Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21.3.2007Maverick News
Media/israel matzav

 

Israelin valtion kuolinilmoitus60-vuotias Shmuel Gonen Kirjat Onosta julkaisi Haaretz-lehdessä eilenä yllä olevan kuolinilmoituksen. Tässä on käännös:
”Murhetta ja syvää surua tuntien ilmoitamme rakkaamme Israelin valtion kuolemasta. Hänet murhasivat häijyt kullankaivajat, jotka etsivät ainoastaan valtaa; ja taistelivat ja kiistelivät saadakseen sitä. Nuo, jotka tuhosivat sinut, tulivat sinun omasta keskuudestasi.”
   
         
posted by Carl in Jerusalem @ 10:48 AM.   Pääministeri Ehud Olmertin kannatus on nyt mielipidemittausten mukaan pohjamudissa. Hänen kannatuksensa on nyt 1-2 %.    
         
22.03.2007 klo 21:18 (GMT+02:00)  

Debka File Erikoisuutinen

Ranskan ydinkäyttöinen lentotukialus Charles de Gaulle ja sen iskuryhmä saapuvat Arabian merelle. Iran aloittaa uuden merisotaharjoituksen.

Ne saapuivat sovittuun tapaamiseen USS John C. Stennisin kanssa keskiviikkona 21.03.2007 tehtävänään tukea operaatiota Enduring Freedom ja International Security Assistance Forces ISAF maailmanlaajuisessa sodassa terrorismia vastaan. Amerikkalaiset ja ranskalaiset osastot purjehtivat ja operoivat yhdessä vastapäätä Iranin rannikkoa ensimmäistä kertaa. Iranin merivoimat vastasivat uuteen tulokkaaseen tänään ilmoittamalla uudesta sotilasharjoitusten sarjasta Persian Lahdella.
Amerikkalais-ranskalainen tapaaminen oli ajoitettu yhteen YK:n turvallisuusneuvoston keskiviikkoisen istunnon kanssa. Siinä keskustellaan pakotteiden laajentamisesta Irania vastaan , koska se jatkaa kiellettyä uraanin rikastusohjelmaansa.
Ranskalaisen lentotukialuksen kannella olevat Rafale-hävittäjäpommittajat tulevat lentämään tehtäviin Afganistanin yllä yhdessä USA:n sotakoneiden kanssa.
Sen saapuminen nostaa neljään niiden läntisten lentotukialusten määrän, jotka risteilevät iskuetäisyydellä Iranista, niiden joukossa ovat USS Eisenhower ja USS Boxer.
Charles de Gaullen mukana on ranskalainen iskuryhmä 473, joka koostuu viidestä sotalaivasta: ohjusristeilijä FNS Cassard; sukellusveneidentorjuntafregatti FNS Tourville; hävittäjä FNS Dupleix, jonka tehtävänä on saattaa ölytankkereita ja komento- ja tukialus FNS Marne. Ranskalaisen iskuosaston kapteenina on kontra-amiraali Xavier Magne. Amerikan laivaston komentaja on kontra-amiraali Kevin Quinn.

Tulevan sodan enteenä Iranissa olevat venäläiset teknikot, jotka olivat rakentamassa Bushehrin ydinvoimalaa alkoivat lähteä maasta keskiviikkona 21.03.2007 – Yahoo News.
   
         
Israel Matzav/Atlas Shrugs/Maverick News Media   Eurooppa: Lasten murhaajat ovat myös maltillisia

