Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16.8.2007 Maverick News Media/ Al-Quds al-Arabi:   Hez-b-Allahilla on kemiallisia ja biologisia aseita
Hez-b-Allah lupaa Israelille kolossaalisen yllätyksenKaksi yötä sitten Hez-b-Allahin johtaja Hassan Nasrallah piti puheen, jossa hän uhkaili, että Hez-b-Allahilla olisi yllätys Israelille, jos se hyökkää uudelleen hänen terroristijärjestöään vastaan. Tänä aamuna Lontoossa ilmestyvä arabiankielinen päivälehti al-Quds al-Arabi kertoo, että Nasrallahin yllätys on kemialliset ja biologiset aseet. (hepreankielinen linkki Maarivista)

Lehden pääkirjoituksessa tänä aamuna al-Bari Atwan huomauttaa, että Nasrallah ei valehtele (ehkäpä Olmertin pitäisi ottaa oppia hänestä) ja että kun hän lupaa Israelille ”yllätyksen, joka muuttaisi alueen kasvoja”, jos häntä vastaan hyökätään, hänen sanansa pitäisi ottaa vakavasti.

Atwan sanoo, että yllätys ei voi liittyä uusiin ohjuksiin, koska Nasrallah paljasti al-Jazeeran haastattelijalle vain muutamia viikkoja sitten, että hänellä on ohjuksia, joilla pystytään iskemään mihin tahansa kolkkaan Israelissa. Atwan mainitsee myös, että tiedämme jo, että Hez-b-Allahilla on 20 000 ohjusta.

Tämän valossa sanomalehti päätyy johtopäätökseen, että Nasrallahilla on massatuhoaseita. Se yllätys, josta Nasrallah puhui, oli mahdollisuus varustaa ainakin joitakin hänen ohjuksistaan kemiallisilla ja biologisilla kärjillä.
   
         
16.8.2007 Debka File   Sotainen jännitys kohoaa Syyrian ja Israelin välillä samalla kun molempien maiden johtajat tyynnyttelevät tilannetta – kenraali Kaplinskyn ero on estettySotilaslähteet kertovat, että IDF:n tiedottajan keskiviikkoiltana 15. elokuuta ilmoittama kenraalimajuri Moshe Kaplinskyn suunniteltu ero yleisesikunnan varapäällikön virasta on estetty johtuen sodan odotuksesta Israelin pohjoisrajalla, Gazan rajalla ja Iranin toistuvista uhkauksista. Puolustusministeri Ehud Barak ja yleisesikunnan johtaja kenraaliluutnantti Gabby Ashkenazi pitävät parempana tällä kertaa työskennellä yhdessä kenraalin kanssa, jolla on kokemusta sotarintaman johtamisessa.

Barak trkasti IDF:n valmistelut pohjoisrintamalla keskiviikkona päivä sen jälkeen, kun hän oli saattanut pääministeri Ehud Olmertia vierailulla pohjoisrintamalla. Molemmat painottivat, että Israel ei halua sotaa samoin kuin myös Syyrian varapresidentti Farouk a-Shara ilmoitti Syyrian taholta.

14.08.2007 tiistain tiedustelutiedot Syyrian maa-aktiivisuudesta viittaavat siihen, että Syyria on suunnittelemassa iske-ja-pakene iskuja rajan yli kohteina israelilaiset rajapartiot ja asemat Golanilla ja yrityksiä ottaa panttivankeja. Pohjoisrintaman komentaja kenraalimajuri Gad Eisenkott ja vanhemmat upseerit selostivat pääministerille suunnitelmiaan ennakkovalmisteluiksi sellaisten hyökkäysten varalta. He keskustelivat keinoista ottaa Syyrian joukot vastaan yllätyksellä ilman että saadaan aikaan täysimittainen konflikti.

Viime viikkoina on Bashar Assadin hallituksessa havaittu sotaa kannattavan ryhmän vaikutuksen voimistuminen. Tätä ryhmää johtaa Syyrian presidentin velipuoli, kenrali Assaf Shawqat, joka on sotilastiedustelun johtaja. Siitä lähtien on Syyrian joukkojen vahvistuksia siirretty kohti etulinjaa pääasiallisesti öisin. Niihin kuuluu tykistöosastoja, jotka on tähän asti pidetty hyvin takana.

