Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23.01.2007 Debka File   Kiina vahvistaa ampuneensa alas satelliitin maan kiertoradalta ballistisella ohjuksella.    
         
22.1.2007 Yahoo News by Ali Akbar Dareini:   Iran valmistaa kansaa mahdolliseen yhteenottoonIran suoritti maanantaina ohjuskokeita samaan aikaan, kun sen johto lisäsi varoituksia mahdollisesta sotilaallisesta yhteenotosta Yhdysvaltain kanssa.
Toisessa uhmanosoituksessaan Teheran sanoi maanantaina, että se oli estänyt 38 Yhdistyneiden Kansakuntien ydinasetarkastajaa saapumasta maahan ilmeisesti kostona viime kuun YK:n Turvallisuusneuvoston päätöslauselmalle asetta Irania kohtaan rajoitettuja pakotteita.
Iranin johtajat ovat saaneet ennakkotietoja mahdollisesta USA:n hyökkäyksestä sen jälkeen, kun presidentti Bush ilmoitti 9.tammikuuta toisen lentotukialuksen lähettämisestä Persian Lahdelle. USA:n viranomaiset sanovat sen olevan Irania vastaan tähdätty voimanosoitus.
Iranin armeija aloitti maanantaina viisi päivää kestävät sotaharjoitukset lähellä pohjoista Garmsarin kaupunkia, noin 68 mailia kaakkoon Teheranista, kertoi Iranin valtion televisio. Armeija testasi sen Zalzal-1 ja fajr-5 ohjuksia.
Zalzal-1 kykenee kantamaan n. 600 kg:n räjähdelastin 200 mailin kantamalla. Se riittää Irakiin, USA:n tukikohtiin Persian Lahdella ja Saudi Arabian itäosiin. Fajr-5::lla on n. 900 kg:n räjähdelasti noin 35 mailin kantamalla.
Näistä kumpikaan ei yllä Israeliin, mutta Iranilla on muita ohjuksia, jotka yltävät sinne. Ei tiedetä, mitkä testatuista ohjuksista kykenevät kantamaan ydintaistelukärkiä
Iranin voimanosoitus tuli sen jälkeen, kun amerikkalainen lentotukialus USS Stennis lähti kohti Persian Lahtea liittyen USS Dwight D.Eisenhowerin voimaryhmään siellä vahvistaen Amerikan sotilaallista läsnäoloa. Stenniksen odotetaan saapuvan alueelle helmikuun lopulla.
Yhdysvallat on myös sijoittamassa Patriot-ohjuksia ja ydinsukellusveneitä Persian Lahdelle ja F-16 hävittäjäkoneita Incirlikin tukikohtaan Turkissa.
Puolustusministeri Robert Gates sanoi, että voimaryhmän rakentamisen tarkoitus on viestittää Iranille, että neljä vuotta kestänyt Irakin sota ei ole tehnyt Amerikkaa voimattomaksi.
USA:n voimaryhmän rakentaminen on saanut aikaan sen, että Iranin viranomaiset varoittavat voimakkaasti, että Yhdysvallat tulee hyökkäämään.
Eräs sotilasviranomainen kertoi Associated Pressille, että Iranin armeija on asetettu täyteen hälytysvalmiuteen. Hän puhui nimettömänä, koska häntä ei oltu valtuutettu päästämään tietoa tiedotusvälineille.

Viimeksi kuluneina päivinä kovan linjan sanoma lehdet ovat uhanneet amerikkalaisia kohteita itsemurhahyökkäyksillä ja vakuuttaneet, että Iranin ampumat ohjukset muuttaisivat Israelin ”palavaksi helvetiksi”, jos USA tekee sotilaallisen hyökkäyksen.
Iranissa voimakas hintojen nousu on ruokkinut suuttumusta presidentti Ahmadinejadia kohtaan.
   
