Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

21.07.2006 Jerusalem post:   - IDF kutsuu aseisiin lisää reserviläisiä 3-4 divisioonaa
- Torstain ja perjantain välisenä yönä ei tullut lainkaan ohjuksia

- Sodan ensimmäisten kahdeksan päivän aikana Hezb´Allah ampui Israeliin 1600 ohjusta.

- 4 IDF:n sotilasta on kuollut taisteluissa Libanonin rajalla:
Majuri Binyamin Hillel, 27, Raananasta
1.kersantti Rafan-El-Muskal,21, Mazkerit Bateijasta
1. kersantti Nadav Balua Carmielista ja Yeshoshua Cochava Beit Hananiyasta.
Lisäsksi on 11 sotilasta haavoittunut

- Tel-Avivissa saatiin kiinni 2 itsemurhaiskun yrittäjää, joista toinen oli kies ja toinen nainen. Kolmatta etsitään yhä.

 

         
klo 19.28 21.07.2007 Debka File:  
  - Sodan kymmenentenä päivänä Hezb´Allah ampui 87 ohjusta, jotka osuivat Haifaan, Nahariyaan, Safediin, Golanille, Kirjat Shmonaan, Rosh Pinaan ja Yesud Hamaalahiin.
Yli 30 ihmistä loukkaantui, kun kerrostaloon tuli täysosuma Haifassa. Myöskin Haifan arabikaupunginosaan osui ohjus.

-Tiberian kaupunkiin tuli ohjusosuma.

         
22.07.2006 Debka File   Torstaina 20.072006, sinä päivänä jolloin Teheran otti kontrolliinsa Libanonin sodan, Syyria asetti armeijansa sotatilavalmiuteen ja suuntasi Scud-ohjuksensa Israeliin. Siitä lähtien syyrialaiset hävittäjäkoneen ohjaajat ovat istuneet taisteluvalmiina ohjaamoissaan. Tuona päivänä Iranin vallankumouskaartin komentaja prikaatinkenraali Yahua Rahim Safavi otti komentoonsa Libanonin sodan sheikki Nasrallahilta. 19.07.2006 alkoi Iranin ilmavoimien aseita kuljettava ilmasilta Abu Ad Duhurin sotilaskentälle pohjoiseen Homsista Syyriassa. Asekuljetukset käsittävät suuria määriä uusia ohjuksia mukaan lukien pitkän kantaman Zelzal ja Fajr 3 ja Fajr 5 ohjuksia, Katjusha-raketteja ja panssarintorjunta- ja ilmatorjuntaohjuksia. Ne lähtevät Vallankumouskaartin päämajasta Bandar Abbasista Persian lahden rannalta. Kenraali Safavi on asettanut kaksi komentoasemaa, jotka koordinoivat sotilaallisia operaatioita Hezb´Allahin päämajan komentajan Ibrahim Akilin kanssa. Toinen keskus on Iranin suurlähetystön kellarissa Beirutissa, joka ohjaa Hezb´Allahin ohjuksia Israelia vastaan. Toinen keskus on Damaskoksessa, joka hoitaa yhteyksiä, tiedustelua ja sotarvikkeiden toimitusta Libanoniin.
Sotatarvikkeet viedään Abu Ad Duhurin lentokentälle, koska se kuuluu yhteiseen iranilais-syyrialaiseen ohjustehtaaseen, jossa on työssä suuri joukko iranilaisia insinöörejä ja teknikoita.
Huolimatta Israelin voimakkaista sulkuoperaatioista hezb´Allah on saanut iranilaisia aseita. Tällä tosiasialla tulee olemaan kouriintuntuva vaikutus tulevina päivinä.
   
         
22.07.2006 Debka File   IDF on saanut haltuunsa Maroun Er Rasin kolme päivää kestäneiden raskaiden taisteluiden jälkeen, jotka vaativat 6 kuollutta ja 18 haavoittunutta Israelin sotilasta. Erityisesti kunnostautuivat Maglen Special Unit 551 ja Egotzin laskuvarjojääkärit. Myös paljon kersantteja kaatui näissä taisteluissa.
Sotilaat joutuivat taistelemaan mäkisessä vuoristomaastossa ilman tankkien ja ilmavoimien antamaa tukea. Myöskään helikoptereita ei voitu käyttää, koska pelättiin ilmatorjuntaohjuksia.
Ankarissa lähitaisteluissa sotilaat kuulivat vihollisupseerien huutavan farsin kielellä, joka on Iranin kieltä.
Kotiin palaavat sotilaat kertoivat sadoista bunkkereista ja luolista, joissa Hezb´Allahin taistelijat olivat väijymässä..

Lauantain aikana iskeytyi Länsi- ja Itä-Galileaan 65 Herzb´Allahin ohjusta.. Kohteina olivat: Carmiel, Hulen laakso, Kirjat Shmona, Nahariya, Rosh Pina. lauantaiaamuna sireenit soivat myös Haifassa.

   
         

 

Takaisin