Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

07.10.2006 Debka File   Syyria valmistautuu Teheranin tuella ennalta ehkäisevään iskuun Israelia vastaan torjuakseen Yhdysvaltain iskun Iranin ydinlaitoksia vastaan


Syyrian johtaja Bashar Assad antoi haastattelun kuwaitilaiseen al-Anba sanomalehteen, jossa hän ilmoitti Syyrian olevan valmis Israelin hyökkäykseen. Assadin Iranin tukema sotasuunnitelma pakottaisi amerikkalaiset jakamaan voimavaransa Irania vastaan tehtyyn hyökkäykseen ja Persian lahdella olevien liittolaistensa sekä Israelin ja Irakissa olevissa joukkojensa puolustamiseen. Syyrian hyökkäys Golanilla laajentuisi täysimittaiseksi Syyrian ja Israelin väliseksi sodaksi toiseksi Hezb-Allahin hyökkäykseksi Libanonista käsin. Hän huomautti, että Libanonin vihollisuuksien aikana Syyrian kansa painosti häntä käymään sotaa Israelia vastaan ja vapauttamaan Golan. Syyrian johtaja ei uhkailisi sodalla ellei hänellä olisi Iranin takuuta Assadia ja Iranin korkeinta johtajaa Ajatollah Ali Khameneita innostavat seuraavat motiivit:

1.Teheran ei ole valmistautunut vain passiivisesti odottamaan sitä, että amerikkalaiset rakentavat hyökkäysvoimansa Persianlahdella ja iskevät sen ydinlaitoksia vastaan. Ennaltaehkäisevä isku sopisi heille paremmin.
2.Teheran ja Damaskos eivät epäröi käyttämästä hyväkseen sitä kriisiä, johon sekä Israelin poliittinen sekä sotilaallinen johto ovat vaipuneet Libanonin sodan jälkeen. Ne eivät aio odottaa siihe asti, kun IDF saa vedettyä itsensä riittävästi kokoon kyetäkseen vastaamaan uuteen hyökkäykseen.
3.Israelin varapääministeri Shimon Peres on lausunut, että Israelin kaupungit eivät ole valmistautuneet uutta ohjusiskua vastaan. Iran ja Syyria pitävät sitä tunnustettuna, että Israel ei kykene laukaisemaan niitä kumpaakaan vastaan kostoiskua.
4.Syyria uskoo, että jos Hezb-Allah kykeni vastaamaan Israelin armeijan sotatoimiin Libanonissa, sen kommandot pystyvät valtaamaan alueita Golanilla ja palaamaan helpon voiton kanssa.
5.Teheran laskee, että Bushin hallinto on tullut tiensä päähän Irakissa ja valmistautuu vetäytymään sieltä.

Iran, Syyria ja Hezb-Allah ovat halukkaita häiritsemään Amerikan Irakin aikataulua hyökkäämällä Israelia vastaan ja ajamalla Bushin hallinnon nurkkaan pakottaen sen taistelemaan kolmella rintamalla samanaikaisesti.
   
         
7.10.2006 Debka File   Moskova lähettää kaksi tsetseeniplutoonaa etelä-Libanoniin; toista johtaa entinen kapinalliskomentaja, ” Parantamaan Venäjän kuvaa arabimaailmassa”


Venäjän armeijan tiuedusteluhallinnon kaksi muslimikommandoa, Vostok (itä) ja Zapad (länsi) lähetetään vartioimaan 150 venäläistä pioneerisotilasta. He saapuivat tällä viikolla Beirutiin korjaamaan teitä, jotka vaurioituivat Libanonissa Israelin pommituksissa. Moskova ei neuvotellut Israelin kanssa ennen kuin se sijoitti islamilaisia tsetseenijoukkoja sen rajoille ensimmäistä kertaa.
Venäläiset yksiköt operoivat täysin riippumattomina suuresta eurooppalaisesta YK:n rauhanturvajoukosta. Heidän ajoneuvoissaan liehuvat Venäjän ja Libanonin liput. UNIFIL yllätettiin täydellisesti sijoittamalla tsetseenijoukkoja Libanoniin.. Libanonin pääministeri Fouad Sinioraa informoitiin, mutta hän jätti kertomatta asiasta Washingtoniin, Pariisiin, Berliiniin, Roomaan tai edes YK:hon

1.Putinin hallinto haluaa osoittaa Venäjän muslimiyhteisölle sen halukkuuden astua Lähi-Idän konfliktiin islamilaisen arabimaailman puolesta. Tämä ilmaisee Kremlin kantaa palestiinalaisten ja Israelin välisessä konfliktissa.
2.Moskova rakentaa toista siltaa Teheraniin yhteisen mahdollisesti vuorovaikutteisen läsnäolon kautta Libanonissa.
3.Askeleena edistää yhteistyötä Hezb-Allahin kanssa, jonka kanssa tsetseeneillä on paljon yhteistä kokemusta terroritoiminnassa – vastakohtana UNIFIL:in eurooppalaisille joukko-osastoille.
4.Venäläinen tsetseeniyksikkö tekee yhteistyötä Hezb-Allahin kanssa niissä osissa Libanonia, jotka ovat sen vallassa tasoittaen tietä Venäjän islamilaisten joukkojen sotilaalliselle läsnäololle pohjois-Israelissa, mikä on täysin riippumaton YK:sta eikä ole sidoksissa Israelin kanssa tehtyihin sopimuksiin.