         
22.01.2007 Atlas Shrugs/Haaretz :   Jemenin juutalaiset pakenevat kodeistaan muslimikiihkoilijoiden uhkauksien alla

Saudien päivälehti Al Wattan kertoi maanantaina, että noin 45 juutalaista Sa´adan maakunnasta Jemenissä on lähtenyt kodeistaan sen jälkeen, kun radikaalimuslimit olivat uhanneet heitä. Raportin mukaan kiihkoilijat käskivät juutalaisia lähtemään kodeistaan kymmenen päivän sisällä, minkä ajan jälkeen he ovat vaarassa joutua siepatuiksi ja ryöstetyiksi.
Juutalaiset muuttivat hotelliin Sa´adan kaupungissa pohjoiseen Jemenin pääkaupungista Sanasta. Muodollinen valitus toimitettiin Jemenin presidentille Abdullah Salahille, kertoi raportti.
Uhkausviesti – jonka kirjoittajina pidettiin shiialaisuuteen kallistuvan uskonnollisen johtajan Hossein Bader a-Din al-Khoutyn opetuslapsia – sanoi, että juutalaiset toimivat tavalla, joka ”ensisijaisesti palvelee globaalia sionismia, joka toimii hellittämättömästi levittääkseen mädännäisyyttä kansojen keskuudessa ja leikatakseen heidät irti heidän periaatteistaan, arvoistaan, heidän moraalistaan ja uskonnostaan.”

Viesti sanoi myös, että uhkaukset perustuvat juutalaisten keskuudessa suoritettuun tarkkailuun, ja että ”Islam kutsuu meitä taistelemaan mädännäisyyden levittäjiä vastaan.”
   
         
22.01.2007 Debka File   Kenraalimajuri Gaby Ashkenazi (e.v.p.) 53 on nimitetty Israelin seuraavaksi yleisesikunnan päälliköksi sen jälkeen, kun Olmert virallisesti vahvistaa Peretzin nimityksen.

Ashkenazi erosi armeijasta kahdeksantoista kuukautta sitten yleisesikunnan varapäällikkönä palveltuaan neljä vuotta Pohjoisen Komentokeskuksen komentavana upseerina ja 30 vuotta uniformussa. Kuusi kuukautta sitten hänet nimitettiin Peretzin johtaman puolustusministeriön johtavaksi kenraaliksi. Vuodesta 1972 Ashkenazi palveli Golaniin prikaatissa. Hän kipusi arvoasteikossa ottaakseen sen komennon vuonna 1981. Nuorena jalkaväkimiehenä hän taisteli vuonna 1973 Jom Kippur sodassa ja otti osaa Entebben pelastusoperaatioon vuonna 1976. Ashkenazi palveli myös vuonna 1982 Libanonin sodassa. Uusi yleisesikunnan päällikkö on erikoistunut suurimittaisiin maataisteluihin ja panssaritaisteluihin – jyrkkänä vastakohtana sille kenraalille, jonka hän korvaa, kenraaliluutnantti Dan Halutzille, joka tuli työhön Ilmavoimien komentajan tehtävistä.
Ashkenazi on osallistunut USA:n merijalkaväen koulutuskursseille, hänellä on kandidaatin tutkinto poliittisissa aineissa hallituksen Kennedy Schoolista ja arvosana liiketaloushallinnosta.
   
         
23.01.2007 klo 23.30   Hezb-Allah johtaa ensimmäistä tämän vuosisadan vallankumousta syrjäyttääkseen länsimielisen hallituksen

Tiistai-iltana pääministeri Fouad Siniora vannoi, ettei hän antautuisi väkivallan edessä sen jälkeen, kun 3 ihmistä oli kuollut ja 110 loukkaantunut väkivaltaisuuksissa, jotka ensimmäisenä päivänä onnistuivat halvaannuttamaan maan ja vetämään Beirutin kaaokseen. Satojatuhansia syyrilaismielisiä mellakoijia pani Beirutin piiritykseen Hezb-Allahin Hassan Nasrallahin ja hänen syyrialaismielisten liittolaistensa kenraali Michel Aounin ja pohjoislibanonilaisen Faranjichin klaanin käskystä.

