Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04.08.2006 Debka File   Iran toimittaa Hezb´Allahille patteriston parannettua mallia olevia Zelzal-ohjuksia, joilla se yltää tulittamaan Israelin ydinreaktoria Dimonassa.
Tämän ilmoituksen vahvisti Iranin entinen Damaskoksen suurlähettiläs ja Teheranin yhteysmies Hezb´Allahiin, Ali-Akbar Mohtashami-Pour. Hassan Nasrallahin eilisen uhkauksen takana oli parannettujen Zelzal-ohjusten hankinta Syyrian kautta. Uusien ohjusten kantomatka on 350-400 km.
Kussakin patterissa on 16 ohjusta, jotka tulitettaessa pohjois-tai keski-Libanonista voivat iskeä Beersebaan Negevissä, joka on 34 km länteen ydinreaktorista.
   
         
04.08.2006 Jerusalem Post   - Perjantaina tulitettiin Israelia yli 200:lla ohjuksella. Ne tappoivat kolme ihmistä. Ainakin 86 muuta haavoittui., yksikriittisesti ja viisi vakavasti.
Ohjusten sarja putosi lähelle Karmielia juuri ennen klo 18 perjantai-iltana. surmaten kaksi ihmistä Majdal Krumin ja Dir el-Assadin kylissä. Samaan aikaan Hezb´Allahin ampumat ohjukset putosivat lähelle Kuneitran kaupunkia useita kilometrejä itäänGolanin kukkuloilta.
IDF sanoi, että raketti-isku Kuneitraan esitti Hezb´Allahin yritystä vetää Syyria konfliktiin mukaan. Aiemmin Hezb´Allahin laukaisema ohjus tappoi 27-vuotiaan naisen Mugharissa. Tämä oli kolmas kerta, kun druusi-muslimi-kristitty-kylään osui ohjuksia. Hänet tunnistettiin myöhemmin nimellä Manal Azzan, kahden nuoren lapsen äiti.
Raportin mukaan nainen kuuli hälytyssireenin äänen ja astui sisempään huoneeseen kodissaan, jossa ei ollut pommisuojaa. ja hän sai surmansa, kun talo sai täysosuman ohjuksesta. Kaksi muuta ihmistä haavoittui vakavasti kaupungissa.
Muualla yksi IDF:n resesrviläinen haavoittui vaikeasti Katjusha-raketista Galileassa
Toinen henkilö haavoittui kriittisesti kibbutsi Sha´ar Yishuvissa lähellä Kirjat Shmonaa, kun taas Safedissa kaksi haavoittui lievästi ja kaksi kärsi shokista.
Kaksi haavoittui lievästi shrapnellista ja 8 kärsi shokista Hurfeishin kylässä ylä-Galileassa.
Poliisikomentaja Dan Ronen sanoi, että 70 rakettia rysähti pohjoisen kaupunkeihin tunnin sisällä. Kaikkiaan 135 ohjusta laukaistiin pohjois-Israeliin perjantaina iltapäivällä
Hälytyssireenit soivat kaikkialla pohjoisessa juuri ennen ohjusten sarjaa Safedista Akkoon ja Zichron Ya´akoviin.
Sireenit kuultiin myös Golanin kukkuloilla..
Aiemmin perjantaina raketteja putosi Kirjat Shmonan alueelle. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut hyökkäyksessä.
   
         
04.08.2006 Debka File   - Hezb´Allahin pitkän kantaman ohjukset tulivat 45 km:n päähän Tel-Avivista. Kaksi- kolme rakettia iski ensimmäistä kertaa Haderaan ja Pardes Hannan alueelle 50 km Haifasta etelään, tähän asti syvimmälle. Räjähdykset kuultiin niin etelässä kuin Herzliyassa. Ei mitään välittömiä raportteja vahingoista. Binyaminan ja Caesarean asukkaat komennettiin perjantai-iltana suojiin. Hezb´Allah vakuutti iskeneensä Haderaan Khaibar-1 nimisellä pitkän kantaman ohjuksella.
Vielä yksi pitkän kantaman ohjus laukaistiin Jisreelin laaksoon kaakkoon Haifasta ja oli tähdätty Ramat Davidin lentotukikohtaan. Ohjusten kantama oli 90 km Libanonin rajalta.