USA:n ja Israelin tiedustelujohtajat uskovat Syyrian johtajien laskelmien perustuvan odotuksiin matalaprofiilisesta Israelin vastauksesta, kuten tykistön ristituli, heidän hyökkäyksiinsä. He ovat varmoja siitä, että sekä Israel että USA ovat päättäneet välttää suurpaloa. He odottavat, että Israelin Ilmavoimat aktivoidaan strategisia kohteita vastaan syvällä Syyriassa vain jos heidän omat hyökkäyksensä jatkuvat.

Israelilaiset odottavat näännytyssodan alkavan myöhemmin tänä vuonna ja kestävän kuukausia. Tämän sodan kaavaileminen on uskaliasta, koska jotkin odottamattomat olosuhteet voivat mahdollisesti räjäyttää sen äkkiä täysimittaiseksi sodaksi.
Pääministerin, puolustusministerin ja yleisesikunnan päällikön täytyy lähipäivinä päättää kuinka edetä.
   
         
15.8.2007 Debka File   Iranin Vallankumouskaartin päällikkö vastaa USA:n ilmoitukseen leimata hänen armeijansa terroristeinaVallankumouskaartin komentaja Yahua Rahim Safavi sanoi keskiviikkona, että Iranin 2000 km kantavia ohjuksia (jotka kykenevät saavuttamaan Israelin) voidaan nyt ohjata kaukosäätimillä. Sotilaslähteet tulkitsevat tämän oleva viittaus siihen, että Shahab-3-ohjuksia, joita pidetään salaisissa paikoissa, jopa mahdollisesti Iranin ulkopuolella, voidaan nyt ohjata Teheranista käsin.

Safavi sanoi myös, että Vallankumouskaartin maavoimilla on ohjuksia, jotka voivat tunkeutua panssarilevyn läpi, jota käytetään Israelin Merkava- ja USA:n Abrams-tankeissa.

Iranilainen kenraali jatkoi julistamista: ”Meidän rannikolta-rannikolle ohjuksemme voivat nyt ylittää Persian lahden ja Omanin meren eikä yksikään Persian lahdella kulkeva sota-alus voi välttää meidän rannikolta-merelle ohjuksiamme.” Tässä hän viittasi uuteen sukupolveen maalta-merelle ohjuksia tyyppiä C-802, joita Iran on äskettäin hankkinut ja toimittanut Syyrialle ja Hez-b-Allahille.

Vallankumouskaartin komentajan uhkaavat kerskaukset olivat epäilemättä Teheranin vastaus Washingtonin suunnitelmaan leimata hänen armeijansa globaaleina terroristeina. Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun Yhdysvallat on leimannut suvereenin valtion armeijan terroristeina ja julistanut sodan sen liike- ja talousoperaatioita vastaan.
   
         
17.8.2007 World Net Daily by Aaron Klein   Israel luovuttaa Temppelivuoren?

Palestiinalaiset neuvottelijat, jotka luonnostelevat kulissien takaista sopimusta pääministeri Ehud Olmertin toimiston kanssa, ovat tehneet selväksi, että he eivät tule hyväksymään lopullista rauhansopimusta Israelin kanssa ellei juutalainen valtio luovuta Temppelivuorta, juutalaisuuden pyhintä paikkaa.
Olmert on halukas keskustelemaan yhteisestä Temppelivuoren kompleksin israelilais-palestiinalaishallinnosta.

Palestiinalaisten pääneuvottelija sanoi eilenä: ”Ei voi olla mitään sopimusta Israelin kanssa, ellemme saa täydellistä Temppelivuoren ylintä valtaa. Vasta kun palestiinalaisten Temppelivuoren hallinta on vahvistettu, tulemme takaamaan juutalaisille oikeuden käydä paikalla.”

Kulissien takaisissa neuvotteluissa Israelin vasta valittu presidentti Shimon Peres on kaikessa hiljaisuudessa luonnostellut suunnitelman, jossa Israel evakuoi ja siirtää palestiinalaisille lähes koko Länsi-Rannan ja useita Israelin arabikaupunkeja, jotka sijaitsevat alueella, joka kuuluu kiistatta Israelille kansainvälisen yhteisön mukaan.