He organisoivat Libanonin normaalin liike-elämän lamauttamisen askel askeleelta lähettämällä tekstiviestejä 300 000 kännykkään, jotka oli jaettu paikallisille joukkueenjohtajille.

Lukuun ottamatta joitakin Beirutin alueita Libanonin armeija ja turvallisuusjoukot olivat halukkaita yhteistyöhön syyrialaismielisten mielenosoittajien kanssa pääkaupungin muilla alueilla ja Libanonin keski- ja pohjoisosissa. Useimmissa paikoissa he olivat lukuisampia. Armeija tai poliisi ei tehnyt yritystäkään ylläpitää järjestystä ja päivän tappiot aiheutuivat yhteenotoista syyrialaismielisten ja Syyriaa vastustavien ryhmittymien välillä.

Tiistaiyönä vanhempi tiedustelulähde kuvasi kriisiä synkin sanakääntein: ”Tänään he laittoivat piiritykseen hallituksen toimistot ja syyrialaisvastaisten hallituspuolueiden huoneistot polttaen renkaita ja autoja,” hän sanoi. ”Keskiviikkona he alkavat polttaa hallitusrakennuksia ja syyrialaisvastaisten liikkeiden päämajoja. Sinioran hallituksella ei ole komennossaan riittävän uskollista turvallisuushenkilökuntaa pysäyttämään yli miljoonan syyrialaismielisen mielenosoittajan tulva. Vain ulkopuolinen sotilaallinen väliintulo voi pelastaa päivän, mutta sitä ei näytä tulevan.”

Fouad Sinioran on määrä lentää Pariisiin keskiviikkona osallistuakseen Libanon jälleenrakennuksen rahoittajahallituksien konferenssiin. Kun hän palaa, hän saattaa löytää hallitusrakennuksensa raunioina. Nasrallah ja Aoun ovat päättäneet antaa hänen lähteä ja palata kotiin turvallisesti käyttäen samalla hänen poissaoloaan raivatakseen tiensä valtaan. Siniora on lähdössä tyhjällä pääministerin tittelillä ilman mitään todellista valtaa.
   
         
20.01.2007 Atlas Shrugs:   Vasemmistolainen antisemitismi Ruotsissa

Ruotsin hulluuden rajalla oleva vasemmisto ei ole ainoastaan kääntänyt selkäänsä maan juutalaiselle väestölle, vaan on itse asiassa tullut aktiivisesti antisemitistiseksi. Vihan taso juutalaisia, judaismia ja Israelia kohtaan on eskaloitunut niin paljon, että se alkaa näyttää vuoden 1933 Unter den Liden´iltä.

Äskettäinen hyvin tyypillinen esimerkki ovat protestit Israelin osallistumasta European Athletics Championship´issä Ruotsissa elokuussa viime vuonna. Israelia on kielletty osallistumasta Aasian mestaruuskisoihin, minkä vuoksi se osallistuu sen sijaan Euroopassa.

Tavallisesti tämän suhteen ei ole mitään todellista ongelmaa. Mutta tällä kertaa israelilaiset ovat vastakkain hulluuden rajalla olevan vasemmiston kanssa – jota johtaa poliittisesti vaikutusvaltainen Vasemmistopuolue – joka on myös Israelin vastaisen boikotin takana. Tämä boikotti väittää, että Israel on rasistinen kansa eikä se ole demokratia.

Mutta sillä on myös kannattajia itse Sosiaalidemokraattisessa puolueessa., missä lukuisat ehdokkaat viime vuoden parlamenttivaaleissa vaativat hallitusta karkoittamaan Israelin suurlähettilään.

Silloinen Ruotsin pääministeri Mr. Göran Persson tuki epäsuorasti tätä boikottia. 31. heinäkuuta hän ja hänen ulkoministerinsä kritisoivat terävästi Israelia sen viimeisimmistä puolustuksellisista toimista Libanonissa mainitsematta ollenkaan Hezb-Allahin kymmeniä vuosia kestänyttä terroritoimintaa Israelia vastaan
Sosiaalidemokraattisen puolueen nuorisojaosto, SSU, kerää rahaa palestiinalaisille ryhmille ilman vähäisintäkään huolenaihetta, että heidän rahansa päätyisivät itsemurhapommittajien ja Katjusha-rakettien rahoittamiseen.

