Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12.10.2007 Debka File   Syyrian siviilipuolustus asetettu valmiustilaan ja reservit mobilisoitu torstaina 11.10.2007Torstaiyönä 11.10.2007 Syyria asetti siviilipuolustuksensa valmiustilaan ja mobilisoi reservinsä. Hallitus- ja sotilassairaalat on myös asetettu hälytystilaan. Nämä toimenpiteet määrättiin toimeenpantavaksi tiistaina 9. lokakuuta 2007 ja toteutettiin kolmessa päivässä. Vastakohtana sille ei ole havaittu mitään muutoksia Syyrian armeijan ryhmityksissä Israelin rajalla Golanilla ja Hermon vuorella.

Torstaina Syyrian puolustusministeri kenraali Hassan Turkmani julkaisi armeijalle osoitetun sanoman ”käskien niitä olemaan valmiina torjumaan kaikkia hyökkäyksiä”. Päivää aikaisemmin Syyrian armeijan ylipäällikkö kenraali Ali Habib sanoi Syyrian armeijan paraatissa: ”Syyria kykenee lyömään kaikki salahankkeet maata vastaan”.

Kaikki nämä toimenpiteet ja tämä retoriikka viestittävät vahvasti, että Syyrian hallitus on vakuuttunut, että Amerikan tai Israelin tai molempien yhdessä hyökkäys Syyriaa ja Irania vastaan tapahtuu piakkoin.

Syyrian presidentti Bashar Assad ilmaisi selvästi tämän pelon tunisialaisen päivälehden Al-Shoroukin haastattelussa torstaina. Hän sanoi: Työskentelen siitä lähtökohdasta, että amerikkalaiset hyökkäävät Iraniin,” selittäen tämän olevan se vastaus, jonka hän sai kysyessään iranilaisilta kuinka he arvioivat tilanteen.

Lähteemme huomauttavat, että ainoat iranilaiset, joiden kanssa hän on puhunut, olisivat ylimmäinen johtaja Ajatollah Ali Khamenei tai presidentti Mahmoud Ahmadinejad.

Assad jatkoi sanomalla tunisialaiselle haastattelijalle: Tämä tarkoittaa, että olemme vastatusten armeijan (amerikkalaisten) kanssa, jotka eivät kunnioita lainkaan kansainvälisiä lakeja ja arvoja kuten Irakissa. ”Yhdysvallat”, hän jatkoi ” tukee vihollistamme Israelia täysin, mikä estää meitä pitämästä USA:ta missään muussa valossa kuin vihollisena.”

”Hyökkäys Iraniin tulee vahingoittamaan koko maailmaa, mutta kuten olemme nähneet Irakissa, amerikkalaiset eivät noteeraa sellaisia laskelmia. En voi pelata ennakkoaavistuksilla”, sanoi Syyrian hallitsija, ” minun täytyy olla valmis mihin tahansa USA:n tai Israelin operaatioon Irania tai Syyriaa vastaan.”
   
         
11.10.2007 ICEJ   Assad: Annapoliksen huippukokous ei palvele Syyrian etujaArabidiplomaatit pitävät USA:n sponsoroimia neuvotteluja hukkaan heitettynä aikana

Syyrian presidentti Bashar Assad on tehnyt selväksi, että hän ei tule osallistumaan ensi kuun USA:n sponsoroimaan Lähi-Idän rauhankokoukseen Annapoliksessa Marylandissä sanoen, että se ei palvele Syyrian etuja.

Myöskään Egypti, Jordania ja Saudi Arabia eivät ole vahvistaneet osallistuvatko he vai eivät. Kairossa olevien arabidiplomaattien mukaan yleinen tunnelma arabimaailmassa on, että neuvottelut ovat ”hukkaan heitettyä aikaa”.

Torstaina puhunut Israelin strategisten asioiden ministeri Avigdor Lieberman toisti uhkauksen romahduttaa Ehud Olmertin hauras keskustakoalitio, jos neuvottelut koskettavat sellaisia asioita kuin rajoja, pakolaisia tai Jerusalemia.