Kolme IDF:n sotilasta sai surmansa Golanin prikaatista ennen perjantaiaamun koittoa raskaissa taisteluissa Hezb´Allahin gerillojen kanssa Markaben kylässä etelä-Libanonin itäisellä sektorilla.
Yksi kaatuneista sotilaista oli nimeltään kersantti Daniel Shiran, 20, Haifasta; toinen oli nimeltään kersantti Omri Chaim Elmakayes-Ya´akobovitch, 20, Ramlesta.
IDF sanoi, että pataljoona 13:sta sotilaat kärsivät raskaita tappioita sen jälkeen, kun Hezb´Allahin taistelijat avasivat tulen panssarintorjuntaohjuksilla ja konekivääreillä. Yksi upseeri haavoittui. Ainakin 15 Hezb´Allahin taistelijaa surmattiin perjantaina Shanassa. Lisäksi otettiin useita Hezb´Allahin miehiä vangeiksi

- Venezuelan presidentti Hugo Chavez kutsui Venezuelan suurlähettilään palaamaan heti kotimaahansa Tel-Avivista.
   
         
05.08.2006 Jerusalem Post   - Hezb´ Allah ampui tänään "Mainilan laukaukset" Libanonista Syyriaan, kuusi kranaatinheittimen laukausta..

- Ohjussarja katkaisi tänään sähköt Haifassa.

- Arvostettu saudien sunnilainen islamin opettaja, Sehikki Safar al-Hawali, jonka ideat inspiroivat Osama bin Ladenia, julkaisi uskonnollisen säädöksen lauantaina tuomiten shiialaisen gerillajärjestö Hezb´Allahin, mikä merkitsee repeämää muslimien suhtautumisessa taisteluihin Libanonissa.
Hezb´Allah, joka suomeksi tarkoittaa "Jumalan puoluetta", on varsinaisesti "Paholaisen puolue", sanoi Sheikki Safar al-Hawali, jonka radikaaleja näkemyksiä al-Qaedan johtajat seurasivat aikaisemmin. "Älkää rukoilko Hezb´Allahin puolesta," sanoi hän nettisivullaan.
   
         
05.08.2006 Debka File   - Iranin korkein johtaja Ajatollah Ali Khamenei lähettää Hezb´Allahin etelä-Libanonin alueen joukkojen johtajaksi arkkiterroristi IMAD MUGNIYEH´in, jonka ansiolistaan kuuluu hyökkäykset USA:n suurlähetystöä ja ranskalaisia joukkoja vastaan Beirutissa.
Hezb´Allah on käskenyt komentajiansa ryhmittää joukkonsa viiteen asemaan:
1. Läntinen sektori ja Tyyron keskusta.
2. Wadi Hajar´in tasku itään Tyyrosta.
3. Bint Jbailia ympäröivä keskustan sektori, jossa ratkaisu oin vielä saamatta useiden päivien taistelujen jälkeen.
4. Wadi Salukin alue kaakkoon ja koilliseen israelilaisesta Metullan kaupungista.
5 Itäinen sektori, mukaan lukien al Khiam, Shebaan Farmit ja Mount Dov, jossa on nähty vähäisiä taisteluita.
Nämä taskut ovat nyt Israelia vastaan laukaistujen ohjusten tärkeimpiä lähtöpaikkoja.
Hezb´Allah käyttää myös Tapuach´in ja al-Haroub´in alueita etelään ja kaakkoon Siidonista ohjusten laukaisemiseen.
   
