Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26.10.2007 Jerusalem Post by Caroline Glick   USA:n, Englannin ja Australian erikoiskommandot taistelevat jo iranilaisia vastaan Iranin puolella lähellä Basran kaupunkia    
         
25.10.2007 Debka File   Iranilainen järjestö (Hizballahin ystävät) julistaa jokaisen amerikkalaisen ”terroristiksi” sen jälkeen, kun Washington paljasti uuden paketin erikoistiukkoja pakotteita torstaina

Ulkoministeri Condoleezza Ricen ja valtiovarainministeri Henry Paulsonin oli määrä ilmoittaa yhteisesti paketista, johon sisältyy Iranin Vallankumouskaartin joukkojen leimaaminen massatuhoaseiden levittäjiksi ja al Qodsin prikaatin leimaaminen terroristien rahoittajaksi. Myös Puolustusministeriö kuuluu sanktioiden piiriin.

Nämä määritelmät ovat ennen näkemättömiä. Iranilaiset lähteet kertovat, että Islamilainen hallitus ilmoitti etukäteen, että näiden määritelmien hyväksymistä pidettäisiin käytännössä samana kuin Amerikan sodanjulistuksena Irania vastaan ja liikkeenä, joka haastaa kostoa. Teheran ottaisi kohteekseen USA:n edut Persian Lahdella, Irakissa ja Afganistanissa tai Israelissa Erikoisjoukkojen avulla., so. Iranin ulkomaisen tiedusteluverkoston, Hez-b.Allahin tai Hamasin kautta.

Lähteet paljastavat, että nämä kostotoimenpiteet voisivat viivästyä muutamia päiviä johtuen Iranin johdossa tapahtuvasta syvälle luotaavasta valtataistelusta. Kuitenkin, koska ylijohtajaan Ajatollah Ali Khameneihin vaikutetaan suoraan siksi, että hän on Iranin asevoimien mukaan lukien Vallankumouskaartin ja al Qods prikaatin ylipäällikkö, Teheranilla ei ole varaa jättää vastaamatta Washingtonin syytöksiin.

Uusi pakotepaketti sisältää USA:n taloudelliset rangaistukset mille tahansa yritykselle maailmassa, joka käy kauppaa Vallankumouskaartien kanssa. Ne kohdentuisivat yli 1000:een yhtiöön Euroopassa, Lähi-Idässä, Persian Lahdella ja Aasiassa. Iranilaiset lähteemme huomauttavat, että koska Vallankumouskaartien omistamat yritykset kontrolloivat yli 35 % Iranin taloudellisesta toiminnasta, uusilla pakotteilla olisi lamauttava vaikutus sen kansalliseen talouteen. Tämä on jo kokenut kovia, koska Washington on systemaattisesti saartanut Iranin kanssakäymisen kansainvälisten pankkien kanssa, joka on pahasti lopettanut Teheranin käteisrahan, ulkomaan valuutan ja perushyödykkeiden saannin.

Lähteiden mukaan Iran lähetti juuri äskettäin Indonesialle ”hätäavun pyynnön”, jotta se saisi bensiiniä ja raskasta öljyä, koska siltä on loppunut valuutta, jolla pitäisi maksaa tuotavat öljyjalostetuotteet. Teheran tarjoutui palkitsemaan Jakartan lupaamalla rakentaa uusia öljynjalostamoja, joita Iranilta puuttuu.

Indonesia ei ole vielä vastannut. Sen hallituksen täytyy ottaa huomioon, että mikään harkitseva öljy-yhtiö ei ole halukas yhteistyöhön missään jalostamoprojektissa Iranissa Amerikan boikottivastaiskun pelosta.
   
         
20.10.2007 Debka File   Presidentti Mahmoud Ahmadinejad on heittänyt taisteluhansikkaanSaatuaan voiton käytännöllisemmistä vaikuttajista Islamilaisen Tasavallan hallituksesta ylijohtaja Ajatollah Ali Khamenei ja hänen Vallankumouskaartinsa haastavat Yhdysvallat tekemään pahimman.

Lauantaina 20. lokakuuta 2007 tulta nielevä presidentti onnistui syrjäyttämään vaikutusvaltaisen Iranin ydinneuvottelijan ja Kansallisen Turvallisuusneuvoston johtajan Ali Larijanin paikaltaan. Sen jälkeen hän lähetti Vallankumouskaartien ohjus- ja tykistökomentajan, kenraali Mahmoud Chaharbagshe´n varoittamaan, että Iraniin kohdistuvan hyökkäyksen ensimmäisellä minuutilla Islamilainen Tasavalta laukaisisi 11 000 ohjusta tykistöammusta vihollisen ( USA ja Israel) tukikohtia vastaan. Uhkauksessa mainitun tykistön laajuus antoi ymmärtää, että Teheran on varma siitä, että Syyria, Hez-b-Allah, Hamas ja iranilaismieliset aseistetut järjestöt Irakissa liittyisivät hyökkäykseen.

Iranilaiset lähteet kertovat, että presidentti on ajamassa Irania konfliktin partaalle varmana siitä, että ei USA eikä Israel pysty eivätkä ne uskalla iskeä Iranin salaisia ydinlaitoksia vastaan. Khamenei ei ole tähän asti osoittanut mitään merkkiä siitä, että aikoisi pysäyttää hänet.

Sotilaslähteemme painottavat, että Iranin ydinaseohjelma ei enää perustu yksinomaan uraanin rikastamiseen aseen saamiseksi, vaan nyt on mukana myös plutoniumin valmistus vaihtoehtoisena keinona aseen valmistamiseksi. Asekelpoisen plutoniumin tuotanto on suhteellisen yksinkertaista ja halpaa; tosiasia, jonka Israelin ilmahyökkäys Pohjois-Syyriassa paljasti 6. syyskuuta 2007.

