Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

25.07.2006 Jerusalem Post   Tänään Iranin presidentti Ahmadinejad lausui Teheranissa pitämässään puheessa: "Myrsky Lähi-Idässä on hautumassa ja tulee iskemaan rajulla voimalla. Voiman käyttö Libanonissa laukaisisi hurrikaanin."

- Palestiinalainen toimittaja Abdullah Issa pidätettiin tänään Palestiinan Itsehallinnon toimesta hänen julkaistuaan nettilehdessä nimeltä Donia al-Watan uutisen, että PA:n ulkoministeriltä Mahmoud Zaharilta varastettiin 400 000 US $ hänen hotellihuoneestaan Kuwaitissa.

- Israel on nyt edennyt viiden (5) km:n päähän rajasta Libanonin alueelle. Bint Jubeil on 2 km pohjoiseen Maroun ER Rasista. Tänään IDF sai täysin hallintaansa Bint Jubeilin menettäen kuitenkin neljä omaa sotilasta
- 91. divisioonan komentaja, prikaatinkenraali Gal Hirsch kertoi, että he löysivät yhdestä Hezb´Allahin tulenjohtohuoneesta Iranissa valmistetut salakuuntelulaitteet sekä tiedusteluvälineistöä.

- Hezb´Allah käyttää myös moskeijoita ohjusten laukaisuasemina tavallisten siviilitalojen rinnalla.

- Tiistaiaamuna Hamasin ampuma Kassam-ohjus osui Negevissä yksityiskotiin, jolloin yksi henkilö haavoittui.

- 100 ohjusta osui pohjois-Israeliin. Yksi niistä osui vanhainkotiin. Ohjukset ovat sytyttäneet metsäpaloja ja myös peltoja on syttynyt palamaan.

- Tiistaina iltapäivällä alkoi ohjusten rumputuli pohjois-Israeliin kohteina: Kfar Mrar, Kirjat Shmona, Akko, Tiberias, Ma´alot, Safed ja Nahariya. Raskain tulitus kohdistui Haifaan kuudentoista (16) ohjuksen voimalla.
Kfar Mrarissa 15-vuotias Dou´a Abbas kuoli ohjuksen osuttua hänen kotiinsa, joka on aivan moskeijan vieressä. Kylässä asuu druuseja, kristittyjä ja muslimeita. Myös 76-vuotias vanhus kuoli Haifassa sydänkohtaukseen. Ainakin 24 haavoittunutta evakuoitiin Porian sairaalaan Tiberiaassa.
Aiemmin Haifassa haavoittui 43 ihmistä. Yksi ohjus osui bussiin, joka tuhoutui pahoin, mutta kukaan ei loukkaantunut. Toinen osui ravintolaan, nytkään ei kukaan loukkaantunut.
Viisi ohjusta osui Safediin, kolme Akkoon ja yksi Shfaramiin. Nämä ohjukset putosivat avoimeen maastoon, jolloin kukaan ei loukkaantunut.
Kaikkiaan 48 haavoittunutta päivän aikana.

- Israel avaa humanitäärisen maa- ja merikäytävän Libanoniin ja sallii käyttää Beirutin lentokenttää apukuljetuksia varten.

- Iran on asentamassa ohjustensa kärkiin radioaktiivista ydinjätettä saadakseen aikaan iskukohdalla maksimaalisen radioaktiivisen laskeuman ja tappavan radioaktiivisen saasteen.
         

 

Takaisin