Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27.7.2007 Atlas Shrugs/IsraelNN.com/Defense News Weekly   Syyrian hallituksen virkailija: Seuraava sota Israelia vastaan käydään ohjuksinSyyria näkee, että seuraava sota Israelia vastaan tuo mukanaan ohjushyökkäykset siviilikohteita vastaan ja etulinjan partisaanisodan, kertoi nimettömänä pysynyt vanhempi virkailija Syyrian Puolustusministeriöstä Defense News Weekly:lle maanantaina ilmestyneessä haastattelussa. Syyria pitää parempana välttää suoraa, ”klassillista” yhteenottoa Israelin kanssa, hän sanoi. Sen sijaan seuraava sota pitää sisällään Katjusha-raketit ja ballistiset ohjukset, jotka tullaan suuntaamaan strategisiin kohteisiin Israelissa, erityisesti siviili-infrastruktuuriin.

Virkailija sanoi, että sota ei tule rajoittumaan yksittäiseen hyökkäykseen, vaan siitä tulee pitkäaikainen. ”Tämä sota tulee olemaan näännytyssota, jossa israelilaiset eivät ole hyviä,” hän selitti. Konflikti, hän sanoi, ”tulee olemaan enemmän kaupunkien välisen sodan kaltainen kuin taistelukenttäsota.”
   
         
31.7.2007 Atlas Shrugs/Al-Quds/IsraelNN.com   Arabit eivät halua rauhaa!!! He haluavat koko Israelin.Knessetin arabijäsen kirjoittaa uudelleen historiaa:
”Palestiina kuuluu sen arabikansalaisille, eikä juutalaisille miehittäjille.”
Al-Quds, 29. heinäkuuta 2007

Israelin parlamentin Knessetin arabikansanedustaja Ahmed Tibi (United Arab List/Ram Ta´al) hyökkäsi Israelin valtiota vastaan tulisessa artikkelissaan, joka julkaistiin arabiankielisessä sanomalehti Al-Quds´issa sunnuntaina.
Hepreaksi ko. artikkeli on osoitteessa:
http://news.walla.co.il/?w=//1144762
   
         
02.08.2007 Debka File   Iloittelu Saudien osallistumisesta kansainväliseen rauhankonferenssiin on
ennenaikaista. Saudien ja USA:n välillä on vielä suuria näkemyserojaUSA:n ulkoministeri Condoleezza Rice ja puolustusministeri Robert Gates neuvottelivat Saudi-hallitsijoiden kanssa Jeddassa keskiviikkona 1. elokuuta.

Molemmat osapuolet sopivat neuvottelujen jatkamisesta erroavaisuuksien selvittämiseksi tulevissa keskusteluissa. Kuningas Abdullah sanoi, että hän saattaisi lähettää edustajansa istumaan Israelin virkailijoiden kanssa kansainvälisessä rauhan konferensissa, jota presidentti Bush isännöi syksyllä vain, jos hänen tiukat ja jopa kohtuuttomat ehtonsa hyväksytään: esityslistan täytyy kattaa käytännölliset askeleet Israelin täydelliseksi vetäytymiseksi ennen vuotta 1967 vallinneille linjoille, vuoden 1948 palestiinalaisten pakolaisten kotiin palauttaminen ja Palestiinan valtion perustaminen Jerusalem pääkaupunkinaan.

Saudien kuningas vastustaa jyrkästi Amerikan sotilaallista iskua Iranin ydintehtaita vastaan samoin kuin taloudellisia pakotteita Islamilaisen tasavallan eristämiseksi. Hän vastustaa Nouri al-Malikin hallitusta Bagdadissa ja vaati hänen kahden amerikkalaisen vieraansa takaavan Sunni-Muslimien oikeudet Irakissa.

