Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16.08.2006 klo 20.34 Debka File   - Libanonin pääministeri Fouad Siniora ja Hezb´Allah pääsivät sopimukseen rinnakkainolosta etelässä sekä Syyrian rajalla. Hezb´Allah pysyy täysin aseistettuna. Useimmat niistä maista: Ranska, Turkki ja Malesia, jotka lupasivat lähettää joukkoja etelä-Libanoniin kieltäytyivät kuultuaan, että aseistettu Hezb´Allah saa jäädä etelä-Libanoniin. Myös Australia peruutti tulonsa. Jäljelle jäivät vain Indonesia ja Marokko. Kuitenkaan Israel ei hyväksy UNIFIL`iin sellaisia maita, joilla ei ole diplomaattisuhteita Israeliin.
Libanonin hallituksen ja Hezb´Allahin/Shiia-parlamentin puhemiehen Nabih Berri´n kanssa solmittu sopimus on seuraava:
1. Libanonin armeijan, jonka toivotaan koostuvan 7500:sta miehestä, tulee siirtyä Hezb´Allahin entisiin asemiin pitkin Libanonin ja Israelin välistä rajaa.
2. Hezb´Allahin sotilaallinen voima, joka pitää sisällään sen rakettien ja ohjusten laukaisualustat keskitetään 50:een niistä 180:stä kylästä ja kaupungista etelä-Libvanonissa. Nämä 50 kylää tullaan sulkemaan Libanonin joukoilta.
3. Libanonin armeija tulee auttamaan Hezb´Allahia keräämään kaikki sen aseet ja raketit, jotka on hajallaan etelässä ja siirtämään ne näihin Hezb´Allahin konrolloimiin tukikohtiin.
4. Hezb´Allahin taistelijat eivät tule pitämään uniformuja tai esittämään aseitaan julkisesti.
5. Hezb´Allahin läsnäolo tullaan sallimaan kaikissa osissa etelä-Libanonia, jota Libanonin armeija ei miehitä. Tämä pitää sisällään sen, että se miehittää uudelleen pienet kaupungit juuri rajan takana kuten Maroun a Ras ja Ayta-a -Shab, paikat joissa käytiin raivokkaita taisteluita Israelin ja Hezb´Allahin välillä.
6. Libanonin yksiköt tullaan sijoittamaan kaikkiin virallisiin rajanylityspaikkoihin Syyrian vastaisella rajalla, mutta ei niissä lukemattomissa pienissä rajanylityspaikoissa, jotka säilyvät Hezb´Allahin valvonnassa.
         
16.08.2006 klo 23:53   Erikoisuutinen:
- Bushin hallinto toimi nopeasti saadakseen Ranskan mukaan Libanonin monikansallisiin joukkoihin ja antaa Israelille sanattoman lupauksen ilmaiskuihin Syyriasta tulevia asekuljetuksia vastaan.
Washington otti kaksi hiljaista askelta pönkittääkseen Sinioran hallitusta ja pelastaakseen katoavan kansainvälisen asevoiman, jonka päätöslauselma n:o 1701 määräsi.
Ensimmäinen oli lupaus ilmavalvontalentokoneesta UNIFIL:lle, jotta se voi tarkkailla etelä-Libanonia ja Syyrian vastaisia rajanylityspaikkoja. Tämä on saanut Ranskan suostumaan lähettämään joukkoja laajennettua kansainvälistä voimaa varten. UNIFIL:lle on myös luvattu tiedustelutietokantaa, jota USA:n satelliitit keräävät sotilaallisista liikkeistä Libanonissa.
Noin 1700 ranskalaista miestä tullaan sijoittamaan ensimmäisessä vaiheessa. Tämä lupaus johti Ranskan puolustusministerin Michele Alliot-Marien ilmoittamaan keskiviikkoiltana, että Ranska on halukas johtamaan uutta YK:n läsnäoloa Libanonissa ainakin helmikuuhun asti, niin kauan kuin sillä on selvä mandaatti, todelliset keinot ja vahvat voimat.
Toinen askel, jonka Bushin hallinto otti, oli USA:n ulkoministeri Condoleezza Ricen Israelin varapääministeri Shimon Peresille antama hiljainen suostumus, että Israelin ilmavoimat saavat tuhota rekkoja, joiden epäillään kuljettavan raketteja ja muita aseita Syyriasta Libanoniin. Siniora suostui kääntämään sokean silmänsä tälle jatkuvalle Israelin ilma-aktiivisuudelle Libanonin yllä, koska hänellä on jatkuva Hezb´Allahin aseistettu läsnäolo Litani-joesta etelään.
Ensimmäiset osat Libanonin armeijan 2:sta, 3:nnesta ja 12:nnestatoista pataljoonasta ylitti Qasmiyehin sillan Litani-joen yli etelä-Libanoniin ennen puoltayötä keskiviikkona, elokuun 16. päivä.
Ranska on suonut itselleen kuusi kuukautta aikaa testata, kuinka sen salaiset sopimukset ja ymmärtämiset USA:n ja Israelin ja Libanonin hallituksen ja Hezb´Allahin välillä toimivat. Vasta sitten Pariisi päättää laajentaako se sotilasosastonsa mandaattia Libanonissa.
         
  16.08.2006 ICEJ
- Iranilaisia, syyrialaisia ja venäläisiä aseita löydettiin kaikkialla etelä-Libanonissa.
Hyljätyt Hezb´Allahin asemat etelä-Libanonissa paljastivat konkreettisen todistuksen siitä, että Syyria ja Iran toimittivat panssarintorjuntaohjuksia, jotka tappoivat melkein 100 IDF:n sotilasta ja ilmeisesti heikensivät Israelin panssaroitujen yksikköjen voimaa.
Erään moskeijan ulkopuolelta itään Tyyrosta löydettiin pakettiauto täynnä AT-5 Spandrel-panssarintorjuntaohjuksia, jotka on kehitetty Venäjällä, mutta kopioitu ja valmistettu Iranissa vuodesta 2000 lähtien. Toisessa Hezb´Allahin etuvartioasemassa oli kahdeksan Cornet-panssarintorjuntaohjusta. Kummallakin puolen oli kirjoitettu sanat: Käyttäjä Syyrian Puolustusministeriö. Toimittaja: KBP, Tula, Venäjä. Venäjä esitteli Cornetin vuonna 1994; se on laserohjattu ja sen kantama on kolme mailia, ja se kantaa kaksoistaistelukärjen, joka kykenee tunkeutumaan israelilaisen Merkava-tankin aktiivisen panssarin läpi. Venäjä aloitti niiden toimittamisen Syyrialle vuonna 1998.

- YK: Hezb´Allahin aseistariisuminen ei ole meidän ongelmamme.
IDF tulee olemaan pakotettu jatkamaan operaatioita etelä-Libanonissa, jos laajennettu YK-joukko ei täytä sen velvollisuuksia riisua Hezb´Allah aseista, kertoivat Israelin viranomaiset tiistaina.
         
16.08.2006 Jerusalem Post   - Huolimatta Hezb´Allahin taistelijoiden julkisesta ilmestymisestä etelä-Libanoniin vanhemmat IDF:n upseerit sanoivat, että Israel tulisi pitämään aselevon ja alkavan asteittain vetää joukkonsa suunnitellun Libanonin armeijan tulon edellä, joka pitäisi tapahtua torstaina.

- Qassam-raketti Gazasta räjähti lähellä Yad Mordechaita.
         

 

Takaisin