Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25.5.2007 Jerusalem Post:   Israelin vastatoimet alkavat vaikuttaa

Perjantaina Negeviin tuli vain neljä Kassamia aiheuttamatta mitään vahinkoa, kun niitä torstaina tuli kahdeksan verrattuna siihen Kassam-ohjusten mattoon, jonka Hamas ampui alkuviikosta kohti Sderotia.
   
         
21.5.2007 DebkaFile   ”Hamas on päättänyt pyyhkäistä Israelin pois kartalta ja korvata sen Palestiinan valtiolla”Sen jälkeen, kun Hamas oli ampunut 150 ohjusta kohti Israelia, yksi sen virkailijoista Nizhar Riyah julkaisi selkeän lausunnon heidän päämäärästään 21.05.2007: ”Hamas on päättäyt pyhkäistä Israelin pois kartalta ja korvata sen Palestiinan valtiolla,” hän sanoi. Hamas tulee taistelemaan ”kunnes viimeinen juutalainen on karkoitettu” – ei ainoastaan Sderotista, vaan myös Ashkelonista ja ”koko Palestiinasta”.
   
         
25.5.2007 Jerusalem On-Line:   ”Israel tullaan repimään juurineen irti kartalta”Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin uusin lausunto torstaina 24.05.2007 Isfahanissa: ”Mikäli Israel hyökkää tänä kesänä toistamiseen Libanoniin, Israel tullaan repimään juurinen irti kartalta ja tuhoamaan.”
Lausunto liittyy parhaillaan käynnissä olevaan taisteluun Nahr al-Baredin pakolaisleiristä Pohjois-Libanonissa. Iran ja Syyria tukevat salaa Libanonin armeijaa vastaan taistelevaa Ahmed Jibrilin ryhmää. Jerusalem otti hänen lausuntonsa hyvin vakavasti.
   
         
22.5.2007 Maverick News Media/Palestine Press Agency   Tuntemattoman Sheikin Fatwa, joka oikeuttaa tappamaan Hamasin jäseniäSheikki Shaker Al-Hiram leimaa Hamasin Khawarij´ina ja oikeuttaa tappamaan sen jäseniä. Fatwa oli reaktio nykyisen Hamasin ja fatahin väliseen verenvuodatuksen kierteeseen pannen syyn Hamasin niskoille ja syyttäen Hamasia siitä, että se toimii laillista hallitsijaa vastaan. Saudien päivälehti Al-Watan julkaisi sen etusivullaan 22. toukokuuta 2007.

Toisessa artikkelissa, joka julkaistiin 18.05.2007 Fatahin nettisivulla, Al-Hiram meni vielä pidemmälle verraten Hamasia juutalaisiin. Tämä artikkeli laukaisi raivoisat reaktiot lukijoiden taholta. He kyselivät Al-Hiramin asuinpaikkaa.

Seuraavassa yhteenveto näistä artikkeleista:

Sheikki Shaker A-Hiramin artikkeli 16. toukokuuta oli postitettu osoitteeseen www.palpress.ps ja sen otsikkona oli ” Oi te Turvallisuusjoukkojen väki ja upseerit, Siunattu olkoon hän, joka tulee tapetuksi heidän käsiensä kautta. He ovat uusia Khawarijeja,” Artikkeli on etupäässä sarja laillisia perusteita, joiden tarkoituksena on todistaa, että Hamas pitäisi luokittaa Khawarijeina ja sellaisia vastaa täytyy taistella.
Artikkelissa tehdyt pääperusteet ovat: Hamas, kuten Khawarijit, kapinoi laillista hallitsijaa vastaan, jonka auktoriteetti on jo hyväksytty; jokainen muslimi leimaa Hamasin luopiona, joka on tehnyt vakavia syntejä (kabair), esimerkiksi juomalla viiniä; Hamas toimii yhteistyössä jokaisen kanssa, joka tukee sitä, vaikka hän olisi kristitty, ja pitää vihollisenaan jokaista, joka erottautuu siitä, vaikka hän olisi hurskas Muslimi.