Saudien hallitus vastustaa USA:n ja Israelin politiikkaa, joka tukee Fatahin johtajaa Mahmoud Abbasia sekä se vastustaa myös Hamasin boikottia Gazassa. Abdullah vaati, että he kumoaisivat kaikki boikottitoimenpiteet ja saarron askeleina lyhytaikaisen Palestiinan kansallisen yhtenäisyyden hallituksen elvyttämiseksi.

Amerikan tarjous 20 miljardin asetoimituksista siirrettiin puolustusministeri Gatesin keskusteltavaksi Prinssi Khaled Bin Sultanin kanssa, joka on Saudien puolustusministerin kruununprinssi Sultanin avustaja - Prinssi Sultan sattui olemaan matkalla Kairossa – ja ilmavoimien komentajan kenraali Muhammad Ayishin kanssa.

Sotilaslähteet kertovat, että amerikkalaiset ja saudit ovat yhtä mieltä siitä, että asetoimitukset ovat vasta alkuasteellaan; eivät kaupan kohteet eivätkä maksuehdot ole vielä lainkaan selvät. Kuitenkin Riad vaatii itsepintaisesti viimeisimmän sanan USA:n aseteknologiasta, mukaan lukien F-22 Raptor sotakoneet.

Yritykset esittää Saudi Arabia maltillisena arabimaana, joka tukee maltillista Abbasin hallitusta Ramallahissa korvaamaan Israelin apu arabien keskinäisenä yhteytenä, ovat harhaanjohtavia miedosti sanottuna. Ramallahin kassanhoitaja ei ole saanut yhden yhtäkään Saudi-dollaria.; eikä tule saamaankaan ennen kuin Abbas hautaa sotakirveensä Hamasia vastaan ja korjaa sen repeämän, jonka aiheutti islamistisen Fatahin vastaisen ryhmän vallankaappaus Gazassa viime kuussa.
   
         
1.8.2007 Debka File   Olmert tervehtii Rice´a lisämyönnytyksillä Abbasille huolimatta paljastuneesta palestiinalaisten petkutuksesta Israelin armahduksen yhteydessäSotilaslähteidemme mukaan on selvinnyt, että ne aseet, jotka 168 Fatahin al-Aqsa-Prikaatin terroristria luovuttivat vastineeksi vapautuksena Israelin etsintäkuulutuksesta, olivat alkuperältään Ensimmäisen Maailmansodan aikaisia italialaisia karbiineja, jotka Turkin joukot jättivät jälkeensä, kun he vetäytyivät maasta vuonna 1917 ja Mauser- kiväärejä 1930-luvulta. Yksikään näistä terroristeista ei luovuttanut henkilökohtaisia sivuaseitaan sitoumuksensa mukaisesti.

Pääministeri Ehud Olmert ja puolustusministeri Ehud Barak torjuivat israelilaisten komentajien raivostuneen vaatimuksen kertoa yleisölle, kuinka heitä oli petetty. He olivat täysin kuuroja niille todisteluille, että armahdetut palestiinalaiset terroristit pysyivät täysin aseistettuna ja kykenevinä aloittamaan uudelleen hyökkäykset mihin aikaan tahansa ja että palestiinalaisilla johtajilla, jotka kieltäytyivät myöntämästä petosta, oli tarkoitus vain halveksua sopimuksiaan Israelin kanssa.

Olmert ja ulkoministeri Rice sopivat kahdesta uuddeswta myönnytyksestä Abbas´in Fatahin hallitukselle:

1.Israel tulee sallimaan palestiinalaisten Badr-joukkojen upseereille pääsyn Länsi-Rannalle. Badr-joukot ovat osa Jordanian armeijaa. Presidentti Bushin turvallisuuskoordinaattorin kenraali Keith Daytonin täytyy selvittää jokainen maahantulija. Olmert torjui Abbasin vaatimukseen päästää kaikki Badrin joukot maahan.

2.Israel tulee luopumaan palestiinalaisten upseerien ja miesten erityisluvista matkustettaessa Egyptiin ja Jordaniaan sotilaskoulutusta varten. IDF ja Shin Bet ovat tätä myönnytystä vastaan, koska se estää heitä pitämästä silmällä matkustajia ja antaa näille vapauden solmia yhteyksiä ulkopuolisten terroristien kanssa.
   
