Operaatio Maailman Evankeliointi

TULOSLASKELMA
01.01.2009 – 31.12.2009

1. Vapaaehtoiset uhrit +3095,-

a1) Henkilökohtaiset avustukset -190,-
a2) Bethlehemin lastenkodin kannatus
Intiassa -1694,50
----------
b1) Informaatiokulut -236,33
b2) Netin kautta tapahtuva
informaatio -569,58
----------
c) Virastokulut -35,-
----------
d) Matkalippukulut: Intia -119,33
----------

2. Tilikauden siirto + 250,26
3. Pankkipalvelumaksut - 69,48
-----------
Pankkipalvelumaksut yhteensä - 69,48
-----------
4. Tilikauden siirto + 180,78
5. Tilikauden siirto + 180,78

 

Särkyneiden Sydänten Majatalo


Kuten yllä olevasta ilmenee, vuonna 2009 yhdistykselle tulleet avustukset oli osoitettu Intian orpokodille, eikä yhtään Israelissa olevien terroristien uhreille. Siksi rohkenemme pyytää. että avaisitte sydämenne myöskin terrorismin ja sodan uhreille. Operaatiomme on nimeltään: Särkyneiden Sydänten Majatalo.
Merkinnette rahalahjaanne viitteeksi: Särkyneiden Sydänten Majatalo. Kiitos Teille!

   
    Rakkaat Intian lähetystyön tukijammeIlman teidän apuanne olisi jo aikaa sitten menetetty vuosien saatossa vaivannäöllä ja peräänantamattomalla uurastuksella aikaansaatu Bethlehem-orpolastenkotityömme. Nyt lapsille on rakenteilla koti jossa he voivat saada paremman elämän ja hyvän mahdollisuuden koulunkäyntiin ja pidemmällä tähtäimellä myös mahdollisuuden kouluttautua hyvään ammattiin ja siten pohjan myös hyvään ja turvattuun tulevaisuuteen. Sen merkitystä köyhä ja orpo intialaislapsi ei pysty edes omalla kohdalla käsittämään, on se niin suuri ja ihmeellinen asia. Meille suomessa se on vain sosiaalinen perusoikeus jonka suomen valtio ja yhteiskuntaelämä jokaiselle kansalaiselleen antaa.Tämän kaiken voimme Bethlehem-orpokodissanmme mahdollistaa sillä että lapsella on oma henkilökohtainen kummitukija joka huolehtii siitä että ”valittu lapsi” saa joka kuukausi tai sitten sovitun ajan kuluttua aina säännöllisen tukirahan elämisen tarpeisiin. Koulun alkamisen aikaan (kesäkuussa) tuen tarve on suurempi jolloin lisää kuluja tulee oppimateriaalien hankinnasta ja sopivan kouluvaatetuksen hankinnasta. Kaikilla on Intian kouluissa samanlainen kouluasu sen vuoksi ettei lapsi joudu vaatetuksensa perusteella sosiaalisesti eriarvoiseen asemaan tulipa hän varakkaasta tai köyhemmästä perheestä.Orpolastenkotityömme on työtä koko sydämellä. Suurin kiitos siitä on se kun näkee että on voinut tehdä lapselle mahdolliseksi paremman elämän Intian köyhyyden keskellä. Monen köyhän ja orvon lapsen elämä on taistelua siitä että selviytyy hengissä aikuisuuteen. Päivittäinen ruoka, asunto ja vaatteet ovat sosiaalisen hyvinvoinnin perusta mutta se ei kata vielä kaikkea mitä kasvava lapsi tarvitsee. Koirakin kasvaa kun saa ruokaa ja vettä mutta ei se eläimellekään riitä, se tarvitsee kodin ja rakkautta ja oikeaa välittämistä. Paikan johon se kuuluu ja voi tuntea olevansa hyväksytty ja tarpeellinen lähellä elävilleen. Kuinka paljon arvokkaampaa on se että voimme olla rakentamassa ja turvaamassa köyhien ja orpojen lasten elämisen ja kehittymisen mahdollisuutta Intian kaltaisessa maassa jossa elämä köyhissä oloissa on ihmisellekin taistelua jokapäiväisestä leivästä.Me teemme hyvin jos annamme omasta hyvinvoinnistamme niiden hyväksi joilla ei mitään ole.