USA:n ulkoministeri Condoleza Ricen on määrä matkustaa Israeliin sunnuntaina tapaamaan pääministeri Ehud Olmertia suostutellakseen hänet aloittamaan uudestaan ”poliittisen horisontin” neuvottelut , jotka Olmert lopetti, kun ”Palestiinan yhtenäisyyden hallitus” astui virkaansa Hamasin johdolla.
Mutta sekä USA että EU ovat molemmat sanoneet, että he haluavat neuvotella ´Palestiinan hallituksen´ ei-hamasilaisten jäsenten kanssa. Tämä tarkoittaa, että yksi niistä ihmisistä, joiden kanssa he tulevat puhumaan on Muhammed Dahlan. Ja Muhammed Dahlan on murhaaja. Tämä on Shurat HaDinin uutiskirjeestä.Shurat HaDin on Israelin lakikeskus. Se syyttää Dahlania, joka on entinen Gazan Preventive Security Service´n pomo ja hänen entistä varamiestään, Rashid Abu Shabakia siitä, että he ovat syyllistyneet israelilaisen koulubussin räjäyttämiseen Kfar Daromin ulkopuolella 20.11.2000.
Ko. iskussa kaksi israelilaista opettajaa, Miriam Amital ja Gabriel Biton tapettiin ja monia koululapsia haavoittui pahasti. Myös Amerikan kansalainen Rachel Assraf haavoittui myös pahasti hyökkäyksessä…Koulubussin räjäytys, joka rampautti kolme nuorta lasta Cohenin perheestä löi shokilla israelilaisia ja aiheutti Palestiinan Itsehallinnon kansainvälisen tuomitsemisenTime Magazine julkaisi vieressä olevan kuvan v. 2002, kun lapset pääsivät sairaalasta. ”Tehila, sinisessä asussa menetti molemmat jalkansa; Yisrael rullaluistimet jalassa ja Orit, joka ei ole kuvassa, menettivät kumpikin toisen jalan.
   
         
22.3.2007 Maverick News Media by Steven Erlanger   Vuonna 2006 palestiinalaiset kiristivät kansainväliseltä yhteisöltä…Palestiinalaisille maksetut lunnaat kasvoivat vuonna 2006. Ne maksettiin siitä hyvästä, että he ovat terroristeja.
Apu palestiinalaisille nousi vuonna 2006 huolimatta maksusaarrosta.
Huolimatta kansainvälisestä maksusaarrosta PA:ta kohtaan johtuen Hamasin valtaannoususta vuosi sitten palestiinalaisille toimitettiin merkittävästi enemmän apua vuonna 2006 kuin vuonna 2005 YK:lta, USA:lta, EU:lta ja IMF:ltä saatujen virallisten tietojen mukaan. Palestiinalaiset vastaanottivat $1,2 miljardia apuna vuonna 2006 verrattuna $1 miljardiin vuonna 2005 Yhdysvalloilta, Euroopalta ja Israelilta. Lukuun ei sisälly Gazan kaistalle matkalaukuissa salakuljetettu käteinen. Washington lisäsi apuaan $468:aan miljoonaan vuonna 2006 $400:sta miljoonasta vuonna 2005. EU ja sen jäsenvaltiot avustavat yksin yhtä miljoonaa ihmistä Länsi-Rannalla ja Gazassa, joka on neljännes väestöstä. Samalla kun nälänhätä on vältetty riippuvaisuuden kulttuuri on lisääntynyt.

   
         
22.3.2007 Maverick News Media   Ranskan juutalaiset anovat Yhdysvalloista turvapaikkaa

Yli 7000 Ranskan juutalaista on allekirjoittanut poliittisen turvapaikka-anomuksen päästäkseen Yhdysvaltoihin pakoon Ranskassa riehuvaa antisemitismiä.

Historiallisia kuvia antisemitismistä Euroopassa:


Natsien soihtukulkue 1930-luvun Saksassa


Saksa: ”Vihollismahtien takana…Juutalainen”


”Ikuinen Juutalainen”

   
         
22.3.2007 Maverick News Media   Irakin kapinalliset käyttivät lapsia autopommi-iskussaIrakin kapinalliset räjäyttivät räjähteillä lastatun ajoneuvon, jonka takapenkillä oli kaksi lasta, sen jälkeen kun amerikkalaiset sotilaat päästivät sen Bagdadissa tarkastuspisteen läpi viikonloppuna., sanoi vanhempi amerikkalainen upseeri tiistaina. Ajoneuvo pysäytettiin tarkastuspisteessä, mutta laskettiin läpi, kun sotilaat näkivät lapset takana, sanoi kenraalimajuri Michael Barbero Pentagonin yleisesikunnasta. ”Takapenkillä olevat lapset vähensivät epäilyksiä. Laskimme sen läpi. He pysäköivät ajoneuvon, ja aikuiset juoksivat pois ja räjäyttivät sen lasten ollessa takana,” sanoi Barbero.

Jihadin välineitä:
Ruuvimeisseli. Laukaisin. Semtex. Lapsi. Kaikki taisteluun Allahin puolesta.
Hulluutta.
   
