Israelin uutiset


 

04.11.2005 ICEJ:
Peläten karkotusta Syyriasta HAMAS etsii uutta kotia:
  Hamasin korkeammat virkailijat pyysivät äskettäin
Egyptiä ja Jordaniaa sallimaan, että heidän päämajansa saisi sijoittua sinne sen jälkeen kun kävi ilmeiseksi, että Syyria, josta Hamasin ja Jihadin operaatiot
johdetaan, saattaa pakottaa heidät lähtemään sieltä
kansainvälisen painostuksen alla. Ha´aretzin mukaan sekä Egypti että Jordania torjuivat pyynnön. Hamasin poliittisen johdon päämajana on ollut Damaskus jo
vuosia. Näiden virkailjoiden toimialaan kuuluu myös ohjeiden ja rahan toimittaminen Hamasin kenttäterroristeille palestiinalaialueilla.
         
04.11.2005 ICEJ:
Gazasta jatkuva kranaatinheitintuli haavoitti Israelin sotilasta:
  Israelilainen sotilas haavoittui torstaina
palestiinalaisten kranaatinheitintulesta, joka osui
armeijan tukikohtaan. Huolimatta palestiinalaisten
keskinäisestä sopimuksesta lopettaa Gazasta tapahtuvat hyökkäykset, raketti- ja kranaatinheittimien rumputuli jatkuu keskeytyksettä terroristien ponnistellessa
ohjustensa kantaman pidentämisessä.
         
04.11.2005 ICEJ:
Italialaiset osoittivat mieltään Israelin puolesta:
  Arviolta 15 000 ihmistä osallistui torstaina Israelia
tukevaan mielenosoitukseen sen jälkeen kun Iranin
presidentti Ahmadinejad oli lausunut, että Israel
”pyyhkäistäisiin pois kartalta”. Noin 2000 ihmistä
kokoontui Milanossa Iranin konsulaattia vastapäätä osallistuakseen samanlaiseen mielenosoitukseen.
Italian ulkoministeri Gianfranco Fini päätti olla
osallistumatta ”ollakseen vahingoittamatta Italian
kansallisia intressejä”.
         
07.11.2005 Jerusalem Post by staff:
Palestiinan johto torjui tänään maanantaina Israelin
vaatimuksen saada reaaliaikaista videokuvaa Rafahin rajanylityspaikalta.
  Palestiinalaisten vaatimus oli, että se filmiaineisto,
jota turvakamerat kuvaavat rajanylityspaikalla
siirretään 24 – 28 tuntia sen jälkeen, kun se on
kuvattu. Israelin Radio kertoi, että turvakamerat
asennettiin rajanylityspaikalle sunnuntaina.
         
07.11.2005 Debka-file:
AMAN:in tutkimusjohtaja prikaatinkenraali Yossi
Kupwasser: ”Al Qaedan läsnäolo Siinailla on massiivinen.”
  Lyhyessä puheessaan parlamentin ulkoasiainkomitealle hän kertoi myöskin, että palestiinalaiset ponnistelevat hellittämättömästi salakuljettaakseen Länsi-Rannalle matalan lentoradan omaavia aseita.
         
07.11.2005 Debka-file:
Ranskan mellakat:
  Al–Qaeda on aloittanut hyökkäyksen
Eurooppaan sen jälkeen kun toteutui heidän toinen
hyökkäyksensä Eurooppaa vastaan Lontoossa, joka oli
merkkinä Euroopan valtauksen aloittamiselle.
Jo helmikuun 20. päivä vuonna 2004 raportoimme,
että al Qaeda on värvännyt Ranskasta 35 000 – 45 000
taistelijaa ja on organisoinut heidät sotilaallisesti
järjestäytyneiksi osastoiksi. He järjestävät säännöllisiä harjoitusleirejä, joissa treenataan aseiden ja räjähteiden käyttöä, hyökkäystaktiikoita
ja sotilasoppeja ja heitä johtavat paikalliset ja
aluekomentajat järjestön Ranskan yleisjohdon
alaisuudessa. Saksassa Al Qaedan armeijan on arvioitu
käsittävän noin 25 000 – 30 000 miestä
         
