Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30.4.2007 Debka File/Jerusalem Post   Winogradin komitean raportti julkaistiin maanantainaLibanonin sotaa tutkinut komissio langettaa kuolemantuomion Olmertin hallitukselle sen raskaista virheistä sodan johdossa.
Pääministeri Ehud Olmertia syytetään raskaista virheistä sen vastuullisuudesta ja varovaisuuden puutteesta päättäessään ryhtyä sotaan Libanonissa viime kesänä ja sen johdosta. Hänen päätöksensä oli hätiköity ja jätti huomioimatta syvällisen tutkimuksen olosuhteista sotanäyttämöllä, kunnollisen toimintasuunnitelman ja selkeästi määritellyt tavoitteet.
Täyden vastuun näistä epäonnistumisista jakavat hänen kanssaan puolustusministeri Amir Peretz ja entinen armeijan ylipäällikkö Dan Halutz.

Nämä ovat Toista Libanonin sotaa tutkineen tuomari Eliahu Winogradin johtaman tutkintalautakunnan 250-sivuisen väliaikaraportin avainlöydökset maanantaina iltapäivällä 30.04.2007.
Ne ovat paljon murskaavammat kuin odotettiin. Raporttia seuraa todennäköisesti poliittinen sekasorto, joka johtaa ainakin johtavien ministerien eroamiseen ja rakoiluun Olmertin hallituskoalitiossa
Väliaikaraportti kattaa 12. heinäkuuta puhjenneen sodan esivalmistelut ja sen viisi ensimmäistä päivää.
Tässä ovat kohokohdat: Pääministerin vastareaktiosta kahden israelilaisen sotilaan kidnappaukseen 12. heinäkuuta 2006 päätettiin ottamatta huomioon, että Hezb-Allah aloittaisi rakettihyökkäyksen pohjoisessa. Sotilaalliseen toimintaan liittyneitä diplomaattisia mahdollisuuksia ei huomioitu. Hänen kykynsä strategisiin johtopäätöksiin oli heikko. Hallitusta pyydettiin tekemään päätöksiä mitä epämääräisimmän informaation pohjalta. Ministerit äänestivät sodan puolesta käsittämättä sen merkitystä.
Olmertin päätökset perustuivat tietämättömyyteen sotilaallisesta ja diplomaattisesta todellisuudesta. Hän oli kokematon eikä pyytänyt neuvoa erityiskysymyksissä. Hän epäonnistui tarkistusten tekemisessä, vaikka ymmärsi, että yksikään Israelin tavoitteista ei ollut saavutettavissa.
Armeija oli valmistautumaton. Vaikka vihollisuudet alkoivat, ei annettu määräyksiä reservien mobilisoinnista samalla kun kotirintama ei saanut mitään ohjeita valmistautumisesta rakettihyökkäykseen.
Puolustusministeri, jolta puuttui sotilaallinen ja poliittinen kokemus, oli kykenemätön tajuamaan strateginen tilanne ja laiminlöi neuvojen vastaanottamisen eikä ottanut huomioon hänelle ehdotettuja vaihtoehtoja eikä kehittänyt itsenäistä johtamistapaa. Sen tähden Amir Peretz epäonnistui työssä ja oli heikko linkki hallituksen kyvyssä kamppailla haasteiden kanssa.

Entinen armeijan ylipäällikkö Halutz toimi hetken mielijohteesta, laiminlöi hallituksen informoimisen strategisen uhkan laajuudesta ja siitä tosiasiasta, että Israelin Puolustusvoimat oli valmistautumaton vastaamaan siihen. Halutz oli vastuuton ja harkintakyvytön. 33 päivää kestänyt sota maksoi 160 israelilaista kaatunutta, epäonnistui kidnapattujen sotilaiden palauttamisen sekä Hezb-Allahgin murskaamisen.
Lautakunta korosti myös sitä israelilaisten poliittisten ja sotilaallisten johtajien käsitystä, että tavanomaiset sodat kuuluivat menneisyyteen ja että Israelia ei enää vaadittaisi taistelemaan olemassaolostaan. Tästä väärinkäsityksestä, joka täytyy ehdottomasti korjata, lautakunta syytti aikaisempia Ehud Barakin ja Ariel Sharonin hallituksia sekä Israelin mediaa. Hän ajoitti myös rappion Israelin sotilaallisessa valmistautumattomuudessa Israelin yksipuoliseen vetäytymiseen Eteleä-Libanonista vuonna 2000.
Winogradin komission lopullinen raportti valmistuu elokuussa 2007.
   