”Kaikki ponnistelut, jotka koskettavat ydinasioita konferenssissa tulevat saamaan aikaan hallituksen hajoamisen,” hän sanoi.
   
         
10.10.2007 ICEJ   Abbas rajaa vaatimukset Palestiinan valtion rajoiksi
Maan vaihto siirtokunta- umpikujan ratkaisemiseksiPalestiinan Itsehallinnon puhemies Mahmoud Abbas on vaatinut Israelin täydellistä vetäytymistä vuotta 1967 edeltäneille rajoille ensi kuun USA:n sponsoroiman rauhankokouksen edellä, mutta jätti puhuessaan keskiviikkona oven auki mahdolliselle maan vaihdolle. ”Meillä on 6205 neliökilometria Länsi-Rannalla ja Gazan kaistalla. Me haluamme sen sellaisena kuin se on,” Abbas kertoi Palestiinan TV:lle hänen tähän asti eritellyimmässä lausunnossaan määrittääkseen vaatimuksensa Palestiinan valtion rajauksiksi.

Tämä on näkemyksemme itsenäisestä Palestiinan valtiosta täydellä itsemääräämisoikeudella sen rajoihin, veteen ja varantoihin,” hän lisäsi.

Abbasin kommentit tulivat keskellä hermostunutta diplomaattista aktiivisuutta israelilaisten ja palestiinalaisten neuvotteluryhmien välillä pyrkimyksessä sada aikaan yhteinen julistus periaatteista ennen Annapoliksen neuvotteluja marraskuussa. Associated Pressin mukaan olemassa olevat palestiinalaiset neuvotteluasiakirjat osoittavat, että palestiinalaiset haluavat valvontaansa koko Gazan kaistan, Länsi-Rannan, Itä-Jerusalemin ja pieniä Länsi-Rannan kaistaleita, joita pidettiin ei-kenenkään maana ennen vuoden 1967 Kuuden Päivän Sotaa.

Toisaalta Israelin uskotaan olevan vaatimassa 6-8 % kyseessä olevasta alueesta varmistaakseen tärkeimpien muinaisella Juudean ja Samarian raamatullisella sydänalueella olevien juutalaisten siirtokuntien pysyvän säilymisen ja se saattaa olla halukas kompensoimaan ne palestiinalaisille lisämaalla, joka riittää rakentamaan Gazan ja Länsi-Rannan välille käytävä. Abbasin päätös mainita määrätty määrä maata nähdään asiantuntijoiden taholta selvänä signaalina, että molemmat puolet ovat valmistelemassa maan vaihtoa, jotta päästäisiin historiallisen ”siirtokunta-umpikujan yli”.

Mutta vain muutamia viikkoja sitten käydyissä keskusteluissa jopa huippukokouksen mahdollisuus jäi epäselväksi Abbasin lausuessa tiukasti, että neuvotteluihin ”täytyy sisältyä kuusi pääkohtaa, jotka ovat Jerusalem, pakolaiset, rajat siirtokunnat, vesi ja turvallisuus”. Kun taas Israelille riittää, että huippukokous tulee vain yksinkertaisesti rakentamaan perustan, jolta jatkoneuvottelut voisivat edetä, koska ei ole tarkoitus luonnostella Palestiinan asemaa itsenäisenä valtiona.
   
         
11.10.2007 Debka File   Salainen rajapoliisi surmaa palestiinalaisen Fatahin itsemurhapommittajan, joka oli matkalla Keski-Israeliin Länsi-Rannalla sijaitsevasta Jeninin kaupungista – kahdeksas (8) kerta kuukauden sisällä

Sotilaslähteemme kertovat, että pommittaja oli nimeltään Mustapha Abu Seura, 21, Fatahin al Aqsa prikaatista. Hän oli jo matkalla avustajansa autossa hakemaan räjähdevyötään ja sen jälkeen kohteeseensa, kun salaiset israelilaiset joukot ympäröivät heidät. Aseistettu pommittaja ammuttiin kuoliaaksi ja hänen kumppaninsa vangittiin ja vietiin kuulusteltavaksi.