         
22.3.2007 Intelligence and Terrorism Information Center at the Israel Intelligence Heritage & Commemoration Center (IICC)   Kuvia uudesta Palestiinan Yhtenäisyyden hallituksesta


The Palestinian Legislative Council gives an almost unanimous vote of
confidence to the new government (Palestine-info Website, March 18)


A live broadcast of the swearing-in ceremony (Palestinian TV, March 17)


Ismail Haniya swears allegiance to the Palestinian national unity government

(Palestinian TV, March 17)

Ismail Haniya (sixth from left) and some of the new ministers (apparently
photographed in the Gaza Strip) (Palestine-info Website, March 18)

Uuteen Palestiinan yhtenäisyyden hallitukseen kuuluu 25 ministeriä, joista yksi on ilman portfoliota. Heistä 12 kuuluu Hamasiin tai on siihen läheisesti liittyneitä. 6 paikkaa on Fatahilla; 3 on itsenäistä ja 4 paikkaa on vasemmistoryhmillä.
Ulkoministerinä on Dr. Ziyad Abu Amro. Hän on Gazasta ja kuuluu Fatahiin.
Finanssiministerinä on Dr. Salam Fayyad Tulkarmista. Hän on finanssiekspertti.
Sisäministerinä on Dr. hani Talab al-Qawasmi. Hänen perheensä on Hebronista, mutta hän itse on syntynyt Gazassa. Hänellä ei ole lainkaan kokemusta sisäisestä turvallisuudesta.

Luettelo kaikista ministereistä:

1 Isma'il ‘Abd al-Salam Ahmad
Haniya
Prime Minister Gaza Strip, Al-
Shati refugee camp
BA in Arabic Gaza City, the
Islamic
University
44 Hamas, member
of the Legislative council
2 Azzam Najib
Mustafa al-Ahmad
Deputy Prime Minister
Jenin 60 Fatah, member of
the Legislative Council
3 Salam Khaled
‘Abdallah
Fayyad
Finance Minister Tulkarm PhD in
economics
University of
Texas
55 The Third Way
faction; member
of the Legislative
Council
4 Ziyad
Muhammad
Hussein Abu
‘Amro
Foreign Minister Gaza City,
American nationality
PhD in political science
Georgetown
University,
USA
57 Affiliated with the
National Stream,
member of the Legislative Council
5 Hani Talab ‘Abd
al-Rahman al-Qawasmi
Interior Minister Gaza City PhD in
management University of Cairo
49 Independent
6 Sa'di Mahmud
Suleiman al-Karnaz
Minister of Transportation
Al-Nusseirat
refugee camp, Gaza
PhD in mathematics
University of Indiana, USA
49 Fatah, not a
member of the Legislative Council
7 Suleiman
Muhammad
Musa Abu
Sunayna
Minister of
Prisoners Affairs
Hebron, holds a
Jerusalem
residency ID
Lawyer University of
Cairo
62 Fatah, not a
member of the
Legislative
Council
8 Nasir al-Din
Muhammad
Ahmad al-
Sha'er
Minister of
Education and
Higher Education
Sebastiya
(Nablus)
PhD in religious
studies
University of
Manchester UK
46 Hamas, not a
member of the
Legislative
Council
9 Samir ‘Abdallah
Salih Abu
‘Aysha
Minister of
Planning and
International
Cooperation
Beit Wazan (near
Nablus)
PhD in civil
engineering
University of
Pennsylvania
USA
47 Hamas, not a
member of the
Legislative
Council
10 Muhammad
Ramadan
Muhammad al-
Agha
Minister of
Agriculture
Khan Younis PhD in the
philosophy of
science
University of
Manchester UK
48 Hamas, not a
member of the
Legislative
Council
11 Muhammad
Ibrahim Musa
al-Barghuti
Minister of Local
Government
Kouber, the
Ramallah region
Engineer Al-Najah
University
45 Hamas, not a
member of the
Legislative
Council
12 Bassem Na'im Youth and Sports
Minister
Beit Hanoun (the
Gaza Strip)
MD Germany 44 Hamas, not a
member of the
Legislative
Council
13 Ziyad Shukri
‘Abd Rabbo al-
Zaza
National Minister of
Economy
Gaza City Engineer University of
Egypt
52 Independent
(possibly affiliated
with Hamas)
14 Mustafa Kamel
Mustafa al-
Barghuti
Minister of
Information
Al-Bireh MD, MS University of
Moscow;
Stanford
University
53 Independent;
Independent
Palestine;
member of the
Legislative
Council
15 ‘Ali Muhammad
‘Ali Muslih
(Sartawi)
Minister of Justice Sarta (the Nablus
region)
PhD in civil law University of
Amman
40 Hamas
16 Salah
Muhammad
Salim Zaydan
Minister of Social
Affairs
Gaza (born in
Lebanon)
56 The Democratic
Front for the
Liberation of
Palestine
17 Bassam Ahmad
‘Umar al-Salihi
Minister of Culture Ramallah BA in sociology Bir Zeit
University
47 The Alternative
List, member of
the Legislative
Council
18 Mahmud
‘Uthman Raghib
al-‘Alul
Minister of Labor Nablus BA in geography University of
Beirut
57 Fatah
19 Yusif
Muhammad
Hamid al-Mansi
Minister of
Telecommunications
and Science
Technology
Gaza City PhD in
engineering
Al-Azhar
University,
Cairo
54 Independent
(affiliated with
Hamas)
20 Samih Hussein
‘Abd Karakira
Minister of
Employment and
Housing
Ramallah Geography
degree
Harvard
University,
USA
60 Fatah, not a
member of the
Legislative
Council
21 Khulud Frances
Khalil Du’aybas
Minister of Tourism Bethlehem, holds
a Jerusalem ID
PhD in
architecture
Hanover
University
42 Independent, not
a member of the
Legislative
Council (possibly
associated with
Fatah)
22 Amal
Muhammad al-
Sheikh Mahmud
Siyam
Minister of
Women's Affairs
Bethlehem (born
in Gaza)
MA in Islamic
studies
Al-Quds
University
45 Independent, not
a member of the
Legislative
Council (affiliated
with Hamas)
23 Radwan Sa'id
Suleiman al-
Akhras
Health Minister Resident of Rafah MD 62 Fatah, member of
the Legislative
Council
24 Hussein Mutawi'
Hussein al-
Tarturi
Minister of
Endowments
(Waqf) and
Religious Affairs
Hebron PhD in Islamic
religious law
University of
Hebron and Al-
Najah in
Nablus
53 Hamas, not a
member of the
Legislative
Council
25 Wasfi ‘Izzat
Hassan Mustafa
Qabha
State Minister
(minister without
portfolio)
Barta'a (the Jenin
region)
Engineer University of
Detroit, USA
48 Hamas, not a
member of the
Legislative
Council 12