         
24.4.2007 Atlas Shrugs/Debka File   Sota Israelia vastaan: Joukkotuhoaseita ja bioaseita?

Hamas juhlisti Israelin itsenäisyyspäivää 24.04.2007 tulittamalla Israelin paikkakuntia Gazan ympärillä kranaatinheittimin ja ohjuksin tiistaiaamusta lähtien julistaen, että hudna (aselepo) on ohi ja sanomalla: ” Sanoma sionistiselle viholliselle, iskumme tulevat jatkumaan.”

Suuri korkea-arvoinen 40 kenraalin syyrialainen valtuuskunta on ollut salaisella matkalla Teheraniin 23.04.2007. Valtuuskuntaa johti kenraalimajuri Yahua L. Solayman, joka on sodan valmistelun päällikkö ja Syyrian armeijan yleisesikunnan päällikkö. Valtuuskunnassa oli mukana Syyrian armeijan kaikkien haarojen edustajia.

Israel näkee neljä syytä huoleen:

1 .Syyrian valtuuskunnan epätavallisen suuri koko ja operatiivisten upseereiden läsnäolo eri armeijan haaroista.

2. Syyrialaisten isäntinä olevien iranilaisten upseereiden korkea asema: huippumiehiä, jotka ovat vastuussa Vallankumouskaartien ja armeijan joukkojen valmistautumisesta aseellista yhteenottoa varten.

3.Syyrialaisille upseereille näytetyt laitteistot ja aseet. Tiedustelun arvio on, että he näkivät ne asejärjestelmät, jotka Iran lähettää pian Syyrian armeijalle ja Hezb-Allahille samoin kuin Syyrialle luvatun avun muodot siinä tilanteessa, että tapahtuu välien selvittely Yhdysvaltojen tai Israelin kanssa. Syyrialais-iranilaisten neuvottelujen otaksutaan myös selvittäneen ne reitit, joita pitkin nämä aseet toimitettaisiin Syyrialle ja Hezb-Allahille sotilastarvikelähetyksissä.
Vuoden 2006 Hezb-Allah-Israel-sodan aikana Iran pyöritti ilmasiltaa Damaskokseen Turkin ilmatilan kautta ja Välimeren yli.

4.Vierailun epätavallinen kesto. Maanantaina 23. huhtikuuta syyrialaiset upseerit olivat jo olleet Teheranissa kuusi päivää ilman merkkiäkään lähtemisestä.

Biologisen sodan pelko by Jerome R. Corsi
Syyria valmis bio-terroriin, jos USA iskee Iraniin. Syyrian kerrotaan salaavan WMD aseita kaupallisten lääkkeiden seassa.
Amerikkalainen Euroopassa asuva biopuolustusanalyytikko sanoo, että jos USA hyökkää Iraniin pysäyttääkseen sen ydinaseen tavoittelun Syyria on valmis vastaamaan massatuhoaseilla – erityisesti biologisilla aseilla.
”Syyria on valmistautunut aloittamaan biologisen hyökkäyksen Israelia tai Eurooppaa vastaan, mikäli USA hyökkää Iraniin,” kertoi Jill Bellamy-Dekker WND:lle. ”Syyrialaiset kätkeneet biologisten ohjelmansa kaupalliseen lääkebisnekseensä ja heidän eläinrokotetutkimuslaitoksiinsa. Tiedustelupalvelu pitää silmällä Syyrian ”biofarmi”-ohjelmaa ja heidän puolustusministeriönsä on hyvin kytkeytynyt yritykseen.”
Bellamy-Decker ohjaa tällä hetkellä Julkisen Terveyden Valmistautumisohjelmaa Euroopan Kotimaisen turvallisuuden liitolle Ranskan siviilipuolustuksen ylikomitean alaisuudessa.
Hän ennakoi, että isorokon muunnokset ovat se biologinen väline, jota Syyria käyttäisi.
”Syyrialaiset työskentelevät myös ortorokkovirusten kanssa. Ne ovat sukua isorokolle,” sanoi Bellamy-Dekker,” ja se on hyvä keino kiertää kansainväliset sopimukset hyökkäyksellisten biologisten aseiden kehittelyä vastaan. He tekevät työtä kamelirokon kanssa peitteenä isorokolle.”

Tarttuvien tautien tutkimuskeskuksen (CIDRAP) mukaan Minnesotan yliopistossa kamelirokko on virus, joka hyvin läheistä sukua isorokolle ja se aiheuttaa ”Vakavaa ja taloudellisesti tärkeätä sairautta kameleissa,” mutta harvoin, jos koskaan aiheuttaa sairautta ihmisissä.

