Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.10.2006 Infolive.tv.   Hezb-Allah uhkaa aloittaa uudelleen hyökkäykset Israelia vastaan

Hezb-Allahin johtaja Hassan Nasrallah uhkasi aloittaa uudelleen hyökkäykset Israelia vastaan, jos se ei vedä joukkojaan pois Rajarin kylästä. Vaikka IDF veti takaisin joukkonsa suurimmasta osasta siitä alueesta, jonka se oli miehittänyt etelä-Libanonissa, on Hezb-Allah silti yhä tyytymätön. IDF jätti pienen osaston Libanonin puoleiseen Rajarin kylään. Kylä on jaettu kahtia Israelin ja Libanonin kesken. Pieni osasto jätettiin estämään sitä, ettei siitä tulisi heikko kohta Israelille. Tämä pieni osasto olisi nyt tekosyynä Hezb-Allahille, jotta se voisi hyökätä Israelia vastaan. IDF:n vanhemmat upseerit toivovat nyt, ”ettei kukaan Hezb-Allahissa menettäisi malttiaan ja testaisi meitä.”
   
         
4.10.2006 Debka File   Hezb-Allah sulkee uudelleen miehittämänsä etelä-Libanonin tukikohtansa Libanonin ja YK:n joukoilta.
Jom Kippurina, lokakuun toisena päivänä, 24 tuntia sen jälkeen kun Israelin sotilaat lähtivät etelä-Libanonista ja päivää ennen kuin UNIFIL julkaisi sääntönsä siitä, missä tilanteessa se ryhtyy taisteluun, Hezb-Allah pystytti tiesulkuja kaikille niille sisääntuloväylille, jotka johtavat etelän keskiselle sektorille ja kaikille teille, jotka vievät kaupunkeihin ja kyliin, jotka sen joukot ja rakettiyksiköt ovat miehittäneet uudelleen.
Läntiset sotilas- ja tiedustelulähteet kertovat, että ei Libanonin armeija, joka on siirtynyt etelään eivätkä UNIFIL:in kansainväliset rauhanturvaajat uskalla pistää jalkaansa näille enklaaveille. Eivätkä ne kohota sormeansakaan estääkseen ensimmäistä pitkälle kehitettyjen iranilaisten aseiden lähetyksen toimittamista keskellä kirkasta päivää Libanoniin Syyrian kautta sitten elokuun neljännentoista päivän aselevon.
Tämä koordinoitu Hezb-Allahin-Iranin-Syyrian temppu on asettanut kyseenalaiseksi YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1701, jonka oli määrä estää vihollisuuksien jatkuminen ja Hezb-Allahin uudelleen aseistaminen ja samanaikaisesti auttaa Beirutin hallitusta ja armeija vakiinnuttamaan sen riippumattomuus etelässä. Se on tehnyt myös pilkkaa YK:n joukoista ja sen tehtävistä.
Tämä kehitys pistää todella tehokkaasti YK:n Turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1701 samaan roskapönttöön kuin päätöslauselman 1559, joka määräsi Hezb-Allahin riisuttavaksi aseista.
Hezb-Allah on ottanut uudelleen käyttöön täsmälleen samat asemat, joista se tulitti Haifaa, Nahariyaa, Carmielia, Akkoa ja länsi-Galileaa yli kuukauden ajan.
Tiistaina, 3. lokakuuta, sen jälkeen kun Hezb-Allah oli saattanut päätökseen uudelleen sijoittamisensa, sama etelän komentaja, joka oli organisoinut rakettipommituksen Israelia vastaan, Sheikki Nabil Qauq, esiintyi ensimmäisen kerran sodan jälkeen. Hän ilmoitti, että hänen joukkonsa olivat ryhmittyneet uudelleen täysin aseistettuna ja komennossaan rakettitäydennykset tarkasti samoissa asemissa, joita he olivat miehittäneet, kun sota alkoi 12. heinäkuuta.
Hezb-Allah on eristänyt seuraavat enklaavit suljettuina sotilasalueina:

1.Majdal Zoun etelään Tyyrosta, josta pommitettiin Nahariyaa, Akkoa, Carmielia ja länsi-Galileaa, Nasser-rakettiprikaatti on palannut asemiinsa tuorein rakettitäydennyksin, samoin kuin raketin laukaisualustat ja miehistöt, jotka pakenivat Israelin maahyökkäystä.

