Israelin uutiset


IRAN UHOAA ISRAELIN TUHOAMISTA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

02.08-2006 Jerusalem Post  

- Israelin joukot ovat syvällä Bekaan laaksossa. Helikoptereilla tuodut kommandojoukot valtasivat tunteja kestäneen taistelun jälkeen Baalbekin sairaalan ja saivat vangeiksi useita tärkeitä Hezb´Allahin johtoportaan henkilöitä, jotka vietiin heti Israeliin.
Jalkaväki ja panssarijoukot ovat ottaneet strategiset asemat Mir al-Jabalin ja Balidan kylissä kaakkois-Libanonissa. Lisäksi asemia vahvistettiin Ataybeh´issä, al-Adisa´ssa ja Rav al-Tadis´issa koilliseen Metullasta. Asemat otettiin Maroun Er-Rasissa, Bint Jbailissa ja Ayta a-Shabissa. Lisäksi operoitiin Mehibev´issä, jossa surmattiin useita Hezb´Allahin terroristeja.
Ainakin 300 Hezb´Allahin terroristia on surmattu tähän astisissa taisteluissa.

- 12. heinäkuuta lähtien Magen David Adom on rynnännyt paikalle 830 kertaa Hezb´Allahin iskettyä ohjuksilla Israeliin. Kaikkiaan 1453 ihmistä on hoidettu. 49 on saanut surmansa väkivaltaisuuksissa mukaan lukien IDF:n sotilaat. 22 ihmistä oli vaikeasti haavoittuneita, 426 taas lievästi haavoittunut ja 830 kärsi shokista.


02.08.2006
Muutaman rauhallisen päivän jälkeen Hezb´Allah nuiji pohjois-Israelia keskiviikkona. Yksi henkilö kuoli ja 11 haavoittui tuloksena yli 200:sta ohjuksesta, jotka satoivat taivaalta.
52-vuotias David Martin Laucher sai surmansa keskiviikkona iltapäivällä ajaessaan polkupyörällään Kibbutz Saar´issa lähellä Nahariyaa yhden kibbutzin kodeista saatua täysosuman.
Iranilaisvalmisteinen Khaibar-1 ohjus iskeytyi Beit Sheaniin keskiviikkona. Ainakin seitsemän ihmistä loukkaantui. Beit Shean on 70 km:n päässä Libanonin rajalta ja on etäisin tulituksen kohteeksi joutunut paikkakunta.
Ainakin 8 ihmistä haavoittui shrapnelleista, yksi vakavasti tämän aamun iskuissa ja 20 ihmistä kärsi shokista.
Ainakin kuuden ohjuksen sarja osui Haifaan myöhään keskiviikkona iltapäivällä. Mitään vahinkoja ei kuitenkaan aiheutunut.
Hälytyssireenit soivat Nahariyassa, Akkossa, Tiberiaassa, Haifassa, Hatzorissa, Kirjat Shmonassa ja Safedissa.. Yksi talo sai täysosuman Akkossa; ko. perhe oli kuitenkin jo ehtinyt lähteä suojaan, joten vahinkoja ei aiheutunut.
Taloon osui myös Kirjat Shmonassa ja Tiberiaassa, asukkaat säilyivät kuitenkin ehjin nahoin.
Ensimmäistä kertaa ohjus harhautui myös Länsi-Rannalle lähelle Jeninin kaupunkia Fahuan ja Jalbounesin kylien väliin aiheuttaen 2 m syvän kraaterin. Neljästä uhrista kerrottiin, että kaksi haavoittui kohtalaisesti ja kaksi lievästi.

- Varhain keskiviikkoaamuna kaksi rakettia tuli avoimelle maalle lähellä Safedia, viisi osui lähelle Rosh Pina´a ja toiset viisi putosivat lähelle Ma´alotia.

 
       
02.08.2006 Debka File   - Hezb´Allahin äänitorvi Al Manar TV keskeytti lähetyksensä klo 16.30 varoittaen tulevasta ohjusiskusta Afulaan. 10 minuuttia myöhemmin 7 pitkän kantaman ohjusta räjähti Jisreelin laakson toisella reunalla kaupungissa. Kukaan ei vahingoittunut. Väestön suojelu määräsi asukkaat Afulassa, Nasaretissa ja laakson kylissä pysymään toistaiseksi suojissa.

Suomi: Tämän päivän Israelia tukevassa mielenosoituksessa klo 17 -17.30 Helsingissä Simonkentällä oli osallistujia 300-400 huolimatta vain parin päivän varoitusajasta mielenosoitukseen ilmoittautumista varten. Pääministeri Ehud Olmert oli lähettänyt tilaisuutta varten tervehdysviestin Israelista.
 
       

Takaisin