Bellamy-Decker kertoi myös WND:lle, että pohjoiskorealaiset ovat tiiviissä yhteistyössä syyrialaisten kanssa heidän biologisten aseiden ohjelmansa parissa.

”Syyrialaiset ovat tehneet joitakin tuoreita hankintoja heidän isorokko-ohjelmaansa DPRK:sta,.” hän selitti. ”Juuri ennen äskettäistä Libanonin sotaa syyrialaisilla oli teho-ohjelma cryptosporidiumissa.”

”Uskon, että he ovat juuri nyt testaamassa biologisia aseita Sudanissa Darfurin konfliktissa,” hän vastasi. On olemassa luotettavaa tietoa ylilentoaktiivisuudesta Darfurissa, missä pieniä laskuvarjoja on pudotettu alas väestön keskuuteen. Tämä on vastaava levitysmenetelmä bioasehyökkäyksissä. Olemme nähneet myös todisteita ruumiista, jotka on löydetty Darfurista, jotka näyttävät aivan kuin ne olisi altistettu biologisille aseille.”
”Terroristien biohyökkäys voisi toimia globaalisti,” hän huomautti. ”Hyvä biologinen isku tulee leviämään nopeasti kansainvälisen matkustamisen kautta. Isorokko on parempi ase kuin anthrax. Isorokko on kenttätestattu, se on hyvin stabiili, ja herkästi tarttuva, erityisesti jos tarkastellaan joitakin venäläisten kehittämiä kantoja. Syyria luultavasti säilytti joitakin sen isorokkokantoja vuoden 1972 taudin puhkeamisesta.”


Toinen riski on, että Syyrian armeija voisi antaa bioaseita terroristeille.

Olemme lähellä sitä läpimurtohetkeä, jolloin Syyria toimittaa biologisia aseita joillekin niistä terroristiryhmistä, joiden kanssa ne työskentelevät, kuten Hezb-Allahille Libanonissa, vakuutteli Bellamy-Decker. Syyrialaiset uskovat, että he voivat rokottaa itsensä ja ne jotka työskentelevät Syyrian armeijassa. He eivät ole varmasti huolissaan levittäessään näitä biologisia aseita sotatilanteessa, vaikka siviilejäkin tartutetaan niin kauan kun he ovat rokotettuja. Uskon, että tämä on todellinen uhka.”
   
         
24.4.2007 Maverick News Media   Syyrialla on ainakin kolme suurta ballististen ohjusten laukaisupaikkaa, jotka on rakennettu Iranin avulla

Gertz- Yhdysvalloissa julkaistut satelliittikuvat osoittavat kolme suurta ohjuspaikkaa Syyriassa. Vuonna 2004 kuvatut paikat sijaitsevat Hamassa, Homs´issa ja Golanin kukkuloillaHama on tiettävästi Syyrian ohjusohjelman keskus. Ohjusasiantuntijatkutsuvat sitä Syyrian ”Cape Canaveraliksi”. Se sisältää testauslaitteita.
Analyytikot sanovat kuvien, jotka amerikkalainen Christian Broadcasting Network julkaisi, osoittavan, että Hamassa on myös ohjusoperaatioiden keskus. Keskus, joka on perustettu Iranista saadulla avulla, ohjaa Syyrian Scud C ja Scud D-ohjusten arsenaalia.

”Ohjuksia ja raketteja asetetaan valmiustilaan kaiken aikaa,” sanoi israelilainen ohjusanalyytikko Uzi Rubin.
   
         
30.4.2007 Atlas Shrugs/AFP   Israelilainen raportti: Syyrialla on maanalainen ´ohjuskaupunki´

Syyria on rakentanut linnoitetun kompleksin, joka on haudattu syvälle maan alle ja naamioitu salassa valmistamaan ja varastoimaan ballistisia ohjuksia, jotka kykenevät iskemään Israeliin, sanoi israelilainen sanomalehti maanantaina.

Kompleksi käsittää 30 vahvistettua betonibunkkeria, tuotantolaitoksia, suunnittelulaboratorioita ja komentokeskuksia, laajalevikkinen Yediot Aharonot lainasi ”ulkomaisia asiantuntijoita”.

”Ohjuskaupungissa” sijaitsee pääasiassa Scud-ohjuksia, jotka saavuttavat kaikki paikat Israelissa. Koska sillä on heikot ilmavoimat, Damaskus on lisäämässä sen maasta-maahan ohjusarsenaaliaan ja suojamassa niitä kompleksissa, sanoi Yediot.
Sanomalehden mukaan Syyrialla on 200 Scud-B-ohjusta, 60 Scud-C-ohjusta ja tietty määrä pohjoiskorealaisia Scud-D-ohjuksia, joiden kantama on 700 kilometriä, ja on kehittänyt kemiallisia taistelukärkiä kaikkiin Scudeihinsa.

