Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25.8.2006Jerusalem Post   Syyria katkaisi perjantaina Libanonin sähkönsaannin Syyriasta painostaakseen Libanonia.    
         
25.8.2006Jerusalem Post   Saksa ilmoitti, että Iran haluaa takuun siitä, että sanktioita ei tule.    
         
26.8.2006Jerusalem Post   Kansanedustaja Ephraim Sneh (Labor), joka on hallitsevan koalition jäsen, sanoi Iranin etenemisen uraanin rikastamisessa – Iranin presidentti Ahmadinejad vihki juuri uuden, vuodessa 16 tonnia raskasta vettä tuottavan Arakin laitoksen- osoittavan, että kansainväliset ponnistelut estää Irania saamasta ydinase, ovat riittämättömiä. ”Israelin täytyy vetää johtopäätökset, ja valmistautua sotilaallisesti.”    
         
24.8.2006Debka File   Eräs iranilainen virkailija Teheranissa paljasti, että Syyria on perustanut uuden gerilla-ryhmän, joka on omistautunut haastamaan IDF:n Golanilla samalla tavoin kuin Hezb´Allah taistelee Israelia vastaan. Hän teki selväksi, että Teheran on yksimielisesti Syyrian sotilaallisten aloitteiden takana.

24.8.2006 Teheranissa on esitetty ”Iranin ydinohjelma”.-sinfonian ensi-ilta.

   
         
26.8.2006Debka File   Euroopan Unionin armeija ryhmittyy Libanonissa Israelia vastaan – laajennettavaksi suojelemaan terroristeja Gazan kaistalla –YK:n tuella

Libanonin nopeasti kehittyvä tilanne sen jälkeen, kun yli kaksi viikkoa sitten saatiin YK:n avulla aselepo, on tekemässä kansainvälisistä joukoista suojakilven Iranin tukeman Hezb´Allahin uudelleen varustautumiselle Israelin rajalle asti.

Kofi Annan on antanut uudelle joukolle nimeksi UNIFIL-2. Uudella joukolla, ei ole mitään operationaalisia suunnitelmia pysäyttää suurimittainen iranilaisten aseiden virtaaminen Libanoniin, mikä tapahtuu päivästä toiseen syyrialaisilla rekoilla.

Pitkät raskaasti lastatut saattueet lähtevät syyrialaisista Latakian ja Tartuksen satamista päämääränään Bekaan Laakso Libanonissa tuoden Hezb´Allahille sen ensimmäiset raskaat ohjukset – venäläisvalmisteiset Scud-B-ohjukset, jotka Iran on muokannut Shahab-1-ohjuksiksi. Niissä on yhden tonnin taistelukärki ja kantama on 350 km. Toinen reitti tuo 3-5 iranilaista rahtikonetta päivittäin syyrialaisiin lentotukikohtiin lähellä Libanonin rajaa.
Myöskään Euroopan joukoilla, joita Ranska johtaa helmikuuhun 2007 asti, ei ole suunnitelmaa estää Iranin Vallankumouskaartin komentokeskusta asettumasta viime viikolla Syyrian puolelle Libanonin rajaa. Tämän keskuksen neljä iranilaista kenraalia ovat ottaneet Hezb´Allahin suoraan komentoonsa. Hezb´Allahilla on kunnia olla ensimmäinen terroristiryhmä, jonka YK:n jäsenvaltio on koskaan varustanut kansallisen armeijan aseistuksella.
Euroopan armeijaan tulee Italiasta 3000, Ranskasta 2000, Espanjasta 1000, Puolasta 500, Belgiasta 400 ja Suomesta 250 miestä. Lisäksi Kofi Annan on haalimassa miehiä Indonesiasta, Malesiasta ja Bangladeshista, vaikka Israel selkeästi vastustaa sellaista aietta. Italian ulkoministeri Massimo D´Alema sanoo, että Eurooppa ei pidä Hezb´Allahia terroristijärjestönä.
Kofi Annan sanoi selvästi, että Euroopan armeija ei aio riisua Hezb´Allahia aseista eikä estä sitä saamasta uusia aseita. Ranskan ulkoministeri Philippe Douste-Blazy sanoi, että joukot määräävät ”sulkuvyöhykkeet” joilla aseistetut miliisit riisuttaisiin aseista ”parhaana keinona poistaa Hezb´Allahin aseet”. Beirutin lähteemme kertovat kuitenkin, että Iranin Shiia-käsivarsi vastustaa näitä sulkuvyöhykkeitä, ellei niihin sisällytetä myöskin pohjois-Israelia, jolloin Israelin pitäisi vetäytyä paitsi Libanonista, niin myös Israelin pohjoisrajan puolustusasemista mukaan lukien Galilea.

Beirut ja Libanonin muutkin osat ovat joutumasssa yhä voimakkaammin Hezb´Allahin ja sen iranilaisen herran hallintaan. Samanaikaisesti heidän taistelijoitaan koulutetaan uudenlaisen aseistuksen käyttöön ja he ovat asettumassa uusiin sotilaallisiin asemiin jatkaakseen sotaa Israelia vastaan.
Libanonin operaation jälkeen Euroopan armeija tullaan sijoittamaan palestiinalaisalueille toimimaan puskurina palestiinalaisten ja Israelin välillä Gazassa ja Länsi-Rannalla.

Israelin täytyy kysyä itseltään, miten pitkälle tämä eurooppalainen oman edun tavoittelu palvelee sen turvallisuustarpeita ja mitä hyötyä on UNIFIL-2:sta, kun Israel os kohtaamassa sotilaallisen uhan Iranin ja sen libanonilaisen korvikkeen taholta.
   
         
26.8.2006 Boston Globe by Thanassis Combanis   Libanonin armeija piileskelee etuvartioasemissaan

Pitkin autiota rajaa Kgar Kilassa etelä-Libanonissa Hezb´Allahin taistelijat hallitsevat tarkastusasemia, heidän aseensa nähdään läheisistä asemista, joihin Israelin sotilaat ovat kerääntyneet läheisillä kukkuloilla. Enemmän kuin tuhat libanonilaista sotilasta – ilmeisesti uudistetun hallitusvallan keskeinen tekijä etelässä – piileskelee syrjäisissä etuvartioasemissa, siemailevat teetä pakko-otettujen talojen kuisteilla ja pyytelevät epävarmasti ohjeita Hezb´Allahin kannattajilta.
   
         

 

Takaisin