Luonteeltaan antisemitistiset protestit ovat tulossa yhä lukuisammiksi Ruotsissa. Niiden takana olevat ryhmät ovat muuttumassa yhä väkivaltaisemmiksi. Ruotsilla on huolestumista herättävä ennätys julkisissa mellakoissa ja ongelma on tulossa yhä pahemmaksi. Nämä radikaalit, vallankumoukselliset vasemmistoryhmät ovat vahvasti palestiinalaismielisiä ja amerikkalaisvastaisia ja tulevat kaikella todennäköisyydellä lisäämään antisemitististä toimintaansa tulevaisuudessa, varsinkin jos konflikti Lähi-Idässä eskaloituu.

Ehkäpä kauhistuttavin näkökohta ruotsalaisessa antisemitismissä on se tosiasia, että antisemitistinen hulluuden rajalla oleva vasemmisto on kaapannut Kristalliyön muistopäivän ja muuttanut sen Israelin vastaisen toiminnan päiväksi ja avannut sen antisemitistisille järjestöille. Kristalliyön toisena päivän 10.marraskuuta 1938 natsit organisoivat väkivallan Saksan juutalaista väestöä vastaan. Se tuloksena oli tuhansittain henkilömenetyksiä ja tuhottua omaisuutta: liikkeitä, koteja, synagoogia, hautausmaita.
   
         
23.1.2007 Jerusalem Post by Etgar Lefkovits   Islamiin kääntyneet muuttavat Euroopan kasvoja

Niin paljon kuin 100 000 Ranskan ja Englannin kansalaista on kääntynyt Islamin uskoon viimeisen vuosikymmenen aikana israelilaisen historioitsijan uuden kirjan mukaan.
Heprealaisen Yliopiston professori Raphael Israelin hänen uusimmassa kirjassaan: The Third Islamic Invasion of Europe esittämät luvut kertovat Euroopan nopeasti muuttuvista kasvoista. Islamilaisen historian professorin mukaan Euroopasta on vaarassa tulla ”Eurabia” puolessa vuosisadassa.

Hän huomautti, että noin 30 miljoonaa muslimia elää tällä hetkellä Euroopassa, jonka kokonaisväkiluku on 380 miljoonaa, mihin lisätään muslimien korkea syntyvyys Euroopassa, mantereella elävien muslimien luku todennäköisesti kaksinkertaistuu 25 vuodessa.

Issraeli kertoi myös massiivisesta siirtolaisuudesta ja Turkin tulevasta liittymisestä EU:hun ensisijaisena syynä, miksi Euroopan kasvot tulevat peruuttamattomasti muuttumaan yhden sukupolven aikana.
Euroopan huolenaihe nopeasti kasvavasta muslimiväestöstä on keskeinen tekijä vastustukselle Turkin EU:hun liittymiselle, koska Turkin liittyminen EU:hun tulee nostamaan muslimien määrän 100 miljoonaan kokonaisväkiluvun ollessa 450 miljoonaan.

”Muslimien lisääntyminen tulee aiheuttamaan tilanteen, jossa yksikään ranskalainen tai hollantilainen ei voisi tulla valituksi parlamenttiin ilman muslimivähemmistön tukea.” Hän sanoi maanantaina Jerusalem Postin haastattelussa.
”Muslimeilla tulee olemaan yhä ratkaisevampi ääni Euroopan hallitusten muodostamisessa.”
Historioitsija, joka on tähän mennessä kirjoittanut 19 kirjaa, sanoi, että muslimien poliittinen voima vaikuttaisi suoraan kotimaan politiikkaan, mukaan lukien Euroopan siirtolaispolitiikka, jolloin miljoonittain muslimeita lisää on odottamassa ovella sisäänpääsyä osana ”perheiden yhdistämisohjelmaa”.