Kemiallisen sodankäynnin välineet on varastoitu erillisessä laitoksessa.
Kerrottiin myös, että Iran on vastikään toimittanut Syyrialle noin 100 kiinalaista maalta-merelle C-802-ohjusta – sama ohjustyyppi, jota Hezb-Allah käytti iskemään israelilaista sotalaivaa viime vuonna Libanonin sodan aikana.

Israelilaiset – kahden valtion ratkaisu on LOPULLINEN RATKAISU.
   
         
15.4.2007 Jerusalem Post   Raportti: Antisemitistiset hyökkäykset lisääntyneet 50 %

Raportti listaa Britannian, Australian, Ranskan ja Kanadan maina, joissa on suurin nousu antisemitistisissä hyökkäyksissä.. Listaa johtaa Britannia, jossa rekisteröitiin 20 vuoden 100 välikohtauksen ennätys -60 % enemmän kuin vuonna 1986. Näistä välikohtauksista 37 % pidettiin väkivaltaisina.
Australia koki myös merkittävän nousun ja siellä rekisteröitiin 47 % enemmän hyökkäyksiä kuin keskimäärin. Ranska selviytyi myös huonosti ja vuosi päättyi 24 % nousuun hyökkäyksissä kuin tavallista ja 45 % enemmän väkivaltaisia hyökkäyksiä kuin vuosi sitten.
Vastakohtana Yhdysvalloissa rekisteröitiin 12 % pudotus antisemitistisissä hyökkäyksissä vuonna 2006.
   
         
26.4.2007 Atlas Shrugs by Bat Yeor   Eurabia- Euroopan palestinisoituminen - Mihin menet Eurooppa?
Bat Yeorin kirja Eurabia ilmestyi ranskaksi vuonna 2006 ja on juuri nyt ilmestynyt italiaksi. Hollantilaiset hepreankieliset painokset seuraavat syksyllä.
Presidentti Bushin voimakas kristillinen usko on pääsyynä siihen, miksi hän on niin äärimmäisen epäsuosittu Euroopassa. Ydinongelmana on se, että Euroopasta on tullut Arabi- ja muslimimaailman satelliittivaltio. Arabi- ja muslimiväestön lisääntyminen Euroopassa yhdistyy arabipääoman virtaan, markkinoiden globaalistumiseen ja suunnattomiin eurooppalaisten investointeihin arabimaissa.