Jos jopa Syyria pystyy rakentamaan pienen ydinreaktorin plutoniumin tuotantoa varten Pohjois-Korean avulla, ei ol mitään syytä olettaa, että Iran ei ole rakentanut tämän kaltaista aktiivista reaktoria ja on piilottanut sen maan alle.
   
         
26.10.2007 ICEJ   Kiina myy Iranille suihkuhävittäjiäVenäläinen uutistoimisto Novosti kertoi, että Iran on allekirjoittanut Kiinan kanssa sopimuksen 24:n J-10 suihkuhävittäjän ostamisesta vuonna 2010. Tämän suihkukoneen suunnittelu perustuu israelilaisen suihkuhävittäjä Lavin teknologiaan. Lavi myytiin Kiinalle vastoin USA:n toivomusta. J-10:n toimintasäde on 2940 km, mikä mahdollistaisi hyökkäyksen Israelia vastaan. Tätä nykyä Iran käyttää MIG-29 hävittäjää, jonka säde on on vain 2100 km. Novostin mukaan venäläinen sotilasasiantuntija lausui, että Iran tulee käyttämään J-10-hävittäjiä puolustamaan Bushehrin ydinreaktoria, jos sitä vastaan hyökätään.
   
         
24.10.2007 Maverick News Media   USA aikoo antaa palestiinalaisille palkkiona $410 miljoonaa dollaria Annapoliksen rauhansopimuksesta

Palestiinalaisten uhatessa olla menemättä Annapolikseen, vaikka Israel antautuu etukäteen ja USA:n ulkoministeriö yrittää asettaa Muhammed Dahlanin Palestiinan Itsehallinnon johtoon painaen villaisella hänen rikoksensa, Bushin hallinto on päättänyt, että nyt on aika aloittaa ”maltillisen ” palestiinalaisen presidentin Abu Mazenin valitsemattoman hallituksen pönkittäminen: Abu Mazenin tähtihetki: $410 miljoonaa dollaria.

USA:n halllituslähteet painottavat, että apu merkitsee ennen näkemätöntä ponnistusta pelastaa Abbasin johtama PA. USA on näin ollen luopunut perinteisistä käden ojennuksistaan ja luovuttaa nyt summan, joka lähentelee puolta miljardia dollaria.

Puolet Amerikan avusta tullaan suuntaamaan infrastruktuureihin, $35 miljoonaa siirretään Yhdistyneiden Kansakuntien Pakolaisavun (UNRWA) Ruoka- ja Työllistämistoimistolle. Loppuosa rahasta yhdistetään PA:n vuotuiseen budjettiin.

Tämä on laajin avustusohjelma, jonka USA on koskaan antanut palestiinalaisille. Washingtonin lähteet sanovat, että apu korostaa sitä suurta merkitystä, jonka Bushin hallinto panee tarpeelle tukea Abbasia ja Fayyadia ja heidän ponnistelujaan konkreettisten päämäärien saavuttamiseksi Palestiinan kansalle.

* * *

Jotta ymmärtäisimme Bushin hallituksen Palestiinan politiikkaa, tri Joel Fishman valottaa meille taustoja:
USA:n ulkoministeri Condoleezza Rice rinnastaa Mahmoud Abbasin USA:n kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingiin

USA:n ulkoministeri Condoleezza Rice ilmaisi hyvin selkeästi ajatuksensa viime viikolla Jerusalemissa. Tri Rice´lle palestiinalaisten taistelu on analoginen sille taistelulle, jonka afro-amerikkalaiset kävivät kansalaisoikeuksiensa puolesta ja hän samaistaa itsensä palestiinalaisten kanssa. Hän palautti mieleen, mitä tarkoitti matkustaa rotuerotelluilla busseilla pikku tyttönä Alabamassa. Hän vertasi myös Palestiinan Itsehallinnon johtajaa Mahmoud Abbasia pastori Martin Luther Kingiin, koska hänen mielessään molemmat olivat sitoutuneita rauhaan. Reportteri Aluf Bennin mukaan Rice kuvailee Abbasia yhtä sitoutuneena taisteluun Palestiinan itsenäisyyden puolesta ja kuten Martin Luther King vastustaa terroria ja väkivaltaa (Haaretz, 16. lokakuuta 2007), David Bedein kertoi Rice´n lausumista The Bulletin´ille (Philadelphia, 17. lokakuuta 2007).

On selvää, että Rice katsoo henkilökohtaisesti, että palestiinalaisilla on vahva moraalinen oikeutus ja että Israelilla ei ole. Edelleen hän perustaa näkemyksensä henkilökohtaiseen kokemukseensa vetäen vastaavuuden hänen oman lapsuutensa muistoista, erityisesti hänen samaistumisensa afro-amerikkalaisten taisteluun ihmisoikeuksien puolesta. Almondin ja Powellin analyyttisen kriteerin mukaan sellaiset asenteet ovat kriittisen tärkeitä, koska niistä tulee osa päätöksen tekoprosessia.
Ongelma on se, että Rice on omaksunut virheellisen vastaavuuden. Mahmoud Abbas ei ollut koskaan rauhan mies. Olisi varmasti myönteinen askel eteenpäin, jos Rice voisi tunnustaa tosiasiat heidän omista ansioistaan ja yrittää ymmärtää, miksi palestiinalaiset ovat joutuneet nykyiseen tilanteeseensa. Hänen pitäisi myös kohdata se tosiasia, että palestiinalaisilla voisi olla paljon paremmin, jos olisivat jättäneet Toisen aseistetun kansannousun väliin.