Luetteloituaan heidän ”Khawarijimaisia” luonteenpiirteitään artikkeli suosittelee, että seuraavat toimenpiteet täytyy tehdä Hamasia vastaan: ”Meidän pitäisi soittaa medialle, että he kutsuvat heidän oppineensa esiintymään TV:ssä tai internetissä, jotta he voisivat kysyä heiltä noista rikollisista murhaajista. Jos he sanovat, että se mitä he [so. Hamasin jäsenet] tekevät, on kiellettyä, silloin teidän pitää tappaa heidät kylmäverisesti, ja Allah [tulee] palkitsemaan sinut siitä hyvästä, että vapautit Muslimit heidän vaikutusvallastaan ja pahuudestaan. Juutalaiset osoittavat enemmän armoa kansaamme kohtaan kuin [Hamas]. Jos he [so. oppineet] sanovat, että heidän tekonsa ovat sallittuja, tapa silloin heidän oppineensa…he ovat samoja.”

Posted by epaminondas on May 22, 2007 at 04:29 PM.
   
         
25.5.2007 Debka File   USA:n ilmasilta toimittaa ammuksia ja uusia aseita Libanonin armeijalle Islamilaisia radikaaleja vastaan käytävää taistelua vartenUSA:n sotilaslähteet kertovat, että ensimmäiset kuusi kuljetuskonetta saapuivat perjantaina. Viiden päivän ajan Libanonin tankit ja tykistö ovat moukaroineet Fatah al-Islamin taistelijoita, jotka ovat linnoittautuneet Nahr al-Baredin pakolaisleiriin saamatta läpimurtoa. Taistelu on laajentunut vaarallisesti seurauksena siitä, että syyrialaismielisiä vahvistuksia on soluttautunut leiriin.

Heitä johtavat syyrialaismielisen palestiinalaisen kiihkoilijan Ahmed Jibrilin ryhmän jäsenet, joita Damaskus on aseistanut ja joita johtavat Syyrian sotilastiedustelun upseerit, jotka ovat läsnä Pohjois-Libanonissa.
Bushin hallinto on päättänyt aseistaa uudelleen Libanonin joukot paremmilla aseilla, koska jos he epäonnistuvat Islamistien kapinan kukistamisessa pohjoisleirissä, kapina leviää. Etelä-Libanonissa oleva palestiinalaisten Ein Hilwan pakolaisleiri on jo osoittanut levottomuuden merkkejä. Levottomuutta lietsovat al Qaedaan yhteydessä olevat sadat kiihkoilijat , jotka ovat asettunet leiriin.

IDF:n pohjoinen komentokeskus on asettanut israelilaiset yksiköt pitkin Libanon in ja Syyrian rajaa hälytystilaan yhteenottojen leimahtamista silmälläpitäen. Washington, Jerusalem ja Beirut uskovat kaikki, että Bashar Assad on pumppaamassa sotajännitettä pelotellakseen YK:n Turvallisuusneuvostoa, jonka on määrä äänestää tiistaina 29. toukokuuta 2007 kansainvälisestä oikeudenkäynnistä Haririn murhasta epäiltyjä vastaan.

Assad on ilmoittanut, että hän ei tule tunnustamaan tribunaalia. YK:n tutkija Serge Brammertz suunnittelee julkaisevansa kansainväliset pidätysmääräykset pannakseen muutamat hänen läheisimmistä perheenjäsenistään ja korkeista tiedustelu-upseereista , hänen hallituksensa vankoista kannattajista oikeuteen murhasta.

Väkivallan puhkeaminen Nahr al-Baredin leirissä ja kaksi pommi-iskua Beirutissa tällä viikolla nähdään Damaskuksen lietsoman terrorikampanjan lähtölaukauksina.

On olemassa joitakin merkkejä siitä, että se voisi myös sytyttää Israelin pohjoisrajan.

Syyrian tiedetään kouluttaneen soluttautumaan Israeliin Syyriasta ja Libanonista. Pohjoinen komentokeskus on valmiina Tykistötulitusta varten ja Israelin Ilmavoimat on valmistautunut Syyrian Ilmavoimien loukkauksiin. Merivoimat on vahvistanut aluksensa Hez-b-Allahin ohjusiskuihin. Hez-b-Allah on juuri saanut toimituksen C-802 rannalta-laivaan ohjuksia Syyriasta, tai jopa maahyökkäyksen.
   