Mahdollisuutemme saada aikaan käänteentekeviä muutoksia joiden vaikutus heijastuu näiden orpojen ja köyhien lasten paremman elämän kautta moneen sukupolveen on hyvin todellinen.

Meiltä siihen tarvitaan avoin sydän ja kuulevat korvat heidän hätänsä ja turvattomuutensa poistamiseen. On niin helppoa nähdä asiat ”toisten asioina” ja ohittaa oma vastuu siitä mitä hyvää minä voisin tehdä Intian köyhien ja orpojen lasten asiassa. Se on varmaa ettei vaikeuksia puutu työssä, mutta sittenkin se suurin ilo on siitä että voi olla auttamassa lapsia parempaan elämään.Voi sanoa että paljon on jo saatu aikaan kun suomalaisten yhteistyön ja avun annon yhteinen hanke Bethlehem-orpokoti Chopparametlan maaseutukylässä on noussut ensimmäisen kerroksen osalta puolivalmiiseen vaiheeseen. Tiiliseinät ovat jo pystyssä Nyt tarvitaan paljon hyvää tahtoa ja iloa siitä että voi olla antamassa varoistaan tähän Intian orpolastenkotityömme rakennushankkeen toteuttamiseen ja loppunviemiseen.. Yhden lapsen kuukausittainen tuki on 30 Euroa joka on meille hyvin pieni raha verraten siihen paljonko lapsi täällä tarvitsee elääkseen. Yksi euro päivässä, sen voimme varmasti kaikista menoistamme sivuun laittaa ja sillä täydellisesti muuttuu yhden köyhän ja orvon intialaisen lapsen tulevaisuuden suunta. Mitä enemmän on työllämme tukijoita sen paremmat ovat mahdollisuudet hyvää työtä tehdä Intiassa.Suurin kiitos jo tähänastisesta avusta tulee Stefanus-Lähetyksen osaksi jossa nähtiin työmme tarve ja sen paikallinen vaikutusmahdollisuus Intian kaltaisessa kehitysmaassa jossa myös Kristittyjä on vainottu ja missä myös Kristillisestä lähetystyöstä on tehty vaikeaa valtionhallinnon toimesta. Nyt Intiassa on parempi tilanne koska ääri fundamentalistiset poliittiset tahot hävisivät viimekertaiset kansalliset vaalit ja maltilliset pääsivät päättämään Intian valtionhallinnon poliittisesta linjasta. Se mahdollistaa Kristittyjen aseman tasavertaisuutta ja mahdollisuutta toimia avoimemmin.TULEVAISUUDEN SUUNNITELMIANyt rakenteilla olevan Bethlehemkodin rakennushankkeelle tarvitaan vahvat taustavoimat.

Lastenkodin oma kouluhanke on tarkoitettu myös ympärillä olevien maaseutukylien lasten hyväksi.

Koulutoimen perustaminen lastenkotitoiminnan yhteyteen on hyvin luonnollinen ja tarpeellinen asia jota jokainen työstämme kiinnostunut voi olla auttamassa eteenpäin luomalla yhteyksiä eri tahoihin ja ihmisiin jotka kykenevät viemään asiaa eteenpäin. Markku Auramo toimii Operaatio Maailman Evankeliointi yhdistyksen johtajana. Häneen voi ottaa suoraan yhteyden Intian orpolapsikotityötämme koskevissa asioissa markkuauramo@gmail.com tai 0468101107 tai myös minuun matinboxi@hotmail.com tai 0466560657 Kaikki ehdotukset ja mahdolliset kokoontumiset orpolastenkotityön edistämiseen Intiassa ovat tervetulleita. Yhdessä saamme paljon enemmän hyvää aikaan.”Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut” Room 8:28Kutsujamme tähän intialaisten ihmisten elämää paremmaksi muuttavaan evankeliointi- ja orpolastenkotityötehtävään on Jumala joka kaikessa hyvyydessään ja rakkaudessaan on asettanut sydämiimme halun ja näyn auttaa niitä joilla ei mitään muuta ole vastalahjaksi antaa kuin iloinen hymy ja kiitosmieli paremmasta elämästä jonka apumme kautta ovat osakseen saaneet.Lastenkotityön tämänhetkinen tilanne on se että vanhimmat lapset ovat jo aikuisiässä ja heistä osa on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan lasten työtä Bethlehem-kodissa jossa itse saivat paremman elämän. He ovat omakohtaisesti nähneet orpokotityön arvon omassa elämässään. Siinä on myös suurin kiitos siitä mitä voimme saada aiemmasta työstämme.Nyt ollaan lähdössä taas uusin tavoittein liikkeelle. Lastenkotityömme tarvitsee uudet vahvat taustavoimat joilla on näky siitä miten voidaan päästä uuteen nousuun Intian evankeliointi ja orpolastenkotityössä. Perusta sille on laskettu ja nyt sille on hyvä rakentaa hyvässä yhteistyössä paikallisten ihmisten kanssa jotka ovat valmiita antamaan oman osaamisensa ja paikallisen elämän tuntemuksensa työn eteenpäin viemiseen.