”Jokaisella eurooppalaisella on täysi syy olla pelästynyt,” sanoi Israeli

Ne 50 000 ranskalaista ja 50 000 brittiä, jotka ovat kääntyneet Islamiin viimeisten kymmenen vuoden aikana mukaan lukien monet seka-avioliitoista, tekivät niin henkilökohtaisen vakaumuksensa, romantisoidun Islam-käsityksensä samoin kuin liikesyiden vuoksi, samalla kun toiset näkevät Islamin tulevaisuuden aaltona aikana, jolloin kristinusko on heikkenemässä, sanoi Israeli.

Hän sanoi, että muslimien kääntymistä kristinuskoon esiintyi myös, mutta heidän lukumääränsä olivat merkittävästi pienempiä.

Israel kertoi, että kääntymiset seka-avioliitoissa toimivat vain yhteen suuntaan, koska musliminaista, joka nai kristityn, pidetään luopiona hänen yhteisössään, ja hän joutuu fyysiseen vaaraan.

”Meidän on aika herätä ja oivaltaa, mitä on tapahtumassa Euroopassa,” hän päätteli.

Israelin kirjan on määrä olla kirjakaupoissa Lontoossa lähikuukausina.
   
         
22.01.2007 Atlasshrugs   Ajankohtainen kasku Israelista:

Kuljettaja on juuttunut liikenneruuhkaan tiellä Kvish 4 ja ohittanut juuri Natanian ulosmenon.
Liikenne ei kulje etelään eikä pohjoiseen. Yhtäkkiä joku mies koputtaa hänen ikkunaansa.
Kuljettaja veivaa ikkunan alas ja kysyy: ”Mitä on tapahtunut?” Mikä on nyt ruuhkauttamassa?”

”Terroristit ovat kidnapanneet Ehud Olmertin ja Amir Peretzin. He vaativat $10 miljoonaa lunnaita. Muutoin he aikovat valella heidät bensiinillä ja sytyttää tuleen. Olemme kulkemassa autolta autolle tekemässä keräystä.”

Kuljettaja kysyy: ”Kuinka paljon keskimäärin kukin on antanut?”

”Noin yhden gallonan.”
   
         
Frontpagemagazine.com 27.10.2006   SYMPOSIUM: AL QAEDAN YDINASEET
Paul Williams:

Tiedot al Qaedan ydinaseista ilmestyivät ensimmäisen kerran sellaisissa arvossapidetyissä sanomalehdissä kuin The Jerusalem Report ja The London Times ja arabilehdissä. mukaan lukien al-Watan al-Arabi ja al-Majallah.Nämä lähteet vahvistivat brittiläisistä, israelilaisista ja venäläisistä tiedustelulähteistä, että bin Laden oli ostanut taktillisia ydinaseita Tsetseeni-mafialta vuonna 1996.

Seuraavina vuosina ulkomainen lehdistö ja tiedustelulähteet mukaan lukien CIA ovat kyenneet vahvistamaan lisäkaupat ydinasemateriaaleista (korkeasti rikastettua uraania ja plutoniumia) entisestä Neuvostoliitosta al-Qaedalle. Myyjiin sisältyivät ei ainoastaan TTsetseeni-mafia vaan myös Venäjän mafia ja mustan pörssin asekauppiaat, sellaiset kuin Semion Mogilevic Ukrainasta. Sellaista informaatiota saa kuka tahansa journalisti puhelimella, tietokoneella ja kirjastokortilla.

Asetarkastajien johtajat, mukaan lukien Hans Blix, entinen YK:n Kansainvälisen Atomienergiakomission pääjohtaja, ovat vahvistaneet nämä myynnit al-Qaedalle. bin Laden ja al-Zawahiri ovat vahvistaneet nämä tiedot julistuksissaan, että he ovat saaneet pienen arsenaalin ydinaseita mustan pörssin lähteistä.