         
05.08.2006 Jerusalem Post   Lauantaina iskeytyi Israeliin noin 170 ohjusta, niistä 120-130 yhden tunnin aikana myöhään iltapäivällä. Kolme ihmistä kuoli, kun heidän kotinsa sai ohjuksesta täysosuman länsi-Galilean arabi-israeli kaupungissa. Nämä kolme olivat: 60-vuotias vanha nainen ja hänen kaksi tytärtään, molemmat 30-vuotiaita. He olivat kaikki samassa huoneessa iskun sattuessa. Heidän nimensä olivat: Fadya Juma, 60 ja hänen tyttärensä Samira, 30 ja Sultana, 31.
Toinen ohjusaalto peitti monia kaupunkeja mukaan lukien Kirjat Shmona, Safed, Nahariya, Tiberiaan alue, Shlomi ja kaksi iskua Ma´alotiin. Yjsi Kirjat Shmonaan tulleista ohjuksista iskeytyi tehtaaseen kaupungin teollisuusalueella aiheuttaen ammonium-vuodon. Paikalliset asukkaat pidettiin poissa alueelta.
Kahteen rakennukseen Ma´alotissa tuli isku ensimmäisessä hyökkäyksessä kaupunkiin. Asukkaat olivat poistuneet saatuaan hälytyksen. Myös Nahariyassa osui yhteen rakennukseen. Hyökkäyksen seurauksena syttyi useita tulipaloja. Myös Golanin kukkuloilla syttyi monia tulipaloja.
Hälytyssireenit soivat Safedissa, Rosh Pinassa, Nasaretissa, Afulassa ja kautta koko ylä- ja ala-Galilean. Hyökkäyksessä Haifan alueelle sai kahdeksan ihmistä lieviä haavoja shrapnellista ja 16 muuta kärsi shokista.
85-vuotias vanhus kuoli ohjusiskussa Kirjat Ata´ssa sydänkohtaukseen, kun hän oli lähdössä pommisuojasta kotiinsa. Asuinrakennus sai täysosuman ja syttyi tuleen.
Teollisuusrakennukset ja useat autot vaurioituivat hyökkäyksessä ja syttyivät tuleen.
Hälytyssireenit soivat myös Haifassa, Akkossa, Karmielissa ja Sfaramissa.

- Merijalkaväki teki kommandoiskun Tyyroon, koska sieltä laukaistiin pitkän kantaman ohjuksia, jotka putosivat Haderaan. Iskussa haavoittui vakavasti kaksi sotilasta, joista toinen oli upseeri.
   
         
05.08.2006 BBC Los Angeles   - Passion-elokuvan tehnyt Mel Gibson on pidätetty lauantaiaamuna kotonaan etelä-Kaliforniasta osallisuudesta terrorismiin.
FBI pidätti Mel Gibsonin seurattuaan kuukausien ajan hänen terrorismitoimintojaan: Mel Gibson rahoitti Australian kautta Hezb ´Allahia, Hamasia ja al-Qaedaa.
   
         
06.08.2006 Jerusalem Post   - Syyrian ulkoministeri Walid Moallem matkusti sunnuntaina Libanoniin. Tavattuaan Libanonin ulkoministeri Fawzi Salloukhin Moallem sanoi: "Syyria on valmis mahdolliseen alueelliseen sotaan, jos Israelin hyökkäys jatkuu."

- Tohtori Dennis MacEoin, joka opettaa arabiaa ja islamilaisia opintoja Fez´in, Newcastlen ja Durhamin yliopistoissa kirjoitti tänään; "Israelin tuhoaminen on suunniteltu, juoniteltu ja ajoitettu."

Kirjoituksessaan hän korostaa, että Israel taistelee nyt olemassaolonsa puolesta. Hän on itse omin silmin nähnyt asiakirjoja, jotka todistavat, että al-Qaedalla on hallussaan ydinaseita. Ja ydinaseiden joutuessa Hezb´Allahin käsiin se ei epäröi käyttää niitä.
Tri MacEoinin erikoisalana on aina olleet Iraniin liittyvät asiat, erikoisesti shiialaisen islamin näkökohdat. Islamin päämääränä on nyt ulottaa valtansa Espanjaan ja saattaa Euroopassa voimaan islamilainen Sharia-laki.
Jo 1800-luvulla Iranin shiialaisten muslimien maallikkoryhmä uskoen heidän messiaansa, kahdennentoista imaamin tulon olevan välitön, osti ja valmisti aseita valmistautuen lopulliseen jihadiin. He valmistautuivat taisteluun tuodakseen imaamin maan päälle.
Tänä päivänä on varmoja todisteita siitä, että presidentti Ahmadinejadilla on aivan identtinen usko, ja hän odottaa Imaamin tuloa lyhyen ajan sisällä ja on valmistautumassa aloittaakseen pyhän sodan, joka on välttämätön Imaamin saapumiselle.

- 12 reserviläistä kuoli ohjuksen iskeytyessä keskelle kokoontuneitä rerserviläisiä kibbutsi Kfar Gileadin pääsisäänkäynnin edessä lähellä Kirjat Shmonaa.
Yli 170 ohjusta laukaistiin Israeliin sunnuntaina iltapäivällä. Kohteena oli lähinnä Kirjat Shmonan alue. Seitsemän ohjusta sytytti tulipaloja Nahariyassa lännessä. Raketteja tuli jatkuvasti Kirjat Shmonaan, Safediin, Rosh Pinaan, Shlomiin, Karmieliin ja Golanille. Tehdas vaurioitui Katsrinissa.