Lasten kodin omavaraista ruokatuotantoa on kehitettävä kasvattamalla vihanneksia ja hedelmiä lastenkodin omalla maalla ja myös hankittava maidon tuottamiseen ”vesipuhvelilehmiä” ja perustettava oma kanala…kanojen kasvattamiseen.Käytännössä tällä tavalla voimme luoda myös uusia työllistymismahdollisuuksia lastenkodin rakennushankkeen ja orpolastenkotityön kautta työssä mukana oleville köyhille lapsiperheille. Työllämme Intiassa on hyvin monitahoinen vaikutus paikallisessa elämässä ja suurin kiitos siitä tulee kaikille jo työssämme mukana oleville ja uusille työmme tukijoille jonka lukumäärän toivomme ja uskomme yhä kasvavan. Olet mukana todella merkittävässä työssä kaikkien niiden kanssa joiden sydämissä on hätä Intian evankeliointi – ja orpolastenkotityön tulevaisuudesta. Takanapäin ovat ne nyt vaikeat ajat jotka ajoivat ihmisten keskinäisen erimielisyyden tähden Bethlehem-orpokotityön taloudelliseen ahdinkoon ja lapset joutuivat lähtemään heitä varten rakennetusta kodistaan. Näin älköön enää koskaan tapahtuko tulevina aikoina.

Viattomien lasten osana ei tule olla kärsiminen aikuisten keskinäisestä erimielisyydestä, ei täällä suomessa niin kuin ei intiassakaan sen varmaan on nyt moni kantapään kautta oppinut näiden ”syöjäsirkka vuosien” aikana.Mutta yhden minä teen; unohtaen sen mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin, minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa. Fil 3:13-14Sovussa elämiseen, siihen meidät on kutsuttu ja siihen on Jumala siunauksensa asettava. Saakoon Kaikkivaltias Jumala Kristuksen rakkauden kautta antaa meille sellaisen mielenlaadun että Hänen hyvä tahtonsa voi toteutua meidän kauttamme.Lähetyssaarnaaja

Matti Voutilainen15.06.2010

Seinäjoella
   
 
Matti Voutilainen, Saritha, Daniel, Jessica ja Mikael isän kanssa


Kuvia Bethlehemin orpokodista Intiassa


Työmme vastuulla on Intiassa Andra Pradeshin osavaltiossa Chopparamaetlan kylässä sijaitseva Bethlehem orpolastenkoti. Orpokodin rakentaminen aloitettiin vuo0nna 2003. Vuoden 2005 toukokuussa orpokoti saatiin puolivalmiiksi ensimmäisen kerroksen osalta. Silloin orpokodissa oli yli 100 orpolasta. Rakennustyö on ollut pysähdyksissä vuoden 2006 maaliskuun jälkeen varojen puutteen johdosta. Mikäli tunnet sydämessäsi kehoitusta lähettää varoja orpokodin rakennustyön saamiseksi valmiiksi myös toisen kerroksen osalta, voit tehdä sen Sampo Pankissa olevan tilimme 800017-128474 kautta. Näin olet mukana Taivaallisen Siunauksen välittämisessä kaikkein kovaosaisimmille. Kirjoita tilillepanoosi merkintä Bethlehemin Orpokoti. Siunausta Sinulle.
OPERAATIO  MAAILMAN EVANKELIOIMINEN (Operation World Evangelization) INTIAN LÄHETYSTYÖN TIEDOTUSKIRJE  ELOKUU 2009

