Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

28.07.2006 Debka File  
- Erikoisuutinen Syyrian presidentin Bashar Assadin johdolla kokoontui tänään sotaneuvosto Damaskoksessa. Neuvostossa oli mukana: Hezb´Allahin Hassan Nasrallah ja Iranin ydinaseneuvottelija Ali Larijani. Palestiinalaisia edustivat Hamasin johtajat Khaled Meshaal ja Mussa Abu Marzouk samoin kuin Palestiinan islamilaisen Jihadin johtaja Abdallah Ramadan Shelah.
Tämä Israelin vastainen koalitio tulee epäilemättä päättämään seuraavista askeleista heidän sodassaan "siionistista vihollista vastaan". Bashar Assad ja muut osanottajat tuntevat itsensä kyllin itsevarmoiksi päättämään sodan edelleen laajentamisesta.
Heidän vastauksensa tulee olemaan vihollisuuksien kiihdyttäminen hyvin läheisessä tulevaisuudessa.
 
 
       
28.07.2006 Debka File   Israelin armeijan johtajat pelkäävät, että koska Hassan Nasrallah sai keskiviikkona luvan aloittaa keskisen Israelin tulittamisen, hän aloittaa hyökkäyksen viikonlopun jälkeen eli ensi maanantaina.
Kyseessä Zelzal-2 ohjus, jonka kantama on 250 km ja jonka räjähdekuorma on 600 kg eli se on "korttelipommi". Itse ohjus painaa 3,5 tonnia ja on 8,46 m pitkä. Ohjuksia säilytetään rakennuksissa, joissa on vahvistetut lattiat ja seinät. Katot on poistettu ja peitetty puun oksilla. Nämä suojaukset estävät IAF:n koneita näkemästä niitä, mutta ne on helposti poistettavissa, kun Zelzal-ohjus laukaistaan. Hezb´Allahilla on myös käytössään iranilaisia Mojaher-4 miehittämättömiä räjähteillä lastattuja lentokoneita. Marraskuussa 2004 ja huhtikuussa 2005 tällainen kone tunkeutui Israelin ilmatilaan ilman , että se havaittiin.
 
       
28.07.2006 Jerusalem Post.   - Klo 15.30 perjantaina iltapäivällä iskeytyi viisi uudentyyppistä Fajr-5 ohjusta Afulaan. Ohjukset olivat suurempia ja voimakkaampia kuin Katjushat. Niisä oli 100 kg:n räjähdelasti. Mutta ne eivät aiheuttaneet vahinkoja.
Ohjuksia tuli Kirjat Shmonaan, Rosh Pina´an, Tiberiaaseen ja Safediin.
Ainakin 11 ohjusta putosi Kirjat Shmonaan, Rosh Pina´an ja Karmieliin. Muut havaittiin lähellä Safedia ja Tiberiasta. Sireenit soivat noissa kaupungeissa sekä Haifassa ja Afulassa.
Kirjat Shmonassa ohjus iskeytyi tyhjänä olevaan pysäköityyn auton. Lähellä Safedia ohjukset tuhosivat paikalllisen Magen David Adomin rakennuksen. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.
Nahariyan sairaalaan osui yksi ohjus.
Perjantaina iltapäivällä pohjois-Israeliin ammuttiin 105 ohjusta. 5 ihmistä haavoittui ja 10 toimitettiin sairaalaan shokin vuoksi. Useat talot kärsivät vaurioita, nniiden joukossa koulu samoin korkeajännitelinja, mikä aiheutti sähkökatkoja monilla alueilla.

- Israelin Ilmavoimien hävittäjissä tietokonekamera, joka pystyy läpivalaisemaan kohteena olevan rakennuksen. Se on suunniteltu erityisesti etsimään Hezb´Allahin tunneliverkostoja, joissa sen sotilaat liikkuvat, ( Vrt. Khiamin YK:n talo).
 
       
29.07.2006 Debka File   - Syyria ampui perjantaina alas Libanonin yllä lentäneen israelilaisen miehittämättömän lentokoneen, joka oli " merkitsemässä" Hezb´Allahille matkalla olleita syyrialaisia asekuljetuksia.

- Israelin Ilmavoimien havittajät pommittivat lauantai-iltana klo 21.39 Libanonin puoleista Masnaa´n raja-asemaa ja Libanonin ja Syyrian rajalla tuhoten Libanonin puoleisen terminaalin Beirut - Damaskos-valtatiellä. Samalla iskettiin Syyriasta tulleisiin aseilla lastattuihin rekkoihin.
 
       
29.07.2006 Jerusalem Post   - Lauantaiaamuna ja iltapäivällä pohjoiseen ammuttiin yli 90 ohjusta. 15 ohjusta tuli yksin Nahariyaan, jossa kolme rakennusta kärsi vaurioita, kolme ihmistä haavoittui ja vietiin sairaalaan. Yksi haavoittui shrapnelleista; viisi ihmistä kärsi shokista. Ohjuksia tuli myös Tiberiaan kaupungin lähelle; yksi nainen vietiin shokin vuoksi Porian sairaalaan.
Viisi ohjusta tuli avoimelle maalle eikä kukaan haavoittunut. Kolme ohjusta tuli harmittomasti Safediin. Toinen aalto ohjuksia tuli klo 17.45.
- Hezb´Allahin toimesta on ammuttu Israeliin 3200 ohjusta 17 päivän aikana.

- Sekä Patriot- että Arrow torjuntaohjukset on asetettu hälytysvalmiuteen keski-Israelissa.

 
       
30.07.2006 Jerusalem Post   - Yli 150 ohjusta ammuttiin libanonilaisesta Qana´n kylästä Israelin kaupunkeihin. Kylä nousi tänään uutisotsikoihin IAF:n iskettyä yhteen taloon, jossa sai surmansa 57 ihmistä
Ohjusten laukaisualustat oli piilotettu siviilitaloihin kylässä kertoi Ilmavoimien päällikkö prikaatinkenraali Amir Eshel.
Ko. rakennukseen iskettiin lauantaina keskiyöllä ja kuitenkaan se ei romahtanut ennenkuin sunnuntaiaamuna n. klo 8. "On mahdollista, että sisällä rakennuksessa oli jotakin muuta, jota siellä säilytettiin ja joka varsinaisesti aiheutti romahduksen.

- Varhain sunnuntaiaamusta alkaen kaikkiaan 160 rakettia on satanut pohjoisen kaupunkeihin mukaan lukien Nahariya, Kirjat Shmona ja Akko. 8 ihmistä haavoittui aamun kuluessa.29 ihmistä kärsi shokista.
Yksi ihminen haavoittui kohtalaisesti raketti-iskussa Kirjat Shmonaan klo 14.45 jälkeen. 3 muuta haavoittui lievästi ja kaksi kärsi shokista. Kaikki haavoittuneet vietiin paikalliseen sairaalaan.
Yhdessä aallossa oli ainakin 10 ohjusta, jolloin yksi talo sai täysosuman. Myös useita tulipaloja syttyi.
Ensimmäiset hälytyssireenit kuultiin klo 7 aamulla Haifassa ja Tiberiaassa. Useita ohjuksia osui avoimelle maalle Haifassa.
7 ohjusta osui Nahariyaan, yksi niistä osui autoon.

- USA näkee mielellään Israelin hyökkäävän Syyriaan. Tällaisia viestejä Israel on vastaanottanut viime viikolla Yhdysvalloista.

- Israel on kutsunut aseisiin 30 000 reserviläistä lisää.

- Hezb´Allahin ampumasta sadasta (100) ohjuksesta 160 on osunut Kirjat Shmonaan.
 
       

 

Takaisin