Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

19.07.2006 Debka File  

- Iranin presidetti Ahmadinejad lausui keskiviikkona 19.07.2006 pitämässään puheessa, että "Onnellinen päivä alueelle on lähellä. Maailma on suurten muutosten partaalla." Iranin presidentti varoitti myös Israelia, että sen toiminta Libanonissa on tulella leikkimistä.
Sunnuntaina 16.07.2006 Iranin parlamentin puhemies Ali Khamenei antoi Libanonin shiia-terroristiryhmälle Hezb´Allahille ehdottoman takuun, että Hezb´Allahia ei tulla koskaan riisumaan aseista.

- Kaksi israelilaista sotilasta sai keskiviikkona surmansa Hezb´Allahin kanssa käydyissä tulitaisteluissa. Toinen heistä on nimeltään kersantti Jonatan Hadasi, 21, kibbutzi Merhaviasta
Israelin joukot olivat aikeissa tuhota pienen linnoitetun tunneliverkoston Maroun er Rasissa Libanonin puolellsa rajaa vastapäätä Safedia, kun he kauhukseen huomasivat sen olevan täyteen ahdetun Hezb´Allahin raskaastiaseistettuja sotilaita, joilla oli automaattiaseet ja panssarintorjuntaohjukset, joilla he onnistuivat tuhoamaan ainakin yhden tankin. Taistelu levisi nopeasti myös muille rintamaosille.
Useiden tuntien raskaiden taistelujen jälkeen todettiin, että Hezb´Allah oli rakentanut laajan tunneliverkoston hyvin laajalle alueelle käyttäen samaa taktiikkaa, jolla Vietkong taisteli amerikkalaisia vastaan 1960- ja 1970-luvuilla. Hezb´Allah veti koko ajan vikkelästi esiin uusia vereksiä joukkoja tunneleista. Taistelu ratkesi lopulta IDF:n kutsuttua apuun taisteluhelikopterit.Taistelu raivosi Maroun er Rasista Rosh Hanikraan lännessä. Hezb´Allahin tarkoituksena oli vallata alueita länsi-Galileasta. Tähän liittyi Hezb´Allahin pohjois-Israeliin ampuma voimakas tulipeite ohjuksilla.

- Keskiviikkona Hezb´Allah ampui Israeliin kaikenkaikkiaan 200 ohjusta.

         
20.07.2006 Jerusalem Post   - Aamulla osui Ylä-Galileaan Safediin viisi ohjusta, ja kaksi lähelle Tiberiasta. sekä Haifassa että Tiberiaassa kuultiin sireenien soivan, mutta yhtään ohjusta ei tullut.

- Päivän aikana haavoittui kolme IDF:n sotilasta, joista yksi vakavasti.

- Keskiviikon ja torstain välisenä yönä 12 Israelin Ilmavoimien hävittäjää pudotti 23 tonnia pommeja Burj al Barajnen palestiinalaisleiriin Beirutin eteläosassa. Iskuissa käytettiin ns. bunker buster pommeja. Hezb´Allahin päämajabunkkeri katosi kokonaan ja paikalle syntyi suuri kraateri.
         
20.07.2006 Debka File     - Jordanian tiedustelupalvelu varoitti torstaiaamuna, että Hamas on värvännyt Jordaniassa pommiryhmän, joka oli päivän aikana matjkalla Jordaniassa kohti Israelin rajaa. Sen kohteina ovat Eilat, Arava-laakson päätie kohti pohjoista, Kuollut Meri ja Beit Sheanin laakso. Tämän johdosta päätettiin koko Länsi-Ranta sulkea.  
         
         
         

 

Takaisin