Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30.10.2006 Debka File   USA:n johtama sotilaallinen hyökkäys keskittyy voimakkaasti merivoimien käyttöön:Sadoittain USA:n ja liittoutuneiden sotalaivoja on kokoontunut Lähi-Idän ja Intian strategisille vesille lokakuun 2006 viimeisinä päivinä kahta päätarkoitusta varten: Valmistautuakseen USA:n johtamaan sotilaalliseen iskuun Irania vastaan, joka on kiihdyttänyt uraanin rikastusohjelmaansa toisella sentrifugi-projektillaan – pelkäämättä YK:n pakotteiden mahdollisuutta; ja torjuakseen al-Qaedan ilmeisen uhkan öljyn tuotantoalueita kohtaan.

1.Suurimittainen USA:n ja Intian yhteinen merisotaharjoitus, jota kutsutaan nimellä Malabar 06 on meneillään Intian rannikolla Goan edustalla, päättyy 5. marraskuuta. Ne amerikkalaiset alukset, jotka ottavat siihen osaa ovat: lentotukialus USS Boxer; ohjustaisteluristeilijä USS Bunker Hill; ohjusten tuhooja USS Howard ja USS Benfold sekä Los Angeles-luokan ydinhyökkäyssukellusvene Providence ja Kanadan ohjusfregatti HMCS Ottawa.
Intian merivoimien mahtia edustavat sotalaivat INS Beas; INS Mysore; INS Shakti; INS Ganga; tankkauslaiva INS Gharial; sukellusvene INS Shankush ja rannikkovartiolaiva CGS Samar.
Malabarin ohjelmaan kuuluu myös laskea suuri määrä sotilaita maihin ennen massiivisen
amfibiosiirtotelakka-alus USS Trentonin saapumista. Tämä alus voi kuljettaa kuusi helikop-
teria ja 1000 sotilasta.

Teheranin lähteemme kertovat, että viime torstaina 26. lokakuuta Iranin viranomaisia hermostutti pahasti huhu, että iranilainen vakoilukone oli paikantanut USS Boxerin olevan matkalla kohti Persian Lahtea. Se herätti pelkoja välittömästä Amerikan sotilaallisesta hyökkäyksestä nostaakseen republikaanien mahdollisuuksia tulevissa USA:n välivaaleissa 7. päivä marraskuuta. Joka tapauksessa iranilaiset pelkäävät, että yhdistetyn amerikkalais-intialaisen harjoituksen lopussa Arabian merellä Boxer tulee kääntymään länteen ja ajamaan kohti Persian Lahtea. Silloin siellä olisi neljä amerikkalaista lentotukialusta mukanaan iskujoukot sijoitettuina aivan vastapäätä Iranin rannikkoa mukaan lukien iskuryhmä USS Enterprise; siirtoarmeija USS Iwo Jima ja lentotukialus USS Eisenhowerin iskuryhmä. Nämä ovat jo paikalla.
Iraniin tulleen tiedustelutiedon mukaan Boxer ja sen saattoalukset kuljettavat 850 merisotilasta, jotka ovat juuri äskettäin viettäneet kuukausia erikoiskoulutuksessa operaatioihin öljynporauslautoille.

2.Amerikka, Italia, Ranska, Britannia, Australia, Bahrain, Qatar, Yhdistyneet Arabiemiraatit ja Kuwait ottavat osaa harjoitukseen, jossa treenataan ydinmateriaalia tai kehittyneiden aseiden komponentteja kuljettavien laivojen sieppausta. Harjoitus, joka pidetään vastapäätä Bahrainia on ensimmäinen , joka pidetään Persian lahdella kolme vuotta vanhan ydinaseiden leviämistä koskevan aloitteen pohjalta. Sen sovellutukset voitaisiin siirtää suoraan Pohjois-Koreaa koskevien pakotteiden voimaan saattamiseksi.
Iranin armeija, Vallankumouskaarti, merivoimat ja ilmavoimat on asetettu ”keltaiselle” hälytystasolle yhden askeleen päähän täydestä sodasta. 29. lokakuuta korkein hallitsija Ajatollah Ali Khamenei korvasi Iranin ilmavoimien päällikön Karim Qavamin prikaatinkenraali Ahmad Miqanilla pitäen Qavamia liian amerikkalaismielisenä

3.Saudi Arabia ei liittynyt yhteiseen kansainväliseen Bahrain harjoitukseen, vaan asetti sen sijaan liikekannalle koko laivastonsa ja kaikki erikoisjoukkonsa tiheään puolustusryhmitykseen maailman suurimman öljyterminaalin, Ras Tanuran, ympärille.Riad vastasi näin selkeään tiedustelutietoon, että al-Qaeda suunnittelee hyökkäystä sen öljylaitoksia vastaan.
Viime päivinä varoitukset ovat lisääntyneet lähestyvistä al-Qaedan hyökkäyksistä öljykenttiä, öljysatamia, ja Saudi Arabian arabialaisten öljyemiraattien öljykenttiä vastaan. Erääsä uhkauksessa mainitaan nimeltä togolaisen Benin Republic´s Societe Togolaise de Gaz ja Societe Bengaz S.A.:n Bahrainin toimistot ja henkilökunta.

4.Neljäs merivoimien pääkeskittymä on sijoitettu Punaiselle Merelle pitkin Saudi Arabian länsirannikkoa. Öljykuningaskunta on asettanut armeijansa ja laivastonsa korkeimmalle mahdolliselle valmiusasteelle al-Qaedan suunnittelemia terrorihyökkäyksiä vastaan pitkin koko tätä rannikkoa ja erikoisesti Jeddan ja Janbun satamissa.
   
         
Jerusalem Post:   Hamas on rakentanut Gazan alle maanalaisen tunnelikaupungin. IDF on löytänyt yli 100 tunnelia, joista yhden ainoan pituus on 1,5 km. IDF suunnittelee tuhota tämän bunkkerikaupungin ns. ”viisailla” pommeilla.

   
         
    Suomi: YLE:n ohjelmapäällikön tunnustus: Yle mustamaalaa tahallisesti Israelia.

Tässä taannoin Israelin Helsingin suurlähetystö järjesti seminaarin aiheena Lähi-Itää koskeva uutisointi. Tilaisuuteen oli kutsuttu Yleisradion ohjelmapäällikkö Jarmo Mäkelä pitämään aiheesta esitelmä. Esitelmän jälkeen sana oli vapaa ja Mäkelälle esitettiin lukuisia kysymyksiä, joiden seurauksena Mäkelä joutui tunnustamaan, että ”markkinavoimat määräävät YLE:n Israel-uutisoinnin ja tiedotuksen”. Kysymys onkin nyt, kuinka paljon arabirahaa YLE saa Israelin mustamaalaamiseksi?
(- YLE käsittää siis radion ja television -.)
   
         

Takaisin