Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

31.07.2006 Jerusalem Post  
- Israelin Korkein oikeus antoi maanantaina luvan äärikansalliselle "Temppelivuoren Uskolliset"- ryhmälle mennä Teisha be Avina - 3. elokuuta 2006 - eli Temppelin tuhoutumisen muistopäivänä Temppelivuorelle.

- IDF hautasi 10 Hezb´Allahin taistelijan ruumiit kaatuneiden vihollisten hautausmaalle pohjois-Israelissa.

-IDF laskee, että kaksi kolmasosaa pitkän kantaman Zelzal- ohjuksista on tuhottu.

- IDF uskoo, että Hezb´Allahilla on on vain muutamia ohjusten laukaisualustoja jäljellä vaikkakin itse ohjuksia on vielä sadoittain.

- Puolustusministeri Amir Perez sanoo, että sota Libanonissa laajenee.

- Israel pitää 48 tunnin tauon ilmaiskuissa Libanoniin.ja antaa 24:n ikkunan etelä-Libanonin asukkaille lähteä evakkoon. Mutta jos Israelia uhkaa vaara, hävittäjät nousevat heti ilmaan.
 
 
       
31.07.2006 Debka File   - Tauko Israelin ilmaiskuissa antaa Hezb´Allahille mukavan tilaisuuden kiikuttaa rakettinsa takaisin etelä-Libanoniin samoin kuin tuoda vereksiä joukkoja rintamalle.

- Sunnuntaina, kun Hezb´Allah ampui pelkästään Kirjat Shmonaan 100 ohjusta, kaupunki peittyi paksuun mustaan savuun; kodit ja kaupat on tuhottu, ostoskeskukset ja tehtaat on raunioina. 80 % Kirjat Shmonan asukkaista on paennut kaupungista, jota he kutsuvat helvetiksi.
Varhain maanantaina vain kaksi ohjusta tuli Kirjat Shmonaan. Hälytyssireenit ajoivat ihmiset suojiin Nahariyassa, Akkossa, Tiberiaassa, Afulassa, Migdal Ha´emekissä ja Nasaretissa.
- Hezb´Allah ryhmittää uudelleen ohjuksiaan-.
Ohjusten kokonaismäärä on noussut Hezb´Allahin sodassa 19 päivän saldona 3500:aan.

- Tämän viikon keskiviikkona eli 2. päivä elokuuta 2006 on Helsingissä mielenosoitus Israelin puolesta.
 
       
01.08 2006 BBC   ilmoittaa, että ttiistai-iltana israelilaisia laskuvarjojääkäreitä on pudotettu Baalbekin kaupunkiin pohjois-Libanonissa.  
       
01.08.2006 Jerusalem Post   - Syyrian prseidentti Bashar Assad ilmoittaa Syyrian armeijan olevan nyt valmiustilassa. Syyriasta tulleet turistit kertovat, että Syyria on kutsunut reserviläiset aseisiin.  
       
01.08.2006 Debka File   - Hassan Nasrallahin ja hänen iranilaisten sponspriensa uskotaan valmistelevan yllätysiskua keskiviikon aamutunneilla, kun Israelin julistama rajoitettu tauko ilmaiskuissa päättyy. Samoin pääministeri Ehud Olnert kertoo, että jokin todella raskas isku Israelia vastaan on edessä.

- 30 tunnin tauon jälkeen klo 21.51 tiistaina Hezb´Allah aloitti jälleen ohjushyökkäykset, tällä kertaa Shlomi´in, Maalot´iin ja Nahariyaan.

- 31.07.2006 Syyrialaiset räjäyttivät pommin Golanilla Israelin ja Syyrian rajalla lähellä Kuneitran kaupunkia.
Syyrian presidetti Assad pani puolustusministerinsä kenraali Hassan Turkemeninvastuuseen asetoimituksista Hezb´Allahille. Hän määräsi myös yleisesikunnan päällikön kenraali Ali Habibin henkilökohtaisesti valvomaan Syyrian ja Iranin yhteistyötä tavaralähetysten saamiseksi Hezb´Allahille.
Assad on näin valmistelemassa rajoitettua sotilaallista yhteenottoa Israelin kanssa.
 