Jumalan Rauhantervehdys rakkaat Intian lähetystyöntukijamme! Intian aika on nyt!  Rukouksissamme on voimaa ja monet asiat
muuttuvat kun Herran omat yhdistyvät ja yksimielisesti toimivat Jumalan
Valtakunnantyön eteenpäinviemisessä. Intiassa on ollut Kristityillä hyvin
vaikeaa viimeisten viiden vuoden aikana kun äärihindulainen valtionhallinto
johti maata. Kristittyjen joukko vainot ja monet muut kristittyjen toimintaa
kohtaan suunnatut syrjintä ja häirintä toimet olivat arkipäiväisinä pelotteena Kristittyjä
kohtaan äärihindujen taholta niissä osavaltioissa joissa heillä oli valtiovallan
johto käsissään.  Suureksi kiitosaiheeksi ja rukousvastaukseksi on nyt
tullut viimeisissä valtiovaaleissa äärihindulaisen valtionhallinnon täydellinen
pois pyyhkäisy Intian poliittiselta kartalta kun maltillinen kansallinen
Congress puolue sai koko kansallisen äänienemmistön kaikissa osavaltioissa.
Rukous yhdisti sydämet ja toi aidon Jumalan lasten yhteyden kun kaiken
kokemansa kärsimyksen ja epäoikeudenmukaisuuden keskellä Intian kristityt
yhdistyivät ja alkoivat yli seurakuntarajojen huutamaan rukouksissaan sydämet
murtuneina  elävän Jumalan
puoleen....Intia Jeesukselle Kristukselle!


Nyt Intian Kristityt ja ulkomaalaisetkin Herran palvelijat voivat vapaammin julistaa
evankeliumia ja tehdä työtä köyhien ja vaikeissa elämänolosuhteissa
kamppailevien ihmisten hyväksi. Jumala on armossaan antanut Intian 100
miljoonaiselle kansalle uuden mahdollisuuden kuulla Kristuksen Evankeliumin
ilosanomaa ennen hänen toista tulemustaan. 


