Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22.08.2006 Jerusalem Post   "Tänä vuonna elokuun 22. päivä vastaa islamilaisen kalenterin 27. päivää Rajab-kuussa vuonna 1427. Tämä on tradition mukaan se päivä, jota muslimit viettävät sen muistoksi, että tuona yönä profeetta Muhammed lensi siivellisellä hevosellaan Burakilla ensin kaukaisimpaan moskeijaan, joka on tavallisesti tunnistettu Jerusalemiksi ja sitten taivaaseen ja takaisin." Professori Bernard Lewis Princetonin Yliopistosta.
Päivä sattuu yhteen myös sen päivän kanssa, jolloin Saladin valloitti Jerusalemin ja islamilaisen tradition mukaan juuri sinä päivänä Imaami Mahdin - muslimien messiaan - odotetaan palaavan maan päälle ilmoittaen uuden oikeudenmukaisuuden aikakauden alkaneen.
Osana siitä, mitä Iran kutsuu "uudeksi puolustusdoktriiniksi", se koelaukaisi uuden 250 km kantavan ohjuksen nimeltä Saegeh - "salama" farsin kielellä.
         
21.08.2006 Debka File   Hezb´Allah on salakuljettamassa sadoittain raketteja ja tusnoittain laukaisualustoja etelä-Libanoniin kenenkään estämättä.
Hezb´Allah on myös uudelleen rakentamassa sen lyhyen kantaman rakettiyksikköään "Nasser Prikaatia" - kaikki tapahtuu etelä-Libanoiin palaavien pakolaisten verhoamana. Asekuljetukset Syyriasta Libanoniin saapuvat kiihtyvällä tahdilla viimeisten 24 tunnin aikana, enimmäkseen pohjoisen Bekaan laakson kautta. Sitten ne jaetaan eri puolille Libanonia mukaan lukien etelä. Israel ei ole enää estämässä liikennettä, vaikka Washington on antanut sille täydet valtuudet.
Hassan Nasrallah on käskenyt miehiään olemaan tekemättä mitään vastarintaa, jos Libanonin sotilaat takavarikoivat heidän aseensa, koska ne tullaan palauttamaan salaista takaoven kanavaa pitkin, jota johtaa Libanonin pääministeri.
Israelin sotilaslähteet kuvailevat Libanonin armeijan sijoittamista ja partioita Libanonissa hyödyttöminä: Hezb´Allah sanoo heille, mitä teitä pitkin ja mihin kyliin he voivat saapua ja mihin he eivät voi. UNIFIL´in partiot ovat samalla tavoin farssia. Kansainväliset joukot ovat rajoittaneet itsensä miinojen etsimiseen; he eivät tuhlaa hetkeäkään Turvallisuusneuvoston päätöslauselman n:o 1701 toimeenpanoon. Jopa silloin he varmistavat, että he saavat luvan Hezb´Allahilta ja Libanonin armeijalta ennenkuin he uskaltautuvat alueille, jotka ovat heidän valvonnassaan.
Washingtonissa ollaan hyvin epätoivoisia sen suhteen, että etelä-Libanoniin saataisiin tehokkaat kansainväliset joukot. Sen sijaan Israelin pääministeri, puolustusministeri ja yleisesikunta ovat hyvin toiveikkaita. Yksikään hallitus ei halua osallistua sotilasosastollaan ilman selkeää määräystä siitä, mitä on sallittua ja mikä ei mukaan lukien vieraiden joukkojen vapaus puolustaa itseään.UNIFIL on saanut yleisen valtuutuksen tulittaa itsepuolustukseksi, mutta Libanonin hallitus ei ole vielä hyväksynyt sen valtuutusta.
         
21.08.2006 ICEJ   Libanonilaiset komentajat käskevät armeijaansa seisomaan Hezb´Allahin rinnalla.
Libanonin armeijan lausunto, joka on kiertänyt joukkojen keskuudessa kuluneiden viikkojen aikana, käskee joukkoja seisomaan " rinta rinnan teidän vastarintaliikkeenne (Hezb´Allah) ja teidän kansanne kanssa, joka hämmästytti maailmaa päättäväisyydellään ja tuhosi niin-kutsutun voittamattoman armeijan [ IDF ] arvovallan sen jälkeen kun se oli lyöty."
Tämä lentolehtinen on ruokkinut Israelin, USA:n ja YK:n Turvallisuusneuvoston käsityksiä siitä, että Libanonin armeija on kykenemätön varmistamaan maan eteläosan turvallisuutta korostaen sen tärkeyttä, että kansainväliset joukot saadaan nopeasti paikalle.
Eräs puolustusanalyytikko kertoi, että etelä-Libanonissa armeija toimii usein alistettuna Hezb´Allahin puolisotilaalliselle koneistolle. "Kaikki se tiedusteluaineisto, jonka armeija kerää luovutetaan Hezb´Allahin käytettäväksi, mutta Hezb´Allah ei tarjoa samaa läpinäkyvyyttä armeijalle," hän sanoi. Käytännössä sotilastiedustelu etelässä toimii Hezb´Allahin hyväksi."
         