Mutta nämä tiedot eivät ole pelottava osa. Se tulee bin Ladenin ja tri A.Q.Khanin välisistä yhteyksistä ja siitä tosiasiasta, että yli 20 ydinasetiedemiestä ja teknikkoa Khanin tutkimuslaboratorioista työskentelivät al-Qaedan kanssa säännöllisesti pitääkseen yllä ja modifioidakseen aseita, jotka on ostettu ja kehittää muita aseita mukaan helposti siirrettäviä ”tilausydinaseita”.

Tri Mahmood ja tri Majeed, kaksi johtavaa virkailijaa Khanin laitoksissa, tunnustivat CIA:lle ja ISI:n kuulustelijoille, että he osallistuivat al-Qaedan ydinaseprojekteihin. Sen tosiasian, että tsetseenit omistivat ydinaseita, ei pitäisi olla yllätys kenellekään reportterille tai tutkijalle. Vuonna 1995 tsetseenit asensivat Shamail Basajevin johdolla radiologisen pommin Ismailovskin puistoon lähellä Moskovaa. Pommi oli tehty Cesium-137:stä ja jos se olisi räjähtänyt, se oli surmannut tuhansia venäläisiä. Tämä tapahtuma edusti ensimmäistä tapausta, jolloin ydinasetta oli määrä käyttää terrorin aseena. Myöhemmin samana vuonna Dzohar Dudajev, tsetseenimafian johtaja, tarjoutui myymään hänen ydinasekokoelmansa Yhdysvalloille siitä hyvästä, että USA tunnustaisi Tsetsenian itsenäisyyden. Clintonin hallitus kieltäytyi ja niin aseet myytiin al-Qaedalle.

Vielä tärkeämpää on kokeellinen todiste, että al-Qaeda omistaa ydinaseita. Vuonna 2000 brittiläiset agentit onnistuivat värväytymään lontoolaisesta moskeijasta al-Qaedan harjoitusleireille Afganistanissa. Heratissa he näkivät ydinaseita valmistettavan.Samanaikaikaisesti yksi al-Qaedan operatiivi pidätettiin hänen ylittäessään Allenbyn siltaa kohti Ramallahin tarkastuspistettä Israelissa ruosteisella Volkswagen vanilla. Vanista Mossad löysi pommin, joka osoittautui olevan hyvin nykyaikainen plutonium-imploosio räjähde räjähdysvoimaltaan 10 kilotonnia (joka vastaa sitä pommia, joka pudotettiin Hiroshimaan). On myös muita kouriintuntuvia todisteita, mukaan lukien kanisteri uraani-238, jonka USA:n sotilasvirkailijat löysivät lyijykanisterissa Kandaharissa Operaatio Enduring Freedomin alussa.

Harvat sotilas- ja tiedusteluviranomaiset asettavat kysymyksenalaiseksi bin Ladenin kyvyn toteuttaa suunnitelmansa Amerikan Hiroshima. Kenraali Eugene Habiger, entinen Strategisten Aseiden toimeenpaneva johtaja Pentagonissa, sanoi että ydinasemegaterrorismitapahtuman suhteen USA:n maaperällä ”ei ole kysymys siitä tapahtuuko se, vaan milloin se tapahtuu”. Vuoden 2004 presidentin vaalien yhteydessä presidentti Bush ja senaattori Kerry sanoivat, että ydinaseet terroristien käsissä edustavat suurinta vaaraa, joka kohtaa Amerikan kansaa, kun taas varapresidentti Cheney varoitti, että al-Qaedan ydinasehyökkäys olisi edessä oleva. Ennen virasta luopumistaan syyttäjäviraston johtaja John Ashcroft ja Kodinturvan johtaja Tom Ridge lausuivat molemmat uskonsa, että al-Qaedan suunnitelma iskeä ydinaseilla kautta maan saattaisi pian toteutua.

Yksityisellä sektorilla Warren Buffet, joka laskee suurille vakuutusyhtiöille suurten tapahtumien todennäköisyyksiä, päätteli että välitön ydinasepainajainen Yhdysvalloissa on ”käytännöllisesti katsoen varma asia”.