Palataksemme kansalaisoikeustaisteluun, Condoleezza Rice´n lausumat paljastavat, että hän on yksinkertaisen vastaavuuden etsinnässään unohtanut sen ryhmän, joka osoitti ystävyytensä afro-amerikkalaisia kohtaan. Amerikan juutalaiset tukivat varauksetta kansalaisoikeustaistelua osallistumalla siihen ja taloudellisten avustusten kautta. Ei mikään muu ryhmä Amerikassa osoittanut sitoutumistaan sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, niin kuin tekivät Amerikan juutalaiset ja heidän instituutionsa. Rabbi Abraham Joshua Heschel oli Martin Luther Kingin henkilökohtainen ystävä ja marssi hänen kanssaan. Ulkoministerin ei pitäisi unohtaa, että Andrew Goodman ja Michael Schwerner olivat marttyyreitä hänen kansansa asian puolesta, todellisia marttyyreitä – eivätkä sekaantuneet terroristimurhaajien kanssa, jotka räjäyttävät viattomia siviilejä julkisissa busseissa. Afro-amerikkalaiset eivät voittaneet kansalaisoikeustaistelua omin voiminsa. He tarvitsivat liittolaisia amerikkalaisessa yhteiskunnassa, ja Amerikan juutalainen yhteisö seisoi heidän rinnallaan.
   
         
22.10.2007 Debka File   Pääministeri Olmert soittaa hälytyskellojaTämä on se sanoma, jonka pääministeri Ehud Olmert toimitti Ranskan presidentti Nicolas Sarkozylle ja Englannin pääministeri Gordon Brownille tiistaina sotilas- ja tiedustelulähteiden mukaan.

Viime viikolla Olmert asetti Israelin tiedustelupalvelun varoituksen Iranin ydinasekehittelyn läpimurrosta Venäjän presidentin Vladimir Putinin eteen, samaan aikaan kun Israelin puolustusministeri Ehud Barak esitteli päivitettyä tiedustelutietoa siitä, miten Iran on edennyt kohti ydinasepäämääräänsä amerikkalaisille virkailijoille Washingtonissa mukaan lukien presidentti Bush.

Olmert kertoi Sarkozylle ja Brownille, että aika diplomatialle tai edes sanktioille on mennyt ohi. Iran voidaan pysäyttää nyt pyrkimästä kohti päämääräänsä ainoastaan suoralla sotilaallisella toiminnalla.

Tieto Iranin läpimurrosta antoi aihetta viimeisiin USA:n koviin lausuntoihin. Sunnuntaina 21. lokakuuta USA:n varapresidentti Cheney sanoi: ”Meidän maamme ja koko kansainvälinen yhteisö ei voi sietää , että terroria tukeva valtio saavuttaa kiihkeimmän pyrkimyksensä.”

Perjantaina tuleva yleisesikunnan päällikkö amiraali Michael Mullen sanoi, että USA:n joukot kykenevät operaatioihin Iranin ydinaselaitoksia ja muita kohteita vastaan. Ensimmäisessä lehdistökonferenssissaan hän sanoi: ” En epäile, etteivätkö voimavaramme riittäisi tässä suhteessa.”
   
         
26.10.2007 Maverick News Media/Israel Matzav   Kuva Israelin tuhoamasta Syyrian ydinreaktoristaPaikalta otetut kuvat ennen Israelin salaista iskua 6. syyskuuta 2007 esittävät eristettyä rakennelma-aluetta, johon kuuluu kookas laatikkomainen rakennelma, samanlainen rakennustyyppi, jota käytetään kaasu-grafiittireaktorissa. Niistä näkyy myös, mikä olisi voinut olla pumppausasema reaktoriin tarvittavaa jäähdytysvettä varten, sanovat David Albright ja Paul Brannan, jotka ovat asiantuntijoita Tieteen ja Kansainvälisen Turvallisuuden Instituutissa (ISIS).

Amerikkalaiset ja kansainväliset asiantuntijat, jotka ovat perehtyneet paikkaan ja joille näytettiin eilen valokuvia, sanoivat, että on vahva ja luotettava mahdollisuus, että ne esittävät juuri syrjäistä rakennelmaa, jota vastaan hyökättiin.

Rakennelman etäisyys asutetusta alueesta oli avainyksityiskohta, koska reaktorit eristetään tavallisesti tärkeimmistä asutetuista yhteisöistä.

Paikka on myös lähellä keinokastelualuetta, mikä selittäisi joidenkin virkailijoiden, jotka ovat tietoisia hyökkäyksen yksityiskohdista, lausunnot, että laitos sijaitsi lähellä hedelmäpuutarhoja. Kahden mailin päässä olevaa kiitorataa on voitu käyttää henkilökunnan kuljettamiseen paikalle.
   
         
23.10.2007Jerusalem Post by Meir Javedanfar/ Pajamasmedia   Tärkeä voitto messiaanisille

Samaan aikaan, kun maailma haukkoo henkeä Iranin johtavan ydinneuvottelijan Ali Larijanin syrjäyttämisen johdosta, on herännyt kysymyksiä hänen seuraajansa Saeed Jalilin taustasta ja uskosta. Näyttää siltä, että vastaukset ovat levottomuutta herättäviä.

Tähän päivään saakka ei ole paljonkaan tiedetty 41-vuotiaasta harmaatukkaisesta virkailijasta. Hän on saanut filosofian tohtorin arvon Imam Sadeghin Yliopistossa Teheranissa. Palvellessaan sotilaana Irakin-Iranin sodassa hän ilmeisesti säilyi hengissä Saddam Husseinin joukkojen tekemässä kaasuhyökkäyksessä.