Analysis of the Palestinian national unity government: its
composition, platform and the implications of its establishment

 
         
22.3.2007 Maverick News Media/ Israel Matzav   Eurooppalaiset ´tarkkailijat´ pyytävät IDF:ltä apua päästäkseen pakoon HamasiaEurooppalaiset ´tarkkailijat´ Gazan ja Egyptin välisellä rajalla pelkäävät henkensä edestä ja he ovat pyytäneet IDF:ltä apua pakosuunnitelman laatimisessa siinä tapauksessa, että ´palestiinalaiset´ hyökkäävät heitä vastaan. Tarkkailijoiden on määrä allekirjoittaa tällä viikolla sopimus, joka tulee jatkamaan heidän toimintaansa vielä yhdellä vuodella. Jerusalem Postin mukaan heidän päällikkönsä amiraali Giampaolo Di Peola tapasi IDF:n päällikön kenraaliluutnantti Gabi Ashkenazin ja ilmaisi synkän huolestumisensa Gazan ja Egyptin rajalle Rafahin rajanylityspaikkaan sijoitettujen tarkkailijoiden turvallisuudesta.
Tarkkailijat hyväksyivät IDF:n ehdotuksen jonka mukaan heidän on määrä tehdä isku Gazan ja Israelin välistä turva-aitaa vastaan, mistä IDF heidät sitten pelastaa.
   
         
22.3.2007 Maverick News Media   Oivallinen uusi Wiki-sivu: WikiIslam

Oivallinen lähde sisäpiirin tiedon saamiseen IslamistaSen tosiasian lisäksi, että Islam on tärkein puheenaihe WikiIslamissa, tärkein ero WikiIslamin ja Wikipedian välillä on, että kriittisiä mielipiteitä Islamista ei ole sensuroitu poliittisen syyn takia.

