttä joukkoa. Kolmas sotilas haavoittui lievästi toisessa tulitaistelussa. Pelastusoperaatio kesti useita tunteja, jonka aikana vakavasti haavoittunut sotilas kuoli. Ainakin 20 Hezb´Allahin gerillaa surmattiin operaatiossa.

- Sanoma taistelukentältä:
Daystariin tuli keskiviikkoiltana puhelu Tel-Avivista, missä kerrottiin, että sotilas oli heittäytynyt Hezb´Allahin ampuman kranaatin päälle pelastaakseen toverinsa!!!

   
         
10.08.2006 debka File   - Valkoinen Talo sanoo, että terroristien suunnitelma räjäyttää kuusi brittiläistä konetta matkalla Yhdysvaltoihin, oli suora uhka USA:lle.
Yritys oli tähdätty viiteen USA:n kaupunkiin. Kohteiksi valitut lennot oli Kaliforniaan, Washingtoniin ja New Yorkiin lentolinjoilla United Airlines, American Airlines ja Continental Airlines. Al-Qaeda oli suunnitelmsan takana. Suunnitelma oli tarkoitus toteuttaa koneisiin salakuljetetuilla nestemäisillä räjähteillä. Scotland Yard on pidättänyt asian johdosta 21 ihmistä, useimmat pakistanilaista syntyperää. Jos aie olisi onnistunut, se olisi ollut suurempi kuin 9/11 isku ja kuolleita olisi ollut "käsittämätön" määrä ja sillä olisi ollut "globaaleja vaikutuksia".
British Airways peruutti yli 200 kotimaan ja Euroopan lentoa. Myös Lufthansa, Air France, Iberia ja KLM peruuttivat lentonsa Britanniaan.
   
         
10.08.2006 Jerusalem Post   - Italialainen turisti puukotettiin kuoliaaksi itä-Jerusalemissa Sultan Suleiman- kadulla.lähellä Kukkaporttia.
Nuori arabi hyökkäsi takaapäin neljän hengen turistiryhmää kohti, puukotti yhtä selkään ja pakeni paikalta heittäen puukon maahan. Vaikeasti haavoittunut turisti kuoli pian haavoihinsa.

- Ainakin 165 katjushaa putosi torstaina pohjois-Israelin kaupunkeihin. Myöhään iltapäivällä ohjuskeskitys osui Haifan lahden alueelle haavoittaen lievästi kahta ihmistä ja useita kärsi shokista.
Ohjuksia tuli myös Ma´alotin alueelle vaurioittaen tehdasta. Pian sen jälkeen raketteja tuli Akkoon. Kukaan ei loukkaantunut.
Aiemmin yksi raketti aiheutti täysosuman kotiin Dir el-Asadin kylässä lähellä Karmielia tappaen nuoren äidin, Mariam Assadin, 26, ja hänen viisivuotiaan poikansa Fathi Assadin. Poika haavoittui kriittisesti ja kuoli myöhemmin haavoihinsa. Pojan isä päätti lahjoittaa Fathin silmien sarveiskalvot lapsille, joilla on näköongelmia.
Raketti-iskuissa surmansa saaneiden luvun kasvaessa Israelin arabien ja juutalaisten keskuudessa, kauhu, joka on tarttunut pohjoiseen, on yhdistänyt sen asukkaat.
"Tilanne on hyvin paha," sanoo eräskin Dir el-Asadin asukas, joka oli hyökkäyksen silminnäkijä. Kun kansalaisia tapetaan jatkuvasti, me olemme kaikki peloissamme, juutalaiset ja arabit. Raketit eivät tee erotusta kansalaisuuden välillä.
Kylässä haavoittui kaksi muuta samalla kun 38:aa hoidettiin shokin vuoksi.
Raketteja iskeytyi myös Nahariyaan, Safediin ja Golanin kukkuloille.

- IDF käy raskaita taisteluita Libanonissa:
IDF juuttui raskaisiin taisteluihin Hezb´Allahin gerilloja vastaan Lebonehin kaupungissa etelä-Libanonin läntisellä sektorilla torstai-iltana.
Yksi panssarijoukkojen sotilas kuoli torstaiaamuna Kilan kaupungissa etelä-Libanonissa. Kersantti Alon Smocha, 35, Hod Hasharonista sai surmansa Hezb´Allahin tulitettua panssarintorjuntaohjuksella hänen Merkava-tankkiaan. Vielä 16 sotilasta haavoittui päivän kuluiessa.
IDF ja Hezb´Allah ottivat kiivaasti yhteen Markaben kaupungissa etelä-Libanonin itäisellä sektorilla torstai-iltana. IDF onnistui surmaamaan torstain kuluessa 100 Hezb´Allahin taistelijaa.

- Keskiviikkona surmansa saaneista 15 :sta yhdentoista nimet on julkistettu:
1. Kapteeni Gilad Shtukelman, 26, Timratista.
2. Kapteeni Yoni Leon Schmucher, 30, Beit Nehamiasta.
3. Kersantti Noam Goldman, 27, Tel-Avivista.
4. Kersantti David Shamidov, 25, Jerusalemista.
5. Kersantti Igor Kovalik, 26, Natsrat Illitista.
6. Kersantti Nire Cohen, 22, Maccabim-Reutista.
7 Gilead Zunsman, 26, Elistä.
8. Majuri Nathan Yahav, 36, Kirjat Onosta.
9. Kersantti Benny Sela, 24, Koranitista.
10. Kersantti Reuven Novik, 36, Kanafista.
11. Kersantti Adi Salem, 22, Beit hashmonaista.

10.08.2006
- YK:n Turvallisuusneuvoston äänestys aselevosta Libanoniin lykkääntyi perjantaihin uuden päätöslauselmaehdotuksen vuoksi. Uudessa esityksessä ei vaadita enää päätöslauselma n:o 1559 toetuttamista eli Hezb´Allahin aseistariisumista.

- Israel on pikku hiljaa siirtämässä yhä enemmän joukkoja Golanille valmiusasemiin Syyrian muodostaman uhkan vuoksi.
   

 

Takaisin