09.11.2005 Debka-file: Israelin Yleisesikuntapäällikkö kenraaliluutnantti Dan Halutz myöntää nyt, että palestiinalaiset ovat salakuljettaneet olalta laukaistavia Strela-ilmatorjuntaohjuksia Siinailta Gazaan   raportissaan Knessetin ulkoasiainvaliokunnalle ja turvallisuuskomitealle. Lisäksi palestiinalaiset terroristit tähtäsivät aivan äskettäin israelilaista lentokonetta näillä ohjuksilla. Al Qaedan solut, jotka ovat linnoittautuneet luoliin keski-Siinain vuorilla ovat onnistuneet ampumaan alas useampia egyptiläisiä helikoptereita, jotka ovat yrittäneet karkottaa heitä heidän kätköpaikoistaan Heillä on huomattava varasto näitä Strela-ohjuksia. Yhdessä näistä ohjusiskuista 30 egyptiläistä kommandosotilasta sai surmansa. Näin ollen palestiinalaiset ja al Qaedan terroristit kykenevät nyt ampumaan alas Gazan yli lentäviä Israelin ilmavoimien koneita sekä Filadelfia-käytävää valvovia egyptiläisiä helikoptereita.
         
10.11.2005 Jerusalem Post: Al-Qaida ottaa vastuun Ammanin iskuista.   Al-Qaida on väittänyt olevansa vastuullinen Jordaniassa tehtyyn kolmeen itsemurhapommi-iskuun, jotka tappoivat 67 ihmistä internetissä torstaina ilmoitetun viestin mukaan. ”Ryhmä al-Qaidan leijonia uskottomien pesäpaikkoja vastaan Muslimien maassa Ammanissa”, sanoi WEB-viesti. Se väitti, että huolimatta turvallisuustoimenpiteistä, ” jotkut al-Qaidan sotilaista kykenivät saavuttamaan kohteensa ja tekemään velvollisuutensa.” Lausuma oli allekirjoitettu al-Qaidan Irakin johtajan nimissä. Tätä ryhmää johtaa jordanialaissyntyinen Abu Musab al-Zarqawi.
         
10.11.2005 Debka-file: Ammattiyhdistysliikkeen johtaja Amir Peretz, 53, on uusi Israelin tyäväenpuolueen johtaja.   Hänen ensimmäinen lupauksensa oli irrottaa puolue Sharonin koalitiohallituksesta.
Peretz kukisti Israelin poliitikkojen vanhimman, varapääministeri Shimon Peresin, 82, jännityksen täyteisessä äänestyksessä keskiviikkona. Hänet valittiin työväenpuolueen puheenjohtajaksi ja pääministeriehdokkaaksi äänin 42,4 % Peresin 39,9 % vastaan (äänestysvilkkaus oli 64 % ) Uudella johtajalla ei ole mitään taustaa kansallisissa hallituksissa eikä kokemusta ulkoministeriössä. Hänen ensimmäinen tehtävänsä tulee olemaan pitää puolue koossa. Kolmas haastaja, Binyamin Bin Eliezer (13 % ) onnitteli uutta johtajaa Peretz, joka on kyyhky, kamppaili paluusta Työväenpuolueen sosialistisiin arvoihin ja Ariel Sharonin hallitsevan Likud-puolueen haastamiseen oppositiosta käsin. Nyt spekuloidaan, että Peres reagoi tappioonsa työväenpuolueen kapinana ja hajoittaa puolueen pysyäkseen hallituksessa. Kahdeksan Työväenpuolueen ministeriä saattaa seurata häntä. Sharon on myös saman päätöksen partaalla Likud-puolueessaan, joka on myös kapinan repimä. Itsepintaiset huhut kertovat Sharonin, 77, ja Peresin keräävän voimia perustaakseen uuden keskustapuolueen. Puhutaan myös varhaisista vaaleista ensi keväänä, mikä on nyt realistinen mahdollisuus. Riippuu nyt myös Sharonin päätöksestä jatkaako hän yhteistyötä sen jälkeen, kun Peres on menettänyt Työväenpuolueen johtajuuden. Riippuu myös siitä, että hyväksyvätkö Työväenpuolueen instituutiot ja ministerit uuden johtajan vaatimuksen erota Likudin johtamasta hallituksesta vai uhmaavatko he häntä ja seuraavat Peresiä.

Takaisin