         
23.5.2007 Debka File   USA:n merivoimien uusi sotaharjoitus Iranin rannikon edustallaYhdeksän USA:n merivoimien sotalaivaa saapui Persian Lahdelle keskiviikkona muodostaen Iranin rannikolle suurimman amerikkalaisen laivasto-osaston vuoden 2003 jälkeen.
Ne purjehtivat Hormuzin salmen kautta päivällä. Nämä alukset kuljettavat mukanaan 17000 taistelijaa ja merimiestä. Niihin kuuluu kaksi lentotukialusta USS Nimitz ja USS Stennis, samoin kuin USS Bonhomme Richard LHD 6-ryhmä, maailman suurin amfibioiskuryhmä. Iranille ei ilmoitettu alusten saapumisesta.
Presidentti George W. Bush on päättänyt, että jos Iran kieltäytyy luopumasta ydinaseensa kehittämisestä, USA tulee hyökkäämään sen ydin-, sotilas- ja taloudellista infrastruktuuria vastaan ennenkuin hän lähtee Valkoisesta Talosta tammikuussa 2008.
Laivasto-osaston komentajana on kontra-amiraali Kevin Quinn
   
         
25.5.2007 Maverick News Media/Villagers with Torches by Adbul Hameed Bakier   Yhdysvaltojen romahdus ja Islamilaisen Umman nousu
Al Qaedan sotasuunnitelma USA:ta vastaan tehtävää hyökkäystä varten
Seuraavat iskut Amerikan sydämeen14. toukokuuta 2007 jihadilaisen forumin osallistujat Abu Kandahar ja Roslan al-Shamio postittivat viisikohtaisen suunnitelman Yhdysvaltojen romahdukseksi ja Islamilaisen Umman nousuksi otsikolla ”Seuraavat iskut Amerikan sydämeen” Milloin ja Kuinka”. Se ilmestyi foorumilla al-ommh.com, vaikkakin myös ainakin yksi toinenkin jihadifoorumi: alhanein.com julkaisi suunnitelman. Julkaiseminen hahmottelee suunnitelman Yhdysvaltoja vastaan tehtävää hyökkäystä varten, vaikka operaation pelkkä koko viittaa siihen, että se on jihadilaista propagandaa eikä todellinen suunnitelma, joka voitaisiin toteuttaa. Todennäköinen operaatio on omistettu Abu Omar al-Baghdadille, Irakin Islamilaisen valtion johtajalle.

Suunnitelman ensimmäinen vaihe käsittää samanaikaiset terroristi-iskut kolmessa tär-
keimmässä USA:n kaupungissa, ensisijaisesti ydinaseilla käyttäen määrittelemätöntä
määrää kuorma-autoja.


Suunnitelma sijoittaa ykköskohteeksi hyökkäyksen New York Cityä vastaan, koska se on USA:n talouden keskeinen valtimo ja se voisi todistaa, että mujahideenit pystyvät toistuviin hyökkäyksiin samaa kohdetta vastaan. Toinen kaupunki, johon hyökätään, on Los Angeles, tärkeä Länsirannikon ”ateistikaupunki”. Kolmas ”kaupunki”, johon hyökätään on Florida, koska he väittävät, se on Itärannikon kokouskaupunki ja siellä on Kennedyn Avaruuskeskus ( ottaen huomioon kuvauksen, lausuman kirjoittaja luultavasti tarkoittaa Orlandoa).
Samalla kun nuo ovat kolme ensisijaista hyökkäyskohdekaupunkia, dokumentin kirjoittajat esittävät, että jos mujahideenit toivovat kiirehtivänsä Yhdysvaltain tuhoa, heidän pitäisi myös tehdä hyökkäykset Seattlessa, koska se on strateginen rajakaupunki; Washington D.C:ssä, joka on Yhdysvaltain poliittinen keskus; ja Texasin kaupungeissa, koska ”suurimmat öljy-yhtiöt” sijaitsevat siellä.

Kirjoittajien mukaan tarkoituksena hyökkäyksille näitä tiettyjä kaupunkeja vastaan on aiheuttaa terävä lasku USA:n taloudessa; tappioiden massamäärät; USA:n vastaisten valtioiden sellaisten kuin Kuuban ja Venezuelan tuki Mujahideeneille; amerikkalaisten tuen väheneminen heidän omalle hallitukselleen; ”herjaavan” USA:n armeijan vetäminen Islamin alueilta; massamitassa sotilaiden karkaamiset; ja kyvyttömyys tankata USA:n taisteluhävittäjiä.