2.Jouaiya, strateginen kylä, jota IDF miehitti sodan aikana, on liitetty Majdal Zounin ”sotilasalueeseen antaen Hezb-Allahille täydellisen Tyyron alueen sotilaskontrollin ja kyvyn pommittaa UNIFIL:in päämajaa ja tukikohtia.

3.Siddiquine etelään Kanasta.

4.Deir Amess.

5.Tieyhteydet suureen Tebnin kylään etelän keskisellä sektorilla on suljettu.

Sotilasasiantuntijat selittävät, että Siddiquinen, Deir Amessin ja Tebninin hallinta antaa Hezb-Allahille mahdollisuuden sijoittaa sotilaallinen komentokeskuksensa Jabel Amelin vuoristoalueelle ja sen keskeisiin Haris´in, Kafra´n ja Aita e-Zott´in kyliin. Sieltä käsin Hezb-Allah ampui raketteja Haifaan. Ne olivat myös elektronisen sodankäynnin keskuksia, joista Hezb-Allah seurasi Israelin joukkojen liikkeitä pitkin rajaa ja salakuunteli heidän signaalejaan.
Syyskuun 30. päivä Syyrian huoltojoukot valmistelivat syyrialaisessa Al Qusayrin lentotukikohdassa kuuden rekan kolonnaa koematkalle. Kaksi oli lastattu täyteen erilaisia raketteja, mukaan lukien Katjusha, panssarintorjunta- ja ilmatorjuntaohjuksia; neljä oli lastattu kranaatinheittimillä, raskailla konekivääreillä ja ammuksilla.
Tämä kolonna ylitti rajan tienristeyksessä, joka yhdistää syyrialaisen Qusayr´in kylän Libanonin vuoristoon ja johtaa kaakkoon Hermeliin. Toiset kaksi asekolonnaa seisoi Syyrian puolella rajaa odottaen sallitaanko ensimmäisen kolonnan jatkaa matkaansa. Koska sekä IDF että UNIFIL olivat toimettomia, kaksi muuta seurasi pian perässä.
   
         
30.9.2006 Debka File   Ranskalaiset tankit pysäyttivät israelilaiset tankit, jotka olivat tutkimassa Hezb-Allahin suorittamaa israelilaisen asevarikon ryöstöä.
Etelälibanonilainen Merwahin kylä oli 28.09.2006 näyttämönä ensimmäisessä YK:n ja Israelin joukkojen yhteenotossa. Ranskalaiset joukot yrittivät estää israelilaista yksikköä haravoimasta Hezb-Allahin hallitsemaa kylää sen etsiessä ryöstäjiä, jotka ylittivät rajan ja murtautuivat IDF:n Kibbutz Shomerassa sijaitsevaan asevarastoon viime viikolla. He veivät mukanansa suuren määrän kevyitä aseita, panssarintorjunta-aseita, LAU-raketteja ja sadoittain taistelukranaatteja, jotka israelilainen yksikkö yritti löytää.
Amerikkalaiset ja saksalaiset kirjeenvaihtajat, jotka todistivat tapahtumaa kertoivat, että kaksi tankkiyksikköä olivat uhkaavissa asemissa 50 metrin päässä toisistaan noin puolen tunnin ajan, jonka jälkeen ranskalaiset tankit irrottautuivat ja kääntyivät ympäri. Ranskalainen komentaja väittää, että Israelin tankit perääntyivät ensin.
Tämä oli toinen kerta, jolloin ranskalaiset suojelivat Hezb-Allahia. 22. syyskuuta ranskalaiset hävittäjät risteilivät Beirutin taivaalla suojellen Hezb-Allahin ”voiton paraatia” Hassan Nasrallahin pitäessä ”voiton puhetta”. Hän kerskui, että hän ei ollut peloissaan puhuessaan massoille suoraan sen sijaan, että olisi puhunut panssarilasin takaa.