- Kolme ihmistä kuoli ja yli 160 haavoittui sunnuntai-iltana, kun massiivinen rakettikeskitys iski seitsemään asuinkortteliin tiheästi asutulla alueella Haifassa. Kaikki haavoittuneet vietiin paikallisiin sairaaloihin 30 minuutissa.
Yksi rakennus sai täysosuman ja romahti sulkien raunioiden sisään tusinoittain ihmisiä. Ohjukset havaittiin laukaistun Tyyrosta.
Ohjusten keskitys alkoi uudestaan muutaman tunnin tauon jälkeen siitä, kun ensimmäinen ohjushyökkäys oli aamulla surmannut 12 ihmistä. Noin 10 ohjusta putosi Haifan keskustan alueelle samoin kuin Jisreelin laaksoon vähän ennen illan massiivista iskua sireenien soidessa koko pohjoisen alueella.

- Aamulla Israelin ilmavoimien hävittäjän tuhotessa rekan siitä aiheutui suunnaton räjähdys sen kuljettaessa ohjuksia. Rekka oli kulkemassa Tyyrosta etelään päin.
   
         
06.08.2006 Debka File   - Kuusi sotilasta haavoittui taisteluissa etelä-Libanonissa sunnuntaina. Yksi vakavasti yhteenotossa Hezb´Allahin kanssa Ras al Baaideh´issa etelään Tyyrosta.
Viimeisten 48 tunnin aikana Tyyron ja Israelin rajan välillä operoivat erikoisjoukot tuhosivat kolme rakettien laukaisualustaa, kolme ammusvarastoa ja useita ohjuksia kuljettavia ajoneuvoja. Viisi muuta haavoittui Hezb´ Allahin hyökättyä eteneviä israelilaisia sotilasajoneuvoja vastaan Adaysehin kylässä etelä-Libanonin itäisellä sektorilla, josta monet Kirjat Shmonaan ja Galileaan laukaistut ohjukset ovat lähteneet. Hezb´Allah menetti 15 kuollutta molemmissa yhteenotoissa ja kolme otettiin vangiksi.

- Yksi kahden israelilaisen sotilaan kidnapanneista Hezb´Allahin miehistä on saatu vangiksi.
   
         
07.08.2006 Debka File   - Hezb´Allahin ohjusten tulenjohtokeskus on löydetty. Ohjukset suunnataan ja ajoitetaan syyrialaisesta Anjarin kaupungista iranilaisen satelliitin ohjaamana. Tulenjohtokeskus on Syyrian armeijan 10. divisioonan tukikohdassa vastapäätä libanonilaista Az Zabdanin kaupunkia. Siellä on miehistönä iranilaiset ja Hezb´Allahin upseerit, jotka saavat käskynsä Syyrian armeijan tiedustelukeskuksesta Damaskoksesta, jota Iranin Vallankumouskaartin tiedustelu-upseerit avustavat. Syyrian ohjusprikaatien kenraali johtaa sitä. Tämä yhteisjohtokeskus on varustettu mitä uudenaikaisimmalla tiedustelu- ja tietokonevälineistöllä. Ajoitus ja ohjusiskujen tahti on tämän informaation mukainen.
Hezb´Allahille toimitetaan ohjuksia ja laukaisualustoja Libanoniin muuleilla ja aaseilla 5000-7000 jalkaa korkean vuoriston yli salakuljetusrinkien avulla, jotka kulkevat Syyrian ja Libanonin välisellä rajaseudulla.
   
         
07.08.2006 Jerusalem Post
  - Puolustusministeri Amir Peretz antoi maanantaina Israelin joukoille täydet valtuudet kaikkialla Libanonissa lopettaa Israeliin kohdistruvat rakettihyökkäykset.

- Sunnuntaina Haifaan ammuttu massiivinen rakettikeskitys laukaistiin Burj Rahalin kylästä koilliseen Tyyrosta.