Dokumentti hahmottelee myös, kuinka laskeuma sellaisista laajamittaisista hyökkäyksistä aiheuttaisi USA:n armeijan palaamisen Yhdysvaltoihin suorittamaan massiivisia avustusoperaatioita.


He viittaavat esimerkkinä siihen kuinka hurrikaani Katrina ylikuormitti USA:n Kansalliskaartia nimittäen hurrikania ”Jumalan Sotilaksi”. Sellaisten hyökkäysten jälkeen, he väittävät, että Irakin Islamilainen valtio tulee tarttumaan tilaisuuteen aloittaa massaiskut luopioita vastaan Irakin armeijassa ja poliisissa valmistaen tietä suunnitelman kolmannelle vaiheelle: voittoisien Islamilaisten valloitusten kultaisen aikakauden alulle. Niihin sisältyy Sharian käyttöönotto, Arabian niemimaan vapautus; ”USA:n hallitsevan perheen” poistaminen vallasta Jordaniassa ja lopulta suuri marssi kohti Palestiinaa.

Lopussa myös Washington D.C. tulee joutumaan mujahideeneille ja että se tulee saattamaan päätökseen maapallon Islamilaisen hallinnon lopullisen vaiheen. Suunnitelma vaikuttaa enemmän toivolta profetian täyttymiseksi kuin suunnitellulta operaatiolta.

Suunnitelman oletettu todellisuus perustuu Koraanin eri jakeisiin ja profeetta Muhammedin opetuksiin. Siitä huolimatta jotkut foorumin osallistujista, jotka keskustelivat suunnitelmasta, vakuuttivat, että kaikki yksityiskohdat panna operaatio täytäntöön, on jo valmistettu. Yksi sellainen osallistuja alias -nimeltään Abu Nedal, sanoi: ”Teille tiedoksi, operaatiot ovat valmiita ja odottavat käskyjä johtajaltamme Osama bin Ladenilta, Jumala varjelkoon häntä, päättämään kumpaa hän pitää tarkoituksenmukaisena, iskeäkö nyt vai odottaa.” Islamistiset kiihkoilijat ovat aina sepittäneet faktitiivisia suunnitelmia voiton saamiseksi Lännestä, jotka perustuvat heidän omiin tulkintoihinsa Koraanin profetioista kriisien ja tappion aikoina. Joka tapauksessa al-Qaeda on osoittanut ensisijaista kiinnostusta ydinasemateriaalin hankkimiseen käytettäväksi hyökkäyksessä, ja on välttämätöntä ottaa sellaiset foorumien julkaisemiset vakavasti, koska ne ilmaisevat al-Qaedaan liittyneiden militanttien mielen suuntauksia ja aikeita, vaikka ei ehkä toteutettavissa olevaa.

Abdul Hameed Bakier on jordanialaissyntyinen tiedusteluasiantuntija, joka on erikoistunut terrorismin torjuntaan, kriisin hallintaan ja terroristien panttivankineuvotteluihin.

   
         
23.5.2007 Maverick News Media/Jerusalem Post   Egypti: Fatwa sallii rintaruokinnan aikuisten keskuudessa

Al-Azhar-yliopisto , yksi sunni-islamin arvovaltaisimmista instituutioista, määräsi yhden sen papeista kuultavaksi kurinpitoraatiin sen jälkeen, kun hän julkaisi kiistanalaisen säädöksen, joka sallii aikuisia rintaruokittavan. Ezzat Attiya oli julkaissut fatwan tai uskonnollisen julistuksen sanoen, että naispuoliset työtoverit voisivat rintaruokkia aikuisia miehiä keinona välttää Islamin sääntöjä, jotka kieltävät miehiä ja naisia olemasta yksin yhdessä. Islamilaisessa perinteessä rintaruokinta luo äidilllisen suhteen asteen, vaikka jos nainen ruokkii lasta, joka ei ole biologisesti hänen. Se tarkoittaa, että lapsi ei voi mennä avioon ruokkivan naisen biologisten lasten kanssa. Attiya – Hadithi-osaston tai profeetta Muhammedin opetusten Al-Azharin yliopistossa – väitti, että sama soveltuisi aikuisten kanssa. Hän väitti, että jos mies saa ruokintaa työtoverilta, se loisi perhesiteen heidän välillään ja sallisi heidän kahden työskennellä rinta rinnan ilma, että herää epäilystä luvattomasta seksuaalisesta suhteesta.

