Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03.08.2006 Jerusalem Post   - Puheessaan torstaina islamilaisten maiden hätäkokouksessa Malesiassa Iranin presidentti Ahmadinejad sanoi, että ratkaisu Lähi-Isän kriisiin on Israelin tuhoaminen: "Vaikka pääratkaisu on Siionistisen hallinnon eliminoiminen, tässä tilanteessa täytyy saada aikaan välitön tulitauko."
Ahmadinejad torjui myös kansainvälisten joukkojen sijoittamisen Israelin ja Libanonin väliselle rajalle.
   
         
03.08.2006 Debka File   Hassan Nasralla uhkaa iskeä Tel-Aviin, jos Israelin ilmavoimat pommittaa vielä kerran Beirutia. Hassan Nasrallahin puhe lähetettiin Hezb´Allahin äänitorvessa al-Manar TV:ssä torstai-iltana klo 20.48 Torstaiaamuna IAF oli juuri pommittanut Beirutia.
Aiemmin Hezb´Allah sanoi, että aselepoa ei tule ennenkuin viimeinenkin israelilainen sotilas on lähtenyt Libanonista.

-Hezb´Allahin puhemies Mojtaba Bigdeli sanoi Hezb´Allahin toivovan Kolmatta Maailmansotaa ja että Hezb´Allah on valmis siihen
   
         
03.08.2006 Jerusalem Post   - Kahdeksan ihmistä kuoli ja tusinoittain haavoittui massiivisessa ohjusiskussa Akkoon ja Ma´alotiin torstaina iltapäivällä.
Poliisi kertoi, että 130 ohjusta laukaistiin Israeliin 90 minuutin sisällä kello 16.00 ja 17.00 välisenä aikana torstaiana iltapäivällä. Neljä kuoli Akkossa, kun ohjus iskeytyi lähelle kotia, kun asukkaat seisoivat parvekkeella. Kolme muuta kuoli ohjusiskuissa lähellä Ma´alotia.
Akkossa kuolleiden joukossa olivat Shimon Zribi, 41 ja hänen 15-vuotias tyttärensä Mazal; samoin kuin Albert Ben Abu, 41 ja kaksi muuta, joiden nimiä ei vielä tiedetä. Muhammad Faur, 17; Shanati Shanati, 21; ja 18-vuotias Amir Na´im kuolivat Ma´alotissa.
47 ihmistä vietiin sairaalaan MDA:n ambulansseissa. Heistä yksi oli kriittisessä tilassa, yksi kohtalaisessa ja 12 lievästi loukkaantunut. 33 vietiin sairaalaan shokin vuoksi. Kaikkiaan 10 ihmistä loukkaantui vakavasti.
Noin 180 ohjusta iskeytyi pohjois-Israeliin torstaina. Ohjuksia tuli myös Kirjat Shmonaan ja Tiberiaaseen haavoittaen lievästi kahta asukasta.
Pian puolenpäivän jälkeen kaksi taloa Ma´alotissa ja Kefar Vradimissa vaurioitui pahasti ohjusiskussa sireenien soidessa kaikissa pohjoisen kaupungeissa.
Ohjuksia tuli myös Nahariyaan ja Golanin kukkuloille.
Aikaisin ohjussarja torstaina laukaistiin n. klo 2.00 aamuyöstä ja oli ensimmäinen kerta, kun Hezb´Allah tulitti Israelia yöllä sitten konfliktin alkamisen
   
         
03.08.2006 Debka File   - Israelin sotilastappiot nousivat kolmeen torstaina sen jälkeen, kun toinen kahdesta haavoittuneesta kuoli vammoihinsa. Heidän tankkiinsa osui Hezb´Allahin panssarintorjuntaohjus etelä-Libanonin läntisellä sektorilla.
Hezb´Allah kärsi raskaita tappioita ja kuusi otettiin vangiksi.
Keskiviikkona kersantti Adi Cohen, 20 Haderasta kuoli ja viisi sotilasta haavoittui kolmantena taistelupäivänä Ayta-a-Shabissa. Tiistaina kolme sotilasta kuoli taisteluissa samassa kylässä ja 25 haavoittui. Etelä-Libanonin itäisellä sektorilla kolme sotilasta haavoittui keskiviikkona.
Torstaina 22. sotapäivänä 10 000 Israelin sotilasta taistelee Hezb´Allahia vastaan halki etelä-Libanonin mukaan lukien Kila, Taibe, Adesa, Hola, Maroun er-Ras, Rumeish ja Ayta-a-Shab.
Tarkoituksena on luoda 6-8 km leveä vyöhyke Israelin rajasta etelä-Libanonissa. Hezb´Allahin ohjustuli tuli keskiviikkona niistä kahdesta kylästä lähllä rajaa. Kylät oli tyhjennetty viime viikolla. Ainakin 400 Hezb´Allahin taistelijaa on kuollut tähänastisissa taisteluissa.

03.08.2006
Kiina käskee kaikkia Israelissa olevia kiinalaisia turistiryhmiä poistumaan Israelista niin nopeasti kuin mahdollista.
   

 

Takaisin