Sunnuntaina pidetyssä Israelin hallituksen istunnossa Shin Betin johtaja Yuval Diskin kertoi, että kuukauden sisällä oli kyetty tekemään tyhjäksi seitsemän palestiinalaista itsemurhapommitusyritystä Israelin sisällä. Yksitoista etsittyä terroristia oli saatu kiinni keskiviikkoiltaan mennessä.

Puolustuslähteet sanovat, että tämä huolestuttava laajentuminen. Se antaa signaalin siitä, että kaikki palestiinalaiset ryhmät mukaan lukien Mahmoud Abbasin Fatah ja hänen kilpailijansa Hamas, Islamilainen Jihad ja ”Rintamat” ovat päättäneet ”aloittaa uudelleen joukkotappamiset Israelin kaupungeissa Länsi Rannan itsemurhapommittajien avulla. Lähestyvä kansainvälinen konferenssi Annapolisissa on saanut palestiinalaiset terroristit suurempiin ponnisteluihin panna toimeen joukkotuhoiskuja Israelissa ilmoittaakseen, että ”aseistettu yhteenotto” jatkuu ilman että mitkään rauhanneuvottelut olisivat pelästyttäneet sitä.

Palestiinan Itsehallinnon puhemies Mahmoud Abbas on vastannut koventamalla sitä linjaa, jolla hän esiintyy konferensissa. Kuten keskiviikkona kerrottiin, uusi linja on kaikki tai ei mitään: jos palestiinalaiset eivät voi saada jokaista tuumaa Länsi Rannasta, Gazasta ja Jerusalemista valtioonsaq, ”aseellinen yhteenotto” tulee jatkumaan.

Tämä malli on Jasser Arafatin vuosina 2000-2004 omaksuman taktiikan toistoa – puhumalla ”rauhasta” ja samaan aikaan komentamalla hänen terroristipommittajansa kaksinkertaistamaan itsemurhahyökkäyksensä ahdistamaan Israelia. Abbasin ei tarvitse julkaista määräyksiä. Hamas ja Islamilainen Jihad ovat enemmän kuin halukkaita suistamaan raiteilta kansainvälisen konferenssin Maryladissä ja kiihdyttämään väkivaltaansa. Kuitenkaan Ramallahin palestiinalaisen hallituksen yksikään haara ei nosta sormeansa estämään sitä.

Jerusalemin lähteemme kertovat, että Israelin turvallisuus- ja armeijajohtajat ovat varoittaneet pääministeri Ehud Olmertia, että on kehittymässä vaarallinen tilanne ja vaatineet hänen kiireellistä asiaan puuttumistaan. Hän vastasi, että nyt ei ole oikea aika ja että hän palaisi ongelmaan muutaman päivän sisällä.

He huomauttivat hänelle myös Abbasin koventuneesta asenteesta Israelin kanssa käytäviin neuvotteluihin. Siitä oli merkkinä Ahmed Qureian nimittäminen Palestiinan neuvotteluryhmän johtajaksi. Hän oli Arafatin aikana pääministeri ja oikea käsi Israelin lyömisessä basaaritaktiikalla. Olmertia neuvottiin rohkaisemaan Israelin ryhmää, joka koostuu kenraalimajuri (eläkkeellä) Amos Gileadin ohella virkailijoista ja lakimiehistä, joilla ei ole mitään kokemuksia palestiinalaisten epämiellyttävistä konnankoukuista.

Samaan aikaan, kun Abbas on koonnut huippuryhmän konferenssia varten, israelilainen puoli on valmistautumaton ja siltä puuttuu tiukkoja asetelmia, hyvin valittuja argumentteja ja tehokasta retoriikkaa. Israel tulee löytämään itsensä seisomassa käytännöllisesti katsoen yksin vaa´an kallistuessa sen ryhmää vastaan osanottajien taholta, jotka ovat valtaosaltaan vihamielisiä ja sympaattisia palestiinalaisia kohtaan. Palestiinalaiset propagandistit ovat jo aggressiivisilla kampanjoilla painostamassa kansainvälisiä osanottajia valmistaakseen maaperää kovaan raskaaseen iskuun Annapolisissa.
   