Kaikki tämä luo tärkeitä euro-arabiyhteyksiä ja painostuksia, joista päättää taloudelliseen opportunismiin perustuva politiikka. Euroopan Unioni pyörittää useita opiskelijaohjelmia arabimuukalaisille; se rahoittaa lukemattomia arabimyönteisiä järjestöjä ja on perustanut voimakkaat euro-arabiverkostot koordinoidakseen yhteistä asennoitumista USA:ta ja Israelia kohtaan akateemikoiden, mielipiteen muokkaajien, journalistien ja Ammattiyhdistysten välillä. Eurooppalaiset valtiot rahoittavat ja organisoivat ideologista palestiinalaisten sotaa Israelia vastaan. Olemme juuri äskettäin nähneet, että Britannian journalistien kansallinen liitto äänesti israelilaisia tuotteita vastaan suunnatun boikotin puolesta. Viime vuonna se oli Opettajien ja korkeamman opetuksen kansallinen liitto (NATFHE), joka äänesti israelilaisten yliopistojen, professorien ja opiskelijoiden ”hiljaisen boikotin puolesta”. Euro-arabiverkostot ovat perustaneet tämän politiikan, joka sitoo yhteen euroopplaiset ja arabisyndikaatit.
Jihadistisen ideologian tukeminen mädättää Eurooppaa. Euroopan vihamielisyys tulee nousemaan. Eurooppa on nyt sidottu arabi-muslimimaailmaan eikä voi erota tai vaihtaa suuntaa. Kristitty dhimmi, joka on liian pelokas hyökätäkseen muslimisortajaa vastaan, kääntää voimattoman turhautumisensa heikompaa vastaan ja viaton dhimmi-uhri on juutalainen. Tämä kolmisuuntainen sosiaalinen ja poliittinen asetelma on ollut käynnissä jo vuosituhannen ajan.
EU-direktiivit pyrkivät halvaannuttamaan demokraattiset oikeudet totalitaarisella kulttuurin, median ja yliopistojen verkostokontrollilla.
Palestianismi on Euroopan dekadenssin juuri. Se on korvausteologiaa, jossa Palestiina korvaa Israelin. Sen ovat suunnitelleet ja sitä tukevat yhdessä eurooppalaiset ja arabi-intellektuellit ja politiikot. Se muodostuu molempien kulttuurien huonoimmista elementeistä. Sillä arabi- ja muslimimaailmalle palestianismi on jihadi-ideologian ja päämäärien ruumiillistuma kapinallisia dhimmi-ihmisiä vastaan. Se perustuu sen tähden muslimikulttuurille ja teologialle, joka kieltää alueellisen itsenäisyyden ja riippumattomuuden kaikille ei-muslimeille.
Eurooppalainen pyrkimys on lisännyt sen perinteelliseen kristilliseen antisemitismiin, joka tuomitsee juutalaiset ikuiseen maanpakoon kunnes he kääntyvät. Palestiinalaisten sodasta Israelia vastaan, jota monet rohkaisivat Euroopassa, tuli oivallinen mahdollisuus jatkaa ja ylläpitää vihan ja panettelun kulttuuria juutalaisia vastaan – nyt Israelin valtiota vastaan – ja antaa samalla moraalista ja poliittista tukea toiselle holokaustille. Eurooppa on ollut palestiinalaisten suurin tukija ja avustaja samoin kuin heidän ideologinen opettajansa.
Palestianismi on ollut tehokkain työkalu Lännen jakamiseen, heikentämiseen ja tuhoamiseen. Mutta tämä prosessi saattoi tapahtua ainoastaan koska institutionaalinen koneisto, Euroopan Yhteisö (EC) – josta 1993 tuli Euroopan Unioni – saattoi pakottaa palestianismin kaikille jäsenvaltioilleen ulkopolitiikaksi.
Koska palestianismi on nyt ensisijainen ideologia Euroopassa, se on määrännyt eurooppalaisten tuen jihadistiselle taktiikalle. Ja jihad ei ole mikä tahansa sota, se edustaa kokonaista teologista sotaoppia pyhine strategioineen ja rituaalitaktiikkoineen. Eurooppa oikeutti PLO:n päämäärän tuhoamaan Israelin 1970-luvulta, sen siviilien sieppaukset ja tappamiset, sen ilmamerirosvouksen, kidnappauksen ja terrorismin, syyllistämällä uhrit rikollisten sijasta. Oikeuttaakseen nämä rikokset, jotka ovat niin vastakkaisia inhimillisille arvoille ja moraalille Euroopan täytyi demonisoida Israel, maalata se suurimpana rauhan vihollisena ja sen tähden antanut uutta eloa sen intohimoiselle rakkaudelle vihata Israelia parjaamalla sitä sen omista rikoksista.
Euroopan Unioni on levittänyt totalitaarisen otteensa jäsenvaltioiden yli verkostojensa kautta, jotka linkittävät politiikan markkinoihin, kulttuuriin, yliopistoihin, mediaan ja mielipiteen muodostajiin, pakottaakseen viheliäisen valheiden ja kieltämisen kulttuurin, joka tukee Euroopan palestiinalaismielistä ulkopolitiikkaa.
   
         
26.4.2007 ZNN by Ami Isseroff   Historia käännetään päälaelleen

Tavallinen ja paholaismainen propagandan väline on kääntää tosiasiat ylösalaisin, niin että hyökkääjästä tulee uhri ja uhrista hyökkääjä. Adolf Hitler oli tämän tekniikan mestari siteeraten jatkuvasti tsekkien, puolalaisten tai kuka tahansa sitten olikaan hänen seuraava uhrinsa ”sietämättömiä” provokaatioita.

Tätä tekniikkaa on lisääntyvästi käytetty sionismia, Israelia ja juutalaisia vastaan.
Myyteistä, joita toistuvasti toistetaan, tulee mielessä todellisuutta. Se, mikä on historiassa aika usein tärkeätä, ei ole se mitä todella tapahtui, vaan mitä ihmiset on saatu uskomaan tapahtuneeksi. Tämä on totta tapahtumien suhteen, jotka tapahtuivat äskettäin, samoin kuin niiden jotka tapahtuivat elävän muistin ulkopuolella. Khartumin päätöslauselmat niine ”kolmine eineen” on pesty kuin jonakin signaalina sovinnosta Israelin kanssa. Oslon rauhansopimusprosessin vaihtoehtoinen todellisuusversio rakennettiin samoin ja se löytää suositumman ilmauksensa Jimmy Carterin valheellisessa kertomuksessa.