         
2.8.2007 Debka File   Olmert hyväksyy amerikkalaisen suunnitelman uudeksi suureksi palestiinalaiseksi kaupungiksi Länsi-RannallaSe tulee sijaitsemaan 20 km etelään Nablusista ja 35 km pohjoiseen Ramallahista niitä yhdistävän tien varrella. Kaupunki on suunniteltu 30-40 000 palestiinalaiselle asukkaalle ensi vaiheessa laajentuen toisessa vaiheessa 70 000 kymmenen vuoden periodilla. Se tulee sijaitsemaan alue B:llä israelilaisten turvallisuusvalvonnassa.
Israelin pääministeri Ehud Olmert on pitänyt tätä projektia, joka esittää suurta strategista uudelleen järjestelyä Länsi-Rannan maantieteessä hatussaan. Hän ei ole alistanut suunnitelmaa hallitukselle tai edes turvallisuus-poliittiselle ministeriryhmälle ennen kuin hän antoiasiasta vihreän valon vierailevalle USA:n ulkoministeri Condoleezza Rice´lle keskiviikkoyönä, i. elokuuta.

Uusi kaupungin paikka tulee sulkemaan sisäänsä Qabalan´in, Oseria´n ja Qudela´n arabikylät ja sulkemaan Trans-Samarian Valtatie 505:n vastapäätä Tapuachin risteystä. Amerikkalaiset suunnittelijat tähtäävät siihen, että uusi kaupunki tulee toimimaan alueyhteytenä Nablusin ja Ramallahin välillä. Samalla kertaa se tulee leikkaamaan Jordanin laakson israelilaiset kylät irti Samariassa sijaitsevista siirtokunnista.

Uusi palestiinalainen urbaani kokonaisuus, jonka Olmert sai tietää ensi kerran keskusteluissaan presidentti Bushin kanssa 19. kesäkuuta, tulee olemaan ensimmäinen arabikaupunki alueella 1500 vuoteen Ramlen perustamisen jälkeen.

Valkoisen Talon vierailunsa aikana Olmert sai tietää, että amerikkalaiset påitävät palestiinalaista kaupunkia pääprojektinaan vahvistaakseen Mahmoud Abbasin hallitusta. Sen on suunniteltu tarjoavan työtä kymmenille tuhansille Länsi-Rannan asukkaille, joiden työttömyysaste on kohonnut 70 %:iin sen jälkeen kun palestiinalaisten intifada Israelia vastaan alkoi vuonna 2000.

USA:n hallituksen palkkaamat kaupunkisuunnittelijat ja arkkitehdit ovat valmistaneet alkukaavioita käytyään paikalla salaa. Parhaillaan tapahtuvan matkansa aikana Rice näytti suunnitelmia Israelin pääministerille, Abbasille ja Palestiinan pääministeri Salam Fayyadille.

Ratkaisematon ongelma on vielä rahoitus. Toivottiin, että Saudit ottaisivat osaa rahastojen alkuinvestointeihin. Ollessaan välittäjänä Mekkan sopimuksessa Palestiinan yhtenäisyyden hallitusta synnytettäessä aiemmin tänä vuonna , monarkki sitoutui $250 miljoonan apuun palestiinalaisille. Tämä toivo pyyhkäistiin kuitenkin pois, kun kuningas Abdullah torjui jyrkästi avun toimittamisen Abbasin hallitukselle keskustellessaan tiistaina Jeddassa USA:n ulkoministerin kanssa.
   