21.08.2006 ICEJ   Jumblatt: Olmertin hallitus tulee kaatumaan

Libanonin druusijohtaja varoittaa tulevasta väkivallasta
Hezb´Allahin "voitto" juutalaisvaltiosta tuo mukanaan pääministeri Ehud Olmertin hallituksen kaatumisen ja johtaa toiseen kierrokseen Israelin ja Hezb´Allahin välillä, sanoi Libanonin druusijohtaja Walid Jumblatt WorldnetDaily´n haastattelussa sunnuntaina.
"Näen tutkimusten Israelin sisäpuolella osoittavan Israelin surkean sotilaallisen suorituskyvyn. Näen Olmertin kaatuvan ja (entisen pääministeri Benjamin) Netanjahun tulevan valtaan. Tulee olemaan toinen kierros yhteenotoissa Hezb´Allahin ja muiden alueellisten elementtien kanssa," sanoi Jumblatt, joka on Libanonin Progressiivisen Sosialistipuolueen johtaja ja on suuresti arvostettu Libanonin huomattavimpana syyrialaisvastaisena poliitikkona.
Jumblatt sanoi, että hänen mielestään "ei ole mitään epäselvää" siitä, että Hezb´Allah voitti kuukauden kestäneen sotilaallisen yhteenoton Israelin kanssa, joka alkoi 12. heinäkuuta sen jälkeen, kun Iranin tukema puolisotilaallinen ryhmä iski väijytyksestä Israelin partiota vastaan, kidnappasi kaksi sotilasta ja tappoi kahdeksan muuta. "Me näimme 33 päivän jälkeen, että huolimatta siitä massiivisesta tuhosta, joka aiheutettiin Libanonissa, israelilaiset eivät kyenneet etenemään edes tuumaakaan etelässä, Hezb´Allahilla on yhä jäljellä voimansa, " korosti Jumblatt.
"huolimatta uusista yhteenotoista," karismaattinen druusijohtaja varoitti, "Yksi kierros taisteluita on ohi, Hezb´Allah oli voitollinen ja odotetaan toista kierrosta. Hezb´Allah on Iranin käsivarsi ja sitä tullaan käyttämään vetämään Libanon uusiin konflikteihin."

Jumblatt lisäsi, että oli "mielikuvitusta" ajatella, että Libanonin armeija tai joku kansainvälinen joukko riisuisi Hezb´Allahin aseista tai estäisi ryhmää järjestäytymästä uudelleen, "Kuinka voisi Libanonin armeija tai joku kansainvälinen joukko tehdä sen, mihin mahtavinkaan armeija Lähi-Idässä (Israel) ei pystynyt? Se on puhdasta mielikuvitusta!"
         
22.08.2006 Jerusalem Post   - Italian ulkoministeri Massimo D´Alema sanoi tiistaiaamuna, että Italia ei liity UNIFIL`iin ennenkuin Israel lopettaa tulittamisen
"On järkeenkäyvää odottaa, että Hezb´Allah tulee laskemaan alas aseensa, mutta me emme kykene lähettämään joukkojamme, jos IDF jatkaa ampumista."

- USA:n presidentti Bush vaatii nopeata toimintaa Irania vastaan.

- IDF:n tankit ja helikopterit tekivät tänään etsintäoperaation Gazassa, jonka aikana palestiinalaiset tulittiivat tankkeja panssarintorjuntaohjuksin, mutta kukaan ei loukkaantunut.
         
22.08.2006 klo 10.34   Iran ilmoitti tänään aamupäivällä, että sen Arak-niminen raskaan veden laitos on pian valmis. Arakin laitos voi valmistaa ydinpommeihin tarvittavaa plutoniumia vaihtoehtoisella menetelmällä.
         
