Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.08.2006 Klo 21.24 Debka File   - Syyrian presidentti Bashar Assad sanoi maanantai-iltana : "Syyrian kädet tulevat vapauttamaan Golanin. Syyrian hallitsija ei uhannut ainoastaan Israelia, vaan myös Sinioran hallitusta Beirutissa. "On aika mennä," hän sanoi

- Maanantaina iltapäivällä israelilaisten pelot saivat vahvistuksen: etelä-Libanoniin palaavien pakolaisten siivellä nähtiin autojen, jotka olivat täynnä Hezb´Allahin taistelijoita, laatikoittain aseita ja sotilaskalustoa selvästi näkyvissä, suuntaavan etelään. Eikä Israelin joukoilla ollut valtuuksia pysäyttää niitä.
Hezb´Allah tekee nyt pilkkaa siitä aselevosta, jota Israel kunnioittaa. Eräs vanhempi sotilaslähde sanoi: "Tilanne on vaarallinen." Useimmat Hezb´Allahin linnoituksista mukaan lukien sen tunneliverkosto etelässä on tuhoamatta.
Verekset Hezb´Allahin vahvistukset ovat suuntaamassa takaisin miehittääkseen nuo taisteluasemat uudestaan. Libanonin parlamentin puhemies Nabih Berri (Hezb´Allah) on esittänyt, että Hezb´Allahin joukot pysyvät etelässä aseineen toimiakseen Libanonin armeijan apujoukkona.
Israelin joukot tulevat pysymään asemeissaan, kunnes vahvistettu kansainvälinen joukko-osasto ja Libanonin armeija kykenevät ottamaan ne.
   
         
14.08.2006 ICEJ   - Islamilainen Jihad ampui tänään 2 Grad-luokan katjushaa Ashkeloniin.

- Ainakin 50 vastasyntynyttä lasta on Länsi-Rannalla ja Gazassa saanut nimensä Hassan Nasrallahin mukaan viimeisen kuukauden aikana.
Palestiinan kulttuuriministeri Atallah Abu al-Sabah julisti Hezb´Allahin kunniaksi järjestetyssä joukkokouksessa Gaza-cityssä: "Israel voidaan lydä ja juuri tämä pitäisi arabi-hallitusten tietää. On aika pyyhkiä pölyt arabien aseista ja käyttää niitä vapauttamaan Palestiina ja Aksa-moskeija. Toivomme, että kaikki arabimaat aloittavat nuorten miesten värväämisen ja kouluttamisen taistelemaan kuten maineikkaat Hezb´Allahin taistelijat!"

- Hezb´Allah: Lopun lähtölaskenta on alkanut:
Hezb´Allahin keskuskomitean jäsen Ahmed Barakat kertoi qatarilaiselle sanomalehti al-Watanille sunnuntaina, että "Tänään arabi- ja muslimiyhteisö on suhteellisen varma siitä, että Israelin lyöminen on mahdollista ja että lähtölaskenta alueen Siionistisen yhteisön katoamiselle on alkanut. Vastarinnan voitto on alku israelilaisen vihollisen kuolemalle. Sillä, jos pelkkä järjestö onnistui lyömään Israelin, miksi eivät sitten arabikansat onnistuisi tekemään niin, jos he liittyvät yhteen."
Barakat jatkoi sanomalla, että Hezb´Allahilla on jäljellä runsaasti ohjuksia ja muita "yllätyksiä" käytettäväksi voiton jälkeisenä päivänä ja että nämä sallisivat operoida kaukana Israelin rajan läheisyydestä!

- Ahdistava hiljaisuus laskeutui katkerien taisteluiden näyttämölle maanantaiaamuna YK:N aikaansaaman aselevon astuttua voimaan 34 päivää kestäneiden taisteluiden jälkeen.
Kuluneiden 34:n sotapäivän aikana 166 israelilaista on saanut surmansa, niistä 114 IDF:n sotilaita ja 52 siviilliä Yhteensä 791 libanonilaista sai surmansa ja niistäkin 530 oli Hezb´Allahin taistelijaa.

- CNN:lle antamassaan haastattelussa Libanonin YK:N suurlähettiläs Nouhad Mahmoud vannoi, että tämä aseleposopimus tulisi olemaan viimeinen Israelin tekemä sopimus arabivaltioiden kanssa. Libanon on viimeinen valtio allekirjoittamaan rauhansopimus Israelin kanssa. Hän ei kuitenkaan tarjonnut mitään selitystä lausunnolleen.

- Neljäs iranilainen miehittämätön lentokone ammuttiin alas Israelin ilmatilassa maanantaina aamulla. Siinä oli 30 kg räjähteitä. Sen hylky löydettiin läheltä Maa´alotia.
   
         
14.08.2006 Jerusalem Post   - Kolme (3) ampumavälikohtausta sattui päivän aikana Hezb´Allahin ja IDF:n välillä.
Kotirintaman johto antoi luvan Tiberiaan, Afulan, Nasaretin, Nasaret Eliten, Kirjat Tivon, Migdal Ha Emekin ja Ramat Yerha´in asukkaille palata normaaliin päivärutiiniin. Kuitenkin kaikki julkiset kokoontumiset ovat kiellettyjä
IDF ei iske aseta Syyriasta Hezb´Allahille kuljettavia rekkoja vastaan. Vain, jos Hezb´Allah ampuu ohjuksia Israeliin, IAF aloittaa kohteiden pommittamisen Libanonissa.

- IDF julkaisi vielä yhden sunnuntaina surmansa saaneen sotilaan nimen: hän oli kersantti David Amar, 24 Kirjat Shmonasta ohjuksen osuessa IDF:n ajoneuvoon Kantaran kylässä etelä-Libanonissa.
   
         

 

Takaisin