Jonkin aikaa myöhemmin sodan aikana häntä ammuttiin oikeaan jalkaan, joka täytyi erää raportin mukaan amputoida. Saman raportin mukaan Jalili on siitä lähtien käyttänyt tekojalkaa. Hän on tunnettu Khomeinin ”yksinkertaisen elämäntyylin” filosofian noudattaja. Tehtävässään ulkoministeriön virkailijana hän palveli lukuisilla osastoilla, joissa hän ilmeisesti ei käyttänyt hyväkseen työntekijöille tarjottuja etuja.. Hän jatkoi esimerkiksi ajamista halvalla KIA:lla ylpeänä työstään sen sijaan, että olisi vaihtanut sen ylellisempään autoon.

Ulkoministeriön Amerikan ja Euroopan sektorin varajohtajana Jalili tunnettiin siitä, että hän työskenteli aamutunneille asti toimistossaan ponnistellessaan Iranin yhteistyön vahvistamiseksi eteläisen pallonpuoliskon maiden kanssa. Tämä oli osa ”etelä-etelä”-strategiaa, jonka mukaan uskottiin, että Ahmadinejadin hallitus kykenisi löytämään liittolaisia sellaisia kuin Venezuela.

Kerrottiin myös, että Ahmadinejad on neuvotellut Jalilin kanssa monista avainliikkeistä – yhden raportin mukaan Ahmadinejadin pahamaineinen 18 sivun kirje presidentti George W. Bushille oli itse asiassa Jalilin idea.

Kaikista huolestuttavin paljastus Jalilin menneisyydestä ilmestyi äskettäin Iran Diplomacy- nettisivulla. Tämä Teheranissa sijaitseva uutistoimisto paljasti artikkelissaan ”Tri Ali lähtee, tri Saeed tulee” enimmän osan hänen urastaan ulkoministeriössä. Jalili työskenteli lähellä Mojtaba Hashemi Samarea, joka on johtava ja messiaaninen ja läheinen Ajatollah Mesbah Yazdin liittolainen, joka on tunnetuin ja korkea-arvoisin messiaaninen pappismies Iranissa.

Artikkeli puhuu siitä, kuinka Jalili teki yhteistyötä Hashemi Samaren kanssa Ministeriön Tarkastusosastolla. Se mainitsee myös, että Jalili työskenteli myös vähän aikaa Ahmadinejadin kanssa.

Ajatollah Mesbah Yazdi on entinen Hojattieh´in jäsen. Se on messiaaninen sirpaleryhmä, jonka Ajatollah Khomeini hajotti varhain 1980-luvulla johtuen sen äärinäkemyksistä. Lahkon päämääränä on kylvää kaaosta – kiihottaa massiiviseen sotaan, joka on otaksuttavasti välttämätön shiialaisen messiaan, joka tunnetaan Mahdina, paluun nopeuttamiseksi.

Lahkon hajottamisen jälkeen Mesbah yazdi muutti Qomin pyhään kaupunkiin, jossa hän pyöritti Imam Khomeinin säätiötä ja Haghaniyen koulua. Sieltä käsin hän levitti messiaanista uskoaan nuorelle papistolle ja vallankumouksellisille, joiden hän toivoi eräänä päivänä ylenevän korkeammille hallitustasoille.

Yksi hänen varhaisista täysosumistaan oli Hashemi Samare, jonka onnistui varhain 1990-luvulla löytää paikka Iranin ulkoministeriössä. Hän nousi pian arvoasteissa ja hänestä tuli yksi ministeriön avainvirkailijoista. Hänen päätyönsä siellä on tehdä selväksi, että Iranin suurlähettiläät pysyvät uskollisina vallankumoukselliselle uskolle ja Islamin opetuksille palvellessaan ulkomailla.

Hän kehitti pian paljon pelätyn käytännön kutsua kotiin diplomaatteja ja jopa suurlähettiläitä, joiden hän epäili tulleen länsimielisiksi. Joidenkin sanottiin olleen lukittuja ulkoministeriön kellarikerrokseen päivien ajaksi, jolloin hän käyttäen kuulustelutekniikoita mukaan lukien fyysinen väkivalta ”uudelleen kasvatti” heitä.

Toinen tärkeä Hashemi Samaren luonteenpiirre oli, että hänen toimistossaan sen sijaan, että olisi pitänyt Iranin ylijohtajan Ajatollah Khamenein kuvaa, hän ripusti sinne messiaanisen Mesbah Yazdin muotokuvan. Hän ei osoittanut mitään pelkoa näyttäessään, ketä kohtaan hän on uskollinen.

Koko uransa aikana Hashemi Samare on etsinyt ja värvännyt messiaanisia tovereita. Keidenkään muiden ei sallittu työskennellä hänen kanssaan. 1990-luvulla yksi näistä työtovereista oli vähän tunnettu sotaveteraani ja byrokraatti Mahmoud Ahmadinejad, joka hyvin lyhyen aikaa työskenteli hänen alaisuudessaan Iranin ulkoministeriössä. Sen jälkeen Ahmadinejad sijoitettiin Ardebilin provinssiin, jossa hänestä tuli kuvernööri. Nämä kaksi miestä pitivät jatkuvasti yhteyttä keskenään ja palatessaan Teheraniin vuonna 1997 heidän ystävyytensä ja yhteistyönsä jatkui.

Tänään Hashemi Samare on Ahmadinejadin varamies ja luotettavin uskottu. Hänet voidaan nähdä kaikkialla presidentin kanssa, varsinkin ulkomaanmatkojen aikana kuten hänen äskeinen matkansa New Yorkiin, ja vastaanottaessaan ulkomaisia vieraita kuten Putin. Jotkut entiset reformistit ovat jopa sanoneet, että rukoillessaan Ahmadinejad seisoo Hashemi Samaren takana; erehtymätön merkki kunnioituksesta ja uskollisuudesta, jonka henkilö voi osoittaa opastajalleen Iranin uskonnollisissa piireissä.