1960-luvulta lähtien totuuden ja todellisuuden kääntämisestä on tullut Israelin vastustajien suosituin propagandametodi. Yksi lukuisimmista ilmauksista on ollut syytös, että juutalaisesta kansasta, natsien uhreista, on nyt tullut uusia natseja, Palestiinan arabien hyökkääjiä ja sortajia. Aikalaishuomioitsijat ovat tunnistaneet tämän metodin ja kuvanneet sitä ”todellisuuden kääntämisenä”, ”älyllisenä luottamus kepposena”, ”moraalisen vastuun kääntämisenä”, tai ” kieroutuneena logiikkana”. Koska Israelin viholliset ovat lähes puolen vuosisadan aikana toistaneet sellaisia herjoja ilma että heitä on haastettu, ne ovat asteittain saavuttaneet uskottavuutta. Koska todellisuuden kääntäminen muodostaa nykyisen Israelin vastaisen propagandan perusperiaatteen, on tärkeätä ymmärtää se ja miten se toimii.
Tulisi huomata, että aikaisempien sukupolvien oppineet ovat tutkineet tämän ongelman eri näkökohtia. mutta 1980-luvun puolivälistä lähtien se on kiinnittänyt vähemmän huomiota. On useita selityksiä. Neuvostoliiton tuhon ja Itäblokin hajoamisen jälkeen (1989-1991) oli tunne, että maailma oli nyt uuden demokraattisen aikakauden kynnyksellä. Ja Oslon rauhansopimuksen (13. syyskuuta 1993) yhteydessä monet todella uskoivat, että israelilaisvastainen propaganda lakkaisi. Kieltäminen saattoi näytellä osaa, koska voimakkaan israelilaisvastaisen ja antisemitistisen kiihotuksen hellittämättömyys esitti ”epämukavaa informaatiota”. Sen tutkiminen tuli poliittisesti sopimattomaksi ja vaaralliseksi niille, jotka toivoivat etenevänsä akateemisessa maailmassa.


Kahdennellakymmenennellä vuosisadalla propaganda palveli sodan aseena ja sen vaikutukset saattoivat olla tuhoisia, todellakin määrätyt totalitaariset ideologiat, kun ne vietiin loogiseen johtopäätökseen, ovat olleet kansanmurhaa. Historioitsija Jeffrey Herf kuvaa natsi-Saksan propagandan toimintaa ja logiikkaa sodassa juutalaisia vastaan:

Jos puhdasta toistoa julkisissa ja yksityisissä yhteyksissä voidaan pitää uskon todisteena, silloin näyttää siltä, että Hitler, Goebbels, Dietrich (Valtakunnan Lehtitoimiston johtaja), niiden henkilökunta ja määrätön prosentti saksalaisia kuuntelijoita ja lukijoita uskoi, että kansainvälinen juutalainen salaliitto oli ajavana voimana Hitlerin vastaisessa koalitiossa Toisessa Maailmansodassa… He toimivat epäilemättä ikään kuin Lopullinen ratkaisu oli natsi-Saksan rangaistus juutalaisille, jotka natsit totesivat syyllisiksi Toisen Maailmansodan aloittamiselle ja pitkittymiselle.
Tekstissään Herf antoi värisyttävän esimerkin yhteydestä propagandan ja kansanmurhan välillä, nimittäin Valtiopäivillä 30. tammikuuta 1939 esitetty Hitlerin vuotuinen puhe, ”josta tuli tulevan konfliktin natsien käsikirjoituksen ydin”: ”Haluan tänään olla jälleen profeetta: jos kansainvälinen finanssijuutalaisuus Euroopan sisäpuolella ja ulkopuolella onnistuisi vetämään kansakunnat vielä kerran maailmansotaan, tuloksena ei tule olemaan maapallon bolshevisoituminen ja sen kautta juutalaisuuden voitto, vaan juutalaisen rodun tuhoutuminen Euroopassa!”

