Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.9.2006 Jerusalem Post/AP   Al-Qaeda julkaisi tänään 45 minuuttia pitkän videon, jossa al-Qaedan kakkosmies Ayman al-Zawahri ja 28-vuotias amerikkalainen muslimi Adam Yehiye Gadahn esittivät Yhdysvaltain kansalle (uhka)vaatimuksen kääntyä islamin uskoon.    
         
30.8.2006 Debka File   YK:n pääsihteeri Kofi Annan vaati Jerusalemin käyntinsä aikana pääministeri Ehud Olmertilta sitoumusta, että Israel ei hyökkää Iraniin. Olmert kuitenkin kieltäytyi antamasta vaadittua sitoumusta ja Kofi Annanin täytyi lähteä tyhjin käsin Jerusalemista.    
         
3.9.2006 Ynet News by Dudi Cohen   Iranilaisen uutistoimiston haastattelussa Teheranissa Hezb´Allahin edustaja Iranissa Abdullah Sif al-Din sanoi, että hänen järjestönsä valmistautuu toiseen kierrokseen Israelia vastaan

Abdullah Sif al-Din sanoi keskiviikkona, että Hezb´Allahin johtajalla Hassan Nasrallahilla on uusi strateginen suunnitelma aseistautua uudelleen ennen ”Israelia vastaan käytävää toista kierrosta”.
Iranilaiselle uutistoimisto Farsille antamassaan haastattelussa al-Din sanoi: ”Kukaan ei voi luvata meille, etteikö Israel hyökkää uudelleen. Jokainen, joka elää Sionistisen hallituksen naapurina, on vaarassa ja sen täytyy tehdä kaikkensa hankkiakseen tarvittavat välineet puolustaakseen itseään. Olemme vakuuttuneita siitä, että vaara on yhä olemassa ja että tilanne ei ole vielä ratkaistu. Meidän täytyy käyttää kaikki saatavissa oleva aika valmistautuaksemme itsepuolustukseen ja suunnitteluun seuraavaa kierrosta varten.”
”Sotilaallinen tilanteemme on hyvä, israelilaiset eivät onnistuneet tuhoamaan Herzb´Allahin komentokeskusta eikä kykyämme laukaista ohjuksia. Ensimmäisinä päivinä me laukaisimme 100 ohjusta ja viimeisinä päivinä me ammuimme 350 ohjusta päivässä. Joten meillä ei ole mitään ongelmaa sotilaalliselta näkökannalta katsoen,” hän vastasi.
Päinvastoin kuin Nasrallah, Hezb´Allahin edustaja Iranissa ei ilmaissut mitään pahoittelua kidnapattujen sotilaiden vuoksi; se oli operaatio, joka aiheutti sodan. ”Jälkeenpäin ajatellen, jos Israel olisi hyökännyt uudelleen ja meidän olisi täytynyt puolustaa itseämme, me olisimme voineet tehdä sen uudelleen ja suurella voimalla,” hän sanoi.
Mitä tulee YK:n päätöslauselmaan 1559 ja 1701, joka vaatii muun muassa Hezb´Allahin aseistariisumista, Sif al-Din sanoi, että hänen järjestöllään ei ole mitään tarkoitusta riisuutua aseista, koska kyseessä on Libanonin sisäinen asia.
”Libanonin parlamentin ja hallituksen näkökannalta katsoen Hezb´Allah ei ole sotilaallinen miliisi, vaan vastarintavoima. Sen tähden päätöslauselman klausuuli 1559 (, joka vaatii aseistettujen miliisien aseistariisumista) ei voi sisältää Hezb´Allahia. Libanonilaiset sopivat keskenään, että Hezb´Allahin hajottaminen on sisäinen asia ja ratkaistaisiin keksenään,” hän sanoi.
Hän lisäsi, että Lännestä tuleva painostus Hezb´Allahia kohtaa ei olisi tehokas.
Puhuessaan Libanonin armeijan sijoittamisesta etelä-Libanoniin al-Din sanoi, että hänen järjestöllään ei olisi mitään tätä liikettä vastaan niin kauan kuin sitä ei pyydettäisi riisuutumaan aseista. Hän sanoi, että Hezb´Allahin liittyminen Libanonin Armeijaan ei tulisi kysymykseen.
”Yksi syy, miksi emme olleet etukäteen yhtä mieltä armeijan sijoittamisesta etelä-Libanoniin, oli se että olimme huolissamme armeijasta., koska sillä ei ollut kykyä puolustautua Israelia vastaan. Jos libanonilaiset sopivat, että armeija tulee etelään, meillä ei ole mitään ongelmaa. Mutta armeijan saapuminen tälle alueelle on vaarallista sille ja olemme huolissamme tältä näkökannalta katsoen,” hän sanoi.

   
         
30.08.2006 ICEJ   Israel tulee pysymään Libanonissa kunnes kaapatut sotilaat tulevat kotiin.
Israel viestitti keskiviikkona, että se ei lopettaisi Libanonin ilma- ja merisaartoa tai vetäisi loppuja joukkojaan ennen kuin Hezb´Allahin kaappaamat kaksi israelilaista sotilasta on vapautettu. Se jälkeen, kun YK:n pääsihteeri Kofi Annan tapasi keskiviikkona Israelin pääministerin Ehud Olmertin Jerusalemissa ja vaati Israelin saarron välitöntä helpottamista, Olmert vastasi sanomalla, että YK:n tulitaukopäätöslauselma täytyy panna ensin täydellisesti täytäntöön. Hänen toimistonsa sanoi myöhemmin, että Israel ei katsoisi päätöslauselman ehtoja toteutetuiksi ennen kuin kaksi kaapattua varusmiestä on vapautettu.
   
         
31.8.2006Debka File   Palestiinalaiset ampuivat torstaina Sderotiin viisi Qassam-ohjusta, jotka sytyttivät tuleen rakennuksia ja vaurioittivat niitä.    
         
1.9.2006 Center for Special Studies Intelligence and Terrorism Information Center   27.08.2006 IDF paljasti Sajaiyan lähiön laitamilla valtavan tunnelin, joka oli 13 metriä syvällä ja 150 m pitkä. Se oli rakennettu siviilien asuttaman alueen sisäpuolella olevasta rakennuksesta ja sitä oli tarkoitus käyttää hyökkäykseen israelilaista Karnin rajanylityspaikkaa vastaan, mahdollisesti siellä olevien israelilaisten työntekijöiden sieppaamista varten.

Gazasta on tulossa Jihad-maa

Yuval Diskin, Israelin Turvallisuuspalvelun päällikkö kertoi Knessetin Ulkoasiain valiokunnalle ja puolustuskomitealle aseiden salakuljetuksesta Siinailta Gazan kaistalle. Hän sanoi, että aseita salakuljetetaan maksamalla Egyptin poliisille lahjuksia tunneleita pitkin tai Rafahin rajanylityspaikan kautta. Hän sanoi Rafahin raja-aseman olevan täysin auki ja että terroristit voivat tulla ja lähteä Gazan kaistalta kenenkään estämättä.
Sen jälkeen, kun Israel vetäytyi vuosi sitten Gazan kaistalta on aseita salakuljetettu sinne
seuraavasti:
- 15 000 kevytasetta, 2300 käsiasetta ja neljä miljoonaa kierrosta ammuksia.
- 50 rakettia, joista 10-15 on Katjushoja
- Tusinoittain panssarintorjuntaohjuksia
- 15 tonnia standardiräjähteitä
- 65 korkealuokkaista panssarintorjuntaohjusta ja 400 RPG:tä
- Rahaa kymmeniä miljoonia dollareita.
   
       

Takaisin