Länsi-Ranta on strateginen alue, joka kulkee rinnan Jerusalemin kanssa ja on raketin kantaman päässä Tel Avivista ja Israelin kansainvälisestä lentokentästä. se on monien raamatullisten juutalaisten yhteisöjen ja joidenkin juutalaisuuden pyhimpien paikkojen koti.
Peres on esitellyt aloitteensa pääministeri Ehud Olmertille ja Palestiinan Itsehallinnon presidentin Mahmoud Abbasin pääavustajille viimeisten viikkojen aikana sen jälkeen, kun hän astui virkaansa Israelin presidenttinä viime kuussa.

Diplomaattilähteiden mukaan Olmert hautoo suunnitelmaa ja hyväksyy paljon sen sisällöstä.

Peresin suunnitelma vaatii Israelia luovuttamaan 97 % Länsi-Rannasta Abbasille Israelin pitäessä pienen määrän alueen juutalaisia yhteisöjä. Siitä hyvästä, että Israel saa pitää vähän maata, juutalainen valtio tulee antamaan Palestiinan Itsehallinnon valvontaan Israelin arabikaupunkeja pohjoiseen Tel Avivista. Nämä yhdessä evakuoidun Länsi-Rannan alueen kanssa vastaisivat 100 % Länsi Rannasta.

Jo kaksi kertaa viikossa tapahtuvien Abbasin tapaamisten yhteydessä Olmert on antanut Abbasille myönnytyksiä koskien lisääntynyttä Länsi-Rannan palestiinalaista hallintaa.

Olmert haluaa myös poistaa satoja Israelin Puolustusvoimien tiesulkuja ja tarkastuspisteitä, jotka sijaitsevat strategisilla paikoilla kautta koko Länsi-Rannan. IDF pitää tarkastuspisteitä ratkaisevina terroristien, mukaan lukien itsemurhapommittajat, jotka soluttautuvat juutalaisiin kaupunkeihin, pysäyttämisessä.
   
         
17.8.2007 ICEJ/Maverick News Media   Kiitos Puola
Puola boikotoi Israelin vastaista YK:n konferenssiaEuroopan Parlamentin puolalaiset jäsenet ovat päättäneet boikotoida tulevaa Brysselissä pidettävää Yhdistyneiden Kansakuntien konferenssia, jonka on organisoinut YK:n komitea nimeltä ”Exercise of the Inalienable Rigths of the Palestinian People” = Palestiinan Kansan Luovuttamattomien Oikeuksien Harjoittaminen. Komiteaan kuuluu kaksikymmentäkaksi jäsentä mukaan lukien sellaiset ihmisoikeuksien linnakkeet kuin Valko-Venäjä, Kuuba, Indonesia, Malesia, Nigeria, Pakistan, Etelä-Afrikka ja Ukraina. Puolalaiset lausuvat, että konferenssin esityslista on juutalaisvastainen. Puolalainen meppi Bronislaw Geremek sanoi: ”Minä näin järjestäjien valmistamat materiaalit… siellä ei ole mitään virallista lausuntoa, että Israel täytyy työntää mereen… (mutta) sen asenne …osoittaa, että se tulee olemaan puolueellinen, konfliktia luova konferenssi. Itse asiassa voimme kutsua sitä Israelin vastaiseksi.” Puolalaiset mepit lausuivat, että he uskovat EU:n olevan palestiinalaisia kannattavan, mutta vakuuttivat, että Israel voi luottaa Puolan tukeen. Samaan aikaan Israelin Knessetin puhemies Dalia Itzik on pyytänyt EU:n parlamenttia peruuttamaan konferenssin. Lisäksi jerusalemilainen NGO Monitor on osoittanut tällä konferensilla olevan yhtäläisyyksiä vuonna 2001 pidetyn Durbanin konferensssin kanssa, joka oli täynnä vaatimuksia Israelin tuhoamiseksi ja antisemitististä retoriikkaa.
   