    Hizbollahin terroritoiminta

Hizbollah syntyi Iranin shiia-islamilaisen vallankumouksen libanonilaisena
haarana. Kansainvälisen terrorismin tutkimuskeskuksen ICT:n vanhemman tutkijan
Eitan Azanin mukaan radikaali-islamilaisen shiia-liikkeen, jonka oppi-isä
oli Ajatollah Khomeini, keskeisiä periaatteita ja pyrkimyksiä ovat jihadin
nostattaminen länttä (Khomeinin mukaan USA oli "suuri saatana" ja Israel
"pieni saatana") ja korruptoituneita muslimihallitsijoita vastaan, shiia-aktivismin
(mukaan lukien terrori) oikeuttaminen, pyrkimys uskonoppineiden johtaman
islamilaisen kansan synnyttämiseen ja täydellinen uhrautuminen näille tavoitteille.1)


80-luvulla Hizbollahin toimintaan kuului kidnappauksia, salamurhia ja terrori-iskuja,
mm. 23.10.83 USA:n tukikohdan itsemurhapommitus, joka tappoi 241 sotilasta;
12.4.84 lähellä USA:n tukikohtaa sijaitsevan espanjalaisen ravintolan pommitus,
jossa kuoli 18 ja haavoittui 83 ihmistä; USA:n suurlähetystön pommitus Beirutissa:
23 kuollutta, 21 haavoittunutta; 4.12.84 Kuwait Airlines-yhtiön lentokoneen
kaappaus; 14.6.85 TWA-yhtiön lentokoneen kaappaus.

90-luvulla järjestö muutti toimintatapaansa. Sen terrori-iskut suunnattiin
tarkemmin amerikkalaisia ja israelilaisia/juutalaisia kohteita vastaan,
ja samalla se rupesi rakentamaan maailmanlaajuista verkostoa ja käymään
propagandasotaa. Useiden terrorismin tutkijoiden mukaan se on järjestönä
jo Al Qaidaa levinneempi ja vaarallisempi. Järjestö teki uudesta toimintatavastaan
huolimatta 90-luvullakin suuria iskuja mm. USA:n tukikohtaan Dhahranissa
Saudi-Arabiassa, missä kuoli 19 miestä ja yli 500 haavoittui; 1992 Israelin
lähetystön pommitus Buenos Airesissa, Argentiinassa, missä kuoli 29 ihmistä
ja 250 haavoittui; 1994 pommi-isku AMIA-juutalaisystävyysjärjestöä vastaan
Buenos Airesissa, missä kuoli 100 ihmistä ja kymmeniä haavoittui.

Vuoden 1994 jälkeen järjestö on yrittänyt useita suuria terrori-iskuja,
jotka on onnistuttu estämään:
-1995 Singaporen turvallisuusviranomaiset estivät Hizbollahin solua suorittamasta
suunniteltua iskua amerikkalaisia ja israelilaisia aluksia vastaan Malaccan
salmessa
-1997 Hizbollahin paljastettiin suunnittelevan iskua USA:n lähetystöön Nikosiassa,
Kyproksella
- New Yorkissa 9/11/01 tapahtuneita suuria terrori-iskuja tutkineen komission
raportin mukaan Hizbollah koulutti AL-Qaida terroristit, jotka iskivät
USA:n lähetystöihin Keniassa ja Tansaniassa.
- 1999 paljastui Hizbollahin terrorisuunnitelma iskeä juutalaisiin kohteisiin
Buenos Airesissa, Ottawassa ja Cuidad Del Estessä.
- Lokakuussa 2001 Meksikon viranomaiset raportoivat vanginneensa 10 Hizbollahin
terroristia, jotka olivat matkalla salamurhaamaan presidentin ja tunkeutumaan
Meksikon senaattiin.
- Joulukuussa 2002 Kanadan poliisiviranomaisten mukaan Hizbollahin kanadalaisten
jäsenten oli paljastettu keräävän tietoja mahdollisista kohteista Kanadan
suurissa kaupungeissa. 2)


Hizbollahin terroritoiminta Israelia vastaan vuoden 2000 jälkeen

Israelin vetäydyttyä Etelä-Libanonista vuonna 2000 Hizbollah jatkoi edelleen
iskujaan Israelin puolelle. Viimeisin raketti-isku ennen heinäkuista israelilaissotilaiden
sieppausta ja sitä seurannutta konfliktia tapahtui toukokuun lopulla.3)