Jalilin läheisyys Hashemi Samaren kanssa ja hänen nimityksensä Iranin ylimmäisen Turvallisuusneuvoston (SNSC) johtajaksi ja Iranin ydinneuvotteluryhmän johtajaksi osoittaa, että messiaaniset ovat saanet toisen tärkeän voiton sijoittaessaan yhden liittolaisistaan vanhemman poliitikon asemaan.

He voivat nyt kerskata, että koska he pitävät hallussaan voima-asemia Tiedusteluministeriössä (Gholam Hossein Ejehi), Sisäministeriössä (Mostafa Pour Mohammed), ja tietysti presidentti (Mahmoud Ahmadinejad) - ja saadessaan Saeed Jalilin pääydinneuvottelijaksi, heillä on vahva sananvalta sen suhteen, kuinka Iranin tulee toimia Lännen kanssa ydinaseohjelmansa kanssa.

Huolimatta vallastaan, messiaanisilla on vielä yksi voimakas jarru Iranin ylijohtajan Ajatollah Khamenein muodossa, jolla tähän asti on ollut viimeinen sana sanottavana Iranin ydinaseohjelmassa.

”Lisääntyvä messiaanisten ja heidän korkeassa asemassa olevien liittolaistensa läsnäolo Iranin hallituksessa tulee tekemään Lännen hallituksille yhä vaikeammaksi uskoa, että Iranin johto tulee missään suhteessa lähitulevaisuudessa olemaan valmis löytämään neuvotteluratkaisun nykyisessä kriisissä.

Kirjoittaja on ollut mukana kirjan ”The Nuclear Sphinx of Teheran – Mahmoud Ahmadinejad and the State of Iran” kirjoittamisessa. Hän toimittaa the Middle East Economic and Political Analysis (Meepas). Hänen sähköpostiosoitteensa on: analysis@meepas.com. Tämä analyysi on julkaistu aiemmin Pajamas Mediassa. www.pajamasmedia.com.
   
         
24.10.2007 The Brussels Journal by Paul Belien/Atlas Shrugs   Turkkilaiset sytyttivät autoja tuleen BrysselissäKeskiviikkoiltana puhkesi voimakkaita mellakoita Brysselin, Belgian pääkaupungin, turkkilaisissa kortteleissa. Busseja ja raitiovaunuja vastaan hyökättiin. Useita autoja sytytettiin tuleen ja kauppoja tuhottiin. Poliisivoimat eivät kyenneet palauttamaan lakia ja järjestystä Sint-Joost-ten-Noden ja Schaarbeckin kapunginosissa, missä on sunnuntaista lähtien kytenyt voimakkaana turkkilaisten vihamielisyys. Turkin lippuja on kaikkialla. Joillakin kaduilla turkkilainen puolikuu ja tähti koristavat melkein jokaista taloa.

Turkkilaisten vihan aikaansai lisääntyvä jännitys kurdien kanssa Irakin-Turkin rajalla ja keskustelu Amerikan kongressissa turkkilaisten suorittamasta armenialaisten kansanmurhasta vuonna 1915. Sunnuntaiyönä turkkilaiset nuorukaiset tuhosivat Peter Petrossianin pubin. Hän on etninen armenialainen, jonka täytyi paeta henkensä edestä. Ilmeisesti jotkut turkkilaiset ajattelevat, että hyökkäämällä armenialaisia vastaan Brysselissä he voivat vakuuttaa maailman, että turkkilaiset eivät koskaan suorittaneet armenialaisten kansanmurhaa.

Nyt nuorukaiset hyökkäsivät kurdien kauppoja vastaan. he sytyttivät tulee myös useita autoja.

Belgian muslimiväestö koostuu pääosin marokkolaisista ja turkkilaisista. Aiemmin mellakoivat musliminuoret olivat enimmäkseen marokkolaisia. Turkin suurlähetystö kontrolloi turkkilaista yhteisöä. Se koettaa estää turkkilaista väestöä olemaan ärsyttämättä Belgian viranomaisia ja tekemästä tyhjäksi Turkin mahdollista EU-jäsenyyttä. Tämä politiikka näyttää muuttuneen äskettäin. Myös Antwerpenissa turkkilaiset nuorukaiset mellakoivat.

Tapahtumat Brysselissä ilmaisevat, että ottaessaan vastaan suuret joukot siirtolaisia Belgia on myös tuottanut Lähi-Idän etniset riidat.

Samaan aikaan Amsterdamissa Hollannin pääkaupungissa marokkolaiset nuorukaiset ovat polttaneet autoja nyt yli viikon verran. Tänään nuorukaiset puukottivat 15-vuotiaan amsterdamilaisen koulupojan. Poika selvisi hengissä hyökkäyksestä, mutta on vakavasti haavoittunut. 11. lokakuuta 2007 16-vuotias amsterdamilainen koulupoika puukotettiin kuoliaaksi koulussa. 4. syyskuuta 2007 samanlainen puukotus tapahtui Ghentin belgialaiskaupungissa, jossa 14-vuotis belgialainen poika taisteli hengestään jouduttuaan puukotetuksi kurkusta kahden siirtolaisnuorukaisen toimesta hänen koulussaan.
   
         
26.10.2007Atlas Shrugs   Kuvia Iranin liittolaisen Hugo Chavezin vastaisista opiskelijamellakoista Venezuelassa

MALDITOS CHAVISTAS IRANIES   
         
21.10.2007 Jerusalem Post by Shmuley Boteach   Matteus 5:19: ”Kuka hyvänsä, joka purkaa yhdenkään Mooseksen Lain pienimmistä käskyistä ja opettaa muita tekemään samoin, hänet tullaan kutsuttaman pienimmäksi taivaan valtakunnassa; mutta hän joka pitää Mooseksen Lain opettaen muitakin pitämään ne, hänet tullaan kutsuttaman suureksi taivaan valtakunnassa.”

