Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.08.2006 Iranin TV   Iranin TV:ssä tänään pidetyssä puheessa, jossa esiintyi myös presidentti Ahmadinejad, sanoi eräs mullah että Iran iskee itse suoraan Tel-Aviviin 2000 km kantavilla ohjuksillaan.
         
7.08.2006 Jerusalem Post   - Iran käynnistää lauantaina yli koko maan ulottuvan sotaharjoituksen. Sotaharjoitus, joka käsittää 12 jalkaväkirykmenttiä, on nimeltään "Zolfagharin isku" viittauksena miekkaan, joka kuului Imaami Alille, joka oli yksi kunnioitetuimmista henkilöistä Shiialaisessa islamissa. Suurin osa Iranin 70 miljoonasta ihmisestä on shiioja.
         
17.08.006 ICEJ   - Reuters kertoi, että korkea Hezb´Allahin virkailija etelä-Libanonissa, Sheikki Nabil Kaouk, toisti keskiviikkona ryhmänsä "oikeuden" hyökätä israelilaisia joukkoja vastaan Libanonissa ennen Libanonin armeijan tuloa ja ennenkuin YK:n rauhanturvaajat ovat saapuneet ja torjui ehdottomasti aseistariisumisen mahdollisuuden.
"Tänään kysymys Hezb´Allahin aseiden luovuttamisesta ei ole pöydällä. Israelin tankkien läsnäolo etelässä on hyökkäys ja vastarinta varaa itselleen oikeuden vastata sellaiseen aggressioon, jos se jatkuu," kertoi Kaouk reporttereille.

- Palestiinalaiset tappoivat "kollaboraattorin" Länsi-Rannalla.
Viisi Islamilaisen Jihadin pyssyn pitelijää ampui ja tappoi sunnuntaina Bassem Malah´in, 22, väitettynä "kollaboraattorina" viidensadan ihmisen edessä julkisella aukiolla Jeninin kaupungissa Länsi-Rannalla syyttäen häntä informaation toimittamisesta Israelin viranomaisille.
Sen jälkeen, kun naamioimattomat pyssyn pitelijät olivat tappaneet Malah´in, väkijoukko huusi rytmikkäästi "Allahu Akbar" (Allah on suuri) MURSKATEN hänen ruumiinsa kameroiden edessä. Ra´an murhan johdosta ei tehty yhtäkään pidätystä. Islamilaiset terroristit ovat teloittaneet monia palestiinalaisia rutiininomaisesti syytöksillä "yhteistyöstä" Israelin kanssa, mutta tuskin koskaan on löytynyt todella tunnistettavia yhteyksiä Israelin turvallisuuspalveluun.
         
18.08.2006 Debka File   - Libanonin tulitauon ja YK:n päätöslauselman n:o 1701 kohtalonpäivä on ensi sunnuntaina, kun ensimmäiset libanonilaiset yksiköt saapuvat Hezb´Allahin kylätukikohtiin.
Viikonloppuna nämä yksiköt asettuvat paikallisiin komentokeskuksiin. Tähän mennessä libanonilaiset upseerit ovat visusti välttäneet kohtaamasta vahvoja Hezb´Allahin joukkoja etelä-Libanonissa.
6:s Prikaati, joka on vastuussa läntisestä sektorista, perusti komentokeskuksensa Nakuraan lähelle UNIFIL-yksikön suojaavaa kainaloa.
11:sta Prikaati pisti uusiksi komentokeskuksensa suunnitelman asettua Bint Jubeiliin välttääkseen yhteenottoa siellä olevan suuren Hezb´Allah-osaston kanssa. Sen sijaan komentokeskus tuli Tibnine´een. 9:nnen Prikaatin oli määrä siirtyä torstaina Beirutin eteläisiin lähiöihin. Välttääkseen Hezb´Allahin hallitsemaa sektoria joukko-osasto siirtyi sen sijaan saumalinjalle etelä-Beirutin ja Chouf - vuorten väliin.
Libanonilaiset komentajat etelässä tietävät, että Hezb´Allahin yksiköillä ei tule olemaan mitään tunnontuskia vetäessään esiin ja käyttäessään aseitaan ja panssarintorjuntaohjuksiaan, jos ne haastetaan heidän kylätukikohdissaan. Sotilaat haluavat vättää heidän testaamistaan.
Jos Hezb´Allah vinkkaa ensin, pienet libanonilaiset yksiköt ottavat vastuun noista tukikohdista ja asemista, joista jotkut ovat suoraan Israelin rajalla. Libanonin armeijan ensisijainen tehtävä on miehittää nuo kylät ja asemat, jotka Israel tuhosi varmistaakseen Libanonin ja Israelin välisen rajan. Kuitenkin jos he karttavat asettumasta näihin kyliin, he eivät kykene varmistamaan rajaa ja se tulee palaamaan Hezb´Allahin valvontaan.
Ne eri hallitukset , jotka ovat tarjonneet joukkojaan laajennettuun UNIFIL-joukkoon, odottavat ja katsovat kuinka libanonilaiset yksiköt suoriutuvat tehtävästään.
Tämä kansainvälinen voimaa seisoo tai kaatuu sen mukaan, kuinka Libanonin armeija haluaa haastaa Hezb´Allahin - riisua Hezb´Allahin aseista.

- Saudi-Arabia ostaa 72 brittiläistä Eurofighter Typhoon hävittäjäkonetta.
         