Lisäksi Herf viittasi Hitlerin uuden vuoden puheeseen kansakunnalle 1. tammikuuta 1940, joka sisälsi ”syytöksen sodan kansanmurha-aikeista natsi-Saksan vihollisille, erityisesti juutalaisille.”: Juutalaiskapitalistisella maailman vihollisella, joka vastustaa meitä on vain yksi päämäärä: tuhota Saksa ja Saksan kansa…”


Tämän kielen tulkitsemisessa Ernst H. Gombrich selitti, että natsipropagandan lopullinern päämäärä oli ” vainoharhaisen mallin määrääminen maailman tapahtumille” ”vainoharhaisen myytin” muodossa. Gombrichin mukaan tämä menetelmä kuvasi ”tekniikan ydintä”:

Tämä on myytin lopullinen kauhu. Siitä tulee itseään vahvistava. Kun sinut kerran on saatu tämän harhakuvan maailmaan, siitä tulee sinulle todellisuus, sillä jos sinä taistelet kaikkia vastaan, kaikki taistelevat sinua vastaan, ja mitä vähemmän armoa sinä osoitat, sitä enemmän saat oman puolesi taistelemaan loppuun asti. Kun sinut kerran on saatu tähän todella turmeltuneeseen ympyrään, ei ole mitään pakoon pääsyä. Verrattuna tähän efektiin, ilmoituksen ja massasuggestion periaatetta sotapropagandassa voi melkein kutsua marginaaliseksi.

Todellisuuden kääntäminen media sodan välineenä sen vainoharhaisen mielen tilan kanssa, on jatkunut itsepintaisesti nykypäivään asti. Vaikka aikalaishuomioitsijat ovat kyenneet kuvaamaan sen ilmiöitä huomattavalla tarkkuudella, monet eivät ole sijoittaneet sitä historialliseen asiayhteyteen. Juuri tässä mielessä esimerkiksi ranskalainen tutkija ja filosofi Pierre-Andre Taguieff sovelsi termiä ”absoluuttinen antisemitismi” kuvaamaan vuoden 1967 jälkeistä palestiinalaisten näkymää. Hän kirjoitti, että heille ”Sionismi silloin on uusi ”natsismi, joka uhkaa hallita ja tuhota kokonaisen ihmisrodun…Siten yhteydessä, jossa länsimainen eliitti ei koskaan väsy vaatimaan islamofobisten lausumien välttämistä, islamilaisen keskuksen johtaja Genevessä, Hani Ramadan ilmoitti kylmästi ”kansanmurhasta, joka on organisoitu muslimeja vastaan.”

On huomionarvoista, että Ramadanin kertomus on lähes identtisessä linjassa Natsipropagandistien kanssa. Molemmat esittivät itsensä juutalaisen salaliiton kohteina, ja potentiaalinen seuraus heidän ”loogisesta prosessistaan” – käyttääkseni Hannah Arendtin ilmausta – oli kansanmurha. Vaikka molemmat ovat kääntäneet totuuden, heidän väitteensä sisältää lisäpiirteen, joka häiritsevä ja vaarallinen: moraalisuuden kääntäminen, joka johtaa kriminaaliseen käytökseen ja väkivaltaan ilman hillintää.

Vasta äskettäin Melanie Phillips, suorasukainen brittiläinen journalisti ja bloggeri lainasi Leo McKinstryn, Belfastissa syntyneen kirjailijan ja journalistin, joka kirjoittaa säännöllisesti Daily Mailiin, Daily Expressiin ja Sunday Telegraphiin, artikkelia. MacKinstry tunnisti todellisuuden kääntämisen bbrittiläisessä julkisessa keskustelussa koskien Israelia ja kutsui sitä oikealla nimellä:

Merkittävässä todellisuuden kääntämisessä Israelista on tullut paariavaltio johtuen sen päättäväisyydestä puolustaa itseään. Irvokas kaksoisstandardi operoi nyt siellä, missä murhanhimoisia arabiterroristeja tervehditään ”vapaustaistelijoina” kun taas israelilaisia turvallisuusjoukkoja kohdellaan fasistisina roistoina. Ei mitään kansakuntaa ole enemmän demonisoitu kuin Israelia. Eräs äskettäinen yli Euroopan ulottunut tutkimus paljasti, että Israelia pidetään nyt ”suurimpana uhkana” maailmanrauhalle, mikä on täydellisen järjetöntä, koska Israel on varsinaisesti ainoa demokratia, vapaa yhteiskunta Lähi-Idässä. Mutta sellainen löydös heijastaa sen hysteerisen Israelin vastaisen propagandan voimaa, joka täyttää radioaallot Euroopassa. Ei ole mitään merkitystä sillä, kuinka paljon tämä Israelin vastainen tunne on puettu tukena Palestiinalle, se on läpikotaisin antisemitististä.
   