   
         
27.10.2007 klo 11.24 Debka File   Selvä todiste yhdistää Assadin henkilökohtaisesti Pohjois-Korean
ydinasesopimukseen


Al Hamed ”sementtilaiva”

Presidentti Bashar Assad oli henkilökohtaisesti sekaantunut Damaskoksen ydinasesopimukseen Pjonjangin kanssa. Tästä oleva todistusaineisto, joka on saatu presidentin toimistosta ja on Assadin henkilökohtaisesti allekirjoittama, on nyt USA:n ja Israelin tiedustelupalvelujen käsissä, sotilaslähteemme kertovat. Yhdessä asiakirjassa Assad antaa erityismääräyksen omalla allekirjoituksellaan, että Pohjois-Koreaa ei veloiteta syyrialaisista tavaroista, joihin kuuluu vuotuinen 100 000 tonnin durravehnälaivaus viiden vuoden ajaksi yhteisarvoltaan $120 miljoonaa dollaria. Tämä vastaa kaikkein radioaktiivisinta plutoniumia tuottavan reaktorin arvoa., minkä Pohjois-Korea lupasi Syyrialle.

Korkea-arvoinen läntinen tiedustelulähde, joka puhui Debka Filelle kuvaili tätä Assadia vastaan saatua todistetta, joka on USA:n ja Israelin käsissä, aukottomammaksi savuavaksi aseeksi kuin sen, mitä Länsi kaivanut esiin Iranin ydinaseohjelmasta.

Seuraava tapahtumasarja selviää kerätyistä dokumenteista:

Damaskus ja Pjonjang sopivat keskenään, että ydinmateriaalin toimitus naamioitaisiin yhteisyritykseksi sementtitehtaan rakentamiseksi Pohjois-Syyriaan; samanaikaisesti Pohjois-Korea möisi Syyrialle sementtiä sen kehitysprojekteihin.

Lähteiden mukaan pohjoiskorealaiset rahtilaivat, jotka alkoivat saapua Syyrian Latakian ja Tartuksen satamiin tammikuussa 2007, purkivat sementtilasteja, joiden sekaan oli piilotettu ydinreaktorikompponentteja.
Pohjois-Korean liikenne näissä satamissa ja durravehnän toimitus kiinnitti USA:n ja Israelin salaisten palvelujen huomion.

Seuraavien kahdeksan kuukauden aikana – siihen asti kun Israel hyökkäsi Syyrian pohjoiskorealaisia laitoksia vastaan – vehnän hinta räjähti käsistä kansainvälisillä markkinoilla. Durravehnän hinta todellakin kaksinkertaistui. Jos tämä olisi ollut normaalia kaupankäyntiä, Syyria olisi vaatinut kompensaationa pohjoiskorealaisia tavaroita. Itse asiassa, kun Damaskuksessa tuonti- ja vientivirkailijat, jotka eivät tienneet mitään ydinreaktorilehmänkaupasta, osoittivat Assadin toimistolle vehnämarkkinoiden hinnan vaihteluita, heille kerrottiin, että presidentin henkilökohtaisesti allekirjoittamat sopimukset täytyy hyväksyä ilman muutoksia.

Kun sitten myöhemmin Syyrian vehnäsato osoittautui odotettua heikommaksi, syyrialaisten virkailijoiden käskettiin jälleen täyttää pohjoiskorealaisten tilaukset täysimääräisinä.

1.syyskuuta 2007 pohjoiskorealainen ”semenntilaiva” Al Hamed telakoitui Tartuksessa. Siitä purettu lasti kuormattiin suoraan Al Tibnah´in ”sementtitehtaaseen” Syyrian autiomaassa, itään Eufrat-virrasta. Israelin hyökkäys tapahtui kolme päivää myöhemmin.

Viime tiistaina, 23. lokakuuta, Syyrian Washingtonin suurlähettiläs Imad Mustapha kutsuttiin puhumaan arvovaltaiseen Uskonto ja Julkisen Politiikan Instituuttiin. Vastauksena kysymykseen, hän tunnusti: ”Syyria antaa Pohjois-Korealle vehnää, öljyä ja muita tuotteita.”
Hän kieltäytyi paljastamasta, mitä Syyria sai vastalahjaksi. Kun häntä painostettiin tässä asiassa, Mustapha sanoi suuttuneena: ” Raaka-aineita. Me saamme raaka-aineita.”

Torstaina 25. lokakuuta 2007 joukko johtavia Amerikan mediayhtiöitä julkaisi samanaikaisesti satelliittikuvia Al Tibnah´issa olevista ydinlaitoksista elokuussa 2007 ja samasta paikasta syyskuun toisella puoliskolla, sen jälkeen kun siitä oli siivottu pois Israelin hyökkäyksen jättämät jätteet.

Tällä kertaa Damaskus ei keksinyt mitään sanottavaa – vaikka syyrialaiset virkailijat olivat kommentoineet aikaisempia vuotoja. Syyrialaiset lähteet kertovat tämän ilmaisevan, että Assad kokee itsensä nurkkaan ajetuksi. Hän ei pysty selittämään Syyrian kansalle ja mikä pahempaa: kaikille hänen hallinnollisen ja sotilaallisen johdon kollegoilleen, jotka pidettiin tietämättöminä Pohjois-Korean kanssa solmitusta ydinasesopimuksesta, kuinka hän sotki maansa tähän huono-onniseen seikkailuun.
   