. Yhdysvaltain presidentti George Bush piti maanantaina puheen klo 17.37. Puhe oli osoitettu Iranille ja Syyrialle: "Valinta on heidän; mutta he tukevat Hezb´Allahia ja toimivat sentähden luodakseen kaaoksen ja estääkseen demokratian. Meidän tehtävänämme on vahvistaa Libanonin hallitusta laajentamaan suverenisuuttaan, jotta se kattaisi koko maan ja kansainvälisen voiman avulla tehdä selväksi, että etelässä ei ole ainuttakaan aseistettua ryhmää."

- Daystar/John Hagee:
´Iranin presidentti Ahmadinejad on ilmoittanut, että kun Iran saa valmiiksi atomipomminsa, se antaa niitä kaikille halukkaille arabivaltioille Israelia vastaan käytettäväksi.
   
         
Jerusalem Post:   Sunnuntaina Iranin ydinaseneuvottelija Ali Larijani ilmoitti, että Iran kiihdyttää huomattavasti uraanin rikastamista.    
         
Debka File:   - Miehittämätön iranilainen Mersad-1 merkkinen lentokone ammuttiin maanantaina alas F-16 hävittäjällä Haifan lahdella matalassa korkeudessa ja 10 km:n päässä rannasta. Kone oli tiedustelulennolla, eikä siinä ollut räjähteitä.

- Sunnuntain ohjussaldo pohjois-Israeliin oli 260 rakettia.

- Israel määräsi yöllisen ulkonaliikkumiskiellon etelä-Libanoniin.
   
         
07.08.2006 Jerusalem Post:   TUNNE VIHOLLINEN

"Tehtäväni oli estää panssaroituja israelilaisia vahvistuksia ajamasta takaa kidnappaajia," sanoi Hussein Suleiman kuvatessaan osuuttaan IDF:lle Ehud Goldwasserin ja Eldad Regevin kidnappauksessa. Golanin prikaatiin kuuluva yksikkö vangitsi Hussein Suleimanin, 22, useita päiviä sitten operoidessaan Ayta-a-Shabin kylässä.
Suleiman, korkea-arvoinen upseeri paljasti maanantaina olleensa osa 100-miehistä joukkoa, joka osallistui rajan yli tapahtuneeseen kidnappaukseen 12. heinäkuuta 2006. Panssarintorjuntaohjusyksikön komentajana Suleiman ei ylittänyt rajaa.
Suleiman kertoi, kuinka hänet värvättiin gerillaryhmään vuonna 2000 ja kuinka hän osallistui uskonnolliseen "aivopesuun", jonka jälkeen hänet lähetettiin taktilliseen sodankäyntikoulutukseen Iraniin. Hän sanoi, että hänet koulutettiin käyttämään lukuisia erilaisia aseita, räjähteitä ja antamaan ensiapua.
   
         
07.08.2006 Jerusalem Post   - Ainakin 160 rakettia satoi pohjoisen kaupunkeihin maanantaina. Niistä 50 iskeytyi Kirjat Shmonaan. Useita ihmisiä haavoittui lievästi hyökkäyksessä ja viisi taloa vaurioitui täysosumista Kirjat Shmonassa ja Safedissa. Yksi Safediin tulleista ohjuksista osui teollisuusalueelle.
Seitsemän ihmistä joutui sairaalaan Nahariyassa. Kaksi haavoittui lievästi shrapneelleista, kolme kärsi savun hengittämisestä ja kahta muuta hoidettiin shokin vuoksi.
Koko aamun kuultiin hälytyssireenien soivan kaikkialla pohjoisen kaupungeissa, kun raketit osuivat Kirjat Shmonaan, Tiberiaaseen, Safediin, Nahariyaan ja ylä-Galilkean kaupunkeihin.
Viimeisin rakettikeskitys seurasi sunnuntai-illan tuhoavaa hyökkäystä Haifaan, jossa kolme ihmistä sai surmansa ja ainakin 189 ihmistä haavoittui massiivisessa ohjuskeskityksessä.
Kaksi uhreista, Hanna Hamam, 62 ja Labiba Mazawi, 67, molemmat Haifan asukkaita haudattiin lepoon Haifan kristilliselle hautausmaalle. Kolmas uhri, Roni Rubinski, 30, Kirjat Motzkin´ista laskettiin lepoon Tel Regevin hautausmaalle.

- Laskuvarjojääkäri Malko Moshe Ambao, 22, sai surmansa ja neljä muuta haavoittui yhteenotoissa Bint Jbailin kylässä maanataina. 6 Hezb´Allahin sotilasta surmattiin.
   
         

 

Takaisin