Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8.6.2007 ICEJ/Yedioth Ahronoth   Olmert on halukas luovuttamaan Golanin kukkulat SyyrialleIsraelin pääministeri Ehud Olmert lähetti äskettäin salaisen viestin Syyrian presidentille Bashar Assadille sanoen, että Israel tietää rauhan hinnan ja on halukas maksamaan sen, kertoi israelilainen päivälehti Yedioth Ahronoth tänään.

Raportin mukaan Olmert kertoi Syyrian johtajalle, että Israel palauttaisi kiistellyt Golanin kukkulat saadakseen monipuolisen rauhan sopimuksen ja irrottaakseen Damaskoksen liitosta Iranin kanssa ja alueella olevista terroristiryhmistä.

Sanomalehti lainasi vanhempaa israelilaista sanomalla, että Assadin täytyy vielä vastata Israelin tarjoukseen. Raportti viittasi siihen, että USA:n presidentti George Bush näytti Olmertille vihreätä valoa neuvotteluihin Syyrian kanssa tunnin kestäneessä puhelinkeskustelussa viime kuussa, ja että nämä kaksi johtajaa tulevat edelleen keskustelemaan neuvottelujen mahdollisuudesta heidän tapaamisensa aikana, joka on suunniteltu tapahtuvaksi Valkoisessa Talossa 19. kesäkuuta 2007.

Lontoossa oleva syyrialainen diplomaatti torjui raportin sanoen, että Damaskus ei ole vastaanottanut mitään kutsua Israelista aloittaakseen neuvottelut, kertoi Israelin radio.

   
         
7.6.2007 Jerusalem Post   Israelissa on käynnissä suuri sotaharjoitus, jossa valmistaudutaan mahdolliseen Syyrian hyökkäykseen

Harjoitus on vuotuinen ja viime vuonna sotaharjoituksen teemana oli taistelu palestiinalaisia terroristeja vastaan – sotaharjoituksen teema toteutui käytännössä viime vuoden heinäkuussa sodassa Hez-b-Allahia vastaan Libanonissa.
Israelissa on käynnissä voimakas keskustelu siitä, mitä sota Syyriaa vastaan toisi tullessaan.
   
         
4.6.2007 ICEJ   Ahmadinejad: ”Lähtölaskenta Israelin tuhoamiseksi on alkanut”Allahin avulla lähtölaskentanappia Sionistisen hallituksen tuhoamiseksi ovat painaneet Libanonin ja Palestiinan lasten kädet,” sanoi Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad puheessaan eilen. ”Jumalan tahdossa me tulemme todistamaan tämän hallituksen (Israel) tuhon lähitulevaisuudessa.” Iran ylistää usein palestiinalaisia siitä, mitä se nimittää heidän ”vastarinnakseen” Israelin miehitystä vastaan ja Teheran on myös kuvannut viime kesän sotaa Libanonissa Hez-b-Allahin ja Israelin välillä voittona Iranin tukemalle terroristiryhmälle. Ahmadinejadin puheet lausuttiin viime maanantaina vietetyn vuonna 1989 kuolleen Ajatollah Ruhollah Khomeinin muistojuhlan edellä. Khomeini oli Islamilaisen Tasavallan perustaja, jonka sanoja Ahmadinejad toisti, kun hän vaati Israelia ”pyyhkäistäväksi pois kartalta”. Ahmadinejadin kommentit ovat aiheuttaneet huolta Israelissa ja Lännessä, joka pelkää, että Islamilainen hallitus pyrkii rakentamaan ydinasearsenaalia naamioimalla sen siviilikäyttöön tarkoitetuksi ydinvoimaksi – syytös, jonka Teheran on torjunut.
   