Israelin hallitus sekä IDF:n korkein johto ovat täysin ällistyneitä Venäjän tekemästä liikkeestä. Kun Israel allekirjoitti YK:n Turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1701, se ei voinut koskaan kuvitellakaan, että tämä avaisi oven Venäjän sotilastiedustelulle astua sisään ja asettua sen rajoille käyttäen entistä muslimiterroristia, joka on sekaantunut organisoituneeseen rikollisuuteen. Tsetseenien Vostok- ja Zapad-pataljoonat ovat osa 42. motorisoitua divisioonaa, jonka vakituinen asemapaikka on Tsetseenia. Zapad-pataljoonaa johtaa majuri Said-Magomed Kakiev, Vostokin komentaja on entinen kapinallinen Sulim Jamadaev. Venäjän media kertoo hänen johtaneen Pietarissa 15. syyskuuta Samson-K-lihanjalostustehtaaseen tehtyä ryöstöä.
   
         
09.10.2006 Debka File   Etelä-Libanonin suurimmasta kaupungista Siidonista on tehty venäläis-syyrialainen vakoilukeskus ja Hezb-Allahin tukikohta


Kaksi venäläistä tsetseenien GRU-_plutoonaa, jotka lähetettiin 06.10.2006 etelä-Libanoniin, ovat pystyttäneet päämajansa ja tiedusteluasemansa libanonilaiseen Siidonin satamaan ja antaneet Syyrian tiedustelupalvelulle ikkunan heidän toimintaansa. Syyria on kerännyt paikallista kannatusta strategisessa satamakaupungissa, joka on suurin etelä-Libanonissa pumppaamalla aseita kahdelle shiia-ryhmien paikalliselle haaralle, Hezb-Allahille ja Amalille sekä kahdelle syyrialaismieliselle klaanille, jotka hallitsevat kaupunkia. Etelä-Libanonin paloittelu sen jälkeen, kun Israelin joukot vetäytyivät sieltä on seuraava: YK:n Turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1701 mukaiset YK-joukot on keskitetty Tyyron alueelle, kun taas Hezb-Allah, Syyrian kannattajat ja Venäjän tiedusteluplutoonat ovat ottaneet hallintaansa Siidonin kauempana Välimeren rannikolla. Nämä kolme elementtiä ovat Hezb-Allahin kannalta ihanteellisesti sijoitetut , jotta se voi valvoa etelä-Libanonin rannikkoaluetta ja jotta venäläiset ja syyrialaiset voivat pitää silmällä Israelin armeijan, UNIFIL:in ja Euroopan laivasto-osastojen, jotka partioivat Libanonin rannikolla sotilaallisia liikkeitä. Vanhemmat israelilaiset upseerit ovat kertoneet, että koska Hezb-Allah ja Syyrian tiedustelupalvelu – plus Venäjän tiedustelupalvelu – ovat ottaneet osia Siidonista hallintaansa, se asettaa pohjois-Israelin äärimmäiseen vaaraan. Jäätyään useiden vuosien ajan Hezb-Allahin varjoon Amal ja Shiialaisliike, joita johtaa Libanonin parlamentin puhemies Nabih Berri, on nyt palkittu Hezb-Allahin tukemisesta sodassa uusilla aseilla ja siviilivaatteisiin pukeutuneiden Syyrian ja Iranin sotilaallisten neuvonantajien koulutuksella. Aseita on myös tuhlattu ylenpalttisesti voimakkaille ja varakkaille etelälibanonilaisille Bizerin ja Saadin klaneille, jotka vastustavat syyrilaisvastaista Saad Hariria, jonka isä Rafiq Hariri murhattiin helmikuussa 2005.
   
         
12.10.2006 Debka File   Yhdysvaltain, Bahrainin ja liittolaisten merisotaharjoitus myöhemmin tässä kuussa tuo massiivisen Amerikan merijalkaväen, meri- ja ilmamahdin Persian Lahdelle


USA:n viranomaiset sanoivat, että harjoitus, joka alkaa 31. päivä lokakuuta 2006, tulee valmentamaan torjumaan laivoja, joissa on massatuhoaseita ja ohjuksia. USA:n meri- ja ilmavoimat sekä merijalkaväen joukot kokoontuvat Persian Lahdelle, Omanin lahdelle ja itäiselle Välimerelle vastapäätä Libanonia ja Syyriaa. Suuri USS Eisenhower- iskujoukkojenkuljetusryhmä saapuu 21. päivä lokakuuta. Näitä vastassa ovat Iranin Vallankumouskaartin meri- ja ilmavoimat sekä merijalkaväki yhdessä iranilaisten aseistettujen joukkojen kanssa täydessä sotavalmiudessa.
Yhdysvaltain ilmoitus tuli sen jälkeen, kun USA ja muut suurvallat keskustelivat pakotteista Pohjois-Koreaa vastaan mukaan lukien sen maanantain ydinkoetta etsivät laivat. Se seurasi myös pian sen jälkeen, kun ne sopivat Turvallisuusneuvoston istunnosta ensi viikolla tarkoituksella saattaa voimaa pakotteet Irania vastaan. Harjoitus, johon ottavat osaa Bahrain, Kuwait, Ranska, Britannia, Kanada ja muut tulee osoittamaan ”päättäväisyytemme ja valmiutemme toimia” ydinaseiden leviämistä vastaan. Etelä-Korea tulee olemaan huomioitsija. Selvästi Bushin hallinnolla on voimakkaammat ”jälkiseuraukset” mielessä Irania varten kuin vain diplomatia. Iran tulee epäilyksettä vastaamaan tähän mielenosoitukselliseen harjoitukseen, USA:n joukkojen kerääntyminen sen rannoille ja YK:n pakotteiden uhka, vastaiskulla, joka nostaa jännitystä alueella ja vetää mukaansa Irakin ja/tai Israelin rajanaapurit – Libanonin ja Syyrian.
   

Takaisin