         
30.4.2007 Iranin TV   Hamasin puhemies ilmoittaa, että Mahmoud Abbasilla ei ole valtuuksia tehdä sopimuksia Israelin kanssa
Hezb-Allahin puhemies ilmoittaa, että Hezb-Allah on suoraan Iranin käskyvallan alainen

A Hamas spokesman in an interview
granted to an Iranian TV channel: Abu
Mazen does not have full authority to
engage in negotiations with Israel and
Hamas will oppose any agreement
reached in such negotiations

Ayman Muhammad Saleh Taha, a Hamas spokesman

Ayman Muhammad Saleh Taha (Al-Alam TV, April 11, 2007)

Sheikh Naim Qassem in an interview granted to Iran’s Al-Kawthar TV channel:
Hezbollah’s attacks against Israel are guided by al-wali al-faqih (the ruling
jurisprudent, i.e., Khamenei, the Iranian leader). The ruling jurisprudent is the
one who allows and the one who prohibits (photograph: Ehud Yaari’s report,

Israeli TV Channel 2, April 16, 2007).

Posters with images of the Iranian leader, Ali Khamenei, and the architect of the
Islamic revolution, Ayatollah Khomeini, displayed in rooms used by Hezbollah
operatives in the village of Shihin (right) and the village of Bint Jbeil (left).
Underneath the posters on the right is a large signboard with the text “Al-
Wilaya” (i.e., “the rule” of the jurisprudent, which is a central component in
Khomeini’s teachings)


A booklet titled “My Leader” (Qa’idi), the
title of Iran’s leader Ali Khamenei, seized by
the IDF in the village of Yaroun. The
booklet was published by Hezbollah’s boy
scouts movement (The Imam al-Mahdi
Scouts). In the booklet, leader Khamenei is
portrayed as a role model for teenagers to
follow and as an example of a faithful jihad
warrior who contributed much to the
Islamic revolution in Iran.

The April page of Hezbollah’s 2006 calendar. The image of leader Khamenei is in
the upper left. The writing in the center says “Leader Day”, celebrated in the
month of April.

In the course of the second Lebanon
war, IDF forces operating in Maroun
al-Ras seized four copies of a booklet
titled “Al-Jihad”. Published in 2004 by
the Imam Khomeini Culture Center7 in
Beirut, the booklet analyzes the
significance of jihad based on Ali
Khamenei’s worldview. Khamenei also
stresses the revolutionary message of
jihad and portrays it as a central
component of the Islamic revolution.

Right: the cover page of a booklet titled “Reviewing the Path of Eloquence”,
seized by IDF forces in Kafr Kila (in the upper left is Khamenei’s image). The
booklet includes three lectures by Ali Khamenei. Left: the back cover of the
booklet, featuring a selection of Khamenei’s books published and distributed in
Lebanon. The booklet was originally written in Persian and translated into
Arabic in the Iranian city of Qom, the seat of the Iranian religious leadership.

leaflet titled “The Text of the Speech Given by the
Honorable Imam Commander Al-Sayyid Ali Khamenei,
May He Prosper, On Recent Events”. Right: the cover
page; left: a copy of the last page, which contains the
Hezbollah emblem. The leaflet was seized by IDF forces in
the village of Rajmin and was probably published in 2003.
In the speech, Khamenei incites against the US and
blames it for striving to dominate the world.
Hezbollah’s emblem.

The cover of a book titled
“The Elite and the Critical
Moments”. The book,
written by Ali Khamenei,
was seized in the village of
Einata. The book was
published by Hezbollah’s
publishing house and it
deals with Khamenei’s
teachings. It places
particular emphasis on
the idea of jihad. The cover page of a
booklet titled “The US is
the Source of Terrorism”
(portrayed prominently
on the right is Ali
Khamenei’s image). The
picture shows burning US
and Israeli flags, beneath
which are Palestinians
crying against the
background of the Dome
of the Rock mosque in
Jerusalem.
The text of a speech given by Ali
Khamenei (March 2001) in
which he criticizes the US and
discusses the rule of the
jurisprudent and the values of
the Islamic

The text of a speech given by Ali
Khamenei (March 2001) in
which he criticizes the US and
discusses the rule of the
jurisprudent and the values of
the Islamic revolution.
The text of a speech given by Ali
Khamenei (date unknown) on
the occasion of the month of
Muharram (the first month of
the Muslim year). The speech
places emphasis on martyrdom
in Islam (shahada) and the
importance of the Islamic
revolution.
The cover of a book titled
“The Elite and the Critical
Moments”. The book,
written by Ali Khamenei,
was seized in the village of
Einata. The book was
published by Hezbollah’s
publishing house and it
deals with Khamenei’s
teachings. It places
particular emphasis on
the idea of jihad.
   
         
         
   
Mullistava uusi ohjustyyppi Suomen Hornetteihin!

   

Takaisin