Toisen intifadan aikana Hizbollah aktivoi kymmeniä terrorisoluja Gazassa
ja Länsirannalla, pelkästään vuonna 2004 nämä solut suorittivat 68 terrori-iskua,
joissa 24 israelilaista murhattiin ja 52 haavoittui. Hizbollah on myös palestiinalaisterrorin
merkittävä rahoittaja, lisäksi se avustaa rekrytoimalla uusia terroristeja,
jakamalla tietoa mm. räjähteistä ja salakuljettamalla aseita.4) Libanonilaisen
lehden Al-Safirin haastattelussa viime huhtikuussa Hizbollahin johtaja Hassan
Nasrallah myönsi, että Hizbollah on aseistanut palestiinalaisia terrorijärjestöjä
ja antanut niille rahallista ja propagandatukea. (Al-Safir, 27.4.2006)5)

Fatahiin kuuluvan Al-Aksan marttyyrien prikaatin komentaja Zakaria Zubeidi
sanoi saksalaisen Welt am Sontag -lehden haastattelussa 6.3.2006, että Hizbollah
tukee hänen järjestöään rahallisesti ja antamalla koulutusta ja aseita.
Hänen mukaansa "ilman Hizbollahin veljellistä tukea emme voisi jatkaa taistelua".6)

Israelin keräämien tiedusteluraporttien mukaan vuonna 2004 Hizbollah rakensi
toisen intifadan aikana terrorisolukon palestiinalaisalueille ja rahoitti
niitä yhteensä 1 500 000 dollarilla vuodessa. Se koulutti palestiinalaisia
terrori-iskujen ja pommien valmistukseen, sissisodan tekniikoihin libanonilaisilla
koulutusleireillä sekä lähetti näitä suorittamaan iskuja Israelissa. Lisäksi
se yritti salakuljettaa aseita palestiinalaisille, mm. Karen A -alus, jonka
Israelin turvallisuusviranomaiset onnistuivat pysäyttämään. Israelin ja
palestiinalaishallinnon solmittua tulitauon vuonna 2005 Hizbollah on palestiinalaisviranomaisten
mukaan yrittänyt värvätä itsemurhaiskijäitä tekemään iskuja tulitauon sabotoimiseksi.7)

Itsemurhaiskut ovat keskeinen teema myös Hizbollahin opissa. Esimerkiksi
puheessaan Al-Manar -TV-kanavalla 21.5.2001 Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah
sanoi: "Vastarinnan kulttuurissa inhimillisyyden ja ihmisarvon kulminaatio
on päätös suorittaa istishad (=itsemurhaisku)", ja 14.12.2002 h?n kannusti
palestiinalaisia jatkamaan itsemurhaiskuja samalla kanavalla: "älkää totelko
ketään, joka väittää, että itsemurhaiskun suorittaminen olisi kiellettyä...ne
ovat suorin tie Allahin luo." Hizbollahin varajohtaja sheikki Naim Qassem
sanoi samalla kanavalla 10.10..2002: "Kaikkien ihmisten tulisi pyrkiä shahadaan
(=marttyriuteen Allahin tähden)".8)

Sheikki Naim Qassem hiljattain julkaistussa kirjassaan Hezbollah: Methodology,
Experience, Future sanoo itsemurhaiskujen olevan luotettava voimanlähde,
jonka tehokkuus on selvästi todistettu.9)

Hizbollah Guardianin haastattelussa

Guardian-lehden haastattelussa Hizbollahin uskonoppinut Sayed Ali selittää:
Hizbollah on ylpeä salaperäisyydestään ja kuristaan. "Emme ota ketä tahansa,
joka koputtaa ovellemme ja sanoo: 'Haluan liittyä'. Me kasvatamme taistelijamme.
Otamme heidät silloin kun he ovat pieniä lapsia ja kasvatamme heidät Hizbollahin
taistelijoiksi. Jokainen taistelijamme uskoo, että olemisen korkein muoto
on marttyyrius."

"Kun läömme heidät (Israelin) vuonna 2000, teimme sen Katjusha-raketein.
Meillä on ollut kuusi vuotta aikaa valmistautua tähän päivään. Jos amerikkalaiset
lähettävät laserohjautuvia ohjuksia Israelille, mitä vikaa on siinä, että
Iran auttaa meitä...Kun syyrialaiset olivat täällä, me saimme tavaraa heidän
huoltoreittiensä kautta, nyt se on vaikeampaa."