         
9.10.2007 Debka File   USA suunnittelee uutta sotilaallista läsnäoloa Libanonissa. Siihen sisältyy suuri ilmavoimien tukikohta lähellä Syyrian rajaaSotilaslähteidemme mukaan ilmavoimien tukikohta tulee sijaitsemaan Kleiatissa Pohjois-Libanonissa karkeasti ottaen 75 ilmamailin päässä Damaskoksesta, joka näinä aikoina toimii kaksinkertaisena syyrialais-iranilaisena sotilaallisena keskuksena ja Teheranin itäisen Välimeren eteen työnnettynä tukikohtana. Amerikkalainen ilmavoimien tukikohta tulee olemaan myös 22 ilmamailin päässä Tartuksesta, joka on Syyrian tärkein merivoimien tukikohta ja Venäjän Välimeren laivaston komentokeskus. Siellä sijaitsevat lentokoneet tulevat olemaan minuuttien päässä yhteisistä syyrialais-iranilaisista ase- ja ohjustehtaista Homs´issa ja Hamma´ssa.

Bushin hallinnon repäisevä politiikan muutos Libanonissa perustuu niihin neuvotteluihin, joita Pentagonissa ja Kansallisessa Turvallisuusneuvostossa käytiin USA:n Komentokeskuksen johtajan amiraali William Fallonin ja Libanonin hallituksen johtajien välisten neuvottelujen jälkeen. 29. heinäkuuta 2007.

Tämä uusi suuntaus vahvistettiin sen jälkeen, kun Israel teki ilmaylläkön Syyriaan 6. syyskuuta 2007.

Se tuo Amerikan armeijan takaisin Libanoniin 25 vuoden poissaolon jälkeen. Vuonna 1983 presidentti Ronald Reagan veti USA:n joukot pois maasta sen jälkeen, kun Syyrian sotilastiedustelu oli järjestänyt terroristi-iskut USA:n suurlähetystöä ja merijalkaväen päämajaa vastaan Beirutissa. Hyökkäyksessä kuoli yli 300 sotilasta, diplomaattia ja CIA:n agenttia.

Rakennustyön ensivaihe tulee elvyttämään pienen kuolleen ilmavoimien tukikohdan Kleiatissa yhteisenä amerikkalais-libanonilaisena hankkeena. Pääministeri Fouad Siniora tulee selittämään, että neljän kuukauden verinen taistelu Fath al-Islamin kapinan murskaamiseksi Nahar al-Baredin leirissä osoitti, kuinka kipeästi Libanonin armeija tarvitsee operatiivistä ilmavoimien tukikohtaa alueella. USA:n ilmavoimien insinöörit ja teknikot ovat aloittaneet työn uudessa tukikohdassa.. Myöhemmäsä vaiheessa se tulee laajentumaan Amerikan sotilaskäyttöön.
   
         
12.10.2007 Atlas Shrugs/Maariv   Palestiinalaiset haluavat hallintaansa Länsimuurin!!!

Israelilaisen sanomalehti Maarivin nettisivun haastattelussa Palestiinan puhemiehen Mahmoud Abbasin neuvonantaja on nyt julkaissut uuden vaatimuksen: palestiinalaiset haluavat hallintaansa Kotel´in, Länsimuurin!!!

Näin Adnan al-Husseini sanoi: ” Olemme puhumassa Jerusalemin kaupungista, joka on Palestiinan valtion pääkaupunki, ja puhumme täydellisestä eikä osittaisesta ylimmästä vallasta…viittaamme Itä-Jerusalemiin, joka muodostuu 9:stä neliökilometristä ja joka käsittää Vanhan Kaupungin ja pyhät paikat.