18.08.2006 Jerusalem Post   - Israelin tiedustelukoneet lensivät perjantaiyönä Bekaan laakson yllä ja lähellä Hezb´Allahin Baalbekin tukikohtaa.    
         
18.08.2006 Jerusalem Post   Erikoisartikkeli

- Eräässä koulussa Beirutin eteläisessä Bourj el-Baranehin lähiössä Hezb´Allah aloitti perjantaina jakamaan sadan dollarin seteleitä asukkaille, jotka menettivät kotinsa Hezb´Allahin sodassa, 12 000 US $ kullekin halukkaalle.
Hakijat, jotka olivat allekirjoittaneet aiemmin kuluneella viikolla anomuksensa, ilmestyivät koululle, näyttivät henkilöpaperinsa ja heidän täytyi vain allekirjoittaa kuitti. Hezb´Allahin työntekijät ojensivat asukkaille kasan seteleitä matkalaukusta.
Maanantaina pitämässään TV-puheessa Hezb´Allahin johtaja Sheikki Hassan Nasrallah sitoutui auttamaan Libanonin jälleenrakentamisessa ja sanoi organisaationsa antavan rahaa siviileille, jotka olivat menettäneet kotinsa.
Nasrallah ei sanonut, mistä rahat tulisivat, mutta Iran on ryhmän ensisijainen rahan ja aseiden lähde. Iranilaisten uskottiin avanneen aarrearkkunsa jälleenrakentamisohjelmalle.
Nasrallah ja hallituksen avustuskomitea sanoivat, että 15 000 kotia oli tuhoutunut sodan aikana.
Sadoittain eteläisten esikaupunkien, jotka tunnetaan nimellä Dahiyeh, asukkaita tuli keskiviikkona ja torstaina tilapäisiin rekisteröimiskeskuksiin allekirjoittamaan apuhakemuksen. Torstaina iltapäivällä Hezb´Allahin jäsenet soittivat puhelimella ja pyysivät heitä tulemaan ja vastaanottamaan rahansa.
Shahedin koululla yhden luokkahuoneen seiniä koristivat Nasrallahin ja Iranin johtajien Ajatollah Khamenein ja edellisen Ajatollah Ruhollah Khomeinin kuvat yhdessä julisteen kanssa, joka esitti kahtia murrettua Daavidin tähteä. Sanat: Onnittelut voiton johdosta oli painettu Khamenein kuvan päälle.
Hezb´Allahin virkailija sanoi, että korvauksia oli tähän mennessä maksettu 900:lle lisäten, että hän odotti vielä tuhansien tulevan lähipäivien aikana.
Ne, joiden kodit olivat tuhoutuneet, sanoivat, että rahaa ei ollut riittävästi. Niistä 12 000 US dollarista 4000 $ oli tarkoitettu vuoden vuokraan ja 8000 $ huonekaluihin.
Oman asunnon omistajille rahaa ei ollut riittävästi, mutta vuokralla asuville korvaus riitti.
Eräälle pariskunnalle oli annettu vahongossa 120 000 US $ niiden 12 000 $ sijasta ja heitä pyydettiin palauttamaan liika raha.


- Tähän mennessä on saatu kokoon vain 3500 miestä YK:n rauhanturvaoperaatioon Libanonissa niistä 15 000:sta, jotka tarvitaan.

   
         
18.08.2006 ICEJ
  - Hezb´Allah määrää kiihdyttämään terroria palestiinalaisalueilla.
Länsi-Rannalla ja Gazassa operoivat palestiinalaiset terroristisolut ovat saaneet käskyn kiihdyttää väkivaltaisia hyökkäyksiä Israelia vastaan, keroi korkea-arvoinen IDF:n virkailija torstaina.
   
         
18.08.2006 klo 23.11 Debka File   Israel aloitti ilmaiskut Libanonin ja Syyrian välisellä rajalla perjantaiyönä sen jälkeen, kun Iran ja Syyria jatkoivat rakettilähetyksiä Hezb´Allahille

Israelin armeija tiedotti, että he ovat tähdänneet aseita ja raketteja kuljettaviin rekkoihin kaakkoon Baalbekistä. Kirjeenvaihtajat Beirutissa kertoivat, että libanonilaiset joukot avasivat ilmatorjuntatulen etelä-Libanonin yllä lentäviä israelilaisia hävittäjiä vastaan.
Sinä päivänä, kun aselepo astui voimaan, tiistaina 13. päivä elokuuta, Iran ja Syyria alkoivat lähettää tuoreita aselähetyksiä mukaan lukien raketteja Hezb´Allahille.
Aselevosta lähtien ryhmä Iranin vallankumouskaartin upseereita, mukaan lukien kenraaleita on saapunut pystyttämään eteen työnnetyn komentokeskuksen Syyrian puolelle Libanonin rajaa. He ovat käskeneet Hezb´ Allahia rakentamaan uudelleen sen eteläisen Nasser Prikaatin, jota Israelin joukot tuhosivat ja joka myös toimi sen lyhyen kantaman rakettien yksikkönä.

Hezb´Allah käänsi median huomion Libanonin armeijan sijoittumiseen etelä-Libanoniin häivyttääkseen sen huomion vereksistä asetoimituksista Bekaan laaksosta ja Baalbekistä etelään.
Israel huomauttaa siitä, että Libanonin armeijan tai UNIFIL:in rajakontrolli on puuttunut täysin huolimatta YK:n Turvallisuusneuvoston määräämästä valvontajärjestelmästä koskien päätöslauselmaa 1701.

   
         
         

 

Takaisin