David Dastych:

Dzohar Dudajev, ennen kuin venäläinen ohjus tappoi hänet, oli islamistisen Tsetsenian presidentti, ja sitä ennen Neuvostoliiton ydinpommikonelaivueen komentaja ja GRU:n agentti. Hänen tarjouksellaan myydä taktillisia ydinaseita USA:lle oli poliittinen päämäärä, mutta presidentti Clintonilla ei ollut tarkoitus tunnustaa vapaata Tsetseniaa. Oli muita keinoja ostaa Dudajevin ydinaseet eikä provosoida Venäjää.

1990-luvulla minulla oli mahdollisuus seurata joitakin laittomien aseiden kauppaa Venäjän (ja muiden entisten Neuvostoliiton valtioiden ) ja muiden valtioiden välillä, jotka etsivät ydinasemateriaalia ja aseita. Minun täytyy sanoa, että useimpia näistä kaupoista kontrolloi Venäjän erikoispalvelut, erikoisesti GRU (sotilastiedustelu).

Vaarallisimmat yhteydet eivät ole al Qaedan ja tsetseenien tai muiden mafioiden välillä, vaan al Qaedan ja entisten (tai nykyisten) Venäjän Tiedustelupalvelun jäsenten välillä. Ja tämä yhteys on varmistettu tosiasia, oikein Amerikan maaperällä. KGB ja GRU ovat kätkeneet ydinaseita Yhdysvaltojen maaperällä ja alueella.


Hamid Mir:

Hamid Mirillä oli mahdollisuus haastatella Osama bin Ladenia vuonna 1998. Entinen neuvostotiedemies matkusti hänen kanssaan Pakistanin rajalta Kandahariin. Al-Qaedan operatiivit kertoivat hänelle, että tämä mies oli tutkimassa heidän ydinaseohjelmaansa. Hamid Mir nauroi silloin heidän väitteilleen. Toisen kerran Mir haastatteli bin Ladenia vuonna 2001 ja silloin Osama vahvisti, että hänellä oli ydinaseita.
Seuraavien vuosien aikana tulin tietämään, että al Qaedalla oli suuri prikati ydinase ja kemiallisen sodan asiantuntijoita, jotka suorittivat likaisen pommin kokeen Kunarin vuorilla vuonna 2000. Toinen al Qaeda operatiivi Abu Hamza Al Jazeeri vahvisti minulle Afganistanissa vuonna 2005, että al Qaedalla oli yhteydet neuvostoliittolaisiin ydinase-expertteihin. Hän vieraili useita kertoja Ukrainassa vuosien 1995 ja 1998 VÄLILLÄ NEUVOTELLAKSEEN YDINASETIEDEMIESTEN KANSSA.. Abu Hamza sanoi, että Osama lähetti erikoislähettiläät Venäjälle, Kazakhstaniin ja Uzbekistaniin ottaakseen yhteyttä entisiin neuvostoagentteihin heidän kätketyistä WMD aseistaan länsimaissa. Luulen, että näitä yhteyksiä ei Venäjän hallitus tue, vaan ne ovat yksityisiä yhteyksiä.

Paul Williams:

al Qaedan vuonna 1995 ostamien ydinaseiden puoliintumisaika on 12,3 vuotta.
Venäläinen eversti Stanislav Lunev sekä KGB:n pääarkistonhoitaja Vasili Mitrakhin vahvistivat kongressille, että matkalaukkuydinaseita on kätketty USA:n maaperälle New Yorkiin, Californiaan, Texasiin ja Minnesotaan.
Belgian viranomaiset todistivat löytäneensä’ neuvostoliittolaisten kylmän sodan aikana kätkemiä matkalaukkupommeja Belgiasta.
Kaiken kaikkiaan neuvostoliittolaiset valmistivat yli seitsemän sataa (700) helposti siirrettävää taktista ydinasetta vuosien 1960 ja 1990 välillä.
GRU katsoo, että Venäjän ja USA:n välinen yhteenotto on väistämätön.
   

Takaisin