         
4.6.2007 Debka File   Ahmadinejadin mahtaileva puhe perustuu Pohjois-Korean kanssa tehtyyn salaiseen sopimukseen Pohjois-Korean Taep´o-dong-2-ballististen ohjusten toimittamisesta IranilleIran ja Pohjois-Korea ovat sopineet siitä, että Teheran ostaa Taepó-dong-2-ballistisia ohjuksia, joiden arvioitu kantama on 3500-4000 km. Pohjois-Korean varaulkoministeri Kim Hyong saattoi neuvottelut lopulliseen päätökseen, kun hän vieraili Teheranissa toukokuun ensimmäisellä viikolla. Toimitus on luvattu heinäkuun loppuun tai elokuun alkuun. USA:n varapresidentti Richard Cheney informoi Saudien kuningasta Abdullahia tästä kehityksestä vieraillessaan toukokuussa Riadissa.

Israelin sotilaslähteet sanovat, että Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin julistukset ovat hirveämpiä kuin koskaan aikaisemmin johtuen tiedosta tästä sopimuksesta. Sunnuntaina hän julisti, että lähtölaskenta on alkanut Sionistisen valtion lopulle.
Ali Larijani, Iranin ylimmän kansallisen turvallisuusneuvoston johtaja, sanoi maanantaina: ” Euroopassa tapahtuva USA:n ilmapuolustusjärjestelmän kehittäminen, joka torjuisi Iranin ohjukset on vuoden vitsi.” Hän sanoi, että Iranin ohjukset eivät pysty saavuttamaan Eurooppaa.

Tämä saattaa olla totta tällä hetkellä – mutta eri sen jälkeen kun Pohjois-Korea on toimittanut ohjuksensa kesän lopussa. Venäjän presidentti Vladimir Putin on epäilemättä tietoinen tästä, kun hän sanoi, että Eurooppaa ei uhkaa Iranin pitkän matkan ohjukset. Itse asiassa se, että Teheran hankkii Taep´o-dong-2 ohjuksia, tulee kolminkertaistamaan sen pitkän matkan ohjusarsenaalin ja parantamaan sen kantavuutta ja laatua.
   
         
8.6.2007 Debka File   Pohjois-libanonilaisessa pakolaisleirissä vangiksi saadut Fath al-Islamin taistelijat kertovat suunnitelmasta hyökätä YK:n joukkoja vastaan Etelä-Libanonissa

Libanonilaiset viranomaiset kertovat tästä Beirutissa perjantaina, kun Libanonin tankit ja tykistö jatkavat Nahr al-baredin pakolaisleiriin lähellä Tripolia linnoittautuneiden islamistien moukarointia jo 20:nnettä päivää . Beirut on vaatinut heidän antautumistaan. Arviolta 15 ihmistä on tapettu siitä lähtien, kun yhteenotto alkoi, ainakin 60 heistä on Libanonin sotilaita.
   
         
8.6.2007 Debka File   Turkin armeija lupaa ”horjumatonta päättäväisyyttä” taistelussa terrorismia vastaan samaan aikaan kun Turkin tykistö tulittaa PKK:n asemia Pohjois-Irakissa perjantaina

Armeija vaati kaikkia turkkilaisia työskentelemään yhdessä terroristien toiminnan vastustamiseksi.Ankaran yleisesikunta määräsi torstaina kolmen kuukauden sotalain Irakin vastaiselle raja-alueelle ja sulki alueen ilmatilan siviililennoilta. Ilmoitus Turkin pääesikunnan nettisivulla mainitsi kolme aluetta: Siirt´in, Sirnak´in , jonne Turkin joukot on keskitetty taistelemaan Kurdien PKK:n kapinallisia vastaan ja Hakkari´n.

Se oli seurausta ankarien taistelujen puhkeamisesta Turkin armeijan ja kurdien PKK:n kapinallisten välillä molemmin puolin Turkin ja Irakin välistä rajaa. Turkkilainen Black Hawk ammuttiin alas Irakin yllä ja moniin tankkeihin osui. Raskaita tappioita on kerrottu tulleen molemmilla puolilla.