"Jos he haluavat hävittää Hizbollahin, heidän täytyy tappaa jokainen shiia
Etelä-Libanonista. Ja vaikka taistelu Israelin kanssa jatkuukin, Hizbollahilla
tulee olemaan muita taisteluja taisteltavana. Todellinen taistelu on tämän
sodan jälkeen. Meidän täytyy tehdä tiliä libanonilaisten poliitikkojen kanssa.
Meillä on tämän maan parhaat turvallisuus- ja tiedusteluelimet ja me pystymme
saavuttamaan kenet tahansa noista ihmisistä, jotka puhuvat meitä vastaan
nyt. Tehdään selvää israelilaisista ja sitten voimme tehdä tilit selviksi
keskenämme."10)

Hizbollah ja Iranin tuki

29.7.2006 lontoolainen arabiankielinen päivälehti Al-Sharq Al-Awsat julkaisi
yksityiskohtaisen artikkelin, jossa se kertoo Hizbollahin saaneen laajaa
apua Iranin vallankumouskaarteilta. Ne ovat mm. kouluttaneet satoja Hizbollahin
taistelijoita ja lähettäneet omia taistelijoitaan Libanoniin.
Lehden siteeraama iranilainen upseeri väitti myös, että Libanonissa on satoja
iranilaisia ja pohjoiskorealaisia insinöörejä ja asiantuntijoita, joiden
avulla Hizbollah on rakentanut mm. 25 kilometriä tunneleita taisteluja varten
Etelä-Libanoniin. Hänen mukaansa Iranin vallankumouskaartit ovat myös rakentaneet
Hizbollahin maanalaiset asevarastot Bekaan laaksoon, missä säilytetään valtavia
määriä ohjuksia ja ammuksia. Hizbollahin ohjusyksiköihin kuuluu 200 Iranissa
koulutuksen saanutta teknikkoa ja eksperttiä.11)

Iranilainen Farda-uutistoimisto siteerasi Hizbollahin Iranin osaston tiedottajaa
Mojtaba Bigdeliä, jonka mukaan Hizbollah oli rekrytoinut Iranissa 2500 itsemurhaiskijää,
jotka odottivat Iranin uskonnollisen johtajan Ali Khameinin kehoitusta lähteä
Libanoniin.12)

26.7.06 iranilainen uutistoimisto Alborz ilmoitti, että vähintään
16-vuotiaat voivat ilmoittautua vapaaehtoisiksi "Muhammedin armeijan taistelijoiksi",
jotka lähetetään Libanoniin. Ilmoituksessa annettiin puhelinnumero Teheranissa.13)

Hizbollah ja antisemitismi

Hizbollah levittää myös antisemitismia. Useat suomalaiset tiedotusvälineet
ovat kutsuneet Hizbollahin johtajaa Hassan Nasrallahia "karismaattiseksi
puhujaksi". Puheiden sisältöä harvemmin kerrotaan. Seuraavassa joitakin
lainauksia:

- Nasrallah Al-Manar TV-kanavalla 9.4.2000: "Kaikki suuret tuhot alueella
johtuvat Israelin olemassaolosta. Niin kauan kuin on olemassa valtio, jonka
nimi on Israel, nämä tuhot tulevat jatkumaan. Se on kuin syöpä alueella.
Jos emme välitä syöpäkasvaimesta ruumissamme, voimme huomata sen vasta kun
on liian myöhäistä...Kun syöpä läydetään, sen kanssa pitää toimia rohkeasti,
se pitää hävittää perin pohjin. Osa ruumiista ja verestä pitää uhrata, jotta
se toipuu."

- Nasrallahin Al-Manar TV-kanavalla 28.9.2001: "Mitä juutalaiset haluavat?
Turvallisuutta ja rahaa. Juutalaiset historian alusta asti ovat kaikkein
ahneimpia ja raukkamaisimpia olioita, joita Allah on luonut. Vaikka etsisit
koko maailman, et löytäisi ketään kitsaampaa ja ahneempaa kuin juutalainen."

- Nasrallah Al-Manar TV-kanavalla 7.5.1998: "Tänä vuonna valitettavasti
10. päivä Muharram-kuuta osuu lähelle katkeran ja traagisen historiallisen
katastrofin 50. vuosipäivää: Sikojen ja apinoiden jälkeläisten, toisin sanoen
siionisti-juutalaisten valtion perustamista."

- Nasrallah Al-Manar TV-kanavalla 26.4.1999: "Ei ole elämää ja rinnakkain
oloa Israelin kanssa; on vain yksi iskulause: Kuolema Israelille!"