YK:n Palestiinan Pakolaisapu UNRWA rahoittaa terrorismia

UNRWA:n sekaantuminen terrorismiin – joidenkin UNRWA:n hekilökunnan jäsenten yhteydet terrorismiin ja avunsaajiin; UNRWA:n toimitilojen käyttö terroritoiminnassa; terrorismiin yllyttäminen ja sen suojeleminen.
Yhteydet UNRWA:n – sen henkilökunnan jäsenten, laitoksien ja edunsaajien – ja terrorismin välillä on hyvin dokumentoitu. HAMAS kontrolloi UNRWA:n työntekijöiden ammattiliittoa; Israel on todennut ainakin kolmen UNRWA:n työntekijän olevan terroristeja ja monia muita on pidätetty – todennäköisesti myös muita on todettu syyllisiksi
Tämä tilanne on todella hallitsematon. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tietty prosentti UNRWA:lle osoitetuista varoista menisi terroristien tukemiseen ja terrosrismia vastaavaan toimintaan.
UNRWA:n edunsaajien joukossa on 1,7 miljoonaa ”pakolaista”, joilla on Jordanian kansallisuus, ja jotka ovat siten Jordanian tarjoaman avun piirissä. Vuonna 2003 UNRWA jakoi
72 miljoonaa dollaria palestiinalaisille, jotka ovat Jordanian kansalaisia.
Syyskuusta 2000 lähtien UNRWA ei vaadi enää Gazassa ja Länsi-Rannalla asuvilta
UNRWA:n henkilökorttia avun saamisen ehtona. Kuka tahansa apua haluava saa sitä!
   
         
04.10.2006 Jerusalem Post   Kuolleelta Mereltä on löydetty öljyä

Tri Eli Tenenbaum, joka on kansallisen öljy-yhtiön, joka on vastuussa alueella tapahtuvasta öljynporauksesta, virkailija kertoi öljyä löydetyn Kuolleen Meren alueelta. Tenenbaum lausui, että öljyn määrä riittäisi kaupalliseen tuotantoon.
”Huomasimme, että alueella olevan paine oli hyvin korkea ja kun avasimme tulpan, öly alkoi virrata vapaasti useita minuutteja.” kertoi Tenenbaum kanava 10:lle.
Tenenbaum sanoi, että työntekijät pesivät kätensä ”mustassa kullassa”, kun he tekivät löydön. ”Toivomme, että se oli ensimmäinen monista (sellaisista löydöistä),” hän lisäsi innostuneesti
Lähellä porauspaikkaa miehistö löysi öljyreservin, jota Tenenbaum kuvasi ”hyvin houkuttelevaksi”. Hän uskoi sen sisältävän neljästä kuuteen miljoonaan barrelia, jonka arvo on arvioitu 300 miljoonaksi dollariksi.
Operaatio alkoi 10 vuotta sitten, mutta pidettiin jäissä, koska sitä ei arvioitu taloudellisesti kannattavaksi. Öljyn hinnan kohotessa korkeuksiin on uusien öljylähteiden löytäminen kuitenkin tullut tarpeelliseksi.
Genco porasi öljyä 2000 metrin syvyydessä.