Jumala on Kaikkivaltiaan viisaudessaan jo ennen Intian valtion syntymistä
valmistanut Intian kansalle mahdollisuutta kuulla pelastuksen Evankeliumin
sanomaa. Ensimmäinen Intian Apostoli oli jo Jeesuksen antaman lähetyskäskyn
jälkeen Tuomas "epäuskoinen opetuslapsi" jolle Herra itse ilmestyi
kuolleista ylösnousemisensa jälkeen. Jeesus itse sanoi Tuomaalle älä ole
epäuskoinen vaan uskovainen ja nähtyään Jeesuksen siinä elävänä edessään hänen
suustaan tulivat Pyhän Hengen todistuksen mukaiset sanat; minun Herrani ja
minun Jumalani. Tuomaksesta tuli Intian Apostoli ja lopulta marttyyri kuoleman
kautta hän siirtyi pois palvelustehtävästään. Intian valtionhallinnon historia
on verinen sillä lähesa kaikki valtionhallinnon johtajat on murhattu. Intian
valtion perustaja Mahatma (suuri) Gandhi  ja sen jälkeen Indira Gandhi ja
Rajiv Gandhi hänen poikansa joka aikanaan koko Intian kansan "suureksi
järkytykseksi" avioitui 1968 Italialaista syntyperää olevan
Roomalaiskatoliseen kirkkoon kuuluvan Sonjan kanssa. Siitä lähtien on säilynyt
Intiassa valtionhallinnossa Kristillinen vaikutus joka on mahdollistanut ja
vahvistanut Kristityille tasavertaisemman oikeuden harjoittaa omaa uskontoaan
vaikkakin hyvin pienenä vähemmistönä. Kristittyjen osuus Intian väestössä lisääntyy
yhä voimallisemmin äärihindujen suureksi pettymykseksi ja huolenaiheeksi
huolimatta siitä kuinka paljon he ovat yrittäneet estää Kristillisyyden
nopeasti leviävää vaikutusta.Meille on  Operaatio Maailman Evankelioimisen kautta annettu "pieniosa" tässä suuressa Intian
evankeliointi ja köyhien auttamistehtävässä. Jumala Kaikkivaltiudessaan lähetti
minut Intiaan jo vuonna 1994 lähetystyön tutkimusmatkalle Aitoossa toimineen
Lähetyspisara rukousryhmän tukemana ja sen seurauksena monien elämänvaiheiden
ja seurakuntien ja yksityisten ihmisten ja Stefanus-Lähetys avustusjärjestön
yhteisellä tuella on lopulta jo 1997 aloitettu Bethlehem-orpolastenkotityö
saatu siihen vaiheeseen että Andhra Pradhesin osavaltiossa noin 30 km
etäisyydellä Vijayawadan kaupungista olevassa Chopparametlan
maaseutualuekylässä lastenkodin rakennushanke on  saatettu puolivalmiiseen vaiheeseen ensimmäisen
kerroksen osalta. Lastenkodin rakenteilla oleviin toimitiloihin siirrettiin
2005 Toukokuussa 100 lasta ja työ siellä jatkui aina 2006 Maaliskuuhun asti
jolloin työtä tukeneiden tahojen keskinäisistä erimielisyyksistä
lastenkotitoiminta siirrettiin pois rakenteilla olevista tiloista. Siitä
lähtien lastenkodin rakennushanke on ollut pysähdyksissä ja paljon on saatu
tehdä "paperityötä" Intian valtion viranomaisten kanssa
säilyttääksemme mahdollisuuden jatkaa jo siellä aloitettua työtämme. Lopulta
viime Helmikuun 12 päivä juhlistettiin uudelleen Bethlehem-orpodin toiminnan
uudelleen avaamista. Nyt Bethlehem-orpokodissa on 8 lasta ja osa aiemmin siellä
toiminutta henkilökuntaa ylläpitämässä työnäkyämme. Tässä kohdin on myös
jokaiselle Intian lähetystyömme tukijalle annettu Jumalan antamana mahdollisuus
"pieneltä osaltaan" tehdä parhaansa sen eteen että Herramme antama
tehtävä täyttyy. Ilon aiheena kaikkien vaikeuksien keskellä on se että niistä
ensimmäisistä Bethlehem-orpokodin lapsista jotka silloin luoksemme toivat
heidän köyhät isovanhempansa ja lähisukulaiset on nyt kasvamassa työllemme
jatkajia. Lastenkodin vanhin poika Ajay valmistui juuri hyvin arvosanoin
opinnoistaan ja on ilmoittanut haluavansa tehdä Jumalan Valtakunnantyötä
orpokodin hyväksi. Orpokodissa kasvaneena ja kaiken sen vaiherikkaan
elämänkirjon kokeneena ja nähneenä hän on jo sisään kasvanut omaan
tehtäväkenttäänsä ja vastuuseensa. Kiitosaihe on myös se että nyt
Bethlehem-orpokodin toimintaa ovat paikallisesti johtamassa tunnustavat
Kristityt ihmiset jotka kaiken muun maalllisen työnsä ohella ovat koko
sydämeltään antautuneet viemään eteenpäin mahdollisuutta auttaa Intian köyhiä
ja orpoja lapsia.               


Meidän osamme tässä "pienessä palvelustehtävässämme" on kuitenkin suuri
mahdollisuus täyttää Vapahtajamme antamaa Lähetyskäskyä sielujen pelastumiseksi
Taivasten Valtakuntaan. Siinä meitä kaikkia tarvitaan ja Jumala meitä siihen
kutsuu tavalla jos toisellakin että me olisimme valveilla olevia Herramme ja
Vapahtajamme seuraajia aina valmiina tarttumaan jaloon toimeen toisten ihmisten
elämän hyväksi.