         
16.8.2007 Atlas Shrugs   USA:n Luterilaiset vaativat Israelin boikotoimista

Amerikan Evankeelinen Luterilainen Kirkko (ELCA) , jolla on melkein viisi miljoonaa jäsentä USA:ssa, otti askeleen kohti israelilaisten tavaroiden puolueellista boikotoimista sen vuoden 2007 neuvoston kokoontumisessa Chicagossa viime viikolla.

Lauantaina neuvosto, joka on kirkon lakiasäätävä auktoriteetti, hyväksyi päätöslauselman vaatien työskentelemään kohti kahden valtion ratkaisua israelilaisten ja palestiinalaisten välisessä konferensissa ja kehoitti investoimaan Palestiinan Itsehallintoon.

Sen jälkeen neuvosto kehotti ”harkitsemaan kieltäytymistä ostaa tavaroita tai investoimaan toimintoihin, jotka tapahtuvat Israelin siirtokunnissa ja tarkastelemaan uudelleen muita taloudellisia mahdollisuuksia,” piispa Christopher Eptingin mukaan, joka toimii piispan varamiehenä ekumeenisissa ja uskontojen välisissä suhteissa, kertoo Episcopal Life Online Web-sivu.
   
         
17.8.2007 Gallia Watch/Atlas Shrugs   Brysselin pormestari on kieltänyt Islamia vastustavan mielenosoituksenNettisivu Occidentalis on ilmoitellut innokkaasti Islamin vastaisesta mielenosoituksesta, joka pidettäisiin Brysselissä 11. syyskuuta 2007. Suunnitelmana on osoittaa eri Euroopan kansojen, jotka haluavat pysäyttää Islamin leviämisen, tahtoa. Lentolehtisiä jaettaisiin ilmoittamaan kauan odotettua tapahtumaa ja niitä oli määrä kopioida ja panna nimettömästi postilaatikkoihin.
Se kuulosti hyvältä idealta ja tervetulleelta yhteistoiminnalta siitä, mitä toivottiin ja siitä olisi tullut suuri suosittu kansantapahtuma.

Mutta Brysselin pormestari, ehkä ei aivan yllättäen kielsi mielenosoituksen.
Freddy Thielemans, Brysselin pormestari, on tehnyt päätöksensä. Hän pelkää perustellusti yleistä turvallisuutta.
Freddy Thielemans, Brysselin pormestari on keskusteltuaan poliisin ja muiden viranomaisten kanssa päättänyt torstaina kieltää mielenosoituksen ”Islamin harjoittamisen etenemistä” vastaan. Herra Thielemans pelkää, että tapahtuma laukaisisi yhteenottoja mielenosoittajien ja hänen kaupunkinsa ulkomaalaisten asukkaiden välillä.

Mutta kaikeksi onneksi juuri tuo 11.09.2007 on Freddyn syntymäpäivä. Tervemenoa kaikki Brysseliin juhlimaan Freddyn syntymäpäivää!!!
   
         
17.8.2007 Maverick News Media/CWNews.com   Hollantilainen piispa kehoittaa rukoilemaan Allahia

Amsterdam, 14. elokuuta 2007. Hollantilainen katolinen piispa on kehoittanut, että kristittyjen pitäisi viitata Jumalaan ”Allahina” edistääkseen parempia suhteita Muslimien kanssa.

Piispa Martinus Bredan ”Pieni” Muskens kertoi ”Network” TV-ohjelmalle, että ”Jumala ei todellakaan piittaa siitä, kuinka me nimitämme Häntä.”
Tähdentäen, että ”Allah” on jo termi, jota arabiaa puhuvat kristityt jo käyttävät, piispa Muskens sanoi, että sellainen terminologia jakaa tarpeettomasti ihmisiä. Jumala, piispa sanoi, on yläpuolella sellaisen kinastelun.

Hollantilainen piispa myönsi, että hänen ehdotuksensa ei todennäköisesti saisi laajempaa hyväksyntää. Mutta hän ennusti, että vuosisadan tai kahden kuluessa Hollannin katolilaiset osoittaisivat rukouksensa Allahille.

Piispa Muskensilla on ollut historia, joka sisältää satunnaisia ristiriitatilanteita kirkon sisällä. Hän on murtautunut Vatikaanin johtajuudesta suositellakseen kondomien käyttöä keinona ehkäisemään AIDS:in leviämistä ja vuonna 2006 hän matkusti Ugandaan työskentelemään ryhmän kanssa, joka oli nimeltään Stop AIDS Now, joka painottui kondomien jakeluun.