         
   

   
         
30.10.2007 Jerusalem Post by Manfred Gerstenfeld   Muutamia kuukausia sitten Jewish Chronicle kirjoitti, että israelilaiset diplomaatit aikoivat nostaa kanteita Irlannin hallitusta vastaan siitä, että sen Irlannin Avun Osasto rahoitti Israelin vastaisia kansalaisjärjestöjä, joista jotkut toimivat Israelin demonisoimiseksi ja edistävät boikotteja. The Swedish International Development Agency - Ruotsin Kansainvälisen Kehityksen Osaston Toimisto – on myös sekaantunut rahoittamaan Israelin vastaisia ääriryhmiä.

Haastateltaessa Rijk van Damia, joka on entinen hollantilainen Euroopan Parlamentin jäsen, hän kertoi minulle, että SUOMEN HALLITUS OLI AVUSTANUT MILJOONILLA EUROILLA PALESTIINALAISIA KOULUKIRJOJA, JOTKA LIETSOVAT VIHAA ISRAELIA VASTAAN.

Suomen hallitus lietsoo vihaa Lähi-Idässä kustantamalla vihaan kiihottavia palestiinalaisten koulukirjoja
Euroopan Unionin Israelin vastaisesta rahoituksesta


Euroopan Unioni ja sen jäsenvaltiot ovat avustaneet erilaisia Israelin vastustajia monen vuoden ajan. Vasta julkaistu Dutch Center for Documentation and Information on Israel´in tutkimus sisältää ehkäpä yksityiskohtaisimman tutkimuksen tästä asiasta.

Ryhmä nimeltä United Civilians for Peace - Siviilit Yhdistyneinä Rauhan puolesta – on viiden hollantilaisen kansalaisjärjestön yhteisyritys. Hollannin hallitus ja Euroopan Unioni rahoittaa viidestäkymmenestä 90:een %:iin heidän budjeteistaan. Kuudes osapuoli lähti UCP:stä sen äärimmäisten Israelin vastaisten toimintojen vuoksi.

UCP julkaisee – muun muassa – tutkimusta ”Hollannin taloudellisista yhteyksistä Israelin miehityksen tukemiseksi palestiinalaisalueilla ja Syyriassa”

Journalisti Joost de Haas, joka kirjoittaa Dutch Telegraaf´issa teki yhteenvedon Dutch Center for Documentation:sta sanomalla: ” Rauhanjärjestöä, jota rahoitetaan veronmaksajien rahoilla, johtaa palestiinalainen terroristijärjestö HAMAS ja se tukee Iranin atomipommia.”

EU ja Hollannin hallitus rahoittavat siten epäsuorasti Israelin hollantilaisia vastustajia.

Tämä kertomus antaa osviittaa siitä eurooppalaisesta taloudellisen tuen jäävuoresta, joka ohjataan Israelin vastaisille ryhmille. NGO Monitor on paljastanut eri valtioiden toimistoja, jotka rahoittavat Israelin vastaisia äärijärjestöjä. Eräässä artikkelissa sveitsiläisessä päivälehdessä Le Temps Gerald Steinberg, joka johtaa NGO Monitoria, lainaa esimerkkejä sellaisesta Swiss Agency for Development & Cooperation´n tuesta.

Vuonna 2004 Wall Street Journal´in kirjoittaja Daniel Schwammenthal kertoi yksityiskohtia, kuinka vaikeata oli saada informaatiota siitä, kuinka Euroopan hallitukset rahoittavat PLO:ta. Näin siitä huolimatta, että nämä hallitukset väittivät, että heidän työskentelynsä on läpinäkyvää.

Varhain tänä vuonna Israelin hallitus kritisoi Britannian suurlähetystöä siitä, että se avusti rahallisesti turva-aidasta tehtyä tutkimusta ja sen vaikutusta palestiinalaisiin. Ulkoministeriön lähde sanoi: ”Se on Britannian sekaantumista Israelin sisäisiin asioihin. Kuinka he reagoisivat Lontoossa, jos meidän suurlähetystömme rahoittaisi brittiläistä tutkimusjärjestöä, joka yrittäisi työskennellä [heidän hallituksensa] vastaisen esityslistan hyväksi. Tämä ei ole hyväksyttävää kansainvälisissä suhteissa.”

JA SITTEN Palestiinan Itsehallinto käyttää väärin niitä monia miljardeja euroja, joilla EU rahoittaa sitä. Van Dam sanoo: ” Ei ole mitään epäilystä siitä, että merkittävä osa eurooppalaisesta rahoituksesta on palvellut sellaisia päämääriä kuin korruptio ja terrorismi.”

Hän lisäsi, että siinä kokouksessa Euroopan parlamentissa, jossa silloiselta Palestiinan finanssiministeriltä [ja nykyiseltä pääministeriltä Salam Fayadilta] kysyttiin, kuinka Euroopan raha oli käytetty, hän vastasi, että hän ei tiennyt, eikä yhtään penniä ollut jäljellä, ja se oli KAIKKI MENNYT LIHAVIEN POMOJEN TASKUIHIN.

Van Dam selitti myös, kuinka vaikeata oli saada käyntiin tutkimus tästä Euroopan rahoituksen väärinkäytöstä ja kuinka voimakkaat tahot EU:ssa yrittivät pysäyttää sen. Viime kädessä sen löydökset eivät olleet ratkaisevia.