Omalta osaltani kiitän koko sydämestäni Jumalan edessä siitä että olen saanut
mahdollisuuden tällä tavalla palvella jo 15 vuoden ajan sieluni pelastajaa ja
Jumalaani intian kansan köyhien ja vähäosaisten orpolasten ja köyhien perheiden
saavuttamiseksi Jumalan rakkauden ja huolenpidon kohteena vaikka elämä on monin
tavoin kutsumustani koetellutkin kun sielunvihollisen henkivallat ja voimat ja
ymmärtämättömät epähengellisesti suuntautuneet ihmiset ovat kaikin tavoin
yrittäneet tuhota työn jonka Herra itse on alkanut ja on luvannut sen viedä
myös päätökseen asti. Siksi olen yhä rohkealla mielellä ja jaksan taistella
uskoen Herran voittoon Intian "pienessä tehtävässämme" viedä
eteenpäin Evankeliumin ilosanomaa ja köyhien apua yhteistyössä paikallista
Bethlehem-orpokotialuettamme ympäröivien Chopparametlan ja läheisten
maaseutualue seurakuntien kanssa. Koko alueen läheisyydessä on 25
maaseutualuekylää joissa on paljon apua tarvitsevia ja myös mahdollisuus
täyttää Herramme antamaa lähetyskäskyä paikallisten uskovien veljien ja
sisarten kanssa.

Tämän hetkinen suurin tarve on Bethlehem-orpokotityön uudelleen käynnistämiseen
tarvittava uskollinen tukijajoukko. Jokaisen lapsen elintason ylläpito on
vastuullinen tehtävä. Aiemmat Bethlehem-orpokodin lapset ovat jo kasvaneet ja
he ovat juuri viimeviikolla aloittaneet jatko-opiskelunsa ja heille on
välttämätöntä saada varoja koulutusmaksuihin ja elämän arkipäiväiseen
ylläpitoon. Myös työntekijöiden palkkojen maksut ovat osavelvoitteenamme.
Antakoon kukin sen mukaan kuin hänen sydämensä vaatii...ei kuitenkaan yli
varojensa. Näinhän Jumalan Sana meitä kehottaa toimimaan. Jumalan antama ilo
siitä että voi auttaa apua tarvitsevaa on jo tässä ajassa osa palkanmaksun päivää
kun olemme koonneet ”Taivaan pankkiin”missä koi ei syö eikä ruoste tuhoa talletuksia
kun teemme sitä mikä on hyvää ja otollista
ja Pyhää Jumalan palvelusta Intia köyhien ja orpojen lasten avustustyössä.
Yhden orpolapsen kuukausittainen "kummituki" on 30 euroa ja tarkoitus
on ottaa lapsia sen mukaan lisää kun työllemme tukijoita lisää tulee. Muilta
isommilta asioilta kuin lastenkodin rakennushankkeen jatkamisen osalta voimme
rukouksessa voimamme yhdistää uskoen että Herra vastaa yhteen liittyneiden
sydänten huutoon Bethlehem-orpolapsi- ja Evankeliointityön jatkumisen puolesta
Intiassa. Sen tähden rakkaat veljeni (sisareni) olkaa lujat ja järkähtämättömät
ja aina innokkaat Herran työssä tietäen että teidän vaivannäkönne ei ole turha
Herrassa. 1 Kor 15:58

Jumalan  Armossa siunaten kaikkia Vapahtajamme
tahdolle sydämensä pehmentäneitä.
Israeluutiset.fi
sivustolla on kuvia Bethlehem-orpokodista ja yhteyden  minuun saa numerosta
0452696377 


Lähetyssaarnaaja Matti Voutilainen 
Seinäjoella 23.06.2009

Bethlehem -orpokodin lasten kuvia


Dinesh


Jhansi


Kiranmai


Suresh


Ajay

Kokoustoimintaa Intiassa vuonna 2008


Tämän elämän sanat
Evankeliointikokous Intiassa


Saarnateksti: ”Menkää ja astukaa esiin ja puhukaa pyhäkössä kansalle kaikki tämän elämän sanat”. Ap.t 5:20


Seurakunta Nezvudissa vastaanottaa Jumalan Sanan ilolla.

Kaksi kuvaa Bethlehemin orpokodin lapsista

Bhavani


Honey