Eurooppa alkaa valmistautua Islamin valtaan

SHARIALAKI EUROOPPAAN
Hollannin oikeusministeriltä kysyttiin jokin aika sitten, miten hän suhtautuisi, jos Hollantiin tulisi islamin sharialaki. Oikeusministeri vastasi tähän, ettei hänellä olisi mitään sitä vastaan, jos muslimit voittaisivat yleiset demokraattiset vaalit ja julistaisivat sharialain maahan.
Tämä herättää vakavan tutkistelun, ovatkohan Euroopan johtajat ja vastuuhenkilöt ollenkaan tietoisia, mitä islamin sharialaki tarkoittaa? Tästä Hollannin oikeusministerin reaktiosta voi tehdä johtopäätöksen, ettei ainakaan hän ollut siitä tietoinen, muuten hän ei voisi suhtautua siihen näin kevyesti.
Niitten maitten esimerkkien perusteella, joissa sitä toteutetaan, voidaan päätellä ainakin seuraavia asioita.
Islamin uskonto tulisi olemaan ainoa hyväksytty uskonto, juutalaisuutta ja kristinuskoa siedettäisiin mitättömiksi ja vaarattomiksi typistettyinä, koska ne ovat ns. kirjan uskontoja. Kaikkien muitten uskontojen laillisuus kiellettäisiin. Juutalaiset ja kristityt voisivat jatkaa omia rituaalejaan, mutta vain omissa sisätiloissaan. Julkiset joukkokokoukset olisivat kiellettyjä. Seurakuntien rakentamista valvottaisiin ja rajoitettaisiin, eivätkä niiden korkeimmat huiput, esim. kirkontornit, saisi ylittää läheisen moskeijan korkeutta.
Juutalaiset ja kristityt saisivat islamin hallinnon suojelun, ns. dhimmi-aseman, maksamalla siitä korkeaa erikoisveroa. Myös palkkavero olisi heillä suurempi kuin muslimeilla.
Kristityn ja juutalaisen todistus oikeudessa ei vastaisi muslimin todistusta.
Dhimmi-oikeuden saaneet voisivat selvitellä oman yhteisönsä sisäisiä asioita omissa uskonnollisissa oikeusistuimissaan, mutta eivät tapauksia, joissa toisena osapuolena on muslimi.
Dhimmi-aseman saaneen suojelu tarkoittaa sitä, että muslimiyhteisö suojelee hänen henkeään maksua vastaan, mutta hänellä ei koskaan ole samoja oikeuksia kuin muslimeilla.
Kristityillä ja juutalaisilla ei olisi oikeutta harjoittaa muslimien käännyttämistä. Jos sellaista havaittaisiin, siitä olisi seurauksena kuolemantuomio sekä käännyttäjälle että kääntyneelle.
Maaomaisuuden omistaminen olisi dhimmi-aseman saaneelta kielletty.
Dhimmi-asema voidaan peruuttaa, jos juutalainen tai kristitty on toiminut vastoin sille asetettuja rajoituksia.
Sharia-lakia alettaisiin toteuttaa maassa peruuttamalla aiempi juutalais-kristilliseen ideologiaan perustuva lainsäädäntö. Suurelle osalle dhimmi-kansaa annettaisiin uhkavaatimuksia kääntyä islaminuskoon ja sitä kansanosaa painostettaisiin syrjinnän ja kaikenlaisten rajoitusten kautta. Islamin sharialain alla elävän yhteisön päämääränä on täydellisen puhdas muhamettilainen yhteiskunta.
Oikeuslaitos uusittaisiin vastaamaan islamin traditiota ja lakia.
Opetuslaitos uudistettaisiin, ja kaikki oppikirjat korvattaisiin islamin perinteen ja historian mukaisiksi.
Muhamettilaislapset saisivat etuoikeuden jaettaessa opiskelupaikkoja ja apurahoja. 
Rangaistusmuotoina käytettäisiin islamin ikivanhoja jäsenten pilkkomistapoja, esim. varkaalta leikattaisiin käsi ja vastapuolen jalka, valehtelusta leikattaisiin kieli tai korvat jostain muusta rikoksesta. Pienemmistä rikoksista leikattaisiin sormia tai kämmen ranteesta. Eräässä islamin oikeutta esittävässä kuvassa näytettiin nuoren miehen kantavan käsissään useita irtileikattuja kämmeniä. Libanonissa eräs keksijä esitteli rakentamansa laitteen, jolla sormien leikkaaminen kävi nopeasti. Muslimioppinut hylkäsi laitteen selittäen, että se on liian tuskaton menetelmä. Syyllisen täytyy tuntea tuskaa rikoksestaan.