PKK:n Kurdien Työväenpuolue näyttää valmistautuneen turkkilaisten pääoperaatiota varten aseistautumalla hyvin panssarintorjuntaohjuksilla ja olalta laukaistavilla ohjuksilla ampumaan alas turkkilaisten taistelukoneita ja helikoptereita. Huolimatta Ankaran uutispimennyksestä operaation laajuudesta kurdien kapinallisia vastaan rajan molemmilla puolilla ja Turkin Irakiin tunkeutumisen päämäärästä. Sotilaslähteet kertovat tilanteesta torstaina 7. kesäkuuta:

PKK:n joukot pujahtivat aikaisemmin Kaakkois-Turkkiin Irakista ja iskevät paikallisesti turkkilaisten keskityksiä vastaan linjojen takana ja ovat esteenä Turkin joukoille tiellä Kurdistaniin. Turkin armeija taistelee sen tähden kahdella rintamalla: Kaakkois-Turkissa Gabarissa, Cudissa ja Bakokin vuoristossa ja Cehennemin joella samoin kuin Pohjois-Irakissa.

Sotilaslähteet kertoivat keskiviikkona, että ne useat tuhannet turkkilaiset sotilaat, jotka saapuivat Pohjois-Irakiin, olivat vain ensimmäinen aalto Turkin invaasiota, enemmän on tulossa.

2. kesäkuuta kerrottiin, että USA:n joukot olivat vetäytyneet Pohjois-Irakista ja luovuttaneet vastuun alueen turvallisuudesta Irakin kurdien peshmerga-joukoille. Tämän seurauksena Irakin Kurdistanin presidentti Massoud Barzani lähetti kiireellisen sanoman Ankaraan henkilökohtaisen lähettiläänsä Safin Dizain kautta varoittaen, että Turkin tankkien ei sallittaisi siirtyä Pohjois-Irakiin. Kurdien Peshmerga-joukot löisivät ne takaisin. ”Kurdistanin kansa”, sanoi lähettiläs, ei seisoisi sivustakatsojana, jos Turkin tankit ja panssarijoukot saapuvat Kirkukiin.”
   
         
8.6.2007 Maverick News Media   Muslimit hyökkäävät kristittyjä vastaan Irakissa

Kaksi hyökkäystä Dorassa Yksi kirkko on väkivalloin muutettu moskeijaksi. Hyökkäykset sattuvat yhtä aikaa kuoliaaksi messun aikana lyödyn papin hautajaisten kanssa viime perjantaina.
AINA-uutistoimiston mukaan kahta kirkkoa vastaan hyökättiin Dorassa Baghdadin alueella. St. Johannes kastajan kirkossa Hay Al-Athoriyeenissä useita kirkkoa suojaavia vartijoita tapettiin ja St. Jaakobin kirkko Hay al Asyassa tuhottiin ja muutettiin väkivalloin moskeijaksi. St. Jaakobin kirkkoa vastaan oli aiemmin hyökätty lokakuussa 2004.
   
         
31.5.2007 IICC   Taistelut Nahr al-Baredin pakolaisleirissä Pohjois-LibanonissaThe Lebanese army attacking Fath al-Islam
outposts in the Nahr al-Bared refugee camp
near Tripoli (Al-Jazeera TV, May 21)Shaker al-Absi, the leader of Fath
al-Islam (Al-Jazeera TV, May 27)

Toukokuun 20-24. päivä alkoivat raivoisat taistelut Pohjois-Libanonissa Nahr al-Baredin pakolaisleirissä Libanonin armeijan ja Fath al-Islam´iksi itseään nimittävän terroristijärjestön välillä.

Fath al-Islam (so. ”Islamin Voitto”) on terroristijärjestö, johon kuuluu useita satoja taistelijoita. Järjestö aloitti toimintansa Fatahin separatistien syyrialaismielisten palestiinalaisjärjestön valepuvussa (Abu Moussan järjestö) ja on Libanonin Al-Qaedan sivuhaara. Fath al-Islamilla on tukikohtansa pohjoislibanonilaisen Tripolin kaupungin lähiympäristön pakolaisleireissä, mutta se on myös läsnä muissa paikoissa Libanonissa, ensisijaisesti palestiinalaisissa pakolaisleireissä. Järjestöä johtaa Shaker al-Absi, palestiinalaissyntyinen jordanialainen, joka sai avainasemat Al-Qaedan organisaatiossa Irakissa, sekaantui terrorismiin Jordaniassa ja pidettiin vankilassa Syyriassa.