Kun Maarivin reportteri kysyi al-Husseinilta erityisesti Kotel´ista, Abbasin neuvonantaja sanoi: ” Valitusmuuri on siunatun Al-Aqsa moskeijan aita. Se on pyhä islamilainen paikka eikä ole olemassa mitään aihetta tehdä myönnytyksiä sen suhteen.”
   
         
11.10.2007 Maverick News Media   Ayyan Hirsi Alin haastatteluOngelma on Länsi


Hirsi Ali: Vain jos Islam lyödään. Koska juuri nyt, Islamin poliittinen puoli, Islamin vallanhimoinen laajentumishaluinen puoli on ottanut ylivallan suufilaisista, ja ismaelilaisista ja rauhaa haluavista muslimeista.

Reason: Tarkoitatko radikaalin Islamin lyömistä?

Hirsi Ali: En, Islamia, aikakautta. Kun se on kerran lyöty, se voi muuttua joksikin rauhanomaiseksi. On jopa hyvin vaikea puhua rauhasta nyt. He eivät ole kiinnostuneet rauhasta.

Reason: Täytyykö meidän murskata maailman 1,5 miljardia muslimia saappaidemme alle? Konkreettisin termein, mitä tuo tarkoittaa, ”murskata Islam?”

Hirsi Ali: Ajattelen, että olemme sodassa Islamin kanssa. Ja sodassa ei ole mitään keskitietä. Islam voidaan lyödä monin tavoin. Alkajaisiksi, te pysäytätte ideologian itsensä leviämisen; tällä hetkellä syntyperäisiä länsimaalaisia kääntyy Islamin uskoon, ja he ovat joskus kaikkein fanaattisimpia. Islam soluttautuu kouluihin ja yliopistoihin Lännessä. Pysäyttäkää se. Lopettakaa symbolien polttaminen ja kuvien polttaminen., ja katsokaa heitä silmiin ja ojentakaa muskeleitanne ja sanokaa, ”Tämä on varoitus. Emme tule hyväksymään tätä enää.” Silloin tulee hetki, jolloin murskaatte vihollisenne.

Reason: Sotilaallisestiko?

Hirsi Ali: Kaikissa muodoissa, ja jos ette tee sitä, ja sitten teidän täytyy elää sillä seurauksella, että teidät murskataan.

Reason: Olemmeko todella menossa kohti jotakin niin uhkaavaa?

Hirsi Ali: Ajattelen, että juuri sitä kohti olemme menossa. Olemme menossa sitä kohti, koska Länsi on pitkän aikaa yrittänyt kieltää sen. Se ei vastannut niihin signaaleihin, jotka olivat pienempiä ja helpompia käsitellä. Nyt meidän täytyy tehdä joitakin valintoja. Tämä on vaikea pulma: Länsimainen sivilisaatio on elämän juhlintaa – jokaisen elämän, myös teidän vihollistenne elämän. Kuinka voitte vilpittömiä tuossa moraalisuudessa ja samaan aikaan puolustautua hyvin voimakasta vihollista vastaan, joka pyrkii tuhoamaan teidät?

Reason: George Bush, joka ei ole kaikkein sovittelevin henkilö maailmassa, on monissa tilaisuuksissa sanonut, että me emme ole sodassa Islamin kanssa.

Hirsi Ali: Jos kaikkein vaikutusvaltaisin ihminen Lännessä puhuu tuolla tavalla, silloin hän saa tiedostamattaan radikaalit muslimit ajattelemaan, että he ovat jo voittaneet. Ei ole olemassakaan maltillista Islamia. On olemassa muslimeja, jotka ovat passiivisia, jotka eivät kaikki seuraa Islamin sääntöjä, mutta on todellakin vain yksi Islam, määriteltynä alistumisena Jumalan tahtoon. Siinä ei ole mitään maltillista.

Reason: Joten, kun kovan linjan Islam-kriitikko sellainen kuin Daniel Pipes sanoo: ”Radikaali Islam on ongelma, mutta maltillinen Islam on ratkaisu,” hän on väärässä?

Hirsi Ali: Hän on väärässä. Valitan sitä.
   
         

Takaisin