Britannia korjaa politiikkansa satoa
Maverick News MediaHindustan vuonna 1907

Yläkuvan teksti: Te olette raaka, halpamainen, tyrannimainen siirtomaahallitsija. Häipykää minun maastani!
Henkilöt: vasemmalla Sir David Livingstone – muistattehan kuuluisan lähetyssaarnaaja Livingstonen.
oikealla Mohammed Jinnah

Londonistan vuonna 2007

Alakuvan teksti: Vasen mies = Omar Brooks alias Abu Izzaddeen: ” Te olette holhoava, monikulttuurinen nahjus. Me tulemme ottamaan haltuumme teidän maanne hyvin pian <käkätystä>
Oikeanpuoleinen mies = Britannian pääministeri Gordon Brown: ”Hmmm…ehkäpä minun pitäisi palata minun iso-isoisäni asemaan.”
   
         
    Kuvat palestiinalaisten tappamista 120:stä israelilaislapsesta
vuodesta 2000 vuoteen 2006
Atlas Shrugs
   
         
    Aihe: Epäonnistuiko Oslon rauhanprosessi Israelin siirtokuntien takia, HS 8.8.07


Helsingin sanomat väitti pääkirjoituksessaan 8.8.07 (Olmert ja Abbas hamuavat
toisiltaan poliittista apua), että "Israel on johdonmukaisesti pyrkinyt
juuri väliaikaisiin järjestelyihin ja vaikeimpien ratkaisujen lykkäämiseen.
Siihen on ollut useitakin syitä, kuten sisäisen yksimielisyyden puuttuminen
Israelissa ja palestiinalaisia kohtaan tunnettu syvä epäluottamus. Tulokset
ovat kuitenkin olleet huonot. Myös suurin toivein aloitettu Oslon prosessi
1990-luvulla epäonnistui suurelta osalta siksi, että Israel jatkoi sen kaikkien
vaiheiden läpi laittomien siirtokuntiensa kasvattamista palestiinalaisten
mailla."

Epäonnistuiko siis Oslon prosessi Israelin siirtokuntien takia? Ei voi kuin
kysyä, kuinka rauhanomainen juutalaisasutus palestiinalaisalueella voi olla
rauhanprosessin este? Kun Israelissa asuu laaja arabivähemmistö ja monet
arabit Länsirannalta ja Gazasta käyvät Israelissa töissä, kuinka palestiinalaiset
voivat pyrkiä etnisesti puhtaaseen "judenfrei" -politiikkaan alueellaan?
Lisäksi monilla Länsirannan ja Gazan alueilla juutalaisasutus on satoja
vuosia vanhaa ja katkesi ainoastaan Jordanian ja Egyptin miehitykseen vuosina
48-67.

Oslossa sovittiin, että Arafat joukkoineen pääsee Länsirannalle ja Gazaan
perustamaan alueelle itsehallinnon, jota vastaan PLO:n piti muuttaa perustusasiakirjastaan
Israelin tuhoamiseen pyrkivät lauseet ja luopua väkivallasta. PLO:n peruskirjan
muuttamiseksi järjestettiin Gazassa 1994 kokous, joka päätyi kaaokseen.
Minkäänlaista uutta muutettua asiakirjaa ei ole ilmestynyt.