USA:n ja Englannin sotilaiden mennessä Irakiin, he ihmettelivät, miten Bagdadin kaduilla suurella osalla miehiä oli leikattu korvat tai käsi ja jalka. Vaikka Irak ei ollutkaan uskonnollisesti hallittu valtio, se noudatti suurelta osin islamin oikeusperinteitä. Pidätettyjen ja vankien kiduttaminen oli yleistä,  ja jäsenten leikkaamista käytettiin pelon herättämiseksi pidätetyissä.
Ihmisen henki ei ole samalla tavoin arvostettu kuin juutalais-kristillisen perinteen maissa. Kuolemaa ei pelätä, sitä jopa ihannoidaan, varsinkin, jos se tapahtuu suoritettaessa palvelutehtävää Allahin nimessä. Kuolema on muhamettilaiselle vain portti paratiisiin, jossa lihalliset nautinnot toteutuvat mitassa, josta nykyisessä elämässä voidaan vain haaveilla. Siksi kuolemaa ei tule pelätä.
Islamin uskomuksen mukaan muitten uskontojen edustajat menevät suoraan helvettiin. Juutalaisella ja kristityllä on saastuttava vaikutus aitoon muslimiin. Siksi heidän seuraansa tulee välttää ja sellaisen surmaaminen suojelee omaa nuorisoa saastutukselta.
ISLAMIN LAKIA NOUDATETAAN JO EUROOPASSA
Kun tanskalaislehdessä esitettiin Muhammedia kuvaavia pilapiirroksia, muslimit aloittivat mielenosoituksia, jotka levisivät pian ympäri maailman muhamettilaisyhteisöihin ja joissa useita ihmisiä kuoli.
Samalla tavoin Paavin lukiessa otteita keskiaikaisen Bysantin diktaattorin kirjeenvaihdosta pitäessään esitelmää Saksassa, muslimit aloittivat mielenosoituksia, joitten vaikutus tuntuu vieläkin. Paavin Turkin vierailua vastustetaan ja yksi turkkilainen liikennekone kaapattiin ja ohjattiin Torinoon, josta kaappaajat halusivat lähettää viestin paaville hänen Turkin matkansa peruuttamiseksi.
Molemmissa tapauksissa länsivaltain reaktiot olivat anteeksipyytäviä ja nöyristeleviä.
Tämän johdosta jotkut poliittiset tarkkailijat ovat kyselleet, onko Eurooppa jo antanut periksi islamin opille siinä määrin, ettei sen johtajisto uskalla seistä omilla jaloillaan ja omalla juutalais-kristillisellä kulttuuri-perustallaan, vaan on jo mukautumassa muhamettilaisten kasvavien vaatimusten alaisuuteen?
Sama tendenssi näkyy poliittisissa neuvotteluissa esim. Iranin ydinohjelmasta, jossa Iranille annettua määräaikaa suostumisesta uraanin rikastamisen kieltoon on jatkettu elokuun lopusta määrättömästi.
Tai Israelin ja palestiinalaisten välisissä neuvotteluissa, joissa Israelia vaaditaan nimenomaan Euroopan valtioitten toimesta jatkuviin myönnytyksiin palestiinalaisille saamatta mitään niitä vastaan.
Eurooppa elää jo siinä määrin islamin vaikutusvallan alaisena, ettei se voi itsenäisesti päättää asioista.
USEAT KANSAINVÄLISET TARKKAILIJAT ovat vakuuttaneet, että paavi oli hyvin selvillä, miksi hän esitti tuon otteen, ettei se ollut tahaton lipsahdus. Mutta paavi itse vesitti hyvän yrityksen herätellä länsivaltain nukkuvia johtajia alkaessaan esittää selityksiä ja anteeksipyyntöjä. Tämä johtui osaksi muslimien rajusta vastareaktiosta, osaksi siitä, ettei kukaan tullut hänen tuekseen.
ISRAELISSA katsotaan, että tämä piskuinen kansa taistelee yksin 1.3 miljardia muslimimaailmaa vastaan, taistellen länsivaltain sotaa, johon ne eivät itse uskalla osallistua.
Yhä useammat tarkkailijat ovatkin alkaneet esittää, että Israelin tulee liittyä Naton jäseneksi, ja että Natosta on kehitettävä kansainvälinen poliisijärjestö, jonka valta ulottuisi kaikkialle maailmassa. Tämä siksi, että YK on ratkaisevasti menettänyt kykynsä puuttua maailmassa riehuviin väkivaltapesäkkeisiin.
KASTEL 04.10.06
Gabriel