       
01.08.2006 ICEJ   - Israelin hepreankielinen päivälehti Yediot Ahronoth raportoi, että 5500 yksityiskotia, 30 liikehuoneistoa, 20 tehdasta ja 19 yhdyskuntaa on vaurioitunut kuluneiden 20 päivän aikana Hezb´Allahin rakettihyökkäyksisissä. 200 asuntoa on tuhoutunut täydellisesti. Haifassa on vaurioitunut 1300 kotia ja muissa pohjoisen Israelin asutuskeskuksissa 4062 kotia.

- 25 IDF:n sotilasta on haavoittunut taisteluissa Hezb´Allahin kanssa Ayta a-Shabissa
 
       
Israel Insider toimitus ja avustajat 1. elokuuta 2006   Raportti Libanonista: Hezb´Allah sijoitti vammaisia lapsia asemaansa tapettavaksi

Ranskankielinen libanonilainen julkaisu lainaten nimeämätöntä lähdettä Hezb´Allahin sisällä on vakuuttanut, että järjestö sijoitti ohjusten laukaisuaseman surullisen kuuluisan rakennuksen katolle Qanan kylässä houkutellakseen Israelia iskemään ja toi invaliidilapsia sisälle toimimaan uhreina ja mustaamaan Israelin nimeä.

Libanonilainen aikakauslehti LIBANOSCOPE, joka on yhteistyössä kristillisten elementtienkanssa, jotka tukevat Syyrian vastaista liikettä ja joita kutsutaan nimellä "Maaliskuun 14. päivän Voimat" kertovat, että Hezb´Allah kehitti suunnitelman, jonka tuloksena olisi viattomien tappaminen Qanassa. yrityksenä tehdä tyhjäksi Libanonin pääministeri Fouad Sinioran "Seitsemän kohdan suunnitelma", jossa vaaditaan Libanonin armeija sijoittamista etelä-Libanoniin ja Hezb´Allahin aseistariisumista. Aikakauslehti kertoi: " Meillän on luotettava lähde että Hezb´Allah Sinioran suunnitelman hälyttämänä, on keksinyt välikohtauksen, joka auttaisi tekemään tyhjäksi neuvottelut...Hezb´Allahin taistelijat sijoittivat ohjusten laukaisimen katolle Qanassa ja toivat vammaisia lapsia sisäpuolelle tarkoituksella houkutella hyökkäys Israelin Ilmavoimilta. Tällä tavoin he suunnittelivat saavansa hyödyn viattomien kuolemasta ja supistaakseen diplomaattisen aloitteen." sivu lausui. Sivun toimittaja vakuutti, että Hezb´Allah järjesti tapahtuman Qana´n symbolisen merkityksen vuoksi: "He käyttivät Qana´a, koska kylästä oli jo tullut viattomien siviilien joukkomurhan symboli ja niin he kehittivät "Qana 2:sen". Tapahtumaa on todellakin kutsuttu "Toiseksi Qana´n joukkomurhaksi" arabimedian taholta. Kuvattu tapahtumasarja, jonka nimetty lähde on vielä vahvistanut, selittäisi sen tosiasian, että uhrit eivät olleet rakennuksen asukkaita ja myös suhteettoman määrän pieniä lapsia ja aikuisten puuttumisen heidän joukostaan. Samaan aikaan Libanonin punainen risti kertoi maanan taina, että vain 28 ruumista, niistä 19 lapsia siirrettiin raunioista. Lukumäärä on puolet siitä 50-60 ruumiin määrästä, josta uutistoimistot kertovat lainaten Libanonin turvallisuuslähteitä.

 
       

 

Takaisin