Posted by epaminondas on May 23, 2007 at 02:43 AM
   
         
    Kuvia Sderotista Hamasin ohjusrumputulen keskeltä


Medics evacuating Shirel Friedman, victim of a
rocket hit in Sderot (Yonathan Weitzman for
Reuters, May 21).


Shirel Friedman, who died of
her injuries (Israeli Foreign
Ministry Website, May 24).Hamas rocket fire into Israel (Al-Aqsa TV, May 24)
Scenes from a Hamas film about a sniper attack on IDF forces
(Al-Aqsa TV, May 23)
   
         
Helsingin Sanomat   Qatarilaisten hankkeena ostaa Rantasalmelta useiden hehtaarien kokoinen
maa-alue "nuorisoleiritoimintaan"


Suomalaisilla kunnanisillä on silmät ja korvat tiukasti suljettu ulkomaailmalta,
kun qatarilaisten hanke ostaa Rantasalmelta useiden hehtaarien kokoinen
maa-alue arabinuorten leirikeskukseksi ei herätä muuta huolta, kuin saadaanko
kaupasta tarpeeksi rahaa. (HS 23.5.)

Hakusanoilla "radical islam" ja "youth camps" löytyy internetistä valtava
määrä erilaisten arvostettujen terrorismin tutkimuslaitosten hälyttäviä
raportteja radikaalien islamilaisten j?rjest?jen laajasta soluttautumisesta
Eurooppaan ja Amerikkaan ja niiden harjoittamasta musliminuorison indoktrinoinnista.

Länsimainen perussuvaitsevainen yhteiskunta ja oikeusturva, joka estää rikollisen
tuomitsemisen ilman täysin pitävää näyttöä, tarjoavat islamisteille hyvät
mahdollisuudet toimia, koska rahoituskanavia ja eri islamistitahojen
yhteyksiä on tutkimusten mukaan hyvin vaikeaa paljastaa aukottomasti.

Islamistien tavoitteena on levittää islamin ylivalta yhä uusille alueille.
Se, että alkuperäisväest? on toisuskoista, ei ole este tavoitteelle. Tämän
kehityksen seuraavan vaiheen voi nähdä niissä Euroopan maissa, jotka ovat
harjoittaneet avointen ovien maahanmuuttopolitiikkaa 70-luvulta alkaen.
Tänä päivänä islamistijärjestöt pyrkivät saattamaan sharia-lain voimaan
Euroopan kasvavissa muslimiyhteisöissä, eikä paikallisilla viranomaisilla
ole juuri keinoja estää tätä kehityskulkua. Samanaikaisesti toisen polven
musliminuorisoa pyritään radikalisoimaan ja alkuperäisväest? vaientamaan
pelon avulla.

Nuorison aivopesua jihadiin toteutetaan mm. nuorisoleireillä. Hizbollahin
Mahdi-partiolaiset opettelevat leireillään leikkien ja partiotoiminnan ohella
aseiden käyttöä ja Iranin islamilaisen vallankumouksen oppeja. Lapsilta
myös otetaan marttyyrilupauksia: järjestön tilastojen mukaan vuoden 2004
jälkeen 120 näistä "partiolaisista" on tehnyt lupauksen. Samankaltainen
sisältö on useilla palestiinalaishallinnon ylläpitämillä (ja eurooppalaisinkin
varoin tuetuilla) lasten- ja nuortenleireillä.

Eikä tämä toiminta rajoitu enää arabi- ja muslimimaihin. Amerikassa on alueita,
joissa pidetään nuorison "virkistäytymisleirejä?", jotka ovat vain naamioitua
terrorikoulutusta. Jos rantasalmelaiset päättävät myydä maansa arabinuorison
leirikeskukseksi, on mahdotonta kuvitella, että paikallinen poliisi tai
mikään muukaan taho Suomessa pystyisi valvomaan, mitä leirien toiminta pitää
sisällään. Olisikin syytä tutustua huolella eri terrorintutkimuslaitosten
raportteihin radikaali-islamin levittäytymistavoista Euroopassa ja maailmalla
ja harkita tarkasti uudelleen, kannattaako päästää sillanpääasemaa rantasalmelaiseen
metsään.

Varpu Haavisto
   

Takaisin