Sen sijaan Arafatin hallituksen Jerusalemin asioista vastaava ministeri
Faisal Husseini antoi egyptiläiselle El Arav -lehdelle haastattelun 24.6.2001,
jossa hän sanoo: "Oslon sopimus oli Troijan hevonen, strateginen päämäärä
oli vapautaa koko Palestiina (Jordan) -joesta (Väli)mereen...Jos Israel
ja USA olisivat ymmärtäneet ennen Oslon prosessia, että se mitä oli jäljellä
Palestiinan vapautusjärjestöstä ja pan-arabisesta liikkeestä oli Troijan
hevonen nimeltä Arafat ja PLO, he eivät olisi koskaan avanneet linnoitettuja
porttejaan ja päästäneet häntä sisään." Hänen mukaansa "ei tule tuhlata
aikaa ja energiaa kiistelyyn siitä, onko tuo hevonen hyvä, vaan tarttua
toimeen. Sen ansioista me pääsimme sisään." Myöhemmin haastattelussa hän
lisäsi, että kaikkien palestiinalaisten ryhmittymien on velvollisuus pitää
Oslon sopimusta "väliaikaisena askeleena" tai "asteittaisena päämääränä",
koska sillä tavoin "me viritämme väijytyksen israelilaisille ja petkutamme
heitä". "Päätavoite on vapauttaa koko Palestiina joesta mereen, vaikka se
vaatisi 1000 vuotta taistelua sukupolvesta sukupolveen." (Lähde: BFP:n uutislehti
26 no 5, sept-oct 2001)

Ja mitä oli tuo toimeen tarttuminen? Heinäkuussa 2000 Israelin tuolloinen
pääministeri Ehud Barak tarjosi Arafatille rauhanneuvotteluissa 95% kaikista
Arafatin aluevaatimuksista, mm. Jerusalemin jakamisen, ja joitakin suuria
juutalaisasutuksia vastaan hän lupasi alueluovutuksia muualta Israelista.
Arafat kieltäytyi ja "tarttui toimeen". Alkaneessa intifadassa, joka kesti
syyskuusta 2000 Arafatin kuolemaan saakka (2005), tehtiin yli 20 000 terrori-iskua
tai sen yritystä israelilaisia vastaan. Arafatin johdossa olleet Fatah,
Al-Aksan marttyyrien prikaati ja Palestiinan itsehallinnon Tanzim -"turvallisuusjoukot"
osallistuivat itsemurhaterroriin siinä missä Hamasin ja Islamilaisen Jihadin
kaltaiset "oppositio"-ryhmät.

Mitä tulee väkivallasta luopumiseen, siteeraan erästä Palestiinan itsehallinnon
virallisen TV:n lähettämää perjantaisaarnaa (3.8.2001): "Allahin armosta
muslimit tulevat hallitsemaan juutalaisia. Me räjäytämme heidät Haderassa,
me räjäytämme heidät Tel Avivissa ja Netanjassa; me taistelemme heitä vastaan
ja voitamme heidät, kunnes juutalainen piileksii puun ja kiven takana (viittaus
koraaniin), ja puu ja kivi sanoo: 'Muslimi! Allahin palvelija, täällä on
juutalainen minun takanani, tule ja tapa hänet!'...Me tulemme astumaan Jerusalemiin
valloittajina ja Jaffaan valloittajina ja Haifaan valloittajina ja Askeloniin
valloittajina, me olemme varmoja, että voitto on pian tulossa. Me siunaamme
jokaista, joka nousee israelilaissotilasta vastaa, me siunaamme niitä, jotka
kasvattavat lapsensa Jihadiin ja marttyyriuteen,
siunaamme sitä, joka ampuu luodin juutalaisen päähän..."

Saarna jatkuu: "Eräs nuorukainen sanoi minulle: 'Oi Sheikki, minä olen nyt
14-vuotias. Minulla on vielä 4 vuotta ja sitten menen ja räjäytän itseni
keskellä Allahin vihollisia, räjäytän itseni juutalaisten keskellä'. Minä
sanoin hänelle: 'Allah sallikoon sinun tulla marttyyriksi, ja hän sallikoon
minun tulla marttyriksi.'...Kaikki aseet pitää suunnata juutalaisiin, Allahin
vihollisiin, koraanin kiroamaan kansaan, jotka koraani kuvaa sikoina ja
apinoina, vasikan ja epäjumalien palvojina." (Palestiinan hallituksen TV:n
perjantaimoskeijapalveluksen saarna,3.8.2001)


Varpu
Suomen Take A Pen
   
         
    Tupolev TU-160 raskaat venäläiset strategiset pommikoneet olivat 20.9.2007 Tyynellä Merellä harjoittelemassa hyökkäystä risteilyohjuksin USA:ta vastaan sellaisen kantaman ulkopuolella, josta ne pääsevät äkkiä pakenemaan paikalta.


Tupolev TU-160
   

Takaisin