- Nasrallah Al-Manar TV-asemalla 14.9.2001: "Itsemurhaiskut ravistelevat
vihollista sisältä päin, ne upottavat sen olemassaolon kriisiin ja siten
valmistavat maaperää voitolle: ne ovat täysin laillisia, koska Israelissa
ei ole viattomia siviilejä; paremminkin he ovat kaikki miehittäjiä ja rikollisia
ja massamurhaajia."14)

Onko Hizbollah terrorijärjestö?

USA, Kanada, Australia, Israel ja myös Hollanti ovat määritelleet Hizbollahin
terrorijärjestöksi, mutta Euroopan unioni ei ole vastaavaa luokittelua tehnyt.
Kun USA ja Israel taistelevat järjestöä vastaan, eurooppalaiset poliitikot
käyvät tapaamassa sen johtajia. Tästä erimielisyydestä Hizbollah hyötyy,
koska se estää kaikki kansainvälisen yhteisön tehokkaat toimet järjestöä
vastaan. Euroopan unioni perustelee kantaansa keinotekoisella yrityksellä
tehdä ero Hizbollahin poliittisen ja aseellisen siiven välillä.

Hizbollahin omien johtajien mukaan tällaista jakoa ei voi tehdä. Sheikki
Naim Qassem, Nasrallahin varamies, sanoi Al-Mustaqbal-lehden haastattelussa
31.12.2000: " Jos sotilaallinen siipi olisi erillään poliittiisesta siivestä,
siitä koituisi seurauksia, jotka vaikuttaisivat poliittiseen näyttämöön.
Mutta Hizbollahilla on vain yksi johto ja päättävä elin, jonka nimi on Shura-neuvosto.
Se johtaa poliittista toimintaa, jihadia, kulttuuri- ja sosiaalista toimintaa.
Hizbollahin pääsihteeri on Shura-neuvoston johtaja ja samalla Jihad-neuvoston
johtaja, ja tämä tarkoittaa että meillä on yksi johto ja yksi hallinto."
Samoin Hizbollahin poliittisen toimiston jäsen Muhammad Fannish sanoi Al-Manar
TV-kanavalla 18.1.2002, ettei liikkeen poliittisella siivellä ja sotilaallisella
siivellä ole eroa.15)

Viitteet:

1) Eitan Azani: Hizballah: A Pragmatic Terror Organization of Global Reach
(ICT, 20.7.2005)
2) E.Azani: Hizballah: A Pragmatic Terror Organization of Global Reach (ICT,
20.7.2005)
3) Hizbollahin iskuja Libanonin rajan yli Israelin vetäytymisen jälkeen:
http://www.israel-mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Terrorism+from+Lebanon-+Hizbullah/Incidents%20along%20Israel-Lebanon%20border%20since%20May%202000
4)http://web.israelinsider.com/Articles/Diplomacy/9011.htm
5) Intelligence and Terrorism Information Center at the Center for Special
Studies (C.S.S):
Hassan Nasrallah, Hezbollah general secretary, publicly admits his organization
provides funds for
Palestinian terrorist organizations
6) http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/pdf/zakaria_zubeidi_e.pdf.
7) E.Azani: Hizballah: A Pragmatic Terror Organization of Global Reach (ICT,
20.7.2005)
8) http://www.intelligence.org.il/eng/bu/hizbullah/chap_a.doc
9) Sheikh Naim Qassem Hezbollah: Methodology? Experience? Future (Beirut:
Dar al-Hadi publishing house, 2002).
10)Guardian-lehti haastatteli Hizbollahin taistelijoita ja uskonoppinutta
Sayed Alia Libanonissa. Artikkeli julkaistiin 29.7.2006, ja sen voi lukea
kokonaisuudessaan tässä osoitteessa http://www.guardian.co.uk/israel/Story/0,,1832930,00.html
11) Al-Sharq Al-Awsat(London), July 29, 2006, http://www.asharqalawsat.com/print/default.asp?did=375420,
englanninkielinen käännös memriltä http://www.memri.org/bin/opener_latest.cgi?ID=SD122006.
12) Farda News Agency (Iran), July 25, 2006, http://fardanews.com/show/?id=22540
13) Alborz News Agency (Iran), July 18, 2006, http://www.alborznews.net/shownews.asp?u=6132
14) http://www.intelligence.org.il/eng/bu/hizbullah/chap_a.doc
15) http://www.intelligence.org.il/eng/bu/hizbullah/chap_b.doc


Suomen Take A Pen
suomi@take-a-pen.org
http://www.take-a-pen.org/suomi/index.html
   
         

 

Takaisin