Shaker al-Absi, vanhempi Al-Qaedan operatiivi perusti Fath al-Islamin kuluneen vuoden aikana. Järjestö aloitti toimintansa Fatahin/Abu Moussan suojissa (tämä oli palestiinalainen organisaatio, irtaantui Fatahista ensimmäisen Libanonin sodan aikana Syyrian rohkaisemana ja avustamana). Marraskuussa 2006 muiden järjestöjen kanssa sattuneiden yhteenottojen jälkeen se julisti itsensä itsenäiseksi. Nykyään järjestöön kuuluu useita satoja palestiinalaisia ja muiden kansallisuuksien taistelijoita. Jotkut heistä lähetettiin Libanonista muihin täydentämään heidän koulutustansa.

Sanan ”Fath al-Islam” merkitys on ”Islamin Voitto”. Sana fath sisältää hyvin positiivisen islamilaisen käsitesisällyksen, koska ensimmäisiä muslimien valloituksia ensimmäisellä Hijrahin vuosisadalla kutsuttiin nimellä futuh (monikkomuoto sanasta fath) ja juuri noiden valloitusten aikana muslimi-imperiumi perustettiin. Koraanissa termi fath viittaa voittoon tai valloitukseen, joka käsittää vääräuskoisten hallinnon syrjäyttämisen
Shihab al-Qaddourin mukaan, joka järjestön kakkoskomentaja, Fath al-Islamiin kuuluu 600-700 taistelijaa (Al-Hayat, 25. toukokuuta). ”Libanonilainen turvallisuuslähde” väitti, että järjestön taistelijoiden lukumääräei ole suurempi kuin 200 (Al-Sharq al-Awsat, 27. toukokuuta) Arabimedia kertoi, että ne jotka tapettiin ja pidätettiin yhteenotoissa Libanonin armeijan kanssa olivat libanonilaisia, syyrialaisia, saudeja, algerialaisia ja tunisialaisia (Al-Arabiyya TV, 22. toukokuuta).

Fath al-Islamin johtaja on Shaker Youssef Hassan al-Absi, lempinimeltään Abu Hussein. Seuraavassa joitakin elämäkerrallisia yksityiskohtia hänestä:

Hän syntyi Ain al-Sultanin pakolaisleirillä, joka sijaitsi lähellä Jerikoa, vuonna 1955. Hänen perheensä, joka oli alun perin Hebronin alueelta, siirtyi myöhemmin Jerikoon.
Myöhemmin hänen perheensä muutti Al-Wahadatin pakolaisleirille (lähellä Ammania), jossa hän valmistui lukiosta (1973). Hän liittyi palestiinalaisten terroristijärjestöjen riveihin ja muutti Libyaan.
Libyassa Shaker Al-Absi koulutettiin lentäjäksi (toisen version mukaan hän opiskeli lääketiedettä Algeriassa ja hänet koulutettiin lentäjäksi eräässä Itä-Euroopan maassa). Hän pysytteli Libyassa vuoteen 1983 saakka.
Vuonna 1983 hän liittyi Fatahin separatistien syyrialaismieliseen oorganisaatioon, jota kutsuttiin nimellä Fatah/Intifada, ja jota johti Abu Moussa. Hän muutti Syyriaan, jossa hän eli vuoteen 2005 saakka. Hän otti osaa ”Läntisen Sektorin” toimintaan. Se on koneisto, joka on vastuussa terroristihyökkäysten tekemisestä Israelissa.
Syyrian puolustusviranomaiset pidättivät Shaker al-Absin vuonna 2000. Hän vietti kolme vuotta Syyrian vankilassa syytettynä siitä, että hän yritti suorittaa terroristihyökkäyksen Golanin kukkuloilla ja salakuljettaa aseita ja ammuksia Jordaniaan. Syyrialaiset torjuivat Jordanian viranomaisten pyynnöt hänen luovuttamisestaan.
Shaker al-Absi vapautettiin syyrialaisesta vankilasta vuonna 2003, vähän ennen kuin USA johti hyökkäystä Irakiin. Bagdadin valloituksen jälkeen hän muutti Irakiin ja taisteli Al-Qaedaan liittyneiden islamilaisten ryhmien rinnalla. Irakissa hän tuli tuntemaan paikallisen Al-Qaedan johdon, ensisijaisesti Mus´ab al-Zarqavin ja hänen pääadjuntanttinsa, Ibrahim Salehin (amerikkalaiset tappoivat molemmat vuonna 2006).