NAINEN JA SHARIALAKI
Muhamettilaisuus sai vaikutteita monista lähteistä, myös juutalaisuudesta, jonka edustajia asui runsaasti Medinan alueella, ja kristinuskosta, koska myös kristittyjä asui Medinan alueella niihin aikoihin.
Runsaimmin muhamettilaisuus kuitenkin perustuu beduiinien eli arabien ikivanhoihin tapoihin ja tottumuksiin, joita siirtyi suoraan uuteen uskontoon, joka kulovalkean tavoin levisi laajalle alueelle. Uskonnon levittäminen tapahtui miekkalähetyksenä, jonka mottona oli: käänny tai kuole. Uskonnon mukana levisi beduiinikulttuuri, joka edelleen suurelta osin hallitsee muhamettilaisten elämää kaikkialla, minne se on levinnyt.
Beduiinikulttuurissa nainen ei osallistunut heimon elatuksen hankintaan, naisen tehtävä oli toimia ruuanlaittajana ja suvun jatkajana. Koska erämaan karuissa elävien heimojen keskeinen huoli oli pysyminen hengissä, mies elatuksen hankkijana oli heimolle kaksi kertaa tärkeämpi kuin kotioloissa pysyttelevä naisväki
Tämän johdosta vastasyntyneitä tyttövauvoja haudattiin joskus elävinä hiekkaan heimon siirtyessä uuteen paikkaan. Elanto saatiin kamelin ja aasin kasvatuksesta sekä ryöstöretkistä naapuriheimoa tai kauppakaravaaneja vastaan. Myös Muhammed osallistui tällaisiin ryöstöretkiin.
Naisen todistus oikeudessa oli puolet miehen todistuksesta. Mies tulee täysi-ikäiseksi 16-vuotiaana.
Muhamettilaisuudessa tyttö voidaan kihlata miehelle 7 vuoden ikäisenä ja yhdeksänvuotiaana hänet voidaan naittaa miehelle. Profeetta Muhammedin lempivaimo Ai´sha kihlautui kuusivuotiaana ja tuli hänen vaimokseen yhdeksänvuotiaana. Avioliitot ovat tavallisesti vanhempien kesken sovittuja, ja miehen vanhemmat maksavat tytön vanhemmille sovitun summan, muinoin kameleina. Tämä on eräänlainen vakuutus. Jos vaimo ei täytä aviovaimon velvollisuuksiaan, mies voi erota hänestä suullisesti, ja maksettu vakuus on palautettava miehelle. Jos mies kohtelee vaimoaan kohtuuttomasti, vaimo voi palata vanhempiensa luokse eikä vakuussummaa tarvitse palauttaa.
VAIMO on arabikulttuurissa tavallaan miehen omaisuutta. Vieraan ei ole kohteliasta tiedustella perheen varallisuudesta, ja vaimoväen olojen tiedustelu on epäkohteliasta ja loukkaavaa. Vaimot eivät tavallisesti osallistuneet vieraan kestitsemiseen, he seurasivat tapahtumia verhon takaa tullen esille vain tarjotakseen juotavaa tai ruokaa. Vaimo ei saa mennä ulos talosta ilman miehistä seuraa. Saudi Arabiassa naiset eivät saa ajaa autoa eivätkä matkustaa ulkomaille yksin tai ilman miehensä lupaa.
Arabiaviomiehet tunnetaan usein väkivaltaisuudestaan vaimojaan kohtaan. Jos tarjottu tee on kylmää tai sokeria liian vähän, se voi aiheuttaa vihanpurkauksen, jossa lyönnit nyrkein tai kepein ovat tavallisia. Tunnettuun heimoon kuuluvaa vaimoa suojelee hänen heimonsa, mutta esim. juutalaista naista, joka on mennyt naimisiin arabin kanssa, ei suojele kukaan. Tällaisia naisia pelastaa Israelissa Jad Le´Ahim niminen järjestö, joka kristillisten lähetyssaarnaajien metsästyksen ohella pyrkii auttamaan hätään joutuneita naisia. Satoja juutalaista syntyperää olevia vaimoja, jotka heidän juutalainen perheensä on hylännyt, on haettu arabikylistä tai kaupungeista ja viety salaisiin turvakoteihin, jotkut jopa ulkomaille asti.
PERHEEN JA SUVUN KUNNIA on arabikulttuurissa perinne, joka elää sitkeästi myös Israelin arabien keskuudessa. Kunnialla tarkoitetaan sitä, miten toisten oletetaan suhtautuvan perheeseen. Naisten käyttäytyminen on yksi keskeisimmistä kunnian mittareista. Jos perheen tyttö alkaa silmäillä naapurin poikaa ilman aviosopimusta tai aviovaimo vierasta miestä, perheen kunnian palauttaminen vaatii hyvitystä, ja hyvityksen suorittaminen on perheen tai suvun miesväen velvollisuutena. Israelin beduiinien keskuudessa tapahtuu vuosittain useita ns. kunniamurhia. Esimerkkinä kristityn Taiban kylässä Ramallahin lähellä kylässä asuva kristitty poika alkoi seurustella naapurin arabikylän tytön kanssa. Tytön vanhemmat saivat tietää asiasta, ja perheen pojat surmasivat sisarensa eikä asiasta puhuttu kenellekään. Asia kuitenkin tuli yleiseen tietoon, jonka johdosta arabikylästä lähti kymmeniä miehiä kristittyyn kylään opettamaan maan tapoja. He polttivat useita taloja ja autoja, särkivät ja varastivat omaisuutta ja pahoinpitelivät tapaamiaan asukkaita.