         
2.8.2007 Atlas Shrugs/Jerusalem Post   Iran valmistautuu sotaa varten
Venäjä myy 250 pitkän matkan hävittäjää IranilleIranin hallituksen Rosoboronexportin välillä tehdyn sopimuksen mukaan venäläinen asetehdas toimittaa Iranille 250 Su-30MKM Flanker monikäyttö ”hävittäjää” ja 20 IL-78MKI Midas tankkauskonetta. Näiden tietojen mukaan kauppa on suurin venäläinen asetoimitus kolmeen vuosikymmeneen summaltaan useita kymmeniä miljardeja dollareita.Su-30 koneita on tällä hetkellä Kiinan, Intian, Malesian, Venäjän ja Vietnamin ilmavoimilla. Helmikuussa 2004 USA:n ja Intian keskeisissä ilmasotaharjoituksissa amerikkalaiset lentäjät harjoittelivat F-15C Eagle koneilla taistelua Intian ilmavoimien koneita vastaan mukaan lukien Su-30. Amerikkalaiset lentäjät hävisivät harjoitustaistelun nimeltään ”Cope India”. Harjoituksessa F-15:t eivät käyttäneet heidän AN/APG-63(V)2 elektronisesti kuvaavia tutkiaan eivätkä he simuloineet käyttäen AIM-120 AMRAAM-ohjuksia. Kuitenkin intialaisten Su-30-koneiden tehokkuus löi ällikällä amerikkalaiset tarkkailijat.
Suhoi-30 on kaksi-istuiminen monikäyttöhävittäjä ja pommittaja ja kykenee toimimaam merkittävillä etäisyyksillä kotitukikohdasta käsin ja huonoissa sääolosuhteissa. Hävittäjällä on laaja-alaiset taisteluominaisuudet ja sitä käytetään ilmapartiointiin, ilmapuolustukseen, maahyökkäyksiin, vihollisen ilmapuolustuksen tuhoamiseen. Suhoilla on neljän ja puolen tunnin lentoaika ja sen toimintasäde on 3000 km kohteisiin Persian lahdella ja Lähi-Idässä mukan lukien Israel ja Libanon.
Koneet on luvattu toimittaa ennen vuoden 2007 päättymistä.

Nettisivu MilitaryPeriscope.com kertoo, että Iranin Ilmavoimilla on tällä hetkellä noin 285 hävittäjää ja hyökkäyskonetta:

65 F-4D/E Phantom hävittäjää
60 +F-5E Tiger II hävittäjää
25 F-14A Tomcat-hävittäjää
24 Shenyang F-7M hävittäjä-koulutuskonetta
24 F-7 (kiinalainen MIG-19 Farmer tyyppi) hävittäjää
29 MIG-29 Fulcrum hävittäjää
30 Su-24MK Fencer hävittäjää
7 Su-25 Frogfoot hävittäjää
24 Mirage F1WQ hävittäjää
   
         
2.8.2007 Atlas Shrugs/Fox News   Al-Qaeda lupaa ”Suuren yllätyksen”

Fox News kertoo, että islamilaisten terroristiryhmien käyttämät nettisivut kertovat, että al Qaeda uhkaa ”Suurella yllätyksellä” uudessa videossaan:Lyhyt pätkä terroristiryhmän ilmoittamaa uutta päävideota tullaan pian laskemaan julkisuuteen.

”Tulossa pian, jos Jumala tahtoo? Odottakaa suurta yllätystä,” sanoi internetmainos torstaina ja sitä seurasi animaatio, jossa näytettiin kuvia Osama bin Ladenista samassa kuvassa presidentti George W. Bushin ja Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin kanssa palavan Valkoisen Talon edessä.

Tulevan videon ilmoituksen oli allekirjoittanut As-Sahab, al Qaedan multimediaosasto ja sen odotettiin olevan tärkeä ilmoitus tulevasta suuresta hyökkäyksestä.
   
         
    VILLIPEDOT


 
    Kuvia Islamilaisen Jihadin Gazan keskusaukiolla suorittamasta israelilaisen teloittamisesta

Varoitus: alla on havainnollisia ja julmia kuvia,
ei suositella lapsille. katsominen omalla vastuulla.

   
         

Takaisin