Entinen Israelin EU-suurlähettiläs. Efraim Halevy, kertoi minulle paljastavan kertomuksen. EU maksoi Palestiinan Itsehallinnolle epärehellisellä tavalla ja kanavoi osan rahoituksesta puolilaillisesti. ”Jonkin verran rahaa meni suoraan Jasser Arafatin pankkitileille. Olin kerran tapaamisessa [silloisen EU-komission varapresidentin] Manuel Marinin kanssa, kun hän sai puhelun Saksan Ulkoministeriltä, joka valitti, että se $25 miljoonaa dollaria, jonka Arafat sai ”erityishätärahoituksena” oli siirretty väärälle tilille. Se meni yleiselle tilille, kun sen olisi pitänyt mennä hänen yksityiselle pankkitililleen.”

”Komissaari pyysi ministeriltä hetken aikaa ja kääntyi sitten minun puoleeni ja pyysi minulta kohteliaasti anteeksi, koska hänen täytyi syventyä käsillä olevaan asiaan. Tietysti lähdin, mutta en ennenkuin isäntäni oli keventänyt itseään ja ilmaissut ärtymyksensä siitä tavasta, jolla hänet pakotettiin olemaan yhteistyössä näiden asioiden suhteen.

Tässä on vain hyvin rajoitetusti käsitelty asiaa koskevia tärkeitä tosiasioita. Voidaan vain ihmetellä, miksi Israelin hallitus ei systemaattisesti paljasta Euroopan huonoa käytöstä.

Kirjoittaja on the Board of Fellows of the Jerusalem Center for Public Affairs´in puheenjohtaja ja hän on julkaissut neljä kirjaa, jotka käsittelevät eurooppalaisten suhtautumista juutalaisia ja Israelia kohtaan.

"Suomen Take A Pen" Saturday, December 29, 2007 10:26 PM Toimintapyyntö: DURBAN II
 DURBAN II - rasisminvastainen konferenssi

YK:ssa äänestetään lähiaikoina Durban II:ksi nimetyn rasisminvastaisen konferenssin rahoittamisesta vuodelle 2009. Konferenssin on tarkoitus olla jatkoa vuonna 2001 Durbanissa pidetylle konferenssille, joka muuttui Amerikan- ja Israelin vastaiseksi näytelmäksi. Sen islamofasistinen vihanlietsonta kiihtyi niin sietämättömäksi, että Amerikan ja Israelin edustajat lopulta marssivat ulos konferenssista. Vain muutama päivä konferenssin jälkeen iskeytyivät terroristien ohjaamat lentokoneet World Trade Centerin torneihin.

Durban II:n suunnittelijoina toimivat sellaiset maat kuten Libya, Kuuba, Pakistan ja Iran. Sitä on valmisteltu YK:n rakenteissa jo pidemmän aikaa, ja nyt se on edennyt pisteeseen, jossa konferenssin rahoituksesta pitäisi päättää. Konferenssia ajavat rikkaat öljymaat Iran ja Libya eivät suinkaan aio itse rahoittaa konferenssia vaan haluavat, että sen 7,2 miljoonan dollarin budjetti rahoitetaan YK:n toimesta. YK:n toiminnasta yksin amerikkalaiset veronmaksajat maksavat 22%.

Durban II:n valmistelu hyväksyttiin vuonna 2006 YK:n yleiskokouksessa, jossa sen 192 jäsenmaasta enemmistö kuuluu epädemokraattisiin maihin. Yleiskokous antoi konferenssin valmistelun sitten uudelle Ihmisoikeusneuvostolle, joka oli juuri korvannut vanhan Libyan johtaman Israel-vastaisesta pakkomielteestään pahamaineisen Ihmisoikeuskomission. Tähän mennessä uusi Ihmisoikeusneuvosto on osoittautunut jos mahdollista vielä pahemmin Israel-vastaisen pakkomielteen vaivaamaksi. Ensimmäisen toimintavuotensa aikana se tuomitsi pääasiassa Israelia ihmisoikeusrikkomuksista (10 päätöslauselmaa, 4 päätöstä ja 3 erityisistuntoa). Israelin lisäksi ainoastaan Sudan sai tuomioita ihmisoikeusloukkauksista (1 päätöslauselma, 4 päätöstä, 1 erityisistunto). Durban II:n valmistelukomitean johtoon neuvosto nimesi saman Libyan edustajan, Najat Al-Hajjajin, joka aiemmin johti Ihmisoikeuskomissiota. Muita maita toimeenpanokomiteassa ovat mm. Pakistan, Kuuba, Venäjä ja Iran.

Vaikka konferenssin valmistelu on jo pitkällä, sen rahoituksen pitää vielä läpäistä äänestyksiä YK:ssa. On täysin kestämätöntä, että amerikkalaisten ja eurooppalaisten verorahoilla tuetaan konferenssia, jonka sisältö tulee olemaan vihanlietsontaa vapaata maailmaa kohtaan. On tärkeää antaa viesti, että jos nämä äärimmäisen epädemokraattiset maat - Libya, Iran, Saudi-Arabia, Sudan Kuuba, Pakistan - ja niiden liittolaiset haluavat järjestää uuden Amerikan- ja Israelinvastaisen juhlan, niiden täytyy rahoittaa se itse.

Lähteet:

http://www.defenddemocracy.org/in_the_media/in_the_media_show.htm?doc_id=624489

http://www.eyeontheun.org/view.asp?l=36

(Eye on the UN tarjoaa paljon hyvää kriittistä tietoa YK:n ja Ihmisoikeusneuvoston toiminnasta)

Suomen kantaan voi vielä yrittää vaikuttaa kirjoittamalla aiheesta pääministeri Matti Vanhaselle ja ulkoministeri Ilkka Kanervalle. Aikaisemmassa äänestyksessä (28.11.2006) Durbanin rahoituksesta Euroopan unioni liittyi USA:n ja Israelin rinnalle vastustamaan päätöslauselmaa.

Terveisin ja hyvän uuden vuoden toivotuksin,

Varpu Suomen Take A Pen


Takaisin