MUHAMETTILAISUUDESSA  muslimi saa seurustella kristityn tai juutalaisen tytön kanssa ja avioitua hänen kanssaan, mutta kristitty ja juutalainen mies ei saa avioitua muhamettilaisen kanssa.
NAISEN KUNNIALLISUUTTA pyritään suojelemaan pukemalla hänet täysin peittävään kaapuun siten, että vain kapea rako jätetään silmien kohdalle, joskus sekin harsolla peitettynä. Tapaa noudatetaan edelleen useissa fundamentalistisissa maissa. 
KRISTILLISEEN MAAILMAAN levinnyt atavistinen alastomuuskulttuuri on tapa, joka varmaan aiheuttaa aidolle muslimille jatkuvia sydämentykytyksiä. Länsimaisten turistien mukana tapa on levinnyt myös arabimaailman turistikeskuksiin, joissa länsimaiset naiset esittelevät sulojaan vaatesuikalein, joita ei ole tarkoitettukaan peittämään vaan kiihottamaan.
ISLAMIN OPIN levittyä Eurooppaan tämä tapa tulee varmaan poistumaan. Esikuvana siitä ovat muslimi-opiskelijoitten pääliinat, joita he haluavat käyttää kouluissaan vastoin viranomaisten kieltoa.
Muslimikulttuurissa miehet ja naiset eivät saa osallistua samoihin väestön kokouksiin. Uimarannat on erikseen miehille ja naisille, jotka kylpevät ja ottavat aurinkoa maahan ulottuvassa väljässä viitassa.
Jotkut muslimisaarnaajat kieltävät muslimiopiskelijoita kättelemästä kristittyjä naisopiskelijoita.
HÄPEÄLLISESTI KÄYTTÄYTYNYT nainen voidaan tuomita kuolemaan. Perinteinen tapa aviorikoksesta tuomitun teloittamiseksi oli haudata hänet yläruumista myöten maahan, ja kivittää hänet kuoliaaksi. Tapaa noudatetaan edelleen joissakin fundamentalistisissa muslimimaissa. Saudi Arabiassa käytetään miekkaa. 
Useissa muslimimaissa kaduilla liikkuu ns. moraalipartioita, jotka tarkkailevat varsinkin naisten pukeutumista. Joissakin tapauksissa he heittävät syövyttävää happoa tytön kasvoille turmellen hänen ulkonäkönsä iäksi.
AVIOLIITON ULKOISET SUHTEET eivät ole kiellettyjä muslimimieheltä, mutta prostituutio on periaatteessa kielletty. Kuitenkin esim. Teheranissa on satojatuhansia prostituoituja. Saadakseen ongelman jollain tavoin hallintaan Iranin hallitus kokosi kaupungin prostituoituja yhteisiin asuntoloihin, joita kutsutaan valtion porttoloiksi. Niissä asioivat miehet solmivat islamin lain salliman lyhytaikaisen, puolen tai tunnin mittaisen, avioliiton valitsemansa naisen kanssa, millä miehet estyvät rikkomasta lakia. Prostituutio on ongelmana myös Kairon jättiläiskaupungissa, millä köyhät naiset hankkivat elantonsa.
Miesten välinen sukupuoliyhteys on kielletty. Kiellon rikkomisesta seuraa kuolemanrangaistus.
Muhammed määräsi aluksi, että mies saa ottaa vain yhden vaimon. Koska jatkuvien taistelujen ja sotien johdosta nuorten leskivaimojen määrä nousi suhteettomaksi, miehelle sallittiin neljä vaimoa. Tätä tapaa noudattavat varsinkin Israelin beduiinit, jonka johdosta perheessä voi olla useita kymmeniä lapsia. Tämän johdosta heidän suhteellinen lukumääränsä kasvaa paljon nopeammin kuin muitten väestön osien.
SINÄ PÄIVÄNÄ, jolloin muslimit saavat hallintovallan Euroopan valtioissa, eurooppalaisen naisen asemaan tulee järkyttävä muutos, kuten koko länsimaisessa yhteiskunnassa. Islamin valta tuntuu jo esim. valtakunnallisissa vaaleissa, kuten tapahtui Espanjan, jossa USA:lle myötämielinen hallitus vaihtui vasemmistolaiseksi, arabimyönteiseksi. Islamin valta tuntuu jopa teatteri- ja ooppera-kappaleita valittaessa, jos on vaaraa, että ne voivat loukata muslimin tunteita.
KASTEL 05.10.06
Gavriel
   

 

Takaisin