Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

23.07.2006 Jerusalem Post   - Sunnuntain ohjusiskuissa Pohjois-Israeliin kuoli 2 ihmistä ja 80 haavoittui Haifassa. Lauantaina Hezb´Allah ampui kaikkiaan 160 ohjusta. Ensi kertaa sireenit soivat Zichron Yaacovissa ja Binyaminassa, jotka ovat 70 km Libanonin rajasta

- 12 ensimmäisen päivän aikana Hezb´Allah on ampunut 2200 ohjusta Israeliin.

- Syyrian tiedotusministeri Muhsein Bilal ilmoitti, että jos Israelin tykit ilmestyvät 20 km:n päähän Damaskoksesta, niin Syyria on pakotettu ryhtymään sotatoimiin Israelia vastaan. ( Libanonin rajalta on Damaskokseen 10 km Beirutin kohdalla).

- Lauantaina Yhdysvallat aloitti massiivisen ilmasillan Israeliin. Jättiläismäiset Galaxy C 141 koneet kuljettavat nyt tauotta tarvikkeita Israeliin.

24.07.2006

Maroun Er Rasin taisteluissa haltuunsaaduilla Hezb´Allahin aseissa on Iranin aseteollisuuden logo.

- Sunnuntaina Israel aloitti maahyökkäyksen Libanoniin. Maanantaina Israelin joukot olivat Bint Jubeilissa, joka on kaakkoon Maroun Er Rasista - Maroun Er Ras on suoraan vastapäätä Safedin kaupunkia Israelissa rajan toisella puolella- ( suoraan pohjoiseen Bint Jubeilista on Bekaan laakso, jonne osa Saddam Husseinin joukkotuhoaseista on kätketty). Vain 20 % Bint Jubeilin 20 000 asukkaasta pysyi Hezb´Allahin rinnalla.

- Maanantain taisteluissa kuoli 2 sotilasta vielä, toinen tankin ajettua miinaan ja toinen tankin saatua osuman ohjuksesta Bint Jubeilissa. Bint Jubeilia sanotaan Hezb´Allahin "pääkaupungiksi".

- Maanantaina Teheranissa pidetyssä konfferenssissa Hezb´Allah uhkaa laajentaa ohjusiskujaan koko Israelin alueelle, sanoi Hossein Safiadeen. Mukana oli myös Iranin ulkoministeri ja vallankumouskaartin kenraali Mirfaisal Bagherzadeh.

- Hezb´Allah on taitavasti naamioinut ohjukset ja taistelijat puiksi. Jokainen ohjusmiehistö on itsenäinen ja ampuu koko sarjan kerralla.

- Iranin ja Syyrian taustalla on Venäjän laivasto sekä Venäjän Iranille ja Syyrialle toimittamat ohjusjärjestelmät sekä niiden käyttöhenkilöstö. Venäläinen ohjustentorjuntajärjestelmä on huomattavasti kehittyneempi kuin amerikkalaisten. Siksi Iran uskaltaa esiintyä niin uhmakkaasti.
- Sunnuntaina Hezb'Allah ampui yli 90 ohjusta Israeliin.

- N. 3000 israelilaista on haavoittunut ohjusiskuissa.

- Yhdeksän (9) Iranin sotilasta on kuollut tähän asti taisteluissa.
         

 

Takaisin