Jordaniassa Shaker al-Absi tuomittiin kuolemaan poissaolevana vuonna 2004. Häntä syytettiin sekaantumisesta amerikkalaisen diplomaatin Lawrence Foleyn salamurhaan. Foley työskenteli Kansainvälisen Kehitystoimiston hyväksi (USAID) Jordaniassa (hänet murhattiin 28. lokakuuta vuonna 2003).
Marraskuussa 2005 Shaker al-Absi muutti Libanoniin. Fatah/Intifadan leireissä Bekaan Laaksossa hän koulutti terroristiryhmiä, joista tulisi Fath al-Islamin taistelijoita. Myöhemmin hän muutti Nahr al-Baredin pakolaisleiriin, jossa hän tällä etkellä majailee vaimonsa ja lastensa kanssa.
Järjestön sotilaskomentaja ja kakkosmies on libanonilainen nimeltään Shihab al-Qaddour, alias Abu Hureira. Shihab al-Qaddour, 36, on Mishmishin kylästä Pohjois-Libanonissa Akkarin alueella (länteen Tripolista). Al-Qaddourin mukaan hän vietti viisi ja puoli vuotta Syyrian vankilassa ja hänellä on monipuolinen taistelukokemus eri alueilla mukaan lukien Irak (Al-Hayat, 25. toukokuuta)

Fath-al_islamin taistelijat on sijoitettu eri paikkoihin Pohjois- ja Keski-Libanonissa, etupäässä palestiinalaisissa pakolaisleireissä. Järjestön toiminnan keskus on Nahr al-Baredin pakolaisleirissä, joka Libanonin armeijan kanssa tapahtuvien yhteenottojen näyttämö. Järjestön tukikohdissa värvätään, valikoidaan ja koulutetaan sadoittain taistelijoita, jotka liittyvät sen riveihin (useimmat niistä sijaitsevat Libanonin ulkopuolella).

Fath l-Islam on tällä hetkellä rakentamassa uudelleen joukkojaan Libanonissa. Se värvää tusinoittain vieraita taistelijoita ja varustaa heidät kohteisiin erikoistuvalla koulutuksella kehittäen taistelija-terroristikykyjä mukaan lukien sellaisia kykyjä, jotka mahdollistavat terroristihyökkäykset Israelia ja Läntä vastaan. Organisaatio laajentaa läsnäoloaan Libanonissa ja meidän arviomme mukaan pyrkii perustamaan haaraosastoja Lähi-Idän muissa maissa.
   
         
    Kuvia Fath al-IslamistaA Fath al-Islam operative in the Nahr
al-Bared refugee camp (Al-Arabiyya
website, May 23)A group of Fath al-Islam militants;
center: Shaker al-Absi (with the
keffiyeh) (Al-Hayat website)Fath al-Islam operatives in a training
camp in Lebanon (Al-Arabiyya, March 25).Fath al-Islam gunmen (source:
)


Indoctrination and terrorism: Fath al-Islam operatives on training
(Al-Arabiyya, March 25)
   
         
Egyptiläinen Niilin tv:   Iran varoittaa kaikkia ohjustensa kantosäteellä olevia amerikkalaisia sotilastukikohtia.    

Takaisin