Monet sen avustajista ovat entisiä muslimeita. ”Tämän Wikin tarkoituksena on arkistoida ne totuudet Islamista, joita muslimit toistuvasti sensuroivat poliittisilla perusteilla. Tämä projekti tuottaa myös paljon tarvittavaa apua niille Wikipedian muokkaajille, joiden mielipiteitä muslimit ja muut, jotka pelkäävät sanovansa jotakin Islamia vastaan lakkaamatta poistavat.”
”WikiIslamin tarkoituksena on auttaa muslimeja lähtemään Islamista. WikiIslam voi auttaa muslimeja jättämään Islamin joko näyttämällä muslimikävijöille sen puolen Islamista, jota he eivät ole koskaan aikaisemmin nähneet tai käyttämällä niiden ei-muslimien viitteenä, jotka auttavat muslimeja jättämään Islamin.
   
         
22.3.2007 Maverick News Media   Muslimioppilaat löivät opettajan kuoliaaksi Koraanin tähdenMuslimiopppilaat koillisnigerialaisessa yläasteen koulussa löivät kuoliaaksi opettajan tänään syytettyään häntä ensin Koraanin häpäisemisestä.

Kristitty Oluwatoyin Olusase oli tarkastamassa Islamilaisen uskonnollisen tietouden koepapereita Gomben valtion koulussa, kun tapahtuma sattui.

Oppilaat hyökkäsivät hänen kimppuunsa koulurakennuksen ulkopuolella kokeen päätyttyä ja tappoivat hänet, sanoivat todistajat.

Poliisi vahvisti tappamisen ja sanoivat, että heidän väliintulonsa oli estänyt tapahtuman muuttumasta mellakaksi.
   
         
22.3.2007 Maverick News Media   Sudan: kaksi naista kivitetään kuoliaaksi aviorikoksen tähden

Kaksi sudanilaista naista tuomittiin kuolemaan kivittämällä aviorikoksen tähden oikeudenkäynnissä, jossa heillä ei ollut lainkaan asianajajaa ja jossa käytettiin arabian kieltä, ei heidän ensisijaista äidinkieltään, sanoi Amnesty International.

Sadia Idriss Fadul tuomittiin 13. helmikuuta ja Amouna Abdallah Daldoun 6. maaliskuuta ja heidän tuomionsa pantaisiin toimeen milloin tahansa, sanoi Lontoossa sijaitseva ryhmä.

Pohjois-Sudanissa on voimassa islamilainen Sharia-laki.

”Naisilla ei ollut lainkaan asianajajaa oikeudenkäyntinsä aikana eivätkä he kyenneet puolustamaan itseänsä, koska he eivät saaneet puhua äidinkieltään,” sanoi Amnesty.

Molemmat naiset ovat ei-arabialaisista heimoista, mutta oikeudenkäyntiprosessi tapahtui arabiaksi eikä mitään tulkkia ollut paikalla, Amnesty sanoi. Heidän oikeudenkäyntinsä tapahtui keskisessä Algeziran valtiossa.
”Toisella naisista, Sadia Idriss Fadulilla, oli toinen hänen lapsistaan mukana vankilassa,” sanoi Amnesty
   
         
22.3.2007 Debka File  

Israelin ja Jordanian väliset suhteet leimahtivat ilmiliekkiin, kun paljastui kuningas Abdullahin salainen tuki kovan linjan Hams-johtajalle Khaled MeshaalilleIsraelin viranomaiset ja armeijan päälliköt olivat ällistyneitä, kun tiedustelupalvelu esitti kahden vuoden tutkintatyön tulokset, joka paljasti että Jordanian kuningas Abdullah, Israelin rauhanpartneri terrorismin vastaisessa sodassa on salaisesti liitossa Damaskoksessa majailevan radikaalin Khaled Meshaalin kanssa.
Korkeassa asemassa oleva israelilainen lähde kommentoi: ” ”Kaikkina näinä vuosina Israelia johdatti tieto, että damaskos ja sittemmin Teheran sponsoroi Meshaalia. Nyt vasta tiedämme, että koko Hamasin johto nautti myös Ammanissa sijaitsevan Hashemiittien hovin suosiota. Se on ollut todellinen shokki.
   
         
    Islam on valtaamassa Eurooppaa, kuva EspanjastaIslamilainen terrori lisääntyy Yhdysvalloissa


   
         
22.3.2007 Atlas Shrugs   Islamilaiset militantit saivat vankeutta koulutyttöjen
päiden katkomisesta

Indonesialainen oikeusistuin pisti tänään vankilaan kolme islamilaista militanttia iältään yli 20 vuotta siitä, että he olivat hakanneet päät poikki kolmelta kristityltä koulutytöltä rikoksessa, joka sai osakseen kansainvälistä huomiota.

Oikeusistuin tuomitsi Hasanuddin´in alias Slamet Raharjo´n , joka sai päähänsä katkaista päät tytöiltä juhliakseen muslimien pyhäpäivää, 20 vuodeksi vankeuteen.

”Syytetty todettiin syylliseksi suunnitelmaan ja hän sai muut ihmiset sitten toteuttamaan terroriteot,” sanoi tuomari Binsar Siregar.

Erillinen oikeusistuin tuomitsi kaksi Hasanuddin´in toveria, Lilik Purnomo´n ja Irwanto Irano´n 14 vuodeksi vankilaan.

Koulutyttöjen päät katkottiin muslimien pyhän kuukauden Ramadanin lopussa pidetyn juhlan aikana.
Heidän päänsä jätettiin lähelle poliisiasemaa ja kirkkoa uskonnollisesti jakautuneella Polon alueella Indonesian Sulawes´in saarella.

Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono tuomitsi tapot samoin kuin paavi Benedictus XVI valitti sitä, mitä hän kuvaili ”barbaarisena murhana”.

Alla on kuvat näistä surmatuista kristityistä tytöistä   
         
27.3.2007 klo 15.50 (GMT+02.00)   ERIKOISUUTINEN! ERIKOISUUTINEN! ERIKOISUUTINEN!

Yli 10 000 USA:n armeijan sotilasta, kaksi lentotukialusta ja 100 lentokonetta alkaa suurimman simuloidun voiman osoituksen Persian Lahdella sitten vuoden 2003 Irakin hyökkäyksen.Sotilaslähteet kertovat, että harjoitus aloitettiin 27. maaliskuuta päivää ennen Arabiliigan kokouksen alkua Riyadissa osoittaakseen Bushin hallinnon päättäväisyyttä estää Iranin yritykset sulkea Hormuzin salmi öljynkuljetuksilta Persian Lahdella tai jatkaa sen ydinaseohjelmaa.


Harjoitukseen ottavat osaa USS Stenniksen ja USS Eisenhowerin iskuosastot.
Samaan aikaan tapahtunut viikon kestänyt Iranin Vallankumouskaartin merisotaharjoitus Persian Lahden alueella nostaa jännityksen alueella raketinomaisesti ja vauhdittaa öljyn hinnan nousua.

Tiedustelulähteet Moskovassa väittävät saaneensa tiedon, että USA:n isku Iranin ydinaselaitoksia vastaan on ajoitettu huhtikuun kuudenneksi klo 00.40. Venäläiset lähteet sanovat, että USA:n operaation koodinimi on ”Bite”, ja se ei kestä kauempaa kuin 12 tuntia ja se sisältää riittävän tehokkaat ohjus- ja ilmaiskut siirtämään Teheranin ydinaseohjelman useita vuosia taaksepäin.

Lontoo ilmoittaa, että Iranin neljä päivää sitten sieppaamat 14 brittiläistä merimiestä ja yksi miehistöön kuuluva nainen olivat Irakin puolella Shatt al Arabia Irakin hallituksen tehtävässä. Tony Blair on uhannut ”uudella vaiheella” kriisissä, ellei siepattua henkilökuntaa palauteta välittömästi.

Sotakoneet lentävät simuloiduissa hyökkäyksissä vihollisen laivoja vastaan lentokoneiden avustamina ja laivojen kanssa, jotka metsästävät vihollisen sukellusveneitä ja etsivät miinoja Iranin rannikon edustalla.

USA:n laivaston kontra-amiraali Kevin Aandahl kieltäytyi sanomasta, koska manööveri oli suunniteltu ja kauanko se kestäisi. Hän sanoi USA:n sotalaivojen pysyttelevän 12 mailin etäisyydellä Iranin aluevesistä. Teheran ei tunnusta tätä rajaa ja väittää merirajansa ulottuvan kauemmas.

Sotilaslähteemme selittävät, että Ranskan merivoimien iskuosaston, jota johtaa ydinkäyttöinen lentotukialus Charles de Gaulle, läsnäolon tehtävänä on suorittaa turvallisuustehtäviä Arabian Merellä ja sen sotakoneet lentävät NATO:n voimien tukena Afganistanissa. Charles de Gaulle liittyi perjantaina kahden amerikkalaisen lentotukialuksen